diumenge, 11 de maig del 2014

El Deixeble de la Força Fosca (XIV)

Anterior



14

La superarma petita però infinitament letal coneguda amb el nom de Triturador de Sols es va posar en òrbita al voltant de Yavin, el gegant gasós, amb el transport blindat de la Nova República volant al seu costat.
El jove Kyp Durron estava assegut al seient anatòmic de pilotatge i sentia com els sofisticats controls del Triturador de Sols responien al més mínim frec dels tous dels seus dits. Va alçar la mirada cap al visor segmentat i va contemplar el planeta embolicat en remolins ataronjats que s'estenia sota d'ell, aquell abisme sense fons que esperava l'arribada del Triturador de Sols per engolir-lo per tota l'eternitat.
- A punt per enviar-lo avall, Kyp? -va preguntar la veu d’en Wedge Antilles, sorgint de la unitat de comunicacions acompanyada per un espurneig d'estàtica -. Una capbussada en línia recta, d'acord?
En Kyp va acariciar els controls i va sentir un calfred de reluctància. El Triturador de Sols era una arma tan perfecta... El seu disseny era realment impecable, i tenia la capacitat de resistir qualsevol tipus d'atac sense patir cap dany. En Kyp se sentia estranyament unit a aquella nau en forma d'estella que havia permès que ell i en Han Solo recuperessin la llibertat. Però també sabia que la Qwi Xux tenia raó quan afirmava que la temptació d'utilitzar un poder semblant acabaria corrompent a tot aquell que el tingués a les mans. La Qwi guardava aquells coneixements en el seu cap, i havia jurat no compartir-los mai amb ningú passés el que passés. Però la superarma existia i podia ser utilitzada, i calia impedir que això arribés a succeir.
En Kyp va fer els últims ajustaments en els vectors de la trajectòria subllumínica.
-Estic programant els sistemes de navegació de la nau -va dir -. Preparats per a l’atracada.
En Kyp va introduir un conjunt de coordenades que activarien les toveres de maniobra del Triturador de Sols i farien que la petita nau descendís a tota velocitat, traçant una atapeïda el·lipse que acabaria submergint-la en les turbulències de núvols i el nucli d'altes pressions que tenien sota.
-Estem preparats per a la transferència -va dir en Wedge.
-Ja gairebé he acabat -va respondre en Kyp.
Va bloquejar els controls i va acariciar per última vegada aquell panell tan enganyosament senzill. Els científics i enginyers de la Nova República no havien estat capaços de comprendre la maquinària que hi havia sota seu. No sabien com desactivar els torpedes de ressonància que provocarien les explosions de les supernoves. La Qwi Xux s'havia negat a ajudar-los... i el Triturador de Sols no trigaria a desaparèixer per sempre.
El trinat musical de la veu de la Qwi va brollar del canal de comunicacions interrompent el curs dels pensaments d’en Kyp.
-Assegura't que tots els sistemes d'energia estan desconnectats i segella el camp d’embolcall -va dir.
En Kyp va moure una filera d'interruptors.
-Ja està.
Va sentir el cop ofegat d'un casc entrant en contacte amb un altre quan en Wedge va pegar el transport blindat al flanc del Triturador de Sols.
-Els camps magnètics estan en posició, Kyp -va dir en Wedge -. Obre l'escotilla i reuneix-te amb nosaltres.
-Estic preparant el cronòmetre -va dir en Kyp.
Va activar el pilot automàtic, va atenuar els llums de la cabina i va anar cap a la petita escotilla. La va obrir i es va trobar amb els braços d’en Wedge. El somrient general de cabells foscos l’havia estat esperant per ajudar-lo a entrar en el transport.
Van tancar i bloquejar l'escotilla del Triturador de Sols darrere d'ells, i després van retirar la connexió d'atracada. Wedge va anar cap al seient de pilotatge del transport blindat i es va instal·lar en ell, deixant-se caure al costat del seient ocupat per la prima i fràgil silueta de la Qwi Xux.
La Qwi estava totalment immòbil amb el cos envoltat per les tires del seu arnès de seguretat. La seva pell blau clar semblava esquitxada de taques fosques, i resultava obvi que es trobava molt nerviosa i preocupada. Wedge va moure la palanca de control de les toveres de maniobra i va donar la volta al transport blindat perquè poguessin observar el descens de la superarma. L’angulosa silueta cristal·lina del Triturador de Sols s'anava allunyant ràpidament, aproximant-se cada vegada més a la gola gravitacionals de Yavin.

En Kyp s'havia col·locat entre en Wedge i la Qwi, i mantenia els ulls clavats a la pantalla mentre el Triturador de Sols seguia el seu curs preprogramat. Podia veure el generador del camp de ressonància de forma toroïdal col·locat a l'extrem còncau del llarg arç que era la superarma.
El Triturador de Sols es va anar encongint fins a esdevenir un puntet que s'aproximava a les caòtiques tempestes de Yavin. En Kyp va deixar escapar un sospir d'alleugeriment en saber que aquella arma mai podria ser utilitzada per destruir cap sistema estel·lar.
La Qwi romania en silenci, amb els llavis tensos i la vista clavada al Triturador de Sols. Wedge va estendre la mà per donar-li un copet al braç, i la Qwi es va sobresaltar.
En Kyp seguia amb tota la seva atenció concentrada en el Triturador de Sols, observant el puntet en què s'havia transformat. No s'atrevia a desviar la mirada perquè temia perdre de vista a la nau en aquell titànic panorama de núvols ataronjats.
Va veure com el puntet entrava en les capes superiors de l'atmosfera, seguirà el seu curs inalterable cap al nucli planetari, i es va imaginar al Triturador de Sols submergint-se més i més en aquella atmosfera tan densa. La calor abrasadora generada per la fricció atmosfèrica crearia ondulacions i esclats sònics a mesura que el Triturador de Sols fora baixant amb rumb al nucli del gegant gasós, que era tan dur com el diamant.
- Bé, ara ja mai més haurem de tornar a preocupar-nos per aquest trasto! -va dir en Wedge amb animació.
El prim rostre d’elf de la Qwi semblava un catàleg d'expressions contradictòries. La investigadora alienígena el va mirar, i les espesses pestanyes dels seus ulls color indi voleiaren ràpidament.
-És millor així -va dir en Kyp, i les seves paraules gairebé van sonar com un balbuceig.
En Wedge va connectar les toveres de maniobra del transport blindat i va pilotar la nau en un arc que la va treure de l'òrbita propera portant-los a l'altre de sistema de llunes.
-La Qwi i jo hem d’inspeccionar els treballs de reparació a Vòrtex -va dir -. Segueixes volent baixar a les jungles d'aquesta lluna, Kyp?
En Kyp va assentir. Se sentia una mica nerviós, però es delia per començar una nova fase de la seva vida.
-Sí -va respondre en veu baixa, i després va respirar fondo -. Sí! -va repetir, alçant la veu per demostrar el seu entusiasme - El Mestre Skywalker m'està esperant.
En Wedge es va tornar cap als controls de la nau, i va llançar el transport blindat en un vector d'aproximació directa cap al diminut cercle maragda que era la quarta lluna de Yavin.
-Bé. Kyp... En aquest cas, que la Força t'acompanyi -va dir somrient.

En Luke Skywalker va sortir del gran temple massassi seguit pel seu grup d'estudiants per contemplar l'arribada del transport i del seu nou candidat.
En Luke ja els havia comunicat l'arribada d’en Kyp. Tots havien respost amb un moderat entusiasme, s'alegraven de saber que el grup d'aspirants es veuria augmentat amb la incorporació del jove, però el record de la fosca mort que havia consumit a Gantoris i havia calcinat el seu cos seguia estant present en les ments de tots.
Una nau rectangular on es veia el signe blau de la Nova República en el casc anava aproximant-se a través de les calines que omplien el cel. Els llums exteriors parpellejaven, i els suports de descens van brollar dels seus receptacles.
L’R2 es va col·locar a un costat de la pista que s'estenia davant el Gran Temple, i en Luke va anar cap al punt en què es disposava a baixar la nau. Els dolls de les toveres repulsores van fer aletejar la caputxa de la seva túnica i li van regirar els cabells. En Luke va romandre immòbil amb la mirada clavada a la nau, parpellejant per eliminar les partícules de pols que li entraven als ulls fins que el transport es va haver posat a terra.
La rampa va brollar del casc i Wedge Antilles va sortir de la nau, tornant-se per ajudar a baixar a la investigadora alienígena de pell blavosa.
En Luke va alçar la seva mà esquerra en un gest de salutació i va concentrar la seva atenció en el jove que estava sortint del transport. En Kyp Durron era un noi de divuit anys prim i nerviüt, ple d'energia i entusiasme i endurit per anys de dur treball en les mines d'espècia de Kèssel.
Quan era a les mines d'espècia en Kyp havia rebut una petita iniciació a la Força a través d'una altra presonera, una Jedi caiguda anomenada Vima-Da-Boda. En Kyp havia utilitzat de manera instintiva aquelles habilitats per ajudar en Han i Chewbacca a escapar de Kèssel i de la Instal·lació de les Goles. Després en Luke havia examinat al jove mitjançant un detector de potencial Jedi. I la intensitat de la resposta d’en Kyp ser tan gran que en Luke havia sortit acomiadat cap a l'altre extrem de l'habitació.
En Luke portava molt temps esperant que un estudiant com aquell arribés a la seva acadèmia.
En Kyp va baixar a la plataforma de descens. Al principi va defugir la seva mirada, però després es va aturar i va alçar el cap cap al Luke per mirar-li directament als ulls. En Luke va veure-hi intel·ligència, un enginy agut i veloç i un temperament impulsiu que podia esclatar amb facilitat, tots els instints de supervivència resultat d'anys de lluita, però també va veure una decisió indestructible. Aquest era el factor més important per a qui aspirés a convertir-se en un Jedi.
-Benvingut, Kyp Durron -va dir en Luke.
-Estic preparat, Mestre Skywalker -va respondre en Kyp -. Ensenyeu-me els camins dels Jedi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada