divendres, 9 de maig del 2014

El Deixeble de la Força Fosca (IX)

Anterior



9

El Destructor Estel·lar Gorgona va entrar en òrbita, un immens ganivet de fulla ampla disposat per atacar. El navili insígnia estava flanquejat pel Basilisc i el Mantícora, dos creuers de batalla plenament operacionals.
El comandant Kratas va transmetre un missatge des de la seva consola de navegació.
-Estem orbitant Dantooine -va dir.
La Daala va ajuntar les seves mans enguantades a l'esquena i es va tombar cap al pont de comandament.
-Portin a terme un pentinat amb els sensors -va ordenar, i va esperar en silenci mentre el tinent calibrava els seus instruments perquè examinessin la superfície visible del planeta.
-És un món molt primitiu, almirall. No hi ha indústries detectables. Unes quantes aglomeracions de nòmades... -Va fer una pausa -. Un moment... He detectat un grup en el terminador.
La Daala va estudiar la massa de remolins blaus, marrons i verd oliva que formaven el rostre del planeta, i va contemplar com el tall de llum diürna s'anava lliscant lentament sobre la superfície.
-He descobert el que semblen ser les ruïnes d'una base de grans dimensions que pel que sembla està pràcticament abandonada -va seguir dient el tinent -. La zona habitada no està molt desenvolupada, i bàsicament consisteix en petites morades prefabricades.
El tinent es va gratar la seva curta cabellera castanya i es va inclinar sobre la seva pantalla.
-Veig excavacions en les que s'estan erigint noves superestructures -va dir un instant després alçant la mirada cap a la Daala -. La configuració que he detectat correspon a una antena transmissora de grans dimensions, i potser fins i tot podria tractar-se d'un generador de camp.
El front de la Daala es va omplir d'arrugues mentre pensava a tota velocitat, intentant decidir com s'hauria enfrontat a aquella situació el Gran Moff Tarkin, el seu antic mentor.
El comandant Kratas va semblar percebre la seva vacil·lació.
-No sembla que siguin capaços d'oferir una gran resistència -va dir com intentant tranquil·litzar-la.
La Daala va arrufar els llavis.
-Seguiríem sent capaços de derrotar-los encara que oferissin resistència. No és això el que em preocupa... –Va lliscar un prim dit al llarg del seu mentó i després va apartar els flocs rogencs de la seva cabellera recollint-los darrere de les seves espatlles -. Per començar, destruirem la base abandonada amb les nostres bateries turbolàser sense sortir de l'òrbita. Serà una exhibició destructiva realment espectacular.
El Destructor Estel·lar de la Daala tenia una potència de foc prou gran per convertir planetes sencers en munts d'escòria fosa, però la Daala no volia fer això amb aquell món.
-Dantooine està massa allunyat, i una demostració no resultaria efectiva -va dir -, però tot i així podem utilitzar-lo d'una altra manera. Vull que es posi al capdavant d'una força d'assalt, comandant Kratas. Agafi dos transports blindats del Gorgona i un parell de cadascuna de les altres dues naus. Sis transports blindats haurien de ser suficients...
- Jo, almirall? Però segurament el general Odosk o qualsevol altre oficial superior de l'Exèrcit Imperial...
- Té algun tipus d'objecció que fer a les meves ordres, comandant?
-No, almirall. De cap manera.
-Vull que demostri la seva versatilitat. O és que no li van fer prendre part en aquesta classe d'exercicis quan estava a Càrida?
-Sí, almirall -va dir en Kratas -. És només que... Bé, vaig pensar que resultaria més eficient limitar-nos a acabar amb ells des de l'òrbita planetària.
La Daala el va fulminar amb la seva mirada verd maragda.
-Doncs llavors consideri-ho com un exercici més, comandant. Hem passat massa temps inactius vigilant la Instal·lació de les Goles, i no tindrem cap altra oportunitat de sorprendre tan desprevinguda la Nova República.

En Warton s'havia convertit en un colon ple d'esperances, i cada dia s'aixecava prou d'hora per presenciar la pacífica albada impregnada de colors rosats de Dantooine.
Es va estirar i va sortir de la seva unitat d'allotjament prefabricada autoerigible, gaudint de cada moment de l'alba. Se sentia segur i en pau per primera vegada en tota la seva vida.
Li feien mal els ossos, però es tractava de l'agradable cansament resultat d'un treball que deixa satisfet a qui el fa. Mai es recuperaria del tot de la seva penosa existència en el torturat món d’Eol Sha, però amb el simple fet de passar un dia sense terratrèmols, inundacions de lava o guèisers d'aigua bullint ja n'hi havia prou perquè se sentís feliç.
Les altres unitats de la colònia, fabricades amb polímers de colors bigarrats en què hi havia incrustades finestres de transpariacer, s'estenien sobre les sabanes xiuxiuejants de Dantooine. Tots els habitants que havien estat rescatats de l'antic lloc avançat d’Eol Sha estaven d'acord que les exuberants pastures que s'agitaven impulsades pel vent i els arbres blba de gruix tronc i branques retorçades feien que aquell lloc semblés un paradís.
L'horitzó va començar a il·luminar-se pel sud-est en el lloc on no trigaria a fer-se visible el sol ambarí de Dantooine. En Warton va alçar la mirada cap al cel purpuri i va veure tres estrelles molt brillants que es movien ràpidament sobre el teló format pels altres puntets de llum.
Sis meteors van solcar el cel de sobte dirigint-se veloçment cap a l'horitzó, deixant rere seu esteles brillants que semblaven petjades d'arpes lluminoses. Un instant després el crit supersònic del seu descens va fer miques el silenci de les primeres hores del matí. En Warton va poder veure l'impacte dels meteors, i la sabana va quedar il·luminada per la resplendor de les flames que van sorgir del no-res no gaire lluny de la colònia.
Altres colons d’Eol Sha van sortir a corre-cuita de les seves unitats d'allotjament, despertats per l'estrèpit arribat del cel. Les ruïnes desertes de la vella base rebel que s'alçava no gaire lluny a l'est d'ells sobresortien de les pastures com enormes baluards de tova. Un petit equip d'enginyers de construcció de la Nova República anava i venia molt de pressa pel seu campament.
- Què passa? -va preguntar la Glena, la seva dona.
En Warton va veure que acabava de sortir de la unitat i estava al seu costat. La va mirar i va moure el cap, sentint-se incapaç de respondre.
Un instant després un diluvi de raigs mortífers va començar a baixar del cel.
El cantussol dels enormes borinots de Dantooine va cessar a l'instant. Feixos encegadors de verd foc làser van baixar a tota velocitat per caure sobre la base abandonada, creant enormes núvols formats per restes d'edificis polvoritzats i fragments de roca sintètica.
Els feixos van tornar a sorgir de les bateries turbolàser en òrbita i van lliscar per segona vegada sobre el seu objectiu, resseguint el camí que havien traçat abans. Uns quants segons els suficients per fer desaparèixer tota la base abandonada, i quan es van esfumar només hi havia una cicatriu fumejant coberta de runa.
Els colons ja havien sortit de les seves unitats. Alguns cridaven, i altres es limitaven a contemplar la destrucció amb la cara estupefacte, emmudits pel terror. En Luke Skywalker els hi havia promès que trobaria un lloc segur on allotjar els habitants d’Eol Sha... però pel que sembla el Jedi havia comès un terrible error.
Les ruïnes de la base seguien espetarregant i expulsant núvols de fum i els incendis ja havien començat a desplegar-se per les sabanes, i un instant després en Warton va sentir un so molt estrany, una mena de vibració tremolosa: era el brunzit de gegantins motors acompanyat per l’eixordador estrèpit d'unes colossals petjades metàl·liques.
Va entretancar els ulls per protegir-los de la creixent claredat de l'alba, encara enlluernat pels feixos verdosos dels làsers, i va escrutar l'horitzó fins que va aconseguir distingir les monstruoses siluetes d'unes màquines gegantines que avançaven ràpidament cap al petit campament. Els caminadors imperials, enormes estructures metàl·liques de quatre potes, la forma recordava vagament als camells, es van apartar de les columnes de fum emeses per la terra calcinada que indicaven els seus punts de descens i van travessar la sabana en una impressionant formació.
Les cabines que formaven les «caps» dels AT-AT* es van inclinar per apuntar les seves bateries de canons làser. Feixos de foc vermell i verd van sortir disparats cap a terra amb una increïble precisió. Els enormes troncs dels arbres blba, que havien crescut durant segles fins arribar a la seva mida actual, es van convertir en boles de foc que es van anar desplegant i van formar cercles concèntrics sobre les tiges d'herba seca. Anells de fum greixós van brollar de les pastures i van pujar en lentes volutes cap al cel, portant amb ells la pestilència de la vegetació cremada i els petits animals reduïts a cendres.
- Correu! - Va cridar en Warton -. Allunyeu-vos de les unitats d'allotjament... Seran el seu primer objectiu.
Els refugiats d’Eol Sha van començar a obrir-se pas per entre els enormes tiges d'herba mentre els caminadors imperials avançaven cap a ells. Un sol pas dels AT-AT els permetia recórrer més distància de la que un ésser humà podia córrer en mig minut. Els caminadors van centrar els seus sistemes de punteria en els colons que intentaven fugir, i van descarregar sobre cada individu una potència de foc prou gran per destruir un caça espacial.
La Glena va treure bruscament la mà d'entre els dits de Warton.
- Espera un moment! -va cridar.
En Warton va veure com girava sobre si mateixa i arrencava a córrer cap a la seva petita morada.
- No! -va udolar, incapaç d'imaginar res que pogués fer impulsar-la a córrer cap a la zona que estava sent atacada per tal salvatgisme.
Un enlluernador feix de foc turbolàser es va escampar sobre el pit de la seva dona abans que la Glena hagués pogut pronunciar una sola paraula més, i en Warton va contemplar amb els ulls plens d'horror com la Glena s'esfumava convertint-se en un núvol de vapors vermellosos que xiuxiuejaven i guspirejaven.
Els sis caminadors van continuar avançant sense deixar de disparar ni un moment contra els arbres blba, les unitats d'allotjament de la petita colònia i qualsevol cosa que es mogués. Les enormes màquines es van desplegar formant un cercle al voltant de l'aglomeració d'unitats.
Els enginyers de la Nova República havien aconseguit muntar un canó iònic en el seu campament. En Warton, que seguia paralitzat per l'horror, va veure com les seves diminutes siluetes s'afanyaven desesperadament per connectar el generador en forma de plat. Sabia que les persones que intentaven fer anar el canó iònic eren simples enginyers de construcció sense cap ensinistrament de combat.
- Per què? -va aconseguir preguntar per fi al cel.
Hi havia tantes preguntes brunzint bojament dins del seu cap que en Warton no va poder ser més precís, i els seus llavis només van ser capaços d'articular aquelles dues paraules.
Els enginyers de la Nova República van activar el canó iònic i van llançar una descàrrega contra la secció inferior del caminador imperial més proper. El tret va donar en el blanc i va deixar inutilitzada l'articulació del genoll d'una pota davantera de l'AT-AT, fonent els mecanismes dels servomotors. El caminador es va aturar i va tractar de retrocedir, coixejant en una lenta i maldestra retirada.
Els altres cinc AT-AT van fer girar els seus caps a l'uníson, i van descarregar un riu de feixos làser sobre el canó iònic. Els dolls d'energia es van fondre en una sola i gegantina gota de foc verd que va fer desaparèixer l’equip de comunicacions i el canó iònic en un centelleig encegador.
Els caminadors van reprendre el seu avanç i van seguir fent foc a discreció contra tot el que els envoltava. Les unitats prefabricades de la colònia van anar esclatant una a una. Cortines de flames famolenques van lliscar ràpidament a través de les seques pastures de la sabana.
Els colons cridaven mentre corrien, i ensopegaven, queien i morien. El rugit de la destrucció vibrava a les orelles d’en Warton, i seguia sent incapaç de moure’s. Romania immòbil amb les mans penjant flàccidament als costats, i tot el seu cos tremolava.
La vida a Eol Sha havia estat difícil i perillosa, però fins i tot els pitjors moments de l'existència en aquell món estaven molt lluny de ser tan terribles com l'infern en què s'havia convertit Dantooine.
El comandant Kratas estava assegut a la cabina de l'AT-AT, dirigint el moviment de les sis màquines gegantines que tenia a les seves ordres i sentint-se una mica incòmode en aquell recinte amb el qual no estava familiaritzat. Els caminadors disparaven contra qualsevol que intentés escapar, incendiant illes d'herba i desintegrant als colons que havien intentant refugiar-se en elles i que desapareixien embolicats en flames. En Kratas estava decidit a no deixar-los cap lloc on poguessin ocultar-se.
Va comprovar que totes les unitats havien estat destruïdes i que tots els colons que corrien d'un costat a un altre havien estat eliminats mentre fugien. Els enginyers rebels i el seu canó iònic havien estat desintegrats amb una sola ràfega, i els danys d'escassa importància que havien infligit a un caminador podrien ser reparats sense cap dificultat en els tallers del Gorgona.
-Preferiria que es mogués... -va dir l’artiller.
En Kratas va abaixar la mirada i va veure un home immòbil entre les restes de la destrucció, una silueta que romania tan quieta com una estàtua i que mantenia els ulls clavats en el no-res.
-Encertar a un blanc estacionari no té molt mèrit -va dir el artiller mentre alçava el visor del seu casc negre -. Si el fes córrer, si més no podria exercir la meva punteria.
En Kratas va contemplar la devastació i els anells negres de les fumeres que anaven pujant cap al cel des d'un miler d'incendis. Estava clar que ja no tenien res més a fer allà.
-Acabeu amb ell encara que no es mogui -va dir -. No podem perdre el temps amb juguesques.
L'artiller va pressionar els botons de tret, i l'únic supervivent de la colònia va desaparèixer en un esclat de foc verd.
El comandant Kratas es va posar en contacte amb el navili insígnia, i va saludar amb una inclinació de cap a la imatge en miniatura de l’almirall Daala que va aparèixer sobre la plataforma del transmissor embolicada en un núvol iridescent.
-La missió ha estat complerta amb un èxit total, almirall -va dir -. Un AT-AT ha patit avaries menors, i no hem tingut baixes.
- Està segur que no queda cap supervivent allà baix? -va preguntar la Daala.
-Estic segur, almirall. No hem deixat ni una sola estructura dempeus, i tot ha quedat destruït.
-Excel·lent -va dir la Daala amb un lleu assentiment de cap -. Poden tornar a les naus. Crec que hem assolit el nostre objectiu de fer una mica d'exercici. –La Daala va somriure -. La propera vegada escollirem un món més important per atacar.
*AT-AT, All Terrain Armored Transport, Transport Blindat Tot Terreny.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada