dimarts, 20 de maig del 2014

El Deixeble de la Força Fosca (XXXII)

Anterior



32

En Kyp Durron va tornar a la quarta lluna de Yavin i al silenci palpitant de la nit de la jungla. Se sentia ple d'un poder que per fi havia decidit utilitzar al màxim, i estava preparat per esclatar en un extàtic vessament de la Força..., però no podia deixar-se seduir per la temptació d'unes exhibicions tan infantils. Tenia una missió que complir, i sabia que afectaria el futur de tota la galàxia.
Va pilotar el Z-95 Caçador de Caps que havia robat a la Mara Jade amb els llums apagats i sense cap balisa de guia fins a posar-lo suaument i sense fer cap soroll sobre la pista esquitxada de mala herba que s'estenia davant el Gran Temple. En Kyp no sentia el més mínim interès pels febles i vacil·lants estudiants Jedi i ni tan sols pel covard i ofuscat Mestre Skywalker, i no volia tornar a tenir res més a veure amb ells, però necessitava accés als antics temples massassi que l’Exar Kun havia dissenyat com a punts focals per concentrar el poder Sith.
El cel nocturn estava ple d'estrelles i els cruixits i frecs de la jungla teixien un tapís de sons gairebé inaudibles al seu voltant, però la música dels insectes s'havia tornat més callada i tot just hi havia animals de grans dimensions movent-se per entre l'espessor. Tota la selva semblava atònita i una mica espantada davant el retorn d’en Kyp.
En Kyp va llançar els plecs estranyament lluents de la capa negra sobre les seves espatlles. Ja era hora que entrés en acció.
Va deixar el Caçador de Caps posat sobre la pista darrere d'ell i va anar cap a la monolítica piràmide escalonada del Gran Temple. Les lianes vermiformes color vermell òxid es retorçaven apartant-se del seu camí per evitar els peus d’en Kyp, com si tot el seu cos exsudés una calor mortífera.
Trams de graons formats amb blocs de pedra que havien estat tallats a cops de cisell pujaven d'una banda de la piràmide.
En Kyp va anar posant un peu davant d'un altre i va ascendir a poc a poc, escoltant els ecos ofegats de la seva respiració. L'expectació s'anava acumulant lentament dins d'ell.
En la seva ment Kyp sentia fantasmes que llançaven visques i tenia visions que se succeïen incessantment unes a altres, com si estigués contemplant un muntatge de vídeo sense principi ni fi que havia estat gravat feia quatre mil anys, quan l’Exar Kun havia descobert el darrer lloc de descans dels antics Sith. L’Exar Kun havia construït temples enormes, i havia creat la Germandat del Sith reclutant als seus membres entre els Cavallers Jedi que havien deixat de creure en els seus ideals i el seu Codi. Després havia utilitzat a la raça massassi de Yavin IV com un mer recurs sacrificable, un conducte d'energia i poder que li permetria redefinir el caos i la corrupció de l'Antiga República. L’Exar Kun havia desafiat als estúpids Jedi que seguien als seus líders incompetents sense pensar. i que actuaven d'aquella manera senzillament perquè així havien jurat fer-ho...
En Kyp acabaria la batalla, encara que l'enemic ja no era la República incompetent i en decadència sinó el Nou Ordre fraudulent i l'Imperi repressor que havien ocupat el lloc de l'Antiga República. El Mestre Skywalker limitava l'abast de l'ensinistrament impartit als seus nous Cavallers Jedi, però en Kyp Durron havia après moltes més coses.
Va arribar al segon nivell de la piràmide escalonada i es va aturar per baixar la mirada cap a la silueta en forma d'insecte del seu Z-95 Caçador de Caps posat al centre de la graella de descens. Encara no havia sortit ningú del temple.
Una feble claredat ambarina va començar a infiltrar-se al cel per l'horitzó, intensificant-se a poc a poc a mesura que la ràpida rotació de la lluna coberta de jungles feia aproximar el moment en què es faria visible el seu planeta. En Kyp va seguir pujant per la llarga sèrie de graons, mantenint els ulls clavats en l'àpex del Gran Temple.
En Kyp ja havia clavat el seu primer cop esborrant coneixements molt perillosos de la ment de la investigadora imperial Qwi Xux. Només la Qwi havia sabut com construir un altre Triturador de Sols, però en Kyp -utilitzant únicament les mans nues i aquell poder que acabava de descobrir -havia arrencat aquests coneixements del seu cervell, i els havia convertit en fragments impalpables que havia dispersat en el no-res. Ningú podria tornar a trobar-los.
El seu següent pas seria portar a terme un acte de justícia poètica que li semblava deliciós i li feia tremolar d'excitació cada vegada que pensava en ell, ja que suposaria el fet de venjar-se de tot el que l'Imperi havia fet contra ell, la seva família i la colònia de seu món. En Kyp ressuscitaria el Triturador de Sols i l'utilitzaria per acabar amb les restes de l'Imperi. No rendiria comptes davant ningú a part d'ell mateix, ja que aquelles decisions eren tan dures i terribles que en Kyp no confiava en ningú més a l'hora de prendre-les.
Va arribar al cim del Gran Temple just quan l'enorme bola ataronjada de Yavin apuntava lentament per sobre de l'horitzó. El gegant gasós era un pàl·lid orbe nebulós on a la seva circumferència s'arremolinaven tremends sistemes de tempestes prou grans per engolir un petit planeta.
Les lloses en forma de diamant cobrien la petita plataforma d'observació situada sobre la gran càmera d'audiències. Nusos de lianes i els troncs rabassuts dels arbres massassi brollaven dels racons de la vella superfície de pedra.
En Kyp va alçar la mirada cap al cel. Les plantes i animals que omplien les jungles de Yavin IV no significaven res per a ell, i no tenien ni la més mínima importància dins el gran pla que es disposava a posar en pràctica. La importància de la seva immensa visió era inconcebiblement superior a les míseres necessitats de qualsevol món.
L'esfera de Yavin es va alçar al cel, i en Kyp va aixecar els braços i la lluent capa negra va onejar sobre la seva esquena. Les seves mans eren petites i esveltes. Eren les mans d'un jove, però el poder cremava dins d'elles i crepitava en els seus ossos.
-Ajudeu-me, Exar Kun -va murmurar mentre tancava els ulls.
Va desplegar la seva ment i va anar seguint els camins de la Força que conduïen a tots els objectes existents en l'univers, i va anar extraient poder del punt focal còsmic que era el temple massassi. En Kyp va seguir buscant, i va enviar els seus pensaments com una sonda impalpable fins a les profunditats dels sistemes de tempestes del gegant gasós.
En Kyp va poder sentir el poder d’Exar Kun, fosc i fred com un bloc de gel negre, sorgint del no-res darrere d'ell, i un instant després va sentir com entrava en ell i reforçava encara més les seves capacitats. El feble frec exploratori que havia estat enviant fins aquell moment es va llançar sobtadament cap endavant amb una potència tan incontenible com la d'un feix desintegrador. En Kyp es va sentir més gran, com si formés part de la lluna coberta de jungles primer i de tot el sistema planetari després, i va seguir creixent fins que va poder descobrir el centre del gegant gasós.
Núvols ataronjats van passar a tota velocitat al seu costat. En Kyp va sentir com la pressió s'incrementava a mesura que anava baixant cap a les capes increïblement denses que s'acumulaven a prop del nucli. Estava buscant el diminut puntet de maquinària, la mota d'aquella nau petita però indestructible que havia estat enviada a perdre’s allà.
En Kyp va arribar als nivells inferiors de l'atmosfera, i per fi va trobar el Triturador de Sols. La nau era com un far, com un ull obert en l'embut que formaven les línies de camp de la Força.
El Mestre Skywalker havia repetit una i una altra que la mida no importava. En Kyp va envoltar el Triturador de Sols amb la seva ment, embolicant-lo i tocant-lo amb les seves noves i il·limitades mans invisibles. Va pensar d’estirar-lo fins aixecar-lo i treure'l de les profunditats de Yavin IV, però de seguida va rebutjar aquella idea.
En comptes d'això, i sempre amb l'ajuda d’Exar Kun, el que va fer va ser utilitzar la seva capacitat innata per a tornar a activar els controls. Va moure les palanques i prémer botons per alterar el curs emmagatzemat en la memòria del Triturador de Sols, fent que sortís de la seva presó.
En Kyp va seguir observant l'avanç de l'arma, concentrant-se en la gegantina esfera del planeta que ja s'elevava per sobre de les copes dels arbres embolicades en núvols de boirina. El Triturador de Sols no va trigar a aparèixer sota la forma d'un puntet platejat. Va emergir de les capes de núvols més alts, semblant no més gran que un àtom, i va creuar veloçment l'espai dirigint-se cap a la lluna verd maragda en la qual l’esperava en Kyp.
En Kyp va alçar la mirada cap al cel i va esperar, obrint els braços per rebre l'arma indestructible.
El Triturador de Sols es va anar aproximant com un llarg i esmolat arç fet d'aliatges cristal·lins, movent-se en línia recta al llarg del seu eix vertical. El llançador toroïdal de torpedes de ressonància penjava del fons del seu llarg ganxo, i semblava increïblement bonic.
El Triturador de Sols va anar descendint a través de l'atmosfera de la lluna de les jungles, baixant a tota velocitat com una llança que es disposés a travessar el Gran Temple. En Kyp el va controlar i va anar reduint a poc a poc la velocitat del seu descens fins que la superarma es va aturar del tot i va quedar suspesa en l'aire flotant davant seu.
El cel ja estava il·luminat per la claredat del planeta, i els aliatges del casc del Triturador de Sols van semblar brillar amb una resplendor tan pura i impol·luta com el d'una gemma amb facetes de foc. Les enormes temperatures i pressions del nucli de Yavin l'havien netejat, eliminant fins a l'últim rastre d'oxidació o brutícia. El Triturador de Sols semblava impecablement net i mortífer, i estava preparat perquè Kyp l'utilitzés.
-Gràcies, Exar Kun -va murmurar.

En Luke Skywalker va despertar d'una altra sèrie de malsons i es va aixecar en el seu catre, passant del son a ser conscient de tot el que l'envoltava en només un instant. Hi havia captat una gran pertorbació en la Força. Alguna cosa anava malament.
Es va aixecar i es va moure cautelosament mentre enviava els seus pensaments per esbrinar què estaven fent els seus estudiants. La Kirana Ti. En Dorsk 81, l'ambaixadora calamariana anomenada Cilghal que acabava d'arribar al Gran Temple. La Tionne, en Kam Solusar... Tots es trobaven bé, i no semblava haver-hi res d’estrany. Dormien profundament i, de fet, estaven dormint massa profundament, com si algú hagués llançat una xarxa de son sobre ells.
En Luke va seguir estenent el seu sondeig mental i va quedar atònit de percebre la freda foscor d'un remolí de Força deformada que girava al voltant del cim del temple. El contacte amb el remolí el va deixar perplex i atordit.
Va córrer cap a la porta de la seva habitació, va vacil·lar un instant i va acabar tornant sobre els seus passos per agafar la seva espasa de llum. Després va anar ràpidament pels passadissos, i va tractar de dissipar la seva por mentre anava en el turboascensor que portava fins als nivells superiors de la vella piràmide.
«Conservar la calma has...» Sí, en Yoda l'hi havia repetit una vegada i una altra.
Però el que va veure sota el cel de l'alba quan va arribar al cim de la piràmide era tan terrible i sorprenent que va faltar molt poc perquè Luke perdés el control de si mateix.
El Triturador de Sols flotava sobre del temple, amb el casc desprenent filagarses de vapors que es dissipaven a la fresca atmosfera de l'alba, ressuscitat de la seva tomba en el nucli del gegant gasós. En Kyp Durron va girar sobre si mateix per clavar la mirada en Luke, i la seva capa negra es va arremolinar al seu voltant impulsada per la rapidesa del moviment.
En Luke va retrocedir trontollant sense poder creure en el que estava veient.
- Com t'has atrevit a recuperar aquesta arma? -va exclamar -. Aquest acte va contra tots els coneixements Jedi que t'he ensenyat...
En Kyp va riure d'ell.
-No m'has ensenyat gran cosa, Mestre Skywalker -va dir -. He seguit avançant molt més enllà dels teus insignificants ensenyaments, i he après molt. Pretens ser un gran instructor i presumeixes d'això, però en realitat no t'atreveixes a augmentar els teus coneixements. –En Kyp va tornar la mirada cap al Triturador de Sols -. Faré el que s'ha de fer per acabar amb l'Imperi d'una vegada i per sempre. Tu pots romandre aquí i practicar els teus senzills trucs Jedi mentre jo converteixo la galàxia en un lloc segur per a tots, però has de saber que els teus ridículs exercicis no són més que jocs de nens.
-Has estat atret pel costat fosc, Kyp, però has de tornar -va dir en Luke mantenint la seva veu ferma i tranquil·la i fent un pas cap a ell -. Has sigut enganyat i manipulat. Torna abans que el poder que el costat fosc exerceix sobre tu es faci massa fort... -Va engolir saliva -. Fa temps jo també vaig anar pel camí que porta fins al costat fosc, però vaig tornar. Es pot fer..., si ets prou fort i valent. Ho ets?
En Kyp va deixar escapar una rialla plena d'incredulitat.
-Ah, Skywalker, em resulta molt incòmode sentir-te parlar... No t'atreveixes a córrer cap risc, però tot i així vols tenir el dret a ser anomenat Mestre Jedi. Bé, doncs la cosa no funciona així... Has limitat i deformat l'ensinistrament dels teus altres candidats a causa de la teva pròpia estretor de mires. Potser hauria de derrotar-te aquí i ara, i així podria encarregar-me de la seva formació després d’haver-ho fet.
En Luke es va dur la mà al costat sentint el tremolor dels seus dits i la por i la consternació que cremaven en el seu pit, i la va tancar sobre l'empunyadura de la seva espasa de llum. Després va tirar d'ella i va activar l'espasa de llum sentint la barreja de cruixit i xiuxiueig que tan familiar li era. L'enlluernadora fulla verdosa va brollar de l'empunyadura, brunzint i preparada per a la batalla.
Un Jedi no podia atacar a un oponent desarmat, i no podia recórrer a la violència fins no haver esgotat la resta de recursos... però en Luke coneixia molt bé el potencial mortífer amb què comptava el més dotat dels seus estudiants. Si en Kyp havia sucumbit davant el costat fosc, podia arribar a convertir-se en un altre Darth Vader. Potser arribés a ser molt pitjor que Vader...
-No m'obliguis a fer això -va dir en Luke.
Va alçar l'espasa de llum, però no estava molt segur de com havia d'actuar. No podia matar el seu estudiant, que romania immòbil i desarmat davant seu en el cim del temple. Però si no ho feia...

-Hem d'enviar el Triturador de Sols de tornada al nucli de Yavin -va dir en Luke -. Tu mateix vas insistir que mai havia de ser utilitzat.
-Les meves paraules de llavors van ser fruit de la ignorància -va replicar en Kyp -, igual que ho són les teves ara.
-No m'obliguis a lluitar amb tu... -va murmurar en Luke.
En Kyp va moure una mà en un gest despectiu, i una onada d'ondulacions fosques va sorgir del no-res i va travessar l'atmosfera, movent-se tan de pressa com l'ona expansiva d'una granada de demolició.
En Luke va tornar a retrocedir. L'espasa de llum es va refredar sobtadament entre els seus dits. Cristalls de gebre van créixer sobre l'empunyadura formant complexos i delicats dibuixos. Una ombra va aparèixer en el cor de la resplendor verda de la fulla d'energia, una malaltia negra que va anar podrint la puresa del feix. El brunzit de la fulla va vacil·lar i es va convertir en un espurneig vacil·lant que feia pensar en una tos d'agonia. La contaminació negra es va anar estenent ràpidament, i no va trigar a haver engolit tot el color verd del feix.
I l'espasa de llum d’en Luke va morir a la seva mà amb un últim xiuxiueig d'espurnes.
En Luke va intentar controlar la por que amenaçava amb apoderar-se d'ell, i de sobte va sentir una onada de fred a l'esquena. Va girar sobre si mateix per veure una negra silueta encaputxada. Era la imatge que havia fingit ser l’Ànakin Skywalker en el malson d’en Luke, l'home fosc que havia enganyat i manipulat a Gantoris fins a acabar portant-lo a la seva catastròfica pèrdua de control final.
La veu d’en Kyp va arribar fins a les orelles d’en Luke com si vingués de molt lluny.
-I ara, Mestre Skywalker, per fi pots conèixer al meu mentor... -va dir -. El seu nom és Exar Kun.
En Luke va deixar caure l'espasa de llum que ja no li servia de res i es va ajupir. Tots els músculs del seu cos es van tensar de sobte. Va invocar tots els poders de la Força i es va embolcallar en ells mentre buscava desesperadament alguna tàctica defensiva que pogués utilitzar.
En Kyp va estendre les dues mans amb el Triturador de Sols flotant darrere d'ell i va atacar al Luke amb un diluvi de raigs que semblaven esquerdes negres obertes en la Força. Circells foscos van brollar de les escletxes i esquerdes de les lloses del temple, escurçons il·lusòris proveïts d'ullals amenaçadors que van caure sobre en Luke, atacant-lo des de totes les direccions a la vegada.
En Luke va cridar i va intentar replicar a l'atac, però l'ombra d’Exar Kun es va unir a l'ofensiva afegint encara més potència letal. L'antic Senyor Fosc del Sith va llançar onades de negror i va incrustar llargs caramells de verí congelat en el cos d’en Luke.
En Luke va seguir debatent-se desesperadament, però se sentia impotent. Perdre el control de si mateix i sucumbir al càstig, la desesperació suposaria un fracàs tan gran com el no fer res. En Luke va recórrer als poders que Yoda i Obi-Wan li havien ensenyat..., però res del que va fer i cap de les tècniques plenes d'habilitat que va emprar van donar el més mínim resultat.
Ni tan sols un Mestre Jedi com Luke Skywalker podia vèncer el poder d’en Kyp Durron combinat amb les armes prohibides de l'esperit mort des de feia molt temps que en vida s'havia anomenat Exar Kun.
Els negres tentacles de poder maligne semblants a serps es van llançar una vegada i una altra sobre en Luke, omplint el seu cos amb un intens dolor que va recórrer les seves venes abrasant-les com corrents de lava. En Luke va cridar, però la seva veu va ser engolida per un huracà sorgit de l’indret fosc.
En Luke va deixar escapar un últim crit i va caure d'esquena sobre les lloses del Gran Temple massassi, i encara va tenir temps d'agrair la seva frescor abans que tot el que l'envoltava es convertís en un núvol de negror fumejant que va semblar engolir-lo per sempre...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada