dilluns, 9 de juny del 2014

Boba Fett: Un home pràctic (II)

Anterior



II
Bar Jaraniz. Nar Shaddaa: Nit de “Pagui Una i Emporti’s una altra Gratis”, cinquè mes. 24 aDBY.

El senyal sobre el marc de la porta cremat per trets blàster deia que el Jara' mai tancava, i malgrat multitud de guerres de bandes, tirotejos, i desacords armats menors entre socis comercials, encara no ho havia fet.
En Goran Beviin va travessar les portes obertes del Jara' -obertes i soldades així, per alguna raó que només el propietari coneixia- i es va aturar a escanejar l’inusualment abarrotat bar.
- Per allà. -El cambrer, ocupat amb l'elaboració d'un complicat còctel, va assenyalar amb el cap cap als cubicles escassament il·luminats de l'extrem més allunyat. Les seves mans estaven plenes de fragments de fruita, broquetes i una ampolla en espiral de color blau cel de vosh de dos-cents graus amb aquests petits i desagradables trossos de Geref surant en el seu interior -. El bonic cavaller del vestit negre. Busca ajuda Mando.
En Beviin va girar el cap discretament per fer una revisió passada de moda a base de globus ocular. Shab, el tipus era lleig. Seriosament lleig: un rostre com un accident de lliscant, i la meitat de net. En Beviin va considerar l'opció de deixar-li un casc de sobres pel bé dels altres clients. Però estaven igual d'ocupats que el cambrer, estudiant l'escuma que cobria les seves cerveses o els trossos sòlids dels seus gots de vosh sublimant-se al vapor. Era el tipus de bar on els parroquians feien un gran esforç a no mirar-se els uns als altres. Això normalment feia que acabessis travessat per una vibrofulla. La gerència estava orgullosa de l'estricta etiqueta del bar. En Beviin va estendre la seva mà enguantada per demanar una ampolla de cervesa, planejant beure-la més tard. No anava a treure’s el casc allà.
- No fem operacions d'estètica. - El cambrer li va passar dues ampolles, i va lliscar ambdues al sarró que penjava del seu cinturó -. L’has vist anteriorment?
- No.
- No és un rostre fàcil d'oblidar. - Un grup de veus femenines va elevar la veu i va començar a riure a l'extrem més allunyat del bar, i en Beviin va advertir una dona i una noia jove, humanes i vestides amb autèntiques beskar'gam, armadures mandalorianes, inclinades sobre una taula com si compartissin un acudit. Hi havia gran quantitat de gots buits sobre la taula al costat dels seus blàsters -. Una altra vegada la nit de les dames, pel que veig.
- Mira, no vull problemes.
- No planejo causar-ne cap.
- Em refereixo a elles. -El cambrer va posar els detalls finals al còctel -. Les teves camarades bé podrien passar-se de la ratlla.
En Beviin no les reconeixia. Semblaven estar passant-s'ho bé, i certament no semblaven preocupades per ser les úniques dones del bar que no estaven realment treballant. Hi havia petites comunitats mandalorianes en aquest sector, però el Jara' era un dels llocs on els mercenaris i caça-recompenses buscaven treballs, de manera que les dones podrien ser de qualsevol part. Les seves armadures, vermell fosc, amb el mateix segell en forma de sabre estampat en negre a la placa pectoral, les identificava com a pertanyents al mateix clan, i semblaven ser mare i filla. Els seus cascos estaven recolzats a terra.
- Només hi ha una cosa que espanti un home Mando -va dir en Beviin -, i és una dona Mando. Assegura't que no oblidar-te posar-los tovallons.
Encara seguien rient amb udols quan va creuar el bar cap als cubicles. Va escoltar la paraula Verd'goten. De manera que la noia per fi havia completat el seu entrenament com a guerrera: havia complert tretze anys, llavors, una dona madura segons el criteri Mando, entrenada per lluitar igual que qualsevol noi. Estaven celebrant el seu pas a l'edat adulta. Com a mínim, hauria d'haver posat una de les seves cerveses a la taula, o unir-se a elles en l’oya manda, però abans havia d’ocupar-se d’uns assumptes. Potser més tard. La noia -i realment semblava una nena molt jove, fins i tot amb aquest cuir cabellut sec i impossible d’identificar penjant de la placa pectoral- li va fer pensar que ja era hora que tingués un fill.
Potser més tard.
L'home del vestit negre va observar sense parpellejar com en Beviin s'aproximava: la multitud s'apartava per deixar-li pas sense dir una paraula o una mirada. Fins i tot la clientela pertanyent a l’hampa no s'arriscaria a ofendre un mandalorià. En Beviin va lliscar al cubicle de l'altre costat de la taula del seu possible client, deixant la funda de la seva arma preparada i a mà. Va captar una feble aroma metàl·lica a sang en el seu sensor ambiental. Hi havia degut haver una baralla al bar recentment.
- Tinc entès que la teva gent és molt bona resolent problemes -va dir l'home. Tenia uns aquosos ulls blaus i una cara que semblava com si fos el primer intent d'un escultor d'extreure trets d'un bloc de granit. No eren cicatrius: només crus, brutals, i desproveïts de qualsevol calor vital. Va col·locar les seves dues mans enguantades sobre el tauler de la taula, una a cada costat d'un got de líquid inodor -. Tinc un problema que necessita resoldre’s.
- Jo sóc Goran Beviin. I vostè és...?
-Em pensava que els caça-recompenses eren discrets.
- Discrets, si. Estúpids, no. - Protegir la confidencialitat del client era una cosa, no saber amb qui estaves tractant era una altra molt diferent -. Una vegada que ha corregut el risc de dir-me què és el que vol, caldrà que em mostri el pagament complet o suficient informació per comprovar que pot pagar-me.
-Això és irònic venint d'un home que s'oculta rere d'un casc.
- Sóc mandalorià. - En Beviin era conscient del moviment a la seva esquena, i el visor gran angular del seu casc va captar a la dona d'armadura vermella passant pels cubicles en direcció a les estacions sanitàries -. Aquesta sol ser una referència prou bona per a la majoria dels clients.
En Beviin no podia ubicar el seu accent. Tenia uns quaranta, potser quaranta-cinc anys, i estava clarament insatisfet de no ser capaç de veure els ulls d’en Beviin. La gent sempre buscava mirades amenaçadores provinents del visor, mirant de dalt a baix i d'esquerra a dreta a la recerca d'expressions facials que simplement no hi eren. A vegades era més difícil fer negocis amb humanoides que amb altres espècies, perquè necessitaven veure una cara. D'on era aquest tipus? De cap lloc acostumat als Mandos, això segur.
Shab, era un tros de carn d'aspecte tètric.
I llavors el tipus va cometre l'error de baixar les seves mans per sota la taula.
En Beviin va sentir la punxada de l'adrenalina assecant-li la boca i instantàniament el seu blàster de mà era al rostre de l'home, amb l'indicador vermell de càrrega completa. Va ser un pur reflex, del tipus que s'obté després d'anys de guerra i assassinats i de tractar de seguir amb vida. Ni tan sols va haver de pensar-ho. La seva mà ho va fer sense més.
L'home va parpellejar i va mirar a un costat, però no semblava estar massa preocupat pel fet que el blàster d’en Beviin no fos l'únic que li apuntava. La dona de l'armadura vermella havia desenfundat també el seu, i estava immòbil com si esperés una ordre per obrir foc. El bar estava -com era habitual en moments com aquest- amb cura de mantenir silenci i mostrava un desinterès total i estudiat darrere de la seva autopreservació.
- Copaani gaan, burc'ya? -Va preguntar la dona. Necessites ajuda, col·lega?
Malgrat les proves sobre la seva taula, ara estava completament sòbria: de pèl castany recollit en una atapeïda cua, els seus ulls color avellana haurien de tenir una espurna de vida al seu interior, però ara eren els freds ulls d'un depredador. Els artells de la seva mà dreta estaven blancs sota un intricat entramat de tatuatges blaus. El seu objectiu se'ls va quedar mirant amb un estrany aspecte, absort, com si el que estiguessin subjectant no fossin armes.
En Beviin va negar amb el cap.
- Naysh a'vor'e, vod. -Gràcies, germana, però no. -És que estic una mica tens aquests dies.
Ella va esperar un parell de batecs abans d’enfundar el seu blàster i va seguir el seu camí. Hi havia ajudat a un germà encara que aquest fos un complet estrany. Aquesta era la filosofia Mando. En Beviin va baixar la seva arma i va recolzar la seva esquena contra el mur del cubicle, esperant una resposta.
-El meu nom és Udelen -va dir l'home. Amb la veu serena, semblava més curiós sobre la dona, observant-la fins que va desaparèixer de la seva vista: no, no s'espantava fàcilment. La seva mirada va tornar a caure sobre en Beviin -. He d’encarregar-me d'algú...
- Fins a quin punt?
- Permanentment.
- Deute? Rivalitat?
- No necessita saber això.
- No puc valorar una feina sense certs detalls.
-D'acord, rivalitat.
- Podria ser més específic?
- No.
- Llavors serà més car.
- Està familiaritzat amb la política de Ter Abbes?
En Beviin va activar el visor d'informació del seu casc amb un parell de ràpids gestos, i les icones van caure en cascada per un costat del seu camp de visió.
- Ter Abbes -va repetir. El sensor d'àudio va recollir les paraules i les va processar, oferint un torrent d'imatges de GalaxSar i dades policials a les quals no hauria de tenir accés. Un lúgubre planeta fora del traçat principal de la Ruta Comercial Perlemiana: alguns nois dolents apareixien per ell de tant en tant, però no era precisament un deu complet en l'escala hutt de criminalitat.
A què jugava aquest tipus, llavors? Política. Tot d'una això ja no sonava tan atractiu. Gangsters, morosos, i altres hut'uune eren joc net, però els polítics eren un cub de chags diferent.
De tota manera, fins ara, havia estat un any de poca feina. Havia de menjar. La caça de recompenses no era el tipus de negoci que funcionés per plans quinquennals. Era o banquets o fam, i atrapar el que poguessis.
- Què és el que té en ment? -Va preguntar en Beviin.
- Necessito que desaparegui un polític -va dir l’Udelen.
- En el poder, o no?
- És que importa? El vull mort.
Bé, això era una complicació que no desitjava. En Beviin gaudia arrestant gent, i si arrestat significava mort, llavors tampoc és que se sentís incòmode. No obstant això, el que no li agradava era enderrocar governs electes, no mentre no li haguessin fet res a ell o als mandalorians en general. Aquest era treball d'espies. Ell tenia els seus límits.
Però la seva granja de Mandalore estava passant per un mal any. Un any de subsistència, directe de la mà a la boca, amb benefici zero.
- Què ha fet?
- Accepta suborns.
- No, vull dir què ha fet que no hagin fet tots els altres.
-No ha complert les seves promeses. -L’Udelen va moure la mà cap a l'obertura de la jaqueta amb deliberada lentitud, mostrant òbviament que havia après la lliçó, i va extreure un xip de dades. El va lliscar sobre la taula cap al Beviin, relliscant sobre algunes gotes de líquid que podrien ser condensació d'algun got anteriorment gebrat -. Aquí hi ha el tipus del que vull lliurar-me. Vull que deixi de funcionar com a polític abans de les eleccions del mes que ve.
En Beviin va lliscar el xip al port de la placa del seu avantbraç, i les dades es van alimentar directament al seu HUD. La pantalla es va tornar boja. La informació -nombres, lletres, icones simples en un o dos colors- es van barrejar fàcilment amb el seu camp de visió, però una holoimatge a tot color era una intensa distracció. Hi havia molts detalls demanant atenció, i - aquesta era la part realment difícil- era complicat mirar netament a través d'una cara i mantenir el control del que es veia per darrere quan el seu cervell humà estava cablejat per concentrar-se en els trets. Es va trobar a si mateix mirant als ulls d'un home que el mirava fixament però que mai li veuria.
- Osik... - No, no s'esperava aquest rostre en absolut. No es tractava d'un objectiu ordinari, un militant de base d'un partit fent tractes bruts en tapcafès plens de fum -. Aquest és el líder de la seva oposició, Tholote B'Leph? Bé, era conegut per la seva generositat antinatural atorgant contractes del govern quan era al poder, però matar-lo faria que comencessin revoltes a tot el planeta. No preferiria que li trenqués els dits, o alguna cosa? Habitualment funciona.
El tètric rostre de l’Udelen va cruixir lleugerament.
-El que passi després és problema de Ter Abbes. -Va alçar el palmell de la mà demanant el xip de dades -. Cent mil crèdits. El tracte habitual, la meitat per avançat quan accepti, la meitat quan estigui fet, que ha de ser alguns dies abans de les eleccions.
Una sincronització com aquesta significava que no es tractava de suborns malgastats. Però cent mil crèdits eren molts crèdits. Eren suficients perquè deixés de preocupar-se de les collites i d'on vindria el següent botí durant força temps.
També eren molts potencials problemes, i potser més dels que podria manejar sol. El seu agusat sentit d'autopreservació li manava avisos d'alerta.
- Potser necessiti reclutar suport. Quant de temps tinc?
- Fins que acabi el torn dels nostres amfitrions -va dir l’Udelen -. A l'alba... Estaré fins llavors.
- Estaré de tornada abans.
La celebració del Verd'goten encara seguia en ple apogeu quan en Beviin se'n va anar, i va mantenir un ull en la dona tatuada de l'armadura vermella amb el seu sensor de visió de 360 ​​graus. Semblava que ella també estava mantenint l'ull sobre ell.
S'hauria d'haver detingut al costat d'elles i desitjar felicitacions a la seva filla. Si seguien celebrant-ho després que acabés de parlar amb el Mand'alor, faria just això.
Sí, aquest treball necessitava el suport d’en Boba Fett.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada