dimarts, 13 de maig del 2014

El Deixeble de la Força Fosca (XVII)

Anterior



17

Els seus tres Destructors Estel·lars ja estaven fora de perill ocults entre les illes ionitzades de la Nebulosa del Calder, i l’almirall Daala s'havia retirat a la seva cambra per estudiar les tàctiques que anava a emprar.
Es va asseure rígidament en una còmoda butaca, negant-se a relaxar-se en aquell ambient càlid i acollidor. Un excés de comoditat sempre feia que la Daala se sentís clarament incòmoda.
La imatge hologràfica del Gran Moff Tarkin compartia la penombra de l'habitació amb ella, i tots els anys transcorreguts no l'havien fet canviar gens ni mica. La prima silueta d'aquell home que havia estat tan dur com l'acer estava presentant les seves conferències i els seus comunicats en forma d'enregistraments hologràfiques, i la Daala ja les havia vist dotzenes de vegades.
La Daala va aprofitar la intimitat que li oferien les seves estances per permetre’s trobar a faltar a l'única persona de l'Acadèmia Militar Imperial que havia estat capaç de percebre el seu talent. En Tarkin l’havia elevat al seu rang d’almirall, convertint-la, almenys que ella sabés, en la dona de més alta graduació de totes les forces armades imperials.
La Daala havia repassat en moltes ocasions les gravacions d’en Tarkin durant els seus anys d'exili a la Instal·lació de les Goles, però en aquells moments les estava estudiant amb gran atenció. Les seves celles es van arrufar fins a quedar unides, i els seus lluminosos ulls verds es van entretancar mentre es concentrava en cada paraula que sortia dels llavis de Tarkin, buscant algun consell indispensable per assegurar l'èxit de la seva guerra privada contra la Rebel·lió.
«Eliminar una dotzena de petites amenaces sempre resulta més senzill que acabar amb un centre de desafiament ben sòlidament establert, deia la imatge hologràfica en un discurs pronunciat durant una visita a Càrida en la qual havia explicat la"Doctrina Tarkin". Governeu mitjançant la por que inspira la força en comptes de mitjançant la mateixa força. Si utilitzem el nostre poder amb prudència i saviesa, intimidarem a milers de planetes amb l'exemple d'uns quants seleccionats entre ells.»
La Daala va rebobinar l’holocinta per tornar a escoltar les paraules d’en Tarkin mentre pensava que a la seva ment li havia faltat molt poc per comprendre alguna cosa d'una importància crucial, però el timbre de la porta la va interrompre.
-Llums -va dir mentre allargava la mà per desconnectar l’holoprojector.
La corpulenta silueta del comandant Kratas romania rígidament immòbil davant de la seva porta amb les mans unides a l'esquena. En Kratas estava intentant dissimular un somriure de satisfacció, però l'expressió escapava al seu control i es revelava en un petit tic facial i en la lleu inclinació cap amunt dels seus llavis, tan prims que resultaven gairebé invisibles.
- Sí, comandant? -va preguntar la Daala -. Què passa?
-Hem interceptat un senyal -va dir en Kratas -. Pel que sembla procedeix d'un androide d'exploració imperial que ha transmès dades codificades recollides en un important planeta rebel anomenat Calamari on es troben alguns de les drassanes més importants de l'Aliança. No tenim cap forma d'esbrinar l'antiguitat de la informació.
La Daala va alçar les celles i va permetre que els seus pàl·lids llavis es corbessin en un somriure. Va alçar les dues mans per recollir la seva cabellera del color del metall fos darrere de les espatlles i va sentir l'espurneig d'electricitat estàtica entre els tous dels seus dits, com si l'excitació que s'havia començat a apoderar d'ella fos prou intensa com per generar diminutes descàrregues d'energia.
- Està segur que la transmissió és autèntica? -va preguntar -. Cap a on anava dirigida?
-Era un senyal d'ampli espectre, almirall. La meva hipòtesi és que aquests androides d'exploració van ser dispersats amb una gran amplitud i de manera aleatòria, de manera que mai coneixerien la situació de cap Destructor Estel·lar determinat quan transmetessin la seva informació.
- I no podria ser una falsificació enviada pels rebels? Potser es tracta d'un parany.
-No ho crec. El codi era molt complicat. De fet, no aconseguíem desxifrar-lo fins que no vàrem fer una nova comparació amb un dels codis que ens va lliurar el Gran Moff Tarkin durant la seva última visita a la Instal·lació de les Goles.
-Excel·lent, comandant -va dir la Daala, i va lliscar els palmells de les mans sobre la tela grisa verdosa dels pantalons del seu uniforme com volent allisar unes arrugues inexistents -. Estàvem buscant un nou objectiu per atacar, i si aquestes drassanes són tan importants com diu... Bé, llavors Calamari sembla un bon candidat. Suposo que és un objectiu tan bo com qualsevol altre. Vull que vostè i els capitans de les altres dues naus es reuneixin en aquella sala de guerra. Prepareu els Destructors Estel·lars per a la partida immediata, recarreguin totes les bateries turbolàser i aprovisionin als caces TIE.
-Aquesta vegada seguirem l'estratègia del Gran Moff Tarkin al peu de la lletra -va afegir la Daala, puntuant les seves paraules amb moviments del dit índex com si apunyalés l'aire -. Que tothom repassi les gravacions del Gran Moff Tarkin. No vull errors, entesos? L'atac ha de ser impecable.
La Daala va sortir al passadís i va atenuar les llums. Els seus dos guardaespatlles de les tropes d'assalt es van col·locar immediatament darrere d'ella, i els talons de les seves botes van colpejar el sòl creant un mateix ressò sense un sol segon de diferència.
-S'han acabat els entrenaments -va dir la Daala mirant a Kratas -. Després del nostre atac, el planeta Calamari no serà més que un munt de runes.

La Leia estava pilotant el lliscador aquàtic de cabina oberta de l’Ackbar, i el casc avançava veloçment sobre els oceans de Calamari. El cel seguia semblant una sopa congelada de núvols foscos, però la tempesta del dia anterior per fi havia acabat dissipant les seves energies. El vent continuava sent bastant fresc i llançava gotetes d’escumeta salada sobre els seus rostres, però la Leia no va poder evitar somriure amb alleujament de pensar que l’Ackbar havia accedit a anar a Coruscant amb ella, encara que només fos per parlar amb la Mon Mothma.
La Leia i la Cilghal l’estaven portant de tornada a la Ciutat de l'Escuma Rodamón, on l’Ackbar podria enviar les seves dades sísmiques als científics calamarians. L’Ackbar estava assegut al banc del darrere del lliscador aquàtic i semblava molt inquiet i intranquil, com si no se sentís res segur de si mateix.
L'hemisferi ple de protuberàncies de la ciutat calamariana era tan gran que semblava una illa de color gris metàl·lic. Petits vehicles aquàtics entraven i sortien d'ella, recollint xarxes i tornant ràpidament cap a les obertures d'accés.
L’Ackbar es va aixecar en el seu seient.
- Escolta! -va exclamar.
La Leia va parar l'orella, i de sobte va sentir el gemec estrident d'una alarma imposant-se a l’estrèpit del vent i les onades. Va agafar la unitat de comunicació i va prémer els botons que la posarien en contacte amb el centre de control de la Ciutat de l'Escuma Rodamón.
-Aquí el lliscador aquàtic disset-zero-un-set -va dir -. Quina és la causa de l'alarma?
Un teló de llum enlluernadora es va obrir pas a través dels núvols abans que la Leia hagués pogut rebre una resposta i va fendir la superfície de l'oceà molt a prop de la ciutat flotant. Guèisers d'aigua sobtadament vaporitzada van sortir disparats cap al cel amb un xiuxiueig ofegat.
- Són turbolàsers! -va cridar Leia.
L’Ackbar es va agafar a la borda del lliscador.
-Estan disparant contra nosaltres des d'una òrbita molt baixa -va dir.
-Les comportes d'onatge s'estan tancant -va dir de sobte una veu calamariana increïblement ferma i tranquil·la pel sistema de comunicacions -. Tots els ciutadans s'han de posar a cobert immediatament. Repetim. Les comportes d'onatge s'estan tancant...
La gran majoria de vehicles aquàtics ja havia desaparegut pels diferents orificis d'accés escampats sobre el casc de la Ciutat de l'Escuma Rodamón. Els que no havien pogut arribar a les comportes van abandonar els seus vehicles i van saltar per la borda per baixar nedant fins a les entrades submergides.
Moltes comportes ja s'havien tancat amb el seu peculiar moviment de boques que es lliscaven en diagonal. La Leia va enfilar la proa del lliscador cap a una de les entrades que encara no s'havien tancat i va accelerar al màxim. La sobtada empenta cap enrere va fer que els tres fossin llançats contra el respatller dels seients.
Un esquadró sencer de caces i bombarders TIE va aparèixer de sobte sobre ells com un esbart d'aus carronyeres de cossos angulosos i talls tallants com navalles. L'esquadró va iniciar un picat molt pronunciat, baixant a tota velocitat entre el crit ensordidor dels motors iònics bessons.
Els bombarders TIE van llançar càrregues d'energia que van esclatar al mar produint enormes onades i núvols d'escuma. Els caces TIE van passar rugint sobre la Ciutat de l'Escuma Rodamón, sembrant el caos i la destrucció amb els seus canons làser. Llances de llum verdosa van dibuixar un tapís fumejant sobre el casc de la ciutat.
Una onada va llançar un mur d'aigua contra el lliscador. La Leia va lluitar desesperadament per no perdre el control del vehicle, però no va reduir la velocitat i va mantenir els ulls clavats en les comportes d'onatge que s’havien començat a tancar. Si no aconseguien ficar-se per aquell forat cada vegada més reduït, quedarien atrapats en la superfície de l'oceà i es convertirien en blancs indefensos del bombardeig imperial.
-Vam deixar apostat un esquadró de caces-B perquè defensés les drassanes orbitals -va dir l’Ackbar -. On són? He d'esbrinar què està passant allà dalt...
-Potser tenen assumptes més urgents dels quals ocupar-se -va dir la Cilghal, i la seva veu sonava tan ferma i tranquil·la com sempre.
- Aguanteu! -va cridar la Leia, i va disparar els dolls impulsors d'emergència.
El lliscador va pujar un metre més per sobre de la superfície de l'oceà, i va sortir disparat cap endavant en un últim esforç desesperat per travessar el buit entre les comportes. La Leia es va ajupir mentre veia com les portes de metall seguien avançant en diagonal, acostant-se cada vegada més l'una a l'altra...
L’esmolada vora de plastiacer de l'entrada va fregar el casc del lliscador quan Leia va aconseguir fer-lo passar per sobre de la gruixuda comporta metàl·lica, i un instant després es van trobar fora de perill al túnel il·luminat per les tires verdoses. El vehicle havia estat viatjant a una velocitat tan gran que fins i tot aquest petit impacte va ser suficient perquè comencés a donar tombs. La Leia va lluitar amb els controls i va intentar reduir la velocitat mentre el lliscador xocava primer amb una paret i després amb l'altra, provocant diluvis d'espurnes amb cada col·lisió. La Leia per fi va aconseguir detenir-lo, i les comportes d'onatge es van tancar darrere d'ells amb un estrèpit ensordidor.
La Leia va sortir del lliscador després d'haver-se assegurat que els tres es trobaven il·lesos. Podia sentir el repetit retrunyir de les explosions causades pels bombarders TIE i els estridents crits que acompanyaven cada tret dels canons làser, una cacofonia de sorolls tan terrible que aconseguia travessar fins i tot el gruix blindatge de la ciutat flotant.
L’Ackbar va donar l'esquena al lliscador avariat i es va girar cap a la Cilghal.
-Porti’m al centre de control immediatament -va dir -. Vull establir connexió amb les forces de defensa orbital. -Ja semblava més despert i més ple d'energies -. Si puc esbrinar què està passant, potser aconsegueixi trobar alguna forma d'ajudar-nos a tots.
-Sí, almirall -va dir la Cilghal, i la Leia es va tornar a preguntar si havia utilitzat el seu rang de manera deliberada.
Els llums d'alarma s'encenien i s'apagaven i el gemec de les sirenes creava ressons als passadissos serpentejants pels quals van arrencar a córrer. Es van trobar amb diversos grups de quarrens, els seus rostres tentaculats deixaven escapar bombollosos dolls d'exclamacions mentre baixaven a corre-cuita pels pous d'accés que portaven als nivells subaquàtics. La Leia estava segura que havien començat a abandonar l'estructura de la ciutat, i que baixarien nedant a les profunditats de l'oceà fins que es creguessin fora de perill.
La Cilghal va estendre el braç cap a les portes d'un turboascensor, i altres calamarians van córrer cap a ella en un intent desesperat d'arribar fins a la protecció que oferia el recinte intern de la ciutat. La Cilghal va reaccionar alçant la veu per primera vegada des que la Leia l'havia conegut.
- Obriu pas a l'almirall Ackbar! -va cridar -. Hem d'arribar al Centre de Comandament.
-Ackbar... -van repetir diversos calamarians, fent-se de banda per deixar-lo passar -. Almirall Ackbar!
L’Ackbar semblava més alt i dret, i en el seu rostre ja no es veia aquella expressió de tristesa assetjada que s'havia apoderat d'ell des de l'accident a Vòrtex. La Leia sabia que tots els calamarians recordaven l'horrible malson dels atacs imperials..., però si existia algú capaç de muntar una defensa amb els escassos recursos de què disposaven, no hi havia dubte que era l’Ackbar.
El turboascensor va obrir les portes al nivell del Centre de Comandament i l'ambaixadora Cilghal els va guiar. Després va utilitzar els seus codis d'accés diplomàtic perquè poguessin entrar al nucli de la Ciutat de l'Escuma Rodamón, i uns instants després es van trobar envoltats pel caos que s'havia apoderat del Centre de Comandament.
Set experts en tàctiques calamarianes estaven asseguts als llocs de comandament contemplant la batalla que es desenvolupava en el cel per sobre dels seus caps. Al centre de la sala hi havia un diagrama hologràfic del planeta i la seva lluna suspesa entre puntets de llum que representaven a les formacions defensives de caces.
La Leia va contemplar amb estupor els dos Destructors Estel·lars que orbitaven el planeta, flotant l'un al costat de l'altre mentre llançaven descàrregues de les seves bateries turbolàser contra l'oceà. Els esquadrons de caces TIE seguien atacant la Ciutat de l'Escuma Rodamón. Els visors externs mostraven els forats fumejants que havien aparegut allà on les bombes de protons havien travessat el blindatge defensiu de la ciutat. Els làsers defensius de la ciutat flotant llançaven els seus feixos cap al cel eliminant una nau darrere l'altra..., però sempre apareixien més atacants.
El comandant de la ciutat va donar l'esquena al seu lloc de comandament, va girar-se amb un moviment oscil·lant cap a ells i els va veure per primera vegada.
- Almirall Ackbar! Ha d'ajudar-nos en les operacions defensives, senyor... Em poso a les seves ordres.
-Necessito una avaluació tàctica de la situació actual -va dir l’Ackbar anant cap a la projecció hologràfica.
-Porta’m fins al sistema de comunicacions, Cilghal -va dir la Leia, alçant la veu per fer-se sentir per sobre de la confusió -. Puc utilitzar els meus codis de prioritat per sol·licitar ajuda militar de la Nova República. Si utilitzo una freqüència prou baixa, els codis poden obrir-se pas a través de qualsevol pantalla d'interferències emesa per aquests Destructors Estel·lars.
- Creu que els seus navilis de combat podran arribar aquí a temps? -va preguntar la Cilghal.
-Això dependrà de quanta estona siguem capaços de seguir defensant-nos -va respondre la Leia.
La Leia no podia veure cap emoció a la cara de la Cilghal, però quan li va respondre sí que va poder captar una ombra d'orgull en la seva veu.
-Mon Calamari es va alliberar de la primera ocupació imperial utilitzant únicament eines i equip científic. Ara comptem amb armes de veritat, i podrem mantenir a ratlla tot el temps que sigui necessari. –La Cilghal va moure una mà-aleta assenyalant un tauler de control proper -. Podeu utilitzar aquest lloc de comunicacions per enviar el missatge.
La Leia va córrer cap al panell i va teclejar els codis d'alta prioritat que enviarien un senyal codificat en forma de feix restringit directament a Coruscant.
-Aquí la ministra Leia Organa Solo -va dir -. El planeta Calamari està sent atacat per dos Destructors Estel·lars de l'Imperi. Sol·licitem ajuda immediata... Repeteixo, sol·licitem ajuda immediata! Si no arriben aviat, no caldrà que es molestin a venir.
El comandant de la ciutat va ficar una mà palmejada en el diagrama hologràfic que mostrava el desenvolupament de la batalla.
-Hem col·locat tot l'esquadró de caces-B en aquesta zona per defensar les drassanes perquè pensem que serien l'objectiu amb més probabilitats de ser atacat -va començar a explicar -. Però els Destructors Estel·lars es van posar en òrbita al voltant del planeta només sortir de l’hiperespai i van començar a atacar les ciutats flotants. En aquests moments els dos Destructors Estel·lars estan concentrant tota la seva potència de foc sobre la Ciutat Escull de la Llar. En Han deixat dos esquadrons de caces i bombarders TIE perquè segueixin atacant la nostra ciutat, i tres esquadrons més estan bombardejant Abismes de Corall.
-Hem perdut tot contacte amb Escull de la Llar, comandant -va dir un dels experts en tàctica alçant la mirada sense apartar la mà-aleta del micròfon que portava dins de l'orella -. Segons les seves últimes transmissions hi havia un mínim de quinze bretxes diferents al casc exterior, i l'aigua estava entrant en quantitats considerables. L'última imatge mostrava una explosió de grans dimensions. L'anàlisi de l'estàtica sembla indicar que tota la ciutat ha estat destruïda.
Un gemec de consternació va recórrer tot el Centre de Comandament.
-Em disposava a retirar defenses de les drassanes per atacar els Destructors Estel·lars -va dir amb veu vacil·lant el comandant de la ciutat.
L’Ackbar estava contemplant els eixams de caces-B que seguien assetjant als caces imperials.
-Una decisió molt encertada, comandant -va dir, però la seva mirada seguia clavada al mapa, la lluna i els dos Destructors Estel·lars que es trobaven a l'altra banda del planeta -. Esperi un moment... -va murmurar -. Hi ha alguna cosa que em resulta molt familiar en tot això.
L’Ackbar va guardar silenci durant uns moments i va acabar assentint molt lentament, com si el seu enorme cap s'hagués tornat sobtadament massa pesat per a les seves espatlles.
-Sí, comandant... Traieu tots els caces-B de les seves posicions actuals a les drassanes i envieu-los contra els Destructors Estel·lars. Deixi les drassanes totalment indefenses.
- Creu que és prudent fer-ho, almirall? -va preguntar la Leia.
-No -va replicar l’Ackbar -. És un parany.
L’almirall Daala es trobava en el pont del Destructor Estel·lar Gorgona contemplant com la batalla es desenvolupava sota d'ella seguint just el curs que havia planejat.
Va pensar en com de superb que havia estat el geni tàctic del Gran Moff Tarkin i es va sentir envaïda per una càlida sensació d'orgull. El Basilisc surava en òrbita al costat de la nau de la Daala, deixant un solc de mort per sobre de la superfície dels oceans. Els caces TIE voleiaven d'un costat a un altre com un eixam d'insectes enfurismats, escombrant la insignificant resistència que els calamarians havien aconseguit organitzar.
Els caces-B rebels i algunes de les naus de mida mitjana que es trobaven en òrbita només havien resultat ser una molèstia menor. El Gorgona i el Basilisc havien anat portant a terme totes les fases de l'atac de diversió acuradament coreografiat, i les forces defensives calamarianes havien reaccionat de la manera esperada, deixant-se manipular amb tanta facilitat com si fossin titelles suspeses de fils invisibles.
La Daala es va girar cap al oficial de comunicacions inclinat sobre els seus panells.
-Poseu-vos en contacte amb el capità Brusc del Mantícora -va dir -. Les forces calamarianes per fi han deixat indefenses les seves drassanes. El Mantícora pot iniciar el seu atac immediatament.

L’Ackbar movia les mans i parlava molt de pressa, com si sabés que no disposava de molt temps.
-Abans de ser alliberat per l'Aliança Rebel jo era ajudant personal del Gran Moff Tarkin –deia -. En Tarkin sempre gaudia enormement explicant-me amb tota exactitud el que havia de fer per esclavitzar nous mons. Observant-lo vaig aprendre els fonaments tàctics de la guerra espacial, les estratègies favorites d’en Tarkin incloses.
L’Ackbar va moure una mà-aleta assenyalant les imatges dels dos Destructors Estel·lars.
-En Tarkin ha mort, però reconec aquest truc -va seguir dient -. Sé què planeja fer el comandant d'aquestes forces imperials. Disposem d'una xarxa de sensors a l'altre costat de la lluna?
-No, almirall -va dir el comandant de la ciutat -. Fa uns anys vam estar pensant si havíem instal·lar-lo, però...
-Ja m'ho imaginava -el va interrompre l’Ackbar -. Això vol dir que no podem saber què està passant allà, oi?
-Així és.
- On vol arribar, almirall? -va preguntar la Leia.
-Hi ha un tercer Destructor Estel·lar ocult darrere de la nostra lluna.
Les paraules de l’Ackbar van fer que la meitat de les veus que havien estat sentint a la sala fins aquell moment callessin de sobte. Tots es van tornar cap a ell i el van contemplar amb expressions sorpreses.
- Quines proves té?
La Leia va intentar usar els seus incipients poders amb la Força per detectar la presència de l'enemic ocult, però o aquest es trobava massa lluny o ella no era prou hàbil... o l'enemic no hi era.
-Les accions del comandant de les forces imperials em diuen tot el que necessito saber -va explicar l’Ackbar -. El seu objectiu principal és el complex de les drassanes, és clar. Uns instants després que aquests dos Destructors Estel·lars sortissin de l’hiperespai, un tercer va emergir també, ocult en l'ombra de la nostra lluna. L'atac d'avantguarda ha estat calculat per atreure'ns fent que ens allunyem de les drassanes, i el seu objectiu és enganyar-nos i aconseguir que llancem totes les nostres defenses contra una finta. Quan el tercer Destructor Estel·lar aparegui i avanci al màxim de velocitat subllumínica que poden proporcionar-li els motors, les drassanes es trobaran totalment indefenses. Una sola passada bastarà perquè el tercer Destructor Estel·lar destrueixi per complet els nostres complexos de construcció de naus sense patir pràcticament cap pèrdua.
-Però llavors, almirall... Per què acabem de retirar totes les nostres forces de les drassanes? -va preguntar el comandant de la ciutat.
-Perquè ara em proporcionarà els codis de control remot d'aquella nau -va dir l’Ackbar, i va moure el cap assenyalant l'immens hangar espacial en òrbita al costat del qual surava l'esquelet del nou creuer de batalla a mig construir, el Marea Estel·lar.
-Però... El Marea Estel·lar encara no compta amb cap sistema d'armament en condicions de funcionar, senyor.
-Però si no està equivocat els seus motors si poden funcionar, oi?
-Sí -va dir el comandant de la ciutat -. Les proves dels motors subllumínics es van dur a terme la setmana passada. El nucli del reactor d’hiperimpulsió també està instal·lat, però mai hem portat la nau a l’hiperespai.
-No cal que pugui viatjar per l'hiperespai -va dir l’Ackbar -. Han evacuat a tots els enginyers de construcció?
-Sí, van ser evacuats a la primera senyal que estàvem sent atacats.
-Llavors vull tenir accés al sistema de control remot d'aquesta nau.
-Almirall... -va murmurar el comandant de la ciutat amb expressió dubitativa, però va acabar escrivint la seqüència d'un codi de comandament -. Si es tracta de qualsevol altre en comptes de vostè...
L’Ackbar va assumir el comandament i va entrar al camp on es projectaven les imatges virtuals amb un paral·laxi concebut per ulls telescòpics i molt separats.
La nau a mig construir va encendre els seus motors i va entrar en la modalitat de control remot. El navili de combat desarmat es va allunyar lentament de les drassanes orbitals amb un rugit inaudible dels seus gegantins motors subllumínics, i va anar accelerant a poc a poc a mesura que ascendia pel pou gravitatori del planeta. Els motors eren prou poderosos com per emportar-se totes les estructures del moll espacial que estaven connectades a la nau.
A l’Ackbar no li importava. Com més massa hi hagués, millor.
La Leia es va mossegar el llavi mentre escoltava els ecos eixordadors de l'atac que arribaven des de dalt. Els sensors visuals externs estaven mostrant els danys soferts pel nucli de la Ciutat de l'Escuma Rodamón, i una altra onada de caces TIE acabava de sorgir del cel i estava baixant en un veloç picat per calcinar qualsevol superfície exposada.
La Cilghal semblava haver entrat en una espècie de tràngol, i la Leia es va preguntar si no estaria atordida davant la ferocitat de l'atac i els horribles danys que estava causant. L'ambaixadora romania immòbil davant les imatges orbitals que mostraven als eixams de caces, de caces-B defensors i d'aparells TIE atacants. La Leia va veure com estenia les mans per fregar punts de llum aparentment escollits a l'atzar amb les puntes dels dits.
-Aquest. Ara aquest... Ara aquest altre -deia la Cilghal.
La Leia va veure com la pantalla s'il·luminava una fracció de segon després que Cilghal hagués fregat cada punt, i va saber que aquells centelleigs encegadors indicaven la destrucció de les naus assenyalades.
La Leia estava sorpresa, i no podia creure que la Cilghal hagués estat capaç de triar-les amb tanta precisió. Però les habilitats incipients que li havia ensenyat en Luke li van permetre sentir una estirada impalpable procedent de l'ambaixadora, que estava duent a terme una manipulació instintiva de la Força.
- Com està fent això? -va preguntar, tot i que ja sospitava quina seria la resposta.
-Igual que ho vaig fer amb el banc de peixos -va respondre la Cilghal en veu baixa -. No és més que un truc... Però tant de bo pogués posar-me en contacte amb els nostres caces. Aquest, aquest!
La Cilghal va estendre un llarg dit per anar seguint la trajectòria d'un caça-B que semblava estar fora de perill de qualsevol perill en el centre del seu esquadró, però de sobte un caça TIE danyat que havia perdut el control va travessar el grup de naus movent-se en una veloç espiral i va xocar amb el caça-B que l'ambaixadora calamariana havia pressentit estava condemnat a la destrucció. La Cilghal havia fet exactament el mateix amb el banc de peixos mentre la monstruosa criatura anomenada krakana s'alimentava.
L'ambaixadora semblava atònita i molt afectada.
-No hi ha temps suficient -va dir -. No aconsegueixo esbrinar-ho amb l'antelació suficient...
La Leia va sentir un calfred de sorpresa meravellat que no podia ser dissipat ni per tota la fúria de l'atac imperial. Sabia sense necessitat de dur a terme cap mena d'examen que la Cilghal tenia el potencial d'utilitzar els seus poders com un Jedi. La Leia hauria d'enviar a la Cilghal al centre d'ensinistrament que en Luke havia establert a Yavin IV..., si aconseguien sobreviure a l'infern que s'havia desencadenat sobre Calamari.
L’Ackbar tenia la sensació de formar part de la immensa nau a mig construir que estava controlant des del nucli intern de la Ciutat de l'Escuma Rodamón. No prestava cap atenció a l’ensordidora confusió dels informes i les alarmes que sonaven al Centre de Comandament. Tot el seu cos s'havia convertit en una extensió del Marea Estel·lar, i l’Ackbar estava veient a través dels ulls mecànics dels sensors.
Els motors donaven cada vegada més velocitat a l'immens casc. La lluna de Calamari es va anar fent més gran a mesura que l’Ackbar s'aproximava a ella, i després el Marea Estel·lar va començar a moure’s a gran velocitat molt a prop de la superfície sense atmosfera plena de cràters per arribar al costat fosc de la lluna i sortir del radi d'acció dels sistemes sensors... allà on el tercer Destructor Estel·lar aguaitava emboscat.
L’Ackbar va connectar els reactors d’hiperimpulsió del Marea Estel·lar i va apagar els sistemes automàtics de refrigeració. Les alarmes van ressonar per tot el seu cos quan les rutines d'advertència de la nau van entrar en acció i van començar a avisar-lo amb els seus xiscles electrònics. Però l’Ackbar va augmentar encara més la sortida de potència i va intentar aguantar, mantenint a ratlla aquell formiguer de furiosa energia que esperava impacientment el moment en què podria escapar del gegantí navili de combat a mig construir.
L’Ackbar va guiar el Marea Estel·lar al voltant de la curvatura de la lluna i va veure la punta de fletxa que era el tercer Destructor Estel·lar començant a activar les seves bateries d'armament.
-Allà hi ha...
Un instant després el tercer Destructor Estel·lar va detectar la presència del creuer de combat de Mon Calamari i va començar a descarregar un diluvi de feixos turbolàser sobre ell... però a l’Ackbar no li importava gens ni mica.
Un feix d'energia va destruir un punt d'unió en l'estructura del moll espacial que envoltava el Marea Estel·lar, i tot un entramat de bigues va sortir acomiadat a l'espai. Un diluvi de gotetes de metall fos va brollar de les planxes d'estribord allà on un impacte directe havia convertit en vapor una bona part del casc.
L’Ackbar va seguir avançant a tota velocitat en la seva missió suïcida, anant en línia recta cap a la gola del Destructor Estel·lar. La nau imperial seguia disparant.
L’Ackbar va desactivar els últims mecanismes de seguretat que mantenien controlat el reactor d’hiperimpulsió, que no tenia escuts o proteccions. Faltaven molt pocs segons perquè la reacció que s'estava desenvolupant dins el forn d'energia super-reescalfada arribés al punt en què l'explosió seria inevitable.
Després l’Ackbar es va desconnectar de la consola de comandaments i va permetre que les lleis de la física seguissin el seu curs.

-Digueu-me què està passant, capità Brusc! -va cridar l’almirall Daala pel sistema de comunicacions.
El Mantícora acabava d'iniciar la seva acceleració triomfal per destruir les drassanes calamarianes quan de sobte tot va semblar embogir. Les alarmes van interrompre la transmissió de la Daala.
El capità va aconseguir restablir la connexió i va començar a cridar ordres.
- Hi ha una altra nau, almirall! -va dir en Brusc, llançant-li una ràpida mirada de reüll i cremant en desitjos de donar més ordres, però sense atrevir-se a ignorar del tot a la Daala -. Ha sorgit del no-res... Havien, de saber que estàvem aquí.
-Això és impossible -va replicar la Daala -. No tenien cap forma de detectar-nos -. No hem deixat cap rastre que pugui ser captat pels sensors. Oficial de comunicacions!. Vull una connexió immediata amb els sensors tàctics del Mantícora!
La Daala es va inclinar a la pantalla i va veure el seu tercer Destructor Estel·lar i l'estructura esquelètica del creuer estel·lar calamarià a mig construir. La pesada massa de les bastides de construcció que arrossegava feia que semblés ridículament maldestre i lenta... però avançava inexorablement. La Daala va comprendre a l'instant la tàctica suïcida que anava a emprar.
- Sortiu d'aquí ara mateix!
El Mantícora va virar per allunyar-se de la trajectòria que seguia el Marea Estel·lar, però el creuer calamarià s'estava movent massa de pressa. Les bateries turbolàser del Mantícora no podien fer res per frenar el seu incontenible avanç.
La Daala va mantenir l'esquena rígida i es va obligar a no encongir-se sobre si mateixa. Va tensar les mans al voltant de la freda barana del lloc de comandament del pont fins que els seus artells empal·lidiren, i li va semblar que el plastiacer s'allunyava a tota velocitat sota d'ella. La seva boca resseca es va obrir per articular un silenciós crit de negativa.
El navili de combat calamarià va xocar amb la part inferior del casc del Mantícora, però el Marea Estel·lar va esdevenir una petita nova una fracció de segon abans de l'impacte. L'explosió el va desintegrar per complet i va emetre encegadores onades d'energia que van fer miques al Mantícora.
La transmissió del capità Brusc es va interrompre de sobte.
La Daala va donar l'esquena a les pantalles, estrenyent les dents i negant-se a permetre que les llàgrimes abrasadores del fracàs envaïssin els seus verds ulls mentre pensava en tot l'armament, tot el personal i tota la responsabilitat que acabaven de ser destruïts.
Després va mantenir la mirada clavada en l'espai, encegada per l'enlluernadora explosió doble que va sorgir darrere de la lluna de Calamari creant un eclipsi artificial.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada