divendres, 13 de juny del 2014

Campions de la Força (XL)

Anterior



40

En Han i en Lando es van posar guants protectors abans d'introduir el cilindre de missatges del Triturador de Sols a la sala del Falcó. El fred espacial havia travessat les parets del recipient, i quan el van introduir en l'atmosfera de la nau van veure aparèixer circells de gebre que es van estendre sobre la superfície metàl·lica com un encaix de falgueres.
El prim casc metàl·lic brillava, encara que hi havia algunes parts que havien estat ennegrides per les descàrregues electrostàtiques quan el cilindre havia sortit acomiadat a gran velocitat del Triturador de Sols.
-Quin missatge tan pesat... -Va dir en Lando mentre portaven el recipient per la sala i el deixaven sobre de les planxes del terra amb un thump metàl·lic.
La càpsula de missatges mesurava una mica més d'un metre de longitud i una mica menys de mig metre d'amplada, i era utilitzada pel capità d'una nau condemnada a la destrucció per llançar a l'espai les seves últimes entrades de bitàcola i els nuclis d'ordinador i registres de navegació, per tal que poguessin ser consultats en la investigació posterior.
En Han es va recordar que en Kyp li havia explicat que quan els científics de Coruscant van descobrir els cilindres de missatges dins del Triturador de Sols havien sucumbit al pànic perquè creien haver trobat els perillosos torpedes supernova, i això malgrat que el cilindre formava part de l'equip estàndard imperial i que qualsevol contrabandista o pilot de caça l'hauria reconegut a l'instant.
En Kyp havia deixat cilindres de missatges per explicar què havia fet i per què durant la seva orgia destructiva a la Nebulosa del Calder i el sistema de Càrida, volent impedir que algú pogués malinterpretar les seves accions considerant-les simples accidents còsmics.
En Han se sentia tan atordit per la tristesa que fins i tot li costava mantenir oberts els ulls. El seu amic havia tingut raó, però només fins a cert punt. En Kyp Durron havia intentat destruir l'Imperi utilitzant tàctiques tan horribles com les de l'Emperador.
En Luke Skywalker havia afirmat que el jove es redimiria a si mateix, però el potencial d'esdevenir un gran Jedi que posseïa en Kyp s'havia extingit per sempre.
Tot i així, en Han no podia negar que el sacrifici del seu jove amic havia valgut la pena. En Kyp havia eliminat el prototip de l'Estrella de la Mort i el Triturador de Sols. Hi havia alliberat a la galàxia del terror al preu de la seva vida, i havia canviat una vida per les de milers de milions de possibles víctimes.
Això tenia sentit, no?
O no el tenia?
La Mara Jade es va agenollar al costat del cilindre de missatges, va lliscar les seves esveltes mans sobre el casc i va aixecar la tapa d'accés.
-Bé, no està codificat -va dir -. O en Kyp no va disposar del temps necessari per introduir el codi, o sabia que recolliríem el cilindre... Tampoc va connectar la balisa de guia.
-Vinga, obre’l d'una vegada -va dir secament en Han.
Ja estava fart d'aquella horrible espera. Què hauria dit en Kyp en els seus últims moments de vida?
La Mara va teclejar la seqüència estàndard d'obertura. Les llums van parpellejar amb centelleigs vermells primer i ambre després, i van acabar posant-se verds. Una juntura que havia estat invisible fins llavors va aparèixer al centre de la càpsula amb un xiuxiueig d'aire que va escapar per ella. La llarga línia negra es va anar eixamplant a mesura que les dues meitats del cilindre s'anaven separant a poc a poc.
I en Kyp Durron va aparèixer a l'interior de la càpsula de missatges, amb el rostre ceruli i tan immòbil com una estàtua. Tenia els ulls tancats, i les seves faccions estaven tenses en una expressió de concentració intensa, però sorprenentment plena de pau.
- Kyp! -Va cridar en Han. L'alegria i la sorpresa li trencaren la veu, però va intentar no fer-se massa il·lusions -. Kyp...
En Kyp havia aconseguit acomodar-se en el petit volum del cilindre de missatges, ficant-se dins d'un recipient que amb prou feines era prou gran per contenir a un nen. En Kyp havia aconseguit aixafar les cames i doblegar els braços fins que se li van trencar els ossos, exercint pressió sobre la seva caixa toràcica fins que es va haver fracturat les costelles i va convertir el seu cos en una massa el més compacta possible.
En Han es va inclinar sobre el rostre cendrós.
- Està viu? S'ha sumit en alguna classe de tràngol Jedi...
La desesperació havia fet que en Kyp trobés les reserves d'energia necessàries per utilitzar les tècniques Jedi de bloqueig del dolor, la seva decisió i tot el coneixement que li havia ensenyat en Luke per fer-se allò a si mateix, sabent que era la seva única possibilitat de sobreviure.
-Ha frenat el ritme de les seves funcions vitals gairebé fins al punt de l'animació suspesa -va dir la Mara -. El tràngol és tan profund que a efectes pràctics es podria considerar que és mort.
El recipient de missatges era hermètic, però no posseïa cap sistema de suport vital, i no tenia més aire que la petita quantitat que en Kyp havia encaixat al voltant del seu malparat cos.
-Això és impossible -va dir en Lando.
-Traguem-lo amb molta cura -va dir en Han.
En Han va anar extraient amb meticulosa delicadesa el cos del jove del diminut cilindre. En Lando i la Mara van ajudar a transportar-lo fins a un dels estrets catres, i el cos del jove va oscil·lar i es va doblar flàccidament durant el trajecte a causa de les terribles fractures òssies que havia patit, com si algú hagués trepitjat en Kyp fins a convertir-lo en una bola i li hagués llançat a un costat després.
-Oh, Kyp... -Va dir en Han. Va col·locar en Kyp a sobre del catre i li va posar bé els braços, i mentre ho feia va poder sentir com els canells fracturats es movien sota la seva pell com si fossin de gelatina -. Hem de portar a un centre mèdic -va afegir -. Tenim un equip de primers auxilis a bord, però en Kyp es troba tan malament que no servirà ni per començar a atendre'l.
En Kyp va obrir els ulls. Les seves negres pupil·les estaven vidrades per un dolor increïble, però el jove va aconseguir mantenir-lo a ratlla durant uns moments.
- Han... -Va dir, i la seva veu sonava tan feble com un llunyà batre d'ales -. Vas venir a recollir-me...
-És clar que sí, noi -va dir en Han, inclinant-se sobre ell -. Què esperaves?
- I l'Estrella de la Mort? -Va preguntar en Kyp.
-Va ser aspirada pel forat negre... juntament amb el Triturador de Sols. Tots dos han desaparegut.
Un sotrac d'alleujament va recórrer tot el cos d’en Kyp des del cap fins als peus.
-Bé...
Semblava estar a punt de tornar a sumir-se en la inconsciència, però un instant després va tornar a parpellejar i els seus ulls es van il·luminar amb la brillantor d'una nova confiança en si mateix.
-Em posaré bé, saps?
-Ja ho sé -va respondre en Han.- ja ho sé...
I només llavors va sucumbir en Kyp al dolor i va permetre que el seu organisme tornés a caure en el tràngol Jedi.
-M'alegra tenir-te de tornada, noi -va murmurar en Han, i va alçar la mirada cap a la Mara i en Lando -. Portem-lo de retorn a Coruscant.
Un crit wookiee va brollar de l'intercomunicador, i en Han es va aixecar de cop i va anar corrent a la cabina per veure una malmesa llançadora d'assalt imperial de la classe gamma immòbil en l'espai davant del Falcó, amb els seus motors al vermell blanc i preparada per posar-se en moviment.
- Chewie! -Va cridar pel receptor vocal, i el wookiee va respondre amb un rugit.
-Chewbacca està dient que si volen seguir-nos per sortir de les Goles, ja tenim el curs adequat programat al nostre ordinador -es va encarregar de traduir C3PO-. Crec que tots tenim moltes ganes de tornar a casa.
En Han va mirar al Lando i la Mara i va somriure.
-Has encertat, C3PO.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada