dimarts, 13 de maig del 2014

El Deixeble de la Força Fosca (XVIII)

Anterior



18

En Kyp Durron sentia un goig incontenible, i alhora tenia la sensació d'estar fent el ridícul. Els altres estudiants Jedi havien interromput els seus exercicis i havien retrocedit una mica per contemplar com s'ensinistrava.
En Kyp va mantenir en equilibri el seu cos envoltat pel dens fullatge de la jungla mentre sentia com l'aire carregat d'humitat l'envoltava com una manta de suor. Els seus peus estaven estesos en l'aire i tenia l'esquena rígida, mantenint-se alçat sobre el palmell que donava suport a terra. La vora de la seva mà es va enfonsar una mica en la flonjor de la terra, i en Kyp va sentir el frec esmolat de les tiges d'herba que havien quedat atrapades entre els seus dits.
Podia mantenir-se en equilibri amb menys dificultats sobre d'un sòl que no estigués tan ple d'irregularitats, però allò hagués estat massa fàcil. La seva cabellera fosca penjava al voltant del seu rostre, i les gotetes de transpiració s'anaven acumulant a poc a poc fins a formar filets que es lliscaven al llarg del seu cuir cabellut.
En Kyp estava usant l'altra mà per sostenir una roca coberta de molsa que havia tret del sòl. Granits de pols i petits pilots de fang s'anaven desprenent de la roca i queien sobre l'herba. En Kyp podia mantenir la roca en l'aire amb un esforç molt petit gràcies al fet que estava utilitzant la Força perquè fes la major part del treball.
L’R2 va deixar escapar un xiulet d'alarma, i en Kyp va sentir la seva veloç xerrameca electrònica entre les branques que tenia a sobre. El jove l'havia levitat fins allà dalt com a exercici de preescalfament i baixaria al petit androide al seu temps, però de moment havia de seguir mantenint la seva intensa concentració.
En Kyp va eliminar de la seva ment la presència dels altres estudiants Jedi i va permetre que els seus ulls quedessin entretancats mentre es concentrava i alçava per l'aire una branca d'arbre despresa del tronc i coberta de fongs, arrencant-la d'un massís de matolls de fulla blava i movent-la fins a col·locar-la en posició vertical al seu costat.
Després va deixar escapar molt lentament l'aire que havia estat contenint dins dels seus pulmons i es va concentrar en mantenir-ho tot allà on era en aquells moments. La resta de l'univers va començar a girar al voltant d’en Kyp. El jove havia assolit un grau molt elevat de sintonització mental, i de sobte va sentir una vibració a la Força, una ondulació de sorpresa i orgull.
El Mestre Skywalker havia vingut a veure com s'exercitava.
En Kyp sabia com promoure la presència de la Força i com utilitzar-la. Era una habilitat natural en ell, i el fet de fer-ho li semblava una reacció tan instintiva com ho havia estat pilotar el Triturador de Sols quan es trobava dins del cúmul de forats negres. Tenia la sensació que havia passat tota la seva vida preparant-se per allò, però que no havia pogut veure-ho fins llavors senzillament perquè mai li havien ensenyat com utilitzar les seves capacitats. El Mestre Skywalker per fi li havia donat la petita empenta inicial que necessitava, i la nova capacitat havia sorgit del no-res i havia inundat tot el seu ser com si una vàlvula que portés molt de temps tancada hagués estat oberta de sobte.
En Kyp només havia necessitat poc més d'una setmana de treball intensiu per superar els èxits de tots els altres estudiants Jedi. S'havia concentrat en l'ensinistrament, i amb prou feines havia mantingut contactes amb els altres candidats. Parlava amb molt pocs d'ells, i dedicava cada moment del seu temps a reforçar i refinar les seves capacitats Jedi, augmentar la seva concentració i desenvolupar una estreta intimitat amb la Força. Sempre estava perseguint al Mestre Skywalker perquè li assignés noves tasques i li presentés desafiaments més grans, per així poder seguir aprenent i avançar una mica més en la comprensió de la Força.
Mentre romania immòbil envoltat per la jungla i observat pels altres estudiants. En Kyp no considerava que els seus exercicis fossin una forma d'exhibir-se per presumir dels seus progressos. Li era igual que el Mestre Skywalker l’estigués veient o no. L'únic que volia era continuar ampliant els límits del que era capaç de fer. Després d'haver completat un conjunt d'exercicis sempre provava amb una rutina més difícil, i afegia desafiaments més grans als ja superats. Això li permetria seguir millorant.
Quan estava presoner en els nivells de cel·les del Destructor Estel·lar Gorgona després d'haver estat sentenciat a mort per l’almirall Daala, Kyp s'havia jurat a si mateix que mai es permetria tornar a estar tan indefens i impotent. Un Jedi mai es veia reduït a la impotència, ja que la Força procedia de totes les criatures vives.
En Kyp va captar la presència de les altres formes de vida de la jungla i va anar seguint les ondulacions que creaven en el gran tapís de la Força mentre mantenia l'equilibri. Els seus ulls foscos estaven tancats, i podia percebre les olors de les plantes, les flors i les petites criatures de la selva. Eixams d'insectes diminuts giraven al voltant del seu cap i el seu cos, però en Kyp els va ignorar.
Va desplegar els seus pensaments cap a l'espai sideral i va sentir les vibracions de marca de Yavin, el gegant gasós, i de les seves altres llunes. Se sentia totalment en pau, una part més del cosmos entre moltes altres, i es va preguntar quines noves dificultats podia afegir al seu exercici d'equilibrisme. Però abans que se li pogués ocórrer alguna complicació suplementària. En Kyp es va adonar que l’R2 estava sent tret de la seva precària posició en la copa d'un arbre massassi i era baixat lentament i suaument a terra. El petit androide va començar a emetre xiulets d'alleujament.
Un instant després en Kyp va sentir com la roca coberta de molsa era treta de la seva mà per dits invisibles i tornada a col·locar dins de la petita depressió que havia deixat a terra. La branca mig podrida també es va allunyar d'ell, i va acabar al punt exacte de la capa de restes vegetals acumulada sobre el sòl de la jungla que havia estat ocupant abans que en Kyp la fes levitar.
En Kyp va sentir una fiblada d'irritació davant aquella brusca interrupció del seu exercici, i va obrir els ulls per veure el Mestre Skywalker contemplant-lo amb un somriure d'orgull als llavis.
-Molt bé, Kyp -va dir el Mestre Skywalker -. De fet, ha estat realment increïble... De vegades penso que ni tan sols Obi-Wan o Yoda haurien sabut què fer amb tu.
En Kyp va usar les seves capacitats levitatòries per donar la volta en l'aire i poder caure dempeus. Quan la seva mirada es va trobar amb la del Mestre Skywalker, el jove es va adonar que el seu cor començava a bategar més de pressa i es va sentir ple de goig i excitació, i de molta més energia de la que havia après a contenir dins del seu cos fins aquell moment.
- Què més pots ensenyar-me avui, Mestre Skywalker? -va preguntar amb veu entretallada, parpellejant com si acabés d'obrir els ulls per trobar-se amb la gran sorpresa del lluminós dia de Yavin IV.
En Kyp va sentir que tota la seva pell enrogia, i va notar les gotetes de suor que es desprenien de la seva fosca cabellera i es lliscaven al llarg de les seves galtes.
El Mestre Skywalker va moure el cap.
-Ja n'hi ha prou per avui, Kyp.
Els altres candidats Jedi van encorbar les espatlles, visiblement esgotats, i es van asseure a descansar a sobre de soques i roques cobertes de mala herba.
En Kyp va intentar ocultar la seva desil·lusió.
-Però hi ha molt més que aprendre -va dir.
-Sí, i una de les coses que has d'aprendre és a tenir paciència -va respondre el Mestre Skywalker, i amb prou feines va poder contenir un somriure -. La mera capacitat de fer una cosa no ho és tot: també has de conèixer aquesta cosa, i has de dominar cada faceta d'ella. Has de comprendre de quina manera encaixa amb tota la resta dels teus coneixements. Si vols que sigui realment teva, has de posseir-la en la seva totalitat.
En Kyp va assentir solemnement davant aquelles paraules plenes de saviesa, tal com s'esperava que fessin tots els estudiants Jedi. Però mentre ho feia es va prometre a si mateix que faria tot el necessari per aconseguir que aquelles noves habilitats li pertanyessin de veritat i per complet.
La nit ja estava molt avançada, però en Kyp no dormia. Hi havia menjat tot sol, consumint un sopar no gaire saborós però nutritiu i abundant, i després s'havia retirat a la seva freda càmera de parets de pedra per meditar i practicar les habilitats que ja havia après.
Es va concentrar, amb el tènue brillantor de la llàntia encesa en un racó com a única font de claredat, i va projectar la seva ment cap a l'exterior perquè busqués en les esquerdes de tots els blocs de pedra del Gran Temple. En Kyp va anar seguint els cicles vitals de les tires de molsa. Va trobar i va acompanyar els aràcnids diminuts que es movien ràpidament pels passadissos i s'esfumaven en els llocs foscos, desapareixent allà on el delicat frec de la ment d’en Kyp no podia seguir-los a través de la negror per arribar fins a casa ocults.
En Kyp va sentir com si acabés de submergir-se en una enorme xarxa formada per éssers vius que va expandir la seva ment i li va fer sentir insignificant i infinit al mateix temps.
I mentre pensava i jugava amb les seves noves i incipients habilitats, va captar un sobtat estrip en la Força, com si una ferida negra acabés d'obrir-se en l'estructura de l'univers. En Kyp va sortir del seu estat de concentració i va tornar a ser conscient del que l'envoltava.
En Kyp va girar sobre si mateix i va veure una gran ombra que s'alçava darrere d'ell, una silueta molt alta embolicada en una enorme capa. L'habitació estava sumida en la penombra, però tot i així la silueta d'aquell home fosc semblava intensament negra, com si fos un forat que engolia fins al més petit centelleig de llum. En Kyp no va dir res, però mentre seguia observant-lo va veure els diminuts puntets lluminosos de sols molt llunyans parpellejant dins dels contorns del seu misteriós visitant.
-La Força és gran en tu. En Kyp Durron -va dir la silueta que semblava estar feta d'ombres.
En Kyp va alçar la mirada sense sentir cap temor. Havia estat presoner i havia estat sentenciat a mort per l'Imperi. Hi havia viscut durant més d'una dècada en la tenebrosa negror de les mines d'espècia de Kèssel. S'havia enfrontat a una aranya gegant que s'alimentava d'energia, i havia fugit cap a la llibertat volant per l'interior d'un cúmul de forats negres. Però mentre alçava la vista cap a aquella imponent silueta d'un negre líquid. En Kyp es va sentir impressionat i ple de curiositat.
- Qui ets? -va preguntar.
-Podria ser el teu mestre -va dir la silueta feta de foscor -. Podria mostrar-te moltes coses que ni tan sols el teu Mestre Skywalker entén.
En Kyp va sentir un sobtat calfred d'excitació.
- Quines coses?
-Podria revelar-te tècniques que es van perdre fa milers d'anys, ritus secrets i llindars ocults que permeten accedir a un poder que cap feble Mestre Jedi com Luke Skywalker s'atreveix a tocar. Però tu ets fort. Kyp Durron... Gosaràs aprendre?
En Kyp era temerari i impulsiu, però confiava en els seus instints. Sempre li havien servit bé en el passat.
-No em fa por aprendre -va replicar -, però has de dir-me el teu nom. No estic disposat a aprendre res d'un home que no s'atreveix a revelar la seva identitat.
En Kyp va tenir la sensació d'haver dit una estupidesa gairebé abans que les paraules acabessin de sortir dels seus llavis. La silueta feta d'ombres va semblar ondular davant seu com estremida per un riure silenciós, i quan va tornar a parlar la seva veu ressonant era plena d'orgull.
 -Vaig ser el més gran de tots els Senyors Foscos del Sith. Sóc l’Exar Kun.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada