dijous, 15 de maig del 2014

El Deixeble de la Força Fosca (XXI)

Anterior




21

Chewbacca i C3PO van portar als bessons per entre les columnes d’acercret cobertes de talles que marcaven l'entrada al Zoo hologràfic d'Espècies Extingides de Coruscant.
Els nens s'havien portat tan malament que en Chewbacca s'havia posat frenètic i havia començat a deixar anar rugits, i fins i tot la programació de paciència de C3PO s'havia vist sotmesa a una dura prova. Fer sortir en Jacen i la Jaina de casa va semblar una bona idea per a totes les parts afectades, i el quartet va anar pels tubs de trànsit fins als gratacels dels nivells superiors de l'antiga Ciutat Imperial, recorrent-los fins arribar a les terrasses que allotjaven el Zoo hologràfic.
En Chewbacca es va aturar davant l'espectacular arc d'entrada al Zoo hologràfic amb els seus braços peluts penjant darrere d'ell i la maneta minúscula d'un bessó invisible dins de cada manassa. El wookiee va donar dues gambades cap endavant i va esperar que els bessons l’assolissin, després de les quals va donar dues gambades més i va tornar a aturar-se per esperar-los. C3PO els precedia com si estigués al capdavant de l'expedició. Acabava d'administrar-se un bany d'oli, i els aliatges daurats del seu cos relluïen sota les llums artificials.
Van avançar sota la successió d'arcades i C3PO va anar a la garita del porter, on va teclejar el codi de crèdit d’en Han i la Leia. Chewbacca, que estava començant a afartar-se d'haver d'esperar a què les curtes cames d’en Jacen i la Jaina aconseguissin atrapar-lo, va agafar un bessó amb cada mà i va seguir a l’androide.
Van haver de suportar una avorrida introducció en una sala d'espera buida plena de cadires, gàbies i connexions concebudes per acollir els cossos de tota classe de visitants alienígenes fins que les portes automatitzades es van obrir amb un espetec. Chewbacca, que seguia portant als bessons en braços, va avançar per un túnel que feia pendent i conduïa fins als nivells inferiors. C3PO es va afanyar a seguir-lo i va intentar tornar a posar-se davant, però la massa del wookiee ocupava gairebé tot l'espai del túnel i no ho va aconseguir.
Llums multicolors brillaven al sostre i es lliscaven veloçment d'un costat a un altre oferint simulacions bastant incompetents d'estrelles, cometes i planetes. Els micro altaveus estèreo dissimulats a les parets deixaven escapar discursos eixordadors cada vegada que els visitants passaven al costat d'un sensor de moviments.
- Recorrin pels passadissos del temps! -Anunciaven aquelles veus ressonants que semblaven pertànyer a divinitats sense cos -. Viatgin pels camins de l'espai! Experimentaran prodigis oblidats de temps passats i llocs molt, molt llunyans... Veuran criatures extingides que ja no existeixen en la nostra galàxia, però que han estat recreades aquí..., i ara!
Les parets es van anar enfosquint gradualment. Franges de llum van sorgir del no-res i es van unir per formar una tosca animació de línies estel·lars en un fals viatge a l’hiperespai. El sòl va tremolar i va grunyir sota els seus peus acompanyant a la simulació. Els bessons van semblar quedar bastant impressionats, però la qualitat dels trucatges era tan baixa que en Chewbacca va llançar un rugit de disgust. La il·lusió va acabar per fi, i la veu gravada va tornar a parlar, aquest cop en un melodramàtic murmuri de conspirador.
-Hem arribat... -va anunciar -. Estem en un nou univers ple de possibilitats!
Hi havia diverses entrades entre les quals podien escollir.
-Per aquí, nens, per aquí -va dir C3PO, i es va posar en moviment. L'androide ja havia examinat tots els fulletons explicatius de l'exhibició, els havia comparat amb el quadre d'interessos i aficions dels bessons, i havia decidit quins hologrames els ensenyaria primer. Anem a veure el kàngrex mamut de Calamari.
Van creuar el llindar i els hologrames es van activar l'instant, rodejant-los amb un turbulent paisatge oceànic i un escull que sobresortia de les aigües esquitxades per la blancor de l'escuma. L'escull assotat per les onades estava cobert per una massa d'algues verdes i porpres entre les quals s'alçava un enorme crustaci segmentat, un kàngrex de deu potes amb mandíbules dobles a la boca, fileres bessones d'espines òssies brollant de la seva esquena i divuit negres ullets lluents, quatre d'ells a les pinces-urpes davanteres que feia servir per caçar i alimentar-se. El kàngrex s'alçà i va deixar escapar un crit tan eixordador com si fos un wampa dels gels a qui acabessin de calar foc.
Els bessons van veure com tres tritons de pell verdosa emergien de les ones escumejants empunyant llances d'os. Els tritons van arribar a l'escull i van atacar.
Les llances van travessar l'exosquelet del kàngrex i el monstre es va defensar amb les seves enormes pinces. Va girar cap a l'esquerra i va atrapar un tritó, estripant la seva llisa pell verdosa i traient-lo de l'aigua, on les tosques cames unides i plenes d'aletes que formaven la part inferior del seu cos es van agitar com si fossin la cua d'un gran peix.
 -Va, seguim -va dir Jaina.
-A veure la propera simulació -va dir en Jacen.
-Però nens, si encara no us he explicat les peculiars característiques biològiques d'aquestes criatures... -va dir C3PO.
-Oh, seguim -va insistir la Jaina.
Van travessar la il·lusió que els envoltava fins arribar a la paret de l'altre extrem, on hi havia unes quantes portes més. En Chewbacca va empènyer els bessons cap a la porta de l'esquerra.
-Oh. Chewbacca, aquesta no -va dir C3PO-. No estic segur de si...
Però ja havien entrat a la segona sala, on es van trobar envoltats per una nova il·lusió que representava un planeta desèrtic. Onades de calor invisible brollaven de la resseca i escarpada superfície argilosa fent ondular l'aire. Una criatura molt estranya va aparèixer sobre d'un promontori rocós i va deixar anar un rugit esgarrifós. Tenia un cap humanoide de forma quadrada i un enorme cos felí, gegantines urpes corbes i una cua segmentada que ondulava d'un costat a un altre i acabava en un temible fibló d'escorpí. La criatura va tornar a obrir la boca per llançar un segon rugit, i va revelar uns ullals groguencs dels que degotava verí.
- Una mantícora? -va exclamar C3PO amb incredulitat -. Oh, realment...! No entenc com no han eliminat aquesta simulació del recorregut. Està demostrat des de fa molt temps que aquesta criatura no era més que un munt de fòssils de diferents animals que mai haurien hagut de ser units. Les mantícores no han existit mai.
Una altra mantícora va respondre al desafiament rugit per la primera amb un crit ensordidor i va grimpar a les roques calcinades pel sol de l'holograma que s'estenia al seu voltant. Els bessons van tirar dels peluts braços de Chewbacca i van travessar a les criatures inexistents dirigint-se cap al nou conjunt d'entrades.
-Aquesta vegada triaré jo, nens -va dir C3PO.
En Chewbacca va deixar escapar un gemec.
-Vull anar a casa -va dir en Jacen.
-Jo també vull anar a casa -va dir la Jaina assentint amb el cap.
-Però... Vinga, nens, estic segur que la propera simulació us encantarà -va dir C3PO-. Vaig a explicar-vos tot el que cal saber sobre les figueres del planeta Pil Diller i les melancòliques melodies que entonen...
Després de tres diorames i tres pesades conferències explicatives de C3PO més, els bessons van decidir que la perspectiva de jugar a fet i amagar era infinitament preferible a la de continuar amb aquella tediosa expedició a través del Zoo hologràfic.
No podien comunicar-se telepàticament entre ells transmetent frases paraula per paraula, però cada bessó sempre sabia d'una manera prou clara encara que general el que estava pensant l'altre. Quan Jacen es va apartar d’en Chewbacca per arrencar a córrer a través de les glaceres en què niaven els falcons de les neus, va anar cap a l'esquerra. La Jaina va arrencar a córrer en direcció oposada en aquell mateix instant, i va passar a tota velocitat al costat d'un sobresaltat i perplex C3PO. Els bessons van utilitzar els seus incipients talents amb la Força perquè els guiessin fins a una porta que donava a un corredor de sortida.
Chewbacca va rugir i C3PO va començar a cridar-los a crits, però en Jacen i la Jaina van tornar a reunir-se fora dels diorames i es van petar a riure, molt complaguts amb la seva hàbil escapada. Van anar trotant pel passadís de rajoles blanques, anant tot el de pressa que podien portar-los les seves curtes cametes i deixant enrere una successió de símbols que indicaven la localització dels llocs de begudes, sales per a descans i recàrrega, i zones de reparació.
Van arribar a una cruïlla de passadissos i es van trobar amb un androide de manteniment d'un model força antic que estava treballant en un turboascensor. En Jacen i la Jaina ja havien vist turboascensors amb anterioritat, ja que eren el mitjà de transport pel qual tornaven a casa després d'haver estat al Palau Imperial.
L’androide de manteniment era de color gris metàl·lic i tenia dos caps i un gran nombre de braços mecànics amb un grapat d'eines i dispositius al final de cada un. Les dos caps de l'androide es donaven la cara. Una contenia una filera de lluents sensors òptics, i l'altra consistia en una pantalla on anaven apareixent dades, diagrames i referències del Codi oficial d'Edificis Imperials.
L’androide va furgar en el seu compartiment del darrere buscant una eina determinada mentre parlava amb si mateix en binari, va descobrir que no hi era i es va allunyar pel passadís. Va deixar la porta del turboascensor oberta de bat a bat, amb només un cartellet minúscul penjant d'ella per advertir que no funcionava.
Els bessons van anar corrent fins al turboascensor i es van ficar en ell. Havien vist moltes vegades com els seus pares i C3PO usaven els controls.
El panell semblava diferent del turboascensor del Palau Imperial: amb prou feines tenia adorns i se’l veia descolorit a causa dels anys i d'haver estat utilitzat sense gaires miraments, i consistia en una paret plena de botons que indicaven centenars de pisos diferents d'aquella metròpolis que tenia diversos quilòmetres d'altura. Els nivells inferiors de la ciutat havien estat abandonats i havien quedat enterrats feia molt de temps, per la qual cosa s'havia soldat una gruixuda planxa metàl·lica sobre la part inferior del tauler per deixar inutilitzats els botons corresponents als primers 150 pisos. Però l’androide de manteniment havia tret la planxa per examinar els circuits del turboascensor.
Els bessons no sabien pràcticament res de nombres tot i que C3PO havia estat intentant ensenyar-los a reconèixer les xifres bàsiques. Les lliçons solien deixar bastant frustrat a l’androide de protocol, però els bessons eren molt llestos i havien tret més profit del que creia C3PO.
Per al Jacen i la Jaina les fileres de botons eren files de cerclets multicolors que brillaven. Els bessons les van mirar fixament, no sabent quines havien de prémer, però van aconseguir reconèixer uns quants números.
La Jaina el va veure primer.
-Número u -va dir.
En Jacen va prémer el botó.
-Número u -va repetir.
La porta del turboascensor es va tancar i el terra va semblar precipitar-se cap avall al moment que la cabina va iniciar un veloç descens, brunzint suaument a mesura que s'accelerava. Jacen i la Jaina van intercanviar una mirada plena de terror, però de seguida es van posar a riure. El turboascensor va seguir baixant i baixant fins que la cabina va acabar arribant a una parada i la porta es va obrir amb un lleu xiuxiueig.
En Jacen i la Jaina van romandre immòbils durant uns moments contemplant el buit, i després van sortir als foscos nivells inferiors de les zones prohibides i més salvatges de la metròpoli. Podien sentir com criatures de grans dimensions que semblaven bastant espantades s'allunyaven per entre la runa fent molt soroll.
-Està molt fosc -va dir en Jacen.
La porta del turboascensor es va tancar darrere dels bessons i els sistemes automàtics de retorn van fer que la cabina iniciés l'ascens als nivells superiors, deixant al Jacen i la Jaina sols en les profunditats de l'antiga Ciutat Imperial.

Chewbacca s'estava obrint pas pels diorames amb un ímpetu tan incontenible com un vehicle de superfície fora de control, udolant i cridant a crits els dos nens perduts. C3PO corria darrere del wookiee intentant no quedar-se enrere.
-Aquests hologrames no em deixen veure res -va dir C3PO.
En Chewbacca ensumà l'aire intentant captar el rastre dels bessons, i es va ficar per una altra porta.
Els crits i el caos que estaven organitzant van acabar atraient a un dels bothans que treballaven al zoo. El pelatge blanc de l’alienígena es va estarrufar quan va veure a Chewbacca, i el bothan va començar a agitar els braços mentre intentava tranquil·litzar l’enfurismat wookiee.
- Shhhhh! Està molestant als altres visitants. Aquest recinte està consagrat al gaudi i l'educació, i ha d'haver silenci i calma.
Chewbacca li va rugir. El bothan, que era molt més petit, es va aixecar sobre els punxeguts dits dels seus peus posant-se de puntetes en un intent risiblement fallit de mirar Chewbacca als ulls.
- Mai hauríem d'haver permès que els wookiees poguessin entrar al Zoo hologràfic!
En Chewbacca va agafar al bothan per un floc de pèls blancs del pit, el va aixecar en suspens i va deixar anar una andanada de grunyits, gemecs i udols.
C3PO va anar corrent cap als dos alienígenes.
-Li demano disculpes, i li prego que em permeti encarregar-me de la traducció... Bé, el meu amic Chewbacca i jo estem buscant dos nens petits que semblen haver-se extraviat. Es diuen Jacen i Jaina, i tenen dos anys i mig d'edat.
En Chewbacca va llançar un nou rugit.
-Sí, sí, estava a punt d'arribar a aquesta part... -Es va apressar a dir C3PO-. Veurà, la veritat és que es tracta d'una autèntica emergència. Els nens van arrencar a córrer de sobte, i qualsevol classe d'ajuda que pogués prestar-nos...
Chewbacca va utilitzar les dues mans per sacsejar al bothan com si fos una nina de drap.
-... Li seria enormement agraïda -va concloure C3PO. Però el bothan s'havia desmaiat.

En Jacen i la Jaina estaven avançant per un bosc de bigues caigudes, enormes bolets grocs i ataronjats i fongs que creixien a la capa d'escombraries acumulades al llarg dels anys. Peus invisibles corrien per entre les bigues i les estructures semblants a teranyines que s’alçaven per sobre els caps dels bessons.
Els gegantins fonaments dels edificis semblaven indestructibles tot i que estaven coberts per gruixudes catifes de molsa. Hi havia coses movent-se entre les ombres, però no se les podia veure i van seguir sent invisibles fins i tot quan els ulls dels bessons es van haver acostumat a la penombra que regnava en aquell lloc. Filets d'aigua calenta i mig podrida degotaven al seu voltant en un lent plugim arítmic.
En Jacen va mirar cap amunt i va veure que els enormes edificis semblaven no acabar mai. Només va aconseguir distingir una taca borrosa del que potser fos el cel.
-Vull anar a casa -va dir la Jaina.
Hi havia munts d'equip abandonat jaient per tot arreu, restes oxidades i corroïdes. Els bessons van seguir avançant per aquell laberint de vehicles destrossats, obrint-se pas per entre les enormes masses de màquines de guerra i navilis de combat que s'havien quedat antiquats o inservibles i que formaven la colossal acumulació de despulles resultat de la guerra civil de l'any anterior.
En Jacen i la Jaina van acabar arribant a un mur mig derruït que en temps havia contingut una pantalla d'ordinador.El terminal estava inclinada cap a un costat i la pantalla s'havia fet miques, deixant un buit rivetejat per grans de transpariacer estripat. Però els bessons la van reconèixer com una unitat de data semblant a les que hi havia a casa.
En Jacen es va plantar davant de la consola destrossada i es va posar les manetes als malucs intentant assemblar al seu pare. Després es va dirigir a la pantalla de l'ordinador, sabent amb tota exactitud el que havia de dir per haver escoltat el conte moltes vegades abans d'adormir.
-Ens hem perdut -va dir -. Ajuda'ns a trobar la nostra casa, si us plau...
Va esperar i va esperar, però no va rebre cap resposta i els panells van romandre foscos. En Jacen va contemplar les restes de la unitat vocal, en la qual uns escarabats de closques negres i lluents havien establert el seu niu, però no va sentir cap resposta procedent d'ells.
En Jacen va sospirar. La Jaina li va agafar de la mà, i els bessons van girar sobre si mateixos en sentir un frec que s’anava aproximant lentament per la calçada.
Una criatura informe de color verd grisenc es va aturar darrere d'ells. Era una eruga del granit, i els seus dos ulls col·locats a l'extrem de tiges gelatinoses que sobresortien del cos van semblar escrutar als bessons com si volguessin avaluar-los. En moure’s, l'eruga anava deixant un gruix rastre viscós i translúcid, i enfonsava l’esquerdada calçada d’acercret convertint la superfície en una mena de pasta verdosa.
L'eruga del granit va seguir avançant cap a ells i els bessons van retrocedir. Una esquerda de vores irregulars es va obrir al final del ventre de l'eruga, formant una tremolosa boca desproveïda de llavis que es va tensar cap a dins absorbint l'aire en un prolongat xiulet buit.
La Jaina va anar cap a l’eruga. Aquesta vegada li tocava a ella.
-Ens hem perdut -va dir -. Ajuda'ns a trobar la nostra casa, si us plau.
L'eruga del granit va seguir alçant-se fins que es va alçar sobre la petita. La Jaina va aixecar la mirada cap a ella i la va contemplar amb els ulls molt oberts. En Jacen estava immòbil al seu costat.
L'eruga del granit va semblar desinflar-se de sobte. Després va lliscar el seu cos cap a un passadís mig ensorrat que s'obria a la dreta i va aterrar sobre les pedres amb un so líquid.
Una ràfega de vent va sorgir del no-res i l'eruga del granit es va allunyar a tota velocitat pel passadís lateral, òbviament alarmada. En Jacen va alçar la vista amb el temps just de veure les ales membranoses en forma de manta ratlla d'un falcó-ratpenat que estava baixant des de les altures en un veloç picat amb les urpes metàl·liques esteses.
L'eruga del granit va tractar d'enterrar-se entre la runa i els enderrocs, però el depredador es va posar sobre el munt de restes i va començar a arrencar i apartar els trossos de metall amb les seves urpes. El seu bec triangular va pujar i va baixar com un pistó implacable fins que va haver deixat al descobert a l'eruga del granit i va poder enfonsar-se en el cos viscós de la criatura. El falcó-ratpenat va tornar a desplegar les seves enormes ales i emprendre el vol cap al cel, portant amb ell una presa gotejant que es recargolava entre les seves urpes.
En Jacen i la Jaina van alçar la mirada cap a la criatura, i després es van mirar l'un a l'altre. Els bessons van romandre immòbils durant uns moments i després van reprendre el seu avanç pel fosc submón de Coruscant.
-I va caminar, i va caminar... -va dir la Jaina.

- Hem de donar l'alarma immediatament, Chewbacca! -va dir C3PO.
Però el wookiee no semblava molt disposat a admetre que havien perdut els dos nens que estaven sota la seva custòdia.
Van deixar al bothan inconscient en un dels diorames hologràfics i després van anar pel passadís de rajoles blanques que portava als llocs de records i begudes i a altres parts del museu. C3PO es va preguntar què pensaria el pobre bothan quan despertés al centre de la teranyina-cau d'un aràcnid caníbal del planeta Duros.
Un androide de manteniment va acabar de reparar el turboascensor amb el qual havia estat ocupat fins aquell moment i va treure el cartellet de “No funciona”. Els seus dos caps van començar a intercanviar un duet cantussejat, com si estiguessin molt satisfets d'haver completat amb èxit aquella tasca.
Chewbacca va assenyalar l’androide de manteniment, però C3PO va reaccionar amb indignació.
- Què pot saber sobre aquesta situació un androide de manteniment d'un nivell tan baix? Aquests models són gairebé tan estúpids com un vehicle de càrrega. -Però una manassa de wookiee ja estava tirant d'ell -. Oh. d'acord, ja que insisteixes...
En Chewbacca va arrencar a córrer i es va aturar davant de l’androide de manteniment obstruint-li el pas. Els sensors automàtics van ordenar a l’androide que es desviés primer a un costat i després cap a l'altre, però Chewbacca el va obligar a aturar-se. L’androide de manteniment va emetre un estrident xiulet ple de confusió.
C3PO es va apressar a intervenir.
-Eh... Disculpi’m -va dir, i va llançar una llarga sèrie de preguntes expressades en el tosc llenguatge binari. L’androide de manteniment va respondre amb un so indescriptible que feia pensar en un xiulet de vapor a punt d'esclatar. C3PO va repetir les preguntes, però va obtenir la mateixa resposta -. Ja et vaig dir que no serviria de molt -va comentar tornant-se cap a Chewbacca -. Els androides de manteniment no estan programats per fixar-se en res. Es limiten a fer les seves reparacions i després esperen que els donin noves instruccions.
En Chewbacca va gemegar i va bellugar el seu enorme capgròs pelut.
-Oh, calma't d'una vegada, vols? Tu... Tu... Silenci, catifa gegant amb potes! No estava parlant massa, i a més et recordo que qui té contret un deute de vida amb Han Solo ets tu i no jo.
L’androide de manteniment va reprendre el seu camí sense prestar la més mínima atenció a la discussió que estaven mantenint el wookiee i el model de protocol. C3PO va pensar en com de meravellosa que seria la seva existència si pogués simplificar la seva programació fins a l'extrem de viure sumit en una feliç ignorància del que passava a la galàxia. El seu cervell electrònic va començar a comprendre totes les implicacions del que havia passat, i C3PO va sentir que els seus circuits s'anaven reescalfant a mesura que l'horrible pes del que ha passat queia sobre el seu pobre cap.
- Ai, mare! Estic segur que l'amo Solo m’arrencarà les cames i m’obligarà a recopilar i posar per ordre alfabètic totes les restes d'arxius del Centre d'Informació Imperial...

En Jacen es va aturar en la penombra del submón i va assenyalar una màquina molt sorollosa que hi havia davant d'ells en un lloc on el carrer ple de restes s'eixamplava bastant.
-Mira -va dir -. És un androide.
Els bessons van arrencar a córrer agitant les mans amb l'esperança d'atreure l'atenció de l’androide, però es van aturar en veure que la màquina seguia avançant per un passadís obert entre la runa que brillava a causa de l'ús repetit.
L’androide era molt més antic que el model de manteniment del turboascensor. Tenia les articulacions més gruixudes i els membres més quadrats, i els diferents components estaven units mitjançant reblons. De fet, l'androide de reparacions consistia bàsicament en un dipòsit d'eines mòbil amb un tors, uns braços i un cap hexagonal. Un dels seus sensors òptics s'havia desprès de la placa metàl·lica, i la seva esquena i el seu coll estaven plens de gruixuts cables oxidats i recoberts per una crosta de pols i fang sec. L’androide era tan vell que li havia començat a créixer molsa als costats i es movia amb una lentitud espasmòdica, com si necessités un bany de lubricant amb urgència.
Al llarg del carrer hi havia una filera de pals mig oxidats que mesuraven un metre d'alçada més que els bessons. A sobre de cada pal hi havia un vell cristall de llum amb facetes d'augment, però tots s'havien tornat d'un gris translúcid i ja no projectaven cap claredat sobre els carrers sumits en la penombra. Alguns pals s'havien deixat anar de les connexions del sòl i estaven inclinats cap a un costat.
L’androide de reparacions va arribar al final del carrer, es va aturar en una posició adequada i va anar pujant el seu tors mitjançant les seves articulacions d'acordió perquè els seus braços poguessin arribar fins al vidre de llum espatllat. L’androide va treure el vidre cremat manipulant cautelosament amb les seves pinces segmentades. El va col·locar a la part de darrere del seu dipòsit, i va treure un cristall de llum d'un compartiment obert. Després va seguir les instruccions de la seva complexa programació, col·locant el vidre de recanvi sobre del pal i activant-lo.
El nou vidre de llum va seguir tan mort i fosc com el primer, però l'androide no va semblar adonar-se'n.
En Jacen es va plantar davant de la màquina i va decidir utilitzar la seva millor imitació de la veu del seu pare.
-Ens hem perdut -va dir.
La Jaina es va posar al seu costat.
-Ajuda'ns a trobar la nostra casa, si us plau -va dir.
L’androide de reparacions va estirar les seves articulacions d'acordió com si estigués molt alarmat i després es va anar inclinant sobre els bessons per estudiar-los amb l'únic sensor òptic que li quedava.
- Perdut? -va preguntar amb veu metàl·lica i carrisquejant.
-Volem tornar a casa -va insistir la Jaina.
-La meva programació no cobreix això -va dir l'androide -. No és la meva tasca principal. -va tornar a estirar les seves articulacions i va avançar cap a un tercer pal, el vidre de llum estava tan apagat com tots els altres -. La meva programació no cobreix això.
La Jaina i en Jacen es van posar a plorar, però sentir sanglotar no només no va reforçar els seus temors sinó que va servir perquè es calmessin.
-Hem de ser valents -va dir la Jaina.
-Sí, hem de ser valents -va dir en Jacen.
Estaven esgotats i es van asseure sobre un tros d’acercret allisat pel temps caigut al mig del carrer. Van veure com l’androide de reparacions seguia traient cristalls de llum cremats dels pals i els substituïa per cristalls igualment inservibles.
L’androide va arribar fins al final del carrer sense haver aconseguit tornar a posar en funcionament ni un sol pal d'il·luminació. Després va accelerar de sobte i va tornar a tota velocitat pel passadís que portava cent anys recorrent incessantment, detenint-se en el punt on havia començat el seu trajecte.
L’androide es va tornar a col·locar davant del primer vidre de llum cremat, va pujar sobre les seves articulacions d'acordió i va substituir el vidre apagat que havia col·locat no feia molt a l'extrem del pal per un altre vidre de llum cremat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada