diumenge, 1 de juny del 2014

Campions de la Força (XVII)

Anterior



17

Tol Sivron, l'administrador twi'lek, encara estava bastant afectat per la seva horrible travessia de les Goles, la fugida de les forces d'invasió rebels i l'agitat trajecte gravitatori entre els forats negres.
Les seves llargues cues cefàliques vibraven amb un pessigollejant torrent de sensacions, i en Tol Sivron estava encantat de veure que la informació que havia robat feia tant temps dels fitxers secrets de la Daala, la llista de les complexes i tortuoses rutes que permetien travessar el cúmul de forats negres sense córrer perill, havia resultat ser exacta. Si el mapa de trajectòries hagués contingut ni que fos la més mínima imprecisió, ell i la seva tripulació de fugitius no estarien amb vida en aquell moment.
El prototip de l'Estrella de la Mort es va balancejar emergint intacte del cúmul impulsat pels seus motors fins al màxim de velocitat que podien obtenir, però els sistemes de propulsió van deixar de funcionar amb un espurneig just quan la gegantina esfera començava a allunyar-se dels sinuosos remolins de gasos resplendents.
Dolls d'espurnes van brollar dels panells mentre el capità de les tropes d'assalt s'afanyava a desconnectar els motors i sistemes afectats. En Yemm va intentar utilitzar un extintor manual per apagar les flames que llepaven una consola propera, però només va aconseguir provocar un curtcircuit en els sistemes de l’intercomunicador.
La Golanda i en Doxin estaven passant a tota velocitat les pàgines dels manuals de reparacions i les especificacions de disseny.
-Hem aconseguit sortir de les Goles, director -va dir el capità de les tropes d'assalt -, però la travessa ha causat força avaries.
En Doxin va alçar la mirada amb el nas arrufat.
-Li recordo que estem parlant d'un prototip no endurit, i que mai es va tenir la intenció d'arribar a utilitzar-lo en l'espai.
-Sí, senyor -va dir el capità de les tropes d'assalt amb la seva veu seca i sense inflexions -. Com em disposava a dir, crec que els danys poden ser reparats en uns quants dies... És una simple qüestió de reinicialitzar els sistemes d'ordinadors i canviar els traçats dels circuits. Crec que el prototip resultarà molt més efectiu en el combat després d'haver passat per aquesta prova.
En Tol Sivron es va fregar les mans i va somriure.
-Excel·lent, excel·lent... -Va dir mentre es reclinava al seient de pilotatge -. Això ens proporcionarà el temps necessari per seleccionar un objectiu adequat sobre el qual llançar el nostre primer atac.
La Golanda va sol·licitar una carta de navegació del banc de dades i la va desplegar a la pantalla visora.
-Ja sap que el sistema de Kèssel es troba a tocar, director -va dir -. Potser hauríem de...
-Reparem les unitats de propulsió i fem que tornin a funcionar abans de començar a fer plans per al futur -la va interrompre en Doxin -. L'estratègia que acabem decidint adoptar pot dependre del que siguem capaços de fer.
En Yemm va treure la coberta del quadre de comunicacions, es va inclinar sobre l'embolic de cables ennegrits i ensumà els aïllaments cremats amb els ulls entretancats.
La Golanda seguia estudiant el seu lloc de control, i estava sol·licitant lectures dels sensors exteriors del prototip.
-He descobert una cosa molt estranya, director -va dir per fi -. Si s'examina la turbulència de gasos que envolta el cúmul de forats negres, les dades obtingudes semblen indicar que una nau de grans dimensions va entrar fa poc a les Goles..., fa tan sols uns moments, de fet. La nau sembla haver seguit una altra de les rutes disponibles que l’almirall Daala havia classificat com a trajectòries segures per arribar a la Instal·lació. –La Golanda el va mirar, i en Tol Sivron va desviar la mirada per no haver de veure aquell rostre tan poc atractiu -. No ens hem trobat amb ells per mers segons de diferència.
En Sivron no tenia ni idea de què li estava parlant, i tampoc entenia per quina raó havia de preocupar-li allò. Tots aquests problemes tan urgents eren com insectes que brunzien al voltant del seu cap amenaçant amb els seus agullons, i en Sivron va reaccionar tractant d'allunyar-se’n.
-Bé, ara no podem fer res -va dir -. Probablement serà una altra nau rebel que ha vingut a donar el seu suport a la invasió del nostre complex... -Va afegir amb un sospir -. Ens venjarem d'ells quant haguem reparat l'Estrella de la Mort i tots els seus sistemes tornin a funcionar.
Es va reclinar en el seu seient de pilotatge i va tancar els seus lluents ullets, anhelant ni que fos un moment de tranquil·litat. Estava desitjant no haver abandonat mai Ryloth, el seu món natal, on la raça twi'lek vivia a les profunditats de catacumbes excavades a les muntanyes de la banda crepuscular habitable que separava la calor calcinant del dia del fred gèlid de la nit interminable.
En Tol Sivron va pensar en dies més afables mentre respirava l'aire reciclat que feia olor de ranci per entre els buits de les seves dents punxegudes. Les tempestes de calor de Ryloth escalfaven la zona crepuscular prou perquè el planeta es pogués considerar habitable, encara que això no impedia que seguís sent un món ple de desolació.
Els twi'leks havien construït la seva societat al voltant del govern d'un «clan-cap» de cinc membres que dirigien la comunitat en tots els assumptes fins que un d'ells moria. Quan això passava, els twi'leks expulsaven als membres restants del clan-cap als erms, i presumiblement als seus morts, després de les quals escollien un nou grup de governants.
En Tol Sivron havia estat membre del clan-cap, i havia estat cuidat i mimat pels beneficis del poder fins que es va tornar incapaç de portar un altre tipus d'existència. Tot el clan era jove i vigorós, i en Sivron havia esperat collir els beneficis de la seva posició durant molts anys en què gaudiria d'unes estances espaioses, de les ballarines twi'lek que eren famoses en tota la galàxia, i dels delicats mossos de carn crua que podria estripar amb les seves dents punxegudes per paladejar els picants sabors líquids dels que estaven impregnades.
Però la bona vida amb prou feines havia durat un any estàndard. Un company seu havia comès l'estupidesa de perdre l'equilibri en una bastida mentre estava inspeccionant un projecte de construcció en una profunda caverna, i s'havia precipitat al buit per acabar empalant-se en una estalagmita de deu mil anys d'antiguitat.
La raça twi'lek havia obeït el seu costum ancestral, i havia exiliat a Tol Sivron i els altres tres membres del clan-cap als deserts calcinats del costat diürn perquè s'enfrontessin a les tempestes de calor i el flagell del vent.
Al principi els governants exiliats es van resignar a morir, però en Tol Sivron havia acabat convencent als altres tres que si treballaven en col·laboració podrien sobreviure, i que potser fins i tot serien capaços de subsistir en alguna caverna deshabitada del començament de la serralada de muntanyes.
Els altres volien aferrar-se a qualsevol esperança i es van mostrar d'acord..., i en Tol Sivron els va matar a tots aquella nit mentre dormien, i es va apoderar de les seves escasses possessions per augmentar les seves possibilitats de supervivència. Es va cobrir amb gruixudes capes de peces arrencades dels cadàvers dels seus companys, i va començar a avançar per aquell paisatge abrasador sense saber què buscava.
En Tol Sivron havia cregut que les naus resplendents eren simples miratges... fins que es va ensopegar amb el campament. Era una base d'ensinistrament i estació de reaprovisionament per l'armada imperial, freqüentada pels contrabandistes però mantinguda per l'Imperi.
En Tol Sivron havia conegut al a un home anomenat Tarkin, un jove i ambiciós comandant que ja tenia diverses naus a les seves ordres i que albergava la intenció de convertir aquell petit lloc avançat de Ryloth en una estació de reaprovisionament estratègicament important del Perímetre Exterior.
En Tol Sivron havia treballat per al Tarkin, i amb el transcurs dels anys va demostrar ser un administrador incomparable i un hàbil supervisor del complicat procés d’engrandiment en què s'havia embarcat en Tarkin, que després es convertiria en Moff Tarkin i que acabaria sent el Gran Moff Tarkin.
La carrera d’en Sivron havia culminat amb el seu nomenament com a director de la Instal·lació de les Goles, de la qual acabava de veure’s obligat a fugir a causa de la invasió rebel. Si en Tarkin encara fos viu, sens dubte aquella vergonyosa retirada hauria aparegut com una molesta taca negra a la següent avaluació de resultats obtinguts per Tol Sivron.
Havia de fer alguna cosa per compensar aquell error..., i havia de fer-ho el més de pressa possible.
-Crec que el sistema de comunicacions torna a funcionar, director -va dir en Yemm, interrompent el curs dels seus pensaments -. Estarà llest per ser utilitzat tan bon punt hagi introduït les modificacions al registre de manteniment.
En Sivron es va aixecar al seient.
-Bé, almenys hi ha alguna cosa que funciona per aquí...
En Yemm va anar introduint xifres en una de les terminals d'ordinador i va acabar tornant-se cap a Tol Sivron.
-Llest, director -va dir amb una inclinació de cap que va fer pujar i baixar les seves banyes.
-Connecteu -va ordenar en Sivron -, i deixeu-me parlar amb la tripulació. -Les seves últimes paraules van sorgir dels altaveus amb tal potència que es va sobresaltar una mica. En Sivron va estossegar per aclarir-se la gola i es va inclinar sobre el receptor vocal del seient de pilotatge -. Atenció tothom! Doneu-vos pressa amb aquestes reparacions -va dir secament per l'intercomunicador. La seva veu arribava a tots els nivells, i feia pensar en les ordres d'una deïtat -. Vull destruir alguna cosa el més aviat possible.
El capità de les tropes d'assalt es va tornar cap a ell.
-Farem el que puguem, senyor -va dir -. Hauria de tenir disponibles les estimacions finals d'aquí a unes hores.
-Excel·lent, excel·lent.
En Tol Sivron va clavar la mirada en el buit de l'espai i va contemplar tots aquells puntets estel·lars que eren altres tants possibles objectius.
Tenia a les mans una de les armes més devastadores existents a la galàxia, però encara no havia estat posada a prova..., de moment.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada