dimecres, 21 de maig del 2014

El Deixeble de la Força Fosca (XXXIII)

Anterior



33

Els dos Destructors Estel·lars supervivents suraven en silenci prop del centre de la Nebulosa del Calder, preparats per llançar el seu atac contra Coruscant.
L’almirall Daala estava dreta en la seva plataforma del pont de comandament, i se sentia envaïda per una decisió i una confiança en si mateixa tan noves com electritzants. Havia passat tot el dia anterior en vela.
Els seus oficials estaven asseguts als seus llocs, alçats i plens d’impacient expectació. Una dotació doble de soldats de les tropes d'assalt anava i venia pels passadissos del Gorgona, armada fins a les dents i preparada per entrar en combat. Havien passat per una dècada d'entrenaments i maniobres, i per fi podrien utilitzar el seu ensinistrament per assestar el cop pel bé de la seva causa que eren capaços d'imaginar.
-Informe, comandant Kratas -va dir la Daala.
En Kratas es va posar en posició de ferms i va enunciar el seu informe amb veu ferma i seca.
-Tot l'equip i l'armament del Basilisc han estat transferits al Gorgona -va dir -, i a bord del Basilisc ja només queda una tripulació mínima de voluntaris, tots ells de les tropes d'assalt. El capità Mullinore ha informat que està preparat per iniciar la seva última missió.
La Daala es va tombar cap al tinent del centre de comunicacions.
Poseu-me en contacte amb el capità Mullinore -va ordenar.
La imatge del capità del Basilisc va aparèixer davant d'ella. L’holograma tremolava una mica, però l'home semblava estar totalment immòbil i ser rígidament amo de si mateix. Quan la seva mirada es va trobar amb els ulls verd maragda de l’almirall Daala, la cara del capità Mullinore era ple d’estoïcisme.
- Sí, almirall? -va preguntar.
- Està preparada la seva nau, capità? –La Daala va fer una pausa i va ajuntar les mans darrera l'esquena -. I vostè? Està preparat?
-Sí, almirall. Hem reconfigurat tots els sistemes d'armament per augmentar l'afluència d'energia cap als nostres escuts. Els soldats de les tropes d'assalt han instal·lat el mecanisme d'autodestrucció en els nostres reactors primaris d’hiperimpulsió. -Mullinore va guardar silenci durant uns moments com si estigués fent apilament de valor, però la seva cabellera rossa tallada gairebé al zero no mostrava ni la més mínima empremta de suor -. El Basilisc està preparat per entrar en acció quan vostè doni l'ordre, almirall.
-Gràcies, capità. La història recordarà el sacrifici... Li ho juro.
La Daala es va tornar cap a la dotació del pont de comandament i va connectar el sistema de comunicacions intern de la nau. La seva veu ferma i tranquil·la va ressonar per tot el Gorgona.
- Tothom als seus llocs de combat! Preparats per la partida. Destruirem Coruscant i assestarem un cop de mort al cor de la Rebel·lió.

En Kyp Durron va pilotar el Triturador de Sols fins al nucli de la Nebulosa del Calder, allà on li havia dit l’Exar Kun que estava oculta la flota de l'almirall Daala.
Els controls del Triturador de Sols omplien les seves mans amb una agradable i familiar sensació de frescor mentre romania inclinat cap endavant en el no molt còmode seient del pilot amb la mirada clavada en els panells segmentats dels visors. En Kyp havia ajudat a controlar la superarma durant la seva fugida de la Instal·lació de les Goles amb Han Solo.
En Han Solo i en Kyp havien destruït un dels Destructors Estel·lars de la Daala durant aquella batalla, i en Kyp estava decidit a utilitzar el Triturador de Sols per acabar amb la resta de la seva flota.
Fer esclatar tota una nebulosa semblava un cop excessiu per aixafar un insecte imperial, però en Kyp sabia apreciar la ironia tancada en el fet de destruir la flota de la Daala amb les seves pròpies armes. La seva destrucció indicaria a la resta de l’Imperi fragmentat quin era el destí que cauria sobre ell si en Kyp continuava amb la seva tasca de neteja.
Les descàrregues ionitzades que brollaven de l'aglomeració de gegants blaus que il·luminava la Nebulosa de Calder no van trigar a saturar els panells sensors del Triturador de Sols deixant-los inservibles. Els visors davanters es van enfosquir per filtrar la flamejant onada de llum que queia sobre ells.
En Kyp va començar a sondejar l'espai mitjançant la Força, prescindint de totes les seves inhibicions i permetent que el poder sorgís d'ell com un raig de gas comprimit. Després de l'immens esforç que havia suposat treure el Triturador de Sols del nucli de Yavin, localitzar a uns quants Destructors Estel·lars semblava un exercici d'allò més senzill.
Amb un instant en va tenir prou per percebre la presència de les gegantines siluetes en forma de punta de fletxa de dos navilis de combat imperials.
En Kyp va dirigir el Triturador de Sols cap a les inflades estrelles súper gegants del cor de la nebulosa. Les titàniques estrelles blaves eren immenses i joves, i ja estaven madures per a la destrucció. Brillarien amb gran intensitat, encara que durant un període molt breu dins de l'escala del temps còsmic, i les seves vides acabarien amb unes explosions de supernova que escamparien les seves ones expansives per tota una regió de la galàxia.
Però amb el Triturador de Sols Kyp podia fer esclatar les supernoves quan volgués, avançant cent mil anys el moment de la seva desaparició.
En Kyp va contemplar el bell i relaxant mar de gasos irisats i va pensar en els crepuscles tenyits de vius colors que havia presenciat a Dèyer, el seu món-colònia natal, i es va acordar dels plàcids llacs terraformats que s'estenien al voltant de les afables ciutats-bassa en les que havien jugat ell i el seu germà Zeth. Però l'Imperi havia irromput a la llar d’en Kyp per emportar-se'l i emportar-se a la seva família..., sense cap avís previ.
Diversos anys abans l'Estrella de la Mort s'havia aproximat al tranquil i bell planeta d’Alderaan i l'havia fet miques amb un tret del seu feix súper làser destructor de mons.... sense cap avís previ.
L’almirall Daala havia capturat al Kyp, en Han i Chewbacca després que haguessin aconseguit travessar el laberint de forats negres, però en Kyp no posseïa cap informació «valuosa» per a ella i la Daala l’havia sentenciat a mort.
La Daala no mereixia rebre cap advertència del que anava a ocórrer.
En Kyp va augmentar la potència dels escuts de radiació del Triturador de Sols i va seguir aproximant-se als colossals gegants blaus, que semblaven bullir embolicats pel seu oceà de material estel·lar. Després va moure una mà i va activar el sistema de punteria instal·lat davant seu.
Una secció del tauler de control més enfonsada que la resta va lliscar a un costat i una pantalla va sorgir del buit per mostrar un diagrama d'esferes que es movien en òrbites molt properes les unes a les altres. Set enormes estrelles ocupaven gairebé tot el centre de la nebulosa, desplaçant-se en òrbites molt complexes mentre robaven gasos les unes a les altres. La intensa radiació que emetien brillava a través dels núvols dispersos formats per partícules d'hidrogen, oxigen i neó.
En Kyp va moure una filera d'interruptors vermells. El seu rostre s'havia convertit en una màscara fosca i impassible plena de decisió. Sabia amb tota exactitud com funcionava el Triturador de Sols, ja que havia robat tots aquells records de la ment de la Qwi Xux.
Els llums d'advertència van començar a parpellejar en els panells del sistema principal, i en Kyp va confirmar les seves intencions a l'ordinador de la petita nau. El generador toroïdal instal·lat a la punta del Triturador de Sols va començar a funcionar i no va trigar a quedar envoltat per l’espurnejant resplendor blavós del plasma.
En Kyp es va acordar de tots els esforços inútils dels enginyers de la Nova República quan havien tractat d'esbrinar com funcionava la superarma, i de com s'havien deixat dominar pel pànic davant la visió d'una cosa tan simple com un cilindre de missatges. Els torpedes de ressonància que provocaven les explosions estel·lars eren paquets ultradensos d'energia que havien estat programats i modulats per desestabilitzar el nucli d'una estrella. Els torpedes eren capaços d'iniciar un col·lapse general de les capes exteriors de material estel·lar seguit per un efecte de rebot cap a l'exterior, amb el resultat final d'una explosió tremendament violenta que faria trossos tota l'estrella.
En Kyp centrar el sistema de punteria en el grup de gegants blaus. No va sentir ni la més lleu vacil·lació. Ja sabia el que havia de fer.
Va prémer els botons d'activació. El Triturador de Sols es va estremir quan la superarma va llançar set torpedes de ressonància d'alta potència.
En Kyp va veure sorgir pautes ovoïdals de foc blanc, groc i verd elèctric que es van retallar amb un violent bull sobre els remolins de colors més apagats de la Nebulosa del Calder. Els torpedes d'energia van continuar avançant i es van submergir en les bullents superfícies de les estrelles gegants.
En Kyp va enfosquir una mica més el visor segmentat i va clavar la mirada en els gegants blaus. El grup esclataria simultàniament, i les ones expansives calarien foc a vastos oceans de material nebular creant un incendi de dimensions galàctiques. Seria un senyal claríssim per a totes les restes de l'Imperi.
Però els torpedes necessitarien diverses hores per obrir-se pas fins als nuclis estel·lars i provocar la reacció en cadena. L'onada de destrucció aniria ascendint a poc a poc des de les profunditats de les estrelles fins que una espurna d'una magnitud increïble vessés encegadors torrents de llum, radiacions d'alta energia i matèria estel·lar per tota la Nebulosa del Calder. Després tot el sector es convertiria en un infern.
En Kyp va poder sentir com un puny invisible es tancava dins del seu estómac. Ja no podia tornar enrere. Una vegada llançats, els torpedes de ressonància complirien la seva missió de manera inevitable. Aquelles set estrelles ja estaven condemnades a esclatar aquí a unes hores.
En Kyp va anar alterant el rumb sense apressar-se, sabent que li quedava molt de temps mort. El Triturador de Sols era tan petit que hi havia molt pocs sistemes sensors capaços de detectar-lo, especialment si es trobava dins el caos electromagnètic de la Nebulosa del Calder. La superarma havia estat dissenyada per entrar en un sistema sense ser detectada, deixar caure el seu torpede dins d'una estrella i esvair-se de nou sense entrar en combat i sense que es produís cap pèrdua d'equip o personal. El primer atac del Triturador de Sols era tan senzill com definitiu.
L’almirall Daala mai detectaria la seva presència.
La mirada d’en Kyp va anar cap al cronòmetre. Cremava en desitjos de veure com les naus de la Daala eren desintegrades per les onades destructores que esgarrarien tota la nebulosa. Comptava amb l'arma més poderosa mai inventada, i també disposava dels poders Sith que l’Exar Kun li havia revelat.
En Kyp Durron obtindria la victòria total contra l'Imperi allà on molts havien fracassat.
Va seguir allunyant-se del cúmul de gegants blaus fins que es va adonar que ja només faltava una hora per l'inici de la descomunal sèrie d'explosions. L'espera semblava estar durant tota una eternitat. En Kyp va tornar a desplegar els seus pensaments, desitjant que hi hagués alguna forma de burlar-se’n de la Daala i torturar-la revelant-li el que seria d'ella.
I de sobte els Destructors Estel·lars de la Daala van començar a moure’s. El Basilisc i el Gorgona van encendre els seus motors subllumínics i van iniciar un lent avanç per dirigir-se cap a un sender hiperespacial, com si estiguessin preparant-se per llançar un altre atac.
En Kyp va sentir com una flamarada d'ira abrasadora recorria el seu cos des del cap fins als peus.
-No... No pot anar-se’n ara!
Ja no podia fer res per impedir les explosions dels nuclis estel·lars. La Daala havia de romandre allà on quedaria atrapada per l'onada destructora!
En Kyp va deixar caure les mans sobre el sistema de control d'armament del Triturador de Sols i va donar energia als canons làser defensius instal·lats en els angles de la superarma. Després va accelerar fins a aconseguir la velocitat màxima, i el Triturador de Sols va sortir disparat cap endavant.
Quan ell i en Han havien escapat del cúmul de les Goles, Daala havia llançat tots els seus caces contra ells en un intent desesperat de recuperar el Triturador de Sols.
En Kyp va pensar que la Daala anava a necessitar alguna cosa més que unes quantes andanades per a proporcionar-li l’incentiu de quedar-se on estava.

L’almirall Daala va alçar la mà dreta i va mirar al navegant.
-Prepareu-vos per activar els hiperimpulsors -va dir.
- Almirall! -va cridar de sobte el tinent del centre de sensors -. He detectat un intrús!
Una nau diminuta va passar a tota velocitat per davant de la proa del Gorgona, disparant els seus insignificants feixos làser contra la gegantina mola del Destructor Estel·lar.
- Què? -va exclamar la Daala girant-se sobre si mateixa -. Pantalla visora, amplificació i realçament -va ordenar.
La imatge embolicada en iridescències del capità Mullinore del Basilisc va aparèixer de sobte en el lloc de comunicacions al costat de la Daala.
-Acabem de detectar al Triturador de Sols, almirall -va dir -. Estem entrant en combat amb ell?
- El Triturador de Sols!
La Daala va necessitar un segon per poder assimilar la informació i acceptar-la, i va ser incapaç de respondre abans que la petita nau tornés a aparèixer davant la torre del pont del Gorgona i disparés els seus canons contra les bateries turbolàsers. La Daala va reconèixer a l'instant la forma d'arç de la diminuta superarma eriçada de torretes làser defensives. Sabia que els làsers del Triturador de Sols no eren prou potents per causar danys a un Destructor Estel·lar.
-Llancin dos esquadrons de caces TIE -va ordenar, sentint com una nova excitació s'anava apoderant d'ella -. Vull que el Triturador de Sols torni a ser nostre. Això canvia tota l'estratègia contra la Nova República que ens havíem traçat.
Els soldats de les tropes d'assalt, que ja estaven tensos i preparats per entrar en acció a l'instant després de tot un dia en situació d'alerta roja, van córrer per les cobertes. Uns instants després la badia inferior del Gorgona va obrir les seves portes i va escopir a l'espai un centenar de caces TIE que van avançar a tota velocitat per entre els remolins de gasos de la nebulosa.
La Daala va contemplar el desenvolupament de la petita batalla. El Triturador de Sols havia estat concebut i dissenyat perquè fos extremadament veloç i maniobrable. La seva indestructible armadura quàntica feia que la superarma semblés riure’s de l'atac que la Daala havia llançat contra ella, però tot i així la victòria només era qüestió de temps.
-Però per què no ens ataca? -va murmurar mentre els seus dits enguantats de negre tabalejaven sobre la barana del pont -. Hi ha alguna cosa que no encaixa en tot això... Ens ha provocat, però no pot causar cap dany. Per què ha atret la nostra atenció cap a ell, i com ha aconseguit trobar-nos? -Es va preguntar amb veu pensativa.
El comandant Kratas li va respondre tot i que la Daala havia estat parlant amb ella mateixa en veu molt baixa.
-No puc fer cap especulació sobre això, almirall -va dir.
-Que els Destructors Estel·lars s'acostin una mica més l'un a l'altre -va ordenar Daala -. Centrin un raig tractor sobre el Triturador de Sols quan porti a terme la seva propera passada.
-El pilot del Triturador de Sols està maniobrant la nau a velocitats tan altes que no podem tenir la seguretat d'obtenir una tracció prou estable, almirall -va dir en Kratas.
La Daala el va fulminar amb la mirada.
- Això vol dir que no pot tractar d’aconseguir-ho?
-No, almirall. –En Kratas va girar sobre si mateix i va donar un parell de cops per atreure l'atenció dels oficials dels llocs tàctics del pont -. Ja han sentit a l’almirall! Prepareu-vos per complir l'ordre immediatament.
-El Triturador de Sols ens està enviant senyals, almirall va dir l'oficial de comunicacions -. La transmissió és únicament vocal.
La Daala es va tornar cap a ell.
-D'acord, deixeu-me sentir al pilot.
La veu aguda d'un noi va ressonar al centre de comandament del Gorgona embolicada en un espurneig d'estàtica.
-Sóc Kyp Durron, almirall Daala... Se’n recorda de mi? Espero que no m'hagi oblidat. Em va sentenciar a mort. Això se m'ha quedat gravat a la memòria, així com espero que també hagi quedat gravat a la seva.
La Daala se’n recordava del jove prim i nerviüt de cabells foscos que havia estat fet presoner juntament amb els rebels que havien descobert la Instal·lació de les Goles per casualitat durant la seva fugida, i va moure una mà indicant l'oficial de comunicacions que li obrís un canal.
-Si es rendeix immediatament i ens lliura el Triturador de Sols intacte, el portarem al planeta que triï -va dir -. Pot ser lliure, Kyp Durron. No faci cap estupidesa.
-Ni ho somiï, almirall -va replicar en Kyp, i va riure -. Li estic traient la llengua en aquesta suposada superioritat imperial seva, així que vaig a córrer uns quants riscos.
En Kyp va tallar la transmissió i va iniciar una nova passada, disparant dards d'energia làser que van rebotar al casc protegit del Destructor Estel·lar sense causar cap dany.
-Centrant el raig tractor... -va dir l'oficial tàctic -. L’hem perdut...
- Almirall! -va exclamar de sobte el cap de sensors amb veu urgent -. Estic obtenint lectures inusuals del cúmul d'estrelles. Els gegants blaus estan fluctuant... Tots ells fluctuen al mateix temps, mai havia vist res semblant...
La Daala es va quedar totalment paralitzada. El terror la va deixar bocabadada quan va comprendre de sobte el terrible pla que aquell..., aquell noi estava utilitzant contra la seva flota.
- Cal virar! -va cridar -. Cent vuitanta graus, velocitat màxima... Hem de sortir de la nebulosa immediatament!
-Però almirall... -va començar a dir el comandant Kratas.
- Ha utilitzat el Triturador de Sols! -va cridar Daala -. Les estrelles esclataran. Està intentant entretenir-nos perquè siguem atrapats per l'explosió.
En Kratas es va aixecar i va anar al lloc de navegació sense perdre ni un instant. Els motors subllumínics es van encendre, i tot el Gorgona va tremolar quan van fer girar l'enorme mola del Destructor Estel·lar.
-Ja no tenim centrat l'ordinador de navegació a Coruscant va dir l'oficial de navegació -. Vam perdre l'alineació quan vàrem alterar el curs per atacar el Triturador de Sols.
-Tregui’ns d'aquí ara mateix -va ordenar la Daala -. Tant me fa quin sigui el vector que esculli! Informe al Basilisc del que passa.
Els motors subllumínics van començar a funcionar i van anar impulsant la nau cap endavant, allunyant-la del centre de la nebulosa i accelerant més i més a cada moment que passava. Els motors hiperllumínics ja estaven preparats per entrar en acció i anaven acumulant energia per a l'encesa. Els Destructors Estel·lars van començar a allunyar-se...
I llavors les estrelles van esclatar.
En Kyp Durron va contemplar com els Destructors Estel·lars viraven i fugien com si fossin un parell de banthes ferits.
-No podreu allunyar-vos prou de pressa -va murmurar somrient -. No sou prou ràpids...
El Basilisc i el Gorgona van començar a travessar la nebulosa a la velocitat màxima que podien assolir els seus motors subllumínics, deixant abandonades darrere d'ells a dotzenes de caces TIE. Els petits aparells imperials van sucumbir al pànic i es van dispersar en totes direccions quan van veure que les seves naus mare viraven sobtadament i s'allunyaven d'ells.
En Kyp va ignorar a la resta de caces TIE i va ajustar els controls del sistema impulsor al doble de la capacitat màxima calculada per als motors del Triturador de Sols. La petita nau en forma d’arç va pujar a tota velocitat, allunyant-se del pla horitzontal del núvol nebular.
Quan el cúmul de gegants blaus va esclatar, va emetre onades concèntriques de llum encegadora i radiacions devastadores que van sortir acomiadades d'ell i es van anar expandint cap a fora com un huracà còsmic.
El Gorgona havia aconseguit col·locar dos llargs de navili per davant del Basilisc.
En Kyp va tirar dels controls i va seguir fent ascendir el Triturador de Sols, confiant que l'armadura quàntica el protegiria dels pitjors efectes de l'explosió. La increïble onada d'energia emesa per les supernoves van enfosquir els seus visors fins a deixar-los pràcticament opacs.
Els gegantins telons de foc van arribar al Basilisc, vessant-se sobre el Destructor Estel·lar i fent que s'incendiés. Va ser com si una altra nova diminuta acabés de fer erupció en la nebulosa, i el front de foc va seguir avançant veloçment.
La pantalla es va ennegrir, però no abans que en Kyp veiés altre centelleig allà on havia estat el Gorgona..., i després la tempesta de flames va ocultar qualsevol detall.
En Kyp va utilitzar l'ordinador de navegació per traçar un nou curs després que les seves pantalles haguessin quedat totalment opaques. Allò no era més que el començament.
Va deixar l'infern galàctic darrere seu i es va allunyar, cada vegada més impressionat per la potència destructiva del Triturador de Sols, per anar a la recerca dels mons que encara es mantenien lleials a l'Imperi.
Ja no hi havia dubte que per fi disposava de tot el poder necessari.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada