dijous, 8 de maig del 2014

El Deixeble de la Força Fosca (VIII)

Anterior



8

En Kyp Durron estava contemplant el gegantí arç espinós que era el Triturador de Sols a través de la calitja iridescent d'un camp energètic de seguretat erigit en els laberints d’acercret de Coruscant.
Va aclucar els ulls intentant veure’l millor, i es va inclinar cap endavant fins que tres sentinelles de la Nova República fortament armats van aparèixer de sobte per obstruir-li el pas. En Kyp va recórrer l'hangar amb la mirada i va poder veure un altre grup de sentinelles fent guàrdia al voltant del Triturador de Sols. A l'altra banda del camp electrostàtic de seguretat hi havia una gegantina porta blindada que podia tancar-se en un instant tot just es donés l'ordre.
En Kyp era baixet i prim, amb un somriure jovial i una revolta cabellera fosca, i va pensar que amb aquest aspecte no podia haver ningú capaç de considerar-lo com una amenaça, però els tres sentinelles van alçar els seus rifles desintegradors i els van apuntar cap al seu pit.
-Es troba en una zona d'accés restringit -va dir el sergent -. Marxi immediatament o dispararem.
- Ei, tranquil! -va exclamar en Kyp alçant les mans -. Si volgués robar aquest trasto, el primer que hagués fet hauria estat no portar-lo aquí.
El sergent el va contemplar amb escepticisme. Estava clar que no sabia de què li estava parlant.
-Sóc Kyp Durron. Vaig pilotar el Triturador de Sols amb Han Solo des de la Instal·lació de les Goles fins aquí. Només volia donar-li un altre cop d'ull, sap?
La pètria impassibilitat del sergent no es va alterar gens ni mica.
-No conec personalment el general Solo -va dir -, però tinc ordres d'impedir l'accés a tothom..., sense excepcions.
En Kyp es va inclinar cap a un costat per poder fer una ullada per entre els sentinelles. Va fer cas omís de la seva presència, i va tornar a contemplar la silueta plena d’angles de la superarma que havia estat desenvolupada per la Qwi Xux, la investigadora captiva en la Instal·lació de les Goles.
La doctora Xux havia dissenyat una arma que podia fer esclatar un estel, escombrant la vida de tot un sistema estel·lar. La Qwi havia actuat d'una manera totalment innocent, ja que per a ella crear el Triturador de Sols era un mer exercici, una manera d'esbrinar els límits de les seves capacitats científiques: però en Han havia aconseguit obrir-se pas a través del rentat de cervell a què havia estat sotmesa, i havia aconseguit fer-li entendre què havia creat en realitat. Després la Qwi els havia ajudat a robar la superarma i a fugir de l’almirall Daala i la Instal·lació de les Goles.
En Kyp s'alegrava que el Triturador de Sols estigués en mans de la Nova República, però el preocupava una mica que el Senat semblés ser incapaç de decidir què fer amb ell. L'existència d'una arma tan poderosa semblava alterar les actituds de tot el món, fins i tot de persones bàsicament bones que ocupaven càrrecs governamentals.
En Kyp va contemplar com els mecànics i enginyers intentaven comprendre el funcionament del Triturador de Sols. Estaven utilitzant bufadors làser per tractar d'obrir-se pas a través de l'armadura quàntica ultra densa, però no hi havia res que fos capaç d'esgarrapar el casc d'aquella nau indestructible.
Dos mecànics van sortir per l'escotilla superior transportant un cilindre metàl·lic d'un metre i mig de longitud i mig metre d'amplada. Tres enginyers que estaven treballant en el fons de l'hangar van alçar el cap per contemplar el cilindre i van deixar caure les seves claus hidràuliques a terra mentre feien cara d'horror. Un altre enginyer va deixar anar el seu calibrador de precisió i va començar a retrocedir movent-se molt lentament.
- És un torpede supernova! -va cridar un dels enginyers.
Els dos mecànics que carregaven amb el cilindre van semblar quedar paralitzats de sobte. Els sentinelles que muntaven guàrdia a l'altre costat del camp de seguretat van córrer d'un costat a un altre buscant blancs als quals disparar. Els enginyers i mecànics atrapats dins el perímetre energètic van començar a demanar a crits que es desconnectés el mortífer camp de seguretat perquè poguessin evacuar l'hangar. Els tres sentinelles que es trobaven fora van girar sobre si mateixos i van alçar els seus rifles desintegradors per apuntar a Kyp, com si el jove s'hagués convertit sobtadament en una amenaça després de tot.
En Kyp va riure.
-No és més que un cilindre de missatges -va dir -. Obrin-lo i ho veuran... Serveix per guardar els sistemes d'enregistrament, i això permet llançar a l'espai les dades de més importància posant-les fora de perill si el Triturador de Sols és destruït.
Però les alarmes seguien retronant i els homes dominats pel pànic corrien d'un costat a un altre de l'hangar d'accés restringit i els sentinelles no van demostrar sentir el més mínim interès per les explicacions d’en Kyp.
-Serà millor que te'n vagis, noi -va dir el sergent -. Immediatament!
En Kyp va bellugar el cap en un gest meitat de diversió i meitat de disgust, i es va allunyar pel laberint de llargs passadissos circulars que anaven pujant a poc a poc de nivell mentre es preguntava quant temps necessitarien aquells tipus que se suposava eren uns experts per adonar-se del seu error.

En Wedge Antilles estava contemplant amb admiració a la bella i etèria investigadora alienígena anomenada Qwi Xux, que acabava de fer un pas endavant i es preparava per dirigir-se a l'Assemblea de la Nova República.
A la Qwi no li agradava gens parlar en públic, i havia passat diversos dies molt nerviosa després d'haver preparat el seu discurs. Sempre havia portat una existència molt, solitària, però per fi havia començat a confiar en Wedge després que aquest hagués estat nomenat guardaespatlles i enllaç oficial de la investigadora i hagués de passar la major part del seu temps al costat d'ella. En Wedge l'havia animat en tot el possible, intentant tranquil·litzar-la i insistint que estava fent un treball magnífic. També l'havia recolzat en la seva convicció que ja no podia continuar ignorant l'existència del Triturador de Sols per més temps.
La Qwi l'havia contemplat amb expressió agraïda. Els seus enormes ulls color anyil creaven un contrast sorprenent amb la seva pell d'un blau pàl·lid i la capa de plomes perlina semblant a un bonet de gemmes que cobria tota la part superior del seu cap i baixava fins a les seves espatlles.
La Qwi estava mirant a la Mon Mothma i els ministres. La investigadora va dreçar l'esquena i va permetre que els seus prims braços pengessin immòbils als costats, i després va començar a parlar amb una veu lleument aflautada que recordava el cant dels ocells.
-Mon Mothma, estimats representants del govern de la Nova República... -va començar dient la Qwi -. Quan em vaig presentar per primera vegada davant vostre sol·licitant un refugi i portant amb mi el Triturador de Sols, em vau invitar a parlar sempre que sentís la necessitat de fer-ho. Ara he de comunicar-vos les meves greus preocupacions. Intentaré ser breu, ja que heu de prendre una decisió.
L'enorme silueta d’en Chewbacca va deixar escapar un grunyit ofegat de disgust al costat d’en Wedge, però així i tot en Wedge estava impressionat davant l’immòbil i callat que havia aconseguit romandre el wookiee fins aquell moment. Chewbacca mai havia estat molt capaç de romandre assegut en silenci.
-Calma't, Chewbacca -va dir C3PO en veu baixa i suau -. Aviat tindràs una oportunitat de parlar. Estàs completament segur que no desitges que retoqui una mica les teves paraules perquè resultin més adequades a les circumstàncies? Ja saps que sóc un androide de protocol, i estic molt familiaritzat amb les exigències d'aquesta classe de situacions.
Chewie va esbufegar una negativa no gaire sorollosa però contundent. En Wedge els va fer callar amb un xiuxiueig per poder sentir parlar la Qwi. La seva veu musical no va tremolar ni vacil·lar, i en Wedge va començar a sentir com la calor de l'orgull s'anava estenent pel seu pit.
-El Triturador de Sols és l'arma més formidable mai concebuda -estava dient la Qwi -. Jo ho sé millor que ningú, ja que l'he dissenyat. Pertany a un ordre de magnitud encara més perillós que la mateixa Estrella de la Mort. Ja no es troba a disposició dels poders imperials..., però em preocupa quines puguin ser les intencions de la Nova República. M'he negat a revelar com funciona per una raó, però heu mantingut ocult al Triturador de Sols en els vostres hangars de recerca durant setmanes. Heu furgat en ell, ho heu estudiat i heu intentat desxifrar els seus secrets. Els vostres esforços no us serviran de res.
Va fer una pausa per respirar fons, i en Wedge es va preocupar pensant que potser li estava fallant el valor. Però la Qwi de seguida va aixecar la seva esvelta silueta i va tornar a parlar.
-Us apresso a què destruïu el Triturador de Sols -va dir -. Una arma tan poderosa no hauria de ser confiada a les mans de cap govern.
La Mon Mothma, que semblava estar molt cansada i pàl·lida, va abaixar la mirada cap a la Qwi Xux. L'ancià general Jan Dodonna estava assegut sota d'ella i a la seva esquerra, i va ser el primer a parlar.
-Segons els informes que ens han proporcionat els nostres enginyers, l'arma no pot ser destruïda -va dir -. L'armadura quàntica fa impossible fins i tot el fet d’intentar desmantellar-la, doctora Xux.
-Llavors han de trobar una altra manera de fer desaparèixer el Triturador de Sols -va dir la Qwi.
El senador Garm Bel-Iblis es va posar dret. L'antic enemic de la Mon Mothma semblava estar bastant irritat.
-No ens podem permetre el luxe de perdre una arma tan poderosa -va dir -. El Triturador de Sols ens proporciona un avantatge tàctic que no es troba a l'abast de cap dels nostres enemics imperials.
-Prou -va dir la Mon Mothma amb veu tremolosa. El rubor que cobria les seves galtes feia ressaltar encara més la pal·lidesa de la seva pell -. Hem discutit aquest assumpte en moltes ocasions, i les meves opinions no han canviat -va seguir dient -. Una arma que posseeix un poder destructiu tan horripilant és un artefacte brutal i inhumà. L'Emperador potser fos prou monstruós com per prendre en consideració la possibilitat d'utilitzar-la, però la Nova República mai es rebaixarà a semblant barbàrie siguin quines siguin les circumstàncies. No necessitem tal arma, i la seva presència només serveix per dividir-nos. Vetaré qualsevol intent de seguir estudiant el Triturador de Sols, i m'oposaré fins el meu últim alè a qui suggereixi utilitzar-lo contra qualsevol enemic, ja sigui imperial o d'una altra classe.
Va contemplar en silenci als seus caps militars, i Wedge es va sentir una mica intimidat per la ira i la convicció que havien impregnat la seva veu. El seient sense ocupar de l'almirall Ackbar, que sempre havia defensat el seny i la moderació, era com el terrible buit d'una profunda ferida. En Wedge va instar en silenci a la Qwi a què tornés a parlar i exposés la seva idea.
-Disculpeu-me, però m'estava preguntant si em permetria fer un suggeriment -va dir la Qwi en aquell mateix instant, com si hagués llegit els pensaments d’en Wedge -. El Triturador de Sols no pot ser destruït mitjançant els mètodes normals, de manera que hauríem d'utilitzar el pilot automàtic per enviar-lo al cor d'una estrella o almenys, al nucli d'un gegant gasós, on resultaria totalment impossible recuperar-lo.
-N'hi hauria prou amb un gegant gasós -va dir el general Crix Madine -. Les pressions existents en el nucli són tremendament superiors a les que poden suportar fins i tot les nostres naus més sofisticades. El Triturador de Sols mai podria ser tret d'allà.
En Bel-Iblis va mirar al seu voltant, i els seus foscos ulls van llançar espurnes d'ira.
-Molt bé -va dir, com si estigués pressentint la derrota i comprengués que un gegant gasós era una mica més acceptable que la fúria encegadora d'un estel -. Envieu-lo al nucli d'un gegant gasós, i oblidem-nos del Triturador de Sols ja que no pot servir de res.
La Mon Mothma va alçar una mà com si anés a emetre una directiva oficial, però en Bel-Iblis se li va avançar.
-I parlant d'un tema estretament relacionat amb aquest, espero que no hagin oblidat que la Instal·lació de les Goles continua sent una amenaça -va dir -. L’almirall imperial pot haver marxat amb els seus Destructors Estel·lars, però els científics segueixen dins del cúmul de forats negres. Segons l'informe del general Solo, compten amb un prototip d'Estrella de la Mort plenament capaç d'operar.
En Chewbacca es va posar dret i va llançar un rugit ensordidor. El so va crear ressons en tota la cambra, i va detenir totes les converses. C3PO va agitar els seus braços de metall daurat.
- Encara no, Chewbacca, encara no! Encara no és el nostre torn de parlar.
Però la Mon Mothma va mirar al cada vegada més nerviós wookiee i va inclinar el cap.
- Tens alguna cosa que dir-nos, Chewbacca? Bé, llavors et prego que ho facis.
En Chewbacca va pronunciar una llarga frase ressonant en la seva llengua. C3PO va romandre immòbil al costat del wookiee mentre parlava, i va anar traduint ràpidament el que deia amb la seva atiplada veu sintètica.
-Chewbacca vol recordar a aquesta augusta assemblea que la Instal·lació de les Goles no només acull un gran nombre de científics imperials altament intel·ligents, sinó que també serveix com a presó a molts captius wookiees que fa gairebé una dècada que són allà. En Chewbacca desitja suggerir respectuosament que...
C3PO va alçar una mà metàl·lica davant de la boca del wookiee.
- No corris tant, Chewbacca! Ho estic fent el millor possible... –L’androide va girar sobre si mateix i va tornar a encarar-se amb la Cap d'Estat i dels alts càrrecs de la Nova República -. Disculpin-me. En Chewbacca desitja sol·licitar amb el màxim respecte que el Consell de la Nova República prengui en consideració la possibilitat d'enviar una expedició a la Instal·lació de les Goles, i que aquesta sigui organitzada de tal manera que compleixi la doble funció de grup de rescat i força d’ocupació de la Instal·lació de les Goles.
En Chewbacca va llançar un rugit, però C3PO no es va immutar.
-Ja sé que no és el que vas dir, Chewbacca, però és el que volies dir..., així que calla i deixa que acabi.
» Ejem... Amb una força d'ocupació semblant, la Nova República podria garantir la seguretat i el parador de qualsevol terrible superarma que hagi estat desenvolupada a la Instal·lació de les Goles. En Chewbacca els hi agraeix el temps i la consideració que li han dedicat, i els desitja que tinguin un bon dia.
El wookiee li va llançar un cop de puny i C3PO va perdre l'equilibri i va caure, agitant els seus braços i cames daurades amb la seva habitual malaptesa encarcarada fins a quedar assegut a terra.
-Oh, calla -va dir l'androide -. Tots els canvis que he introduït han estat millores.
La Mon Mothma va contemplar als membres del Consell. Tots ells semblaven molt complaguts amb el suggeriment d'enviar una expedició a la Instal·lació de les Goles. La Qwi Xux va anar retrocedint a poc a poc cap a Wedge sentint-se tan nerviosa com alleujada, i en Wedge li va donar una suau encaixada a l'espatlla felicitant-la per la seva actuació. La Qwi li va somriure, i en Wedge li va tornar el somriure.
-Crec que tots estem d'acord..., per una vegada -va dir la Mon Mothma, i va aconseguir corbar els llavis a l'ombra d'un somriure -. Organitzarem una força d'ocupació i rescat que partirà cap a la Instal·lació de les Goles. Hem d'actuar amb decisió i el més aviat possible, però no tan de pressa com per cometre errors.
La Mon Mothma va mirar al seu voltant, i l'expressió del seu rostre semblava indicar que l'únic que desitjava en aquells moments era deixar la càmera i tornar a la seva cambra, on podria descansar. En Wedge va arrufar les celles, sentint-se cada vegada més preocupat per ella.
-Si no hi ha cap altre assumpte per tractar, queda aixecada la sessió -va dir la Mon Mothma.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada