dilluns, 2 de juny del 2014

Campions de la Força (XIX)

Anterior



19

Els caminants-aranya imperials van ascendir per l’escarpat pinacle de pedra. Les seves llargues potes metàl·liques es doblegaven formant angles estranys a mesura que les seves urpes els anaven hissant fins a les gruixudes portes blindades que protegien la Wínter i el petit Ànakin.
La Wínter romania immòbil a la sala d'operacions amb les mandíbules tenses i els ulls entretancats, contemplant l'avanç dels transports d'assalt. Ja havien arribat a la seva primera línia defensiva.
Quan van crear l'amagatall d’Anoth, l'almirall Ackbar i en Luke Skywalker no van voler confiar únicament en el secret i van intentar prendre precaucions contra tot tipus d'atac possibles. La Wínter havia esperat que mai arribarien a tenir necessitat de posar a prova aquells plans d'emergència, però estava clar que no li quedaria més remei que lluitar per la vida de l'infant..., i per la seva.
Va baixar la mirada cap als seus panells d'informació i va veure que l'Organisme Defensiu contra Intrusions Exteriors estava activat i preparat per a la reacció automàtica. La Wínter suposava que Odie(1) seria capaç d'acabar amb un mínim de dos caminants-aranya, i va seguir contemplant les pantalles mentre s'agafava a la vorera d'una consola per no perdre l'equilibri.
Els caminants-aranya van seguir grimpant per la paret rocosa amb les seves potes d'insecte i van arribar a una filera de cavernes, petits orificis que donaven accés a un laberint de carrerons sense sortida i grutes ocultes a la muntanya.
La Wínter es va tensar mentre els dos primers MT-AT passaven sobre les obertures negres sense sospitar el que s'amagava dins d'elles. El transport d'assalt que obria la marxa es va aturar i va disparar una primera andanada contra les portes blindades amb els seus dos canons làser davanters. La vibració i el soroll metàl·lic es van estendre per tot el complex protegit.
El segon caminant-aranya s'estava preparant per obrir foc quan masses de tentacles que onejaven com fuets van sorgir de les cavernes amagades. Els tentacles feien pensar en una pasterada de gruixuts cables flexibles que acabaven en urpes-pinça de vores tan esmolades com navalles d'afaitar, i la seva sobtada aparició va agafar totalment desprevinguts als caminants-aranya.
Dos dels braços en continu moviment de l’Odie es van corbar al voltant del primer caminant i el van arrencar del cingle. Després l’Odie va llançar el caminant-aranya al buit abans que la màquina pogués utilitzar les seves urpes pneumàtiques per a tornar a aferrar-se a la roca.
L’MT-AT va caure en un llarg estimbar agitant frenèticament les potes, i va xocar amb un altre transport d'assalt durant el seu descens. Les dues màquines van caure juntes i van acabar esclatant quan es van estavellar contra els escarpaments del fons.
El tercer caminant-aranya va disparar els seus canons làser, dirigint els feixos cap a les cavernes plenes d'ombres. Un dels tentacles d’Odie es va retirar ràpidament, i el negre fuet fumejant es va esfumar en les profunditats dels túnels, però altres tentacles van emergir de diferents obertures per embolicar al caminant en una atapeïda xarxa. Els canons turbolàser van tornar a fer foc i van arrencar fragments de roca amb la seva desesperada andanada. L’Odie va augmentar la pressió que estaven exercint els seus tentacles, i va anar doblegant les potes articulades fins que les articulacions van grinyolar i els gruixuts reblons van sortir acomiadats dels seus orificis.
Els sensors instal·lats en les puntes dels tentacles ja havien entès per a què servien les cabines dels MT-AT. Les enormes urpes de plastiacer de l’Odie es van obrir pas a través de l'estructura blindada, van fer talls al sostre de cap a cap i van treure a dos soldats de les tropes d'assalt del compartiment per llançar-los cap al precipici com ossos rosegats tirats a les escombraries després d’un banquet. El transport que s'havia quedat sense pilot va caure rodant pel cingle mentre els cinc transports d'assalt restants s'afanyaven a apartar-se de la seva trajectòria.
La Wínter va estrènyer els punys i va anar regularitzant a poc a poc la seva respiració entretallada en un intent de calmar-se. L’androide defensiu mig orgànic havia aconseguit eliminar tres de les màquines atacants, però la Wínter estava gairebé totalment segura que seria destruït per les cinc restants.
L’Ackbar havia proposat crear un androide guardià prenent com a model al krakana, el temible monstre marí de Calamari. Científics calamarians havien dissenyat una màquina molt resistent i parcialment conscient que imitava molts dels trets més letals del krakana. Els seus tentacles estaven reforçats amb cables de duracer, i les seves pinces de vores esmolades com navalles havien estat recobertes amb aliatges molt durs. L'existència de l’Odie girava per complet al voltant de la missió de protegir la base que se li havia encomanat. Els tentacles de l’androide van brollar de la caverna i van començar a ondular d'un costat a un altre a la recerca de noves preses.
Tres dels transports d'assalt que seguien intactes van enfilar-se fins a ocupar noves posicions flanquejant les obertures de les catacumbes i van disparar repetidament contra les coves. Un altre trio de tentacles va sorgir sobtadament d'un forat que havia semblat estar buit fins aquell moment i va agafar un caminant-aranya, embolicant-lo i arrossegant-lo fins a l'aglomeració central d'obertures de la caverna.
La Wínter es va meravellar davant aquella nova tàctica. L’Odie no només estava destruint un altre caminant imperial, sinó que també estava utilitzant l’MT-AT com a escut. Però els altres caminants no van deixar de disparar. Els soldats de les tropes d'assalt mai vacil·laven a sacrificar als seus companys si això podia assegurar l'èxit d'una missió.
Els ocupants del caminant-aranya capturat van seguir disparant. L’Odie va tirar de l’MT-AT fins a tenir-ho una mica més a prop, i després el va aixafar contra les roques com si fos un fruit-joia d'escorça enormement gruixut. El pilot va connectar els seus canons desintegradors d'alta potència i va llançar una ràfega combinada contra les coves. La gegantina explosió va arrencar un fragment colossal de l'estructura subterrània de les catacumbes. Flames i pols, trossos de roques i gasos volàtils van sortir disparats en un immens raig que es va alçar cap al cel color violeta d’Anoth. L'ona expansiva va vaporitzar el nucli corporal de l'Odie i va fer esclatar el caminant-aranya capturat a la vegada.
El panell de diagnòstic de l’Odie es va apagar a la sala d'operacions. La Wínter va lliscar les puntes dels dits sobre la llisa superfície de la pantalla. La primera línia de defensa havia acabat amb la meitat dels transports d'assalt.
-Bona feina, Odie... -Va murmurar -. Gràcies.
Els enormes transports d'assalt van seguir movent-se sobre les seves moltes potes i van començar a atacar les portes blindades. Els cops sords dels impactes dels feixos turbolàser i els grinyols de la resistència que oposaven els gruixuts panells metàl·lics van fer vibrar l'aire.
La Wínter sabia què havia de fer, i va activar la resta de sistemes defensius automàtics abans de sortir corrent de la sala d'operacions. Va creuar a corre-cuita la caverna en la qual l'almirall Ackbar havia posat el seu caça-B personal feia poc quan va venir a fer-li una visita, movent-se amb passos ràpids i silenciosos. La Wínter va desitjar que l'almirall calamarià pogués estar al seu costat en aquells instants. Sabia que sempre podia comptar amb ell, però de moment hauria de tenir cura de si mateixa i del petit Ànakin sense l'ajuda de ningú.
Va reprimir implacablement els seus temors personals i es va obligar a fer el que s'havia de fer. No hi havia temps per al pànic. La Wínter va córrer al llarg dels túnels, deixant obertes les escotilles metàl·liques per poder fugir quan fóra albirada pels soldats de les tropes d'assalt. Quan va entrar a la gruta que albergava la pista principal, les repetides i eixordadores explosions que arribaven de l'exterior gairebé la van ensordir.
Les portes blindades havien començat a corbar-se cap a l'interior. El metall era ple de bonys i brillava amb una resplendor vermella cirera provocada pel foc làser continuat que anava fonent a poc a poc la protecció exterior, obrint-se pas lentament cap al nucli de metall superdens. Les portes van seguir corbant-se mentre la Wínter les contemplava, i una esquerda va aparèixer al centre del tauler.
Urpes articulades es van introduir per l'obertura. Les andanades làser van continuar succeint-se fins que els perns de subjecció del panell esquerre es van doblegar sota el diluvi d'energia. L'altre panell ja estava penjant de les seves guies.
Un vendaval sibilant va entrar a la gruta i va ulular per ella mentre la Wínter es preparava per enfrontar a l'atac.
Els caminants-aranya, aquelles màquines temibles eriçades d'armes i plenes de soldats d'elit, van entrar a la cambra amb un brunzit de motors funcionant a plena potència.
El destructor Venjança mantenia la seva posició en òrbita. El coronel Ardax es va portar les puntes dels dits al receptor vocal de la seva orella i va escoltar l'informe del grup d'atac enviat al planetoide que tenia sota.
-Hem aconseguit obrir una bretxa en les portes blindades, coronel -va dir el comandant de les tropes d'assalt per la ràdio -. Hem patit força pèrdues, i les defenses rebels són molt superiors de les que ens esperàvem trobar. Estem avançant amb gran cautela, però esperem haver capturat el nen Jedi d'aquí a poc.
-Mantingui’m informat -va dir l’Ardax -. Poseu-vos en contacte amb mi quan hagin completat la missió i farem els preparatius per recollir-los -. L’Ardax va fer una pausa -. I l'ambaixador Furgan? Està entre les baixes?
-No, senyor -va dir el comandant de les tropes d'assalt -. Anava en l'últim transport d'assalt del nostre desplegament, i no s'ha enfrontat a cap perill directe.
El coronel Ardax va tallar la transmissió.
-Llàstima... -Va murmurar.
L’Ardax estava contemplant els tres planetoides que formaven Anoth quan les sirenes d'alarma van començar a sonar de sobte en tota la coberta de control del Venjança.
- Què ha estat això? -Va preguntar.
Un tinent va alçar la vista del seu lloc de sensors. La seva cara s'havia tornat d'un color gris cendra.
- Un navili de combat rebel acaba de sortir de l’hiperespai, senyor! El seu armament és considerablement superior al nostre.
-Prepareu-vos per emprendre acció evasiva -va ordenar el coronel Ardax -. Bé, sembla que ens han traït...
L’Ardax va empassar aire per entre les seves dents serrades. En Furgan devia haver comunicat els seus plans de batalla als espies rebels.
La gran pantalla de comunicacions va xiuxiuejar amb un ondular d'estàtica grisenca que va acabar dissolent-se per mostrar el cap de peix d'un calamarià.
-Aquí Ackbar, al comandament del creuer estel·lar Viatger Galàctic -va dir la imatge -. Rendeixi’s i preparin-se per a ser abordats. Qualsevol ostatge de la Nova República que puguin tenir a bord ha de ser retornat sense que sigui danyat.
- Contesto, coronel? -Va preguntar l'oficial de comunicacions.
-El nostre silenci és una resposta més que suficient -va dir l’Ardax -. En aquests moments el nostre objectiu primari és seguir amb vida. L'equip de superfície haurà d'arreglar-se-les com pugui. Traci un curs per avançar per entre els dos components d’Anoth. Les descàrregues elèctriques ens ocultaran als seus sensors, i després podrem fugir a l’hiperespai. Escuts a màxima potència.
-Sí, senyor -va dir l'oficial tàctic, i el navegant va començar a traçar el curs sol·licitat.
-Endavant a tota màquina quan estiguin preparats -va dir el coronel Ardax, passejant nerviosament d'un costat a un altre de la coberta de control.
El Venjança va accelerar cap al conglomerat planetari amb una sacsejada. El navili de combat rebel va començar a disparar. El destructor va fer un balanceig i va tremolar quan les explosions es van escampar sobre els seus escuts.
-La seva potència de foc és molt superior a la nostra, senyor, però les seves andanades tenen com a objectiu incapacitar-nos, no destruir-nos.
El coronel Ardax va alçar les celles.
-Ah, naturalment... Creuen que ja tenim el nen en el nostre poder! Bé, no els hi donem cap motiu perquè pensin una altra cosa.
El Venjança va seguir accelerant cap a les amenaçadores goles del món fragmentat.

La Leia va tensar els punys fins que les seves ungles es van enfonsar al llis entapissat de la butaca de comandament de l’Ackbar a bord del Viatger Galàctic. El vell i malparat destructor va virar en la seva òrbita i va començar a seguir un nou curs.
-Sembla que han decidit córrer el risc d'esbrinar si parlava seriosament, almirall -va dir.
-No estan responent a la meva entrada, per descomptat -va murmurar l’Ackbar.
-I no respondran -va dir en Terpfen amb expressió preocupada des d'un lloc auxiliar -. Fugiran. Si ja tenen el nen en el seu poder, no hi ha res que pugui retenir-los aquí. No correran el risc de lluitar contra una nau de combat més poderosa que la seva.
La Leia va empassar saliva. Sabia que en Terpfen tenia raó, i va desitjar que en Han pogués estar al seu costat en aquells moments.
-Llavors no hem de permetre que fugin -va dir l’Ackbar.
S'havia mantingut prop d’en Terpfen durant tot el viatge. L’Ackbar havia format la força de rescat seleccionant als seus membres entre els treballadors més lleials del seu equip de salvament a Ciutat Escull de la Llar, i havia recollit a d’altres especialistes de les drassanes de construcció de naus espacials en òrbita. En tot aquest temps no s'havia referit a la traïció d’en Terpfen ni una sola vegada.
L’Ackbar i en Terpfen estaven lliurant una mena de conflicte silenciós que feia pensar en un estrany duel de voluntats. L’Ackbar afirmava entendre com havia estat manipulat el seu cap de mecànics, ell mateix havia estat presoner de l'Imperi, però en comptes de ser programat com a espia i sabotejador, l’Ackbar havia hagut de convertir-se en ajudant del Moff Tarkin contra la seva voluntat. Havien estat temps terribles per a ell, però l’Ackbar havia aconseguit gaudir d'una relació amb el cruel estrateg, i va acabar transformant-la en un recurs més que li havia estat de gran utilitat durant l'atac que l'almirall Daala havia llançat contra Calamari. L’Ackbar afirmava que per fi havia arribat el moment que també en Terpfen utilitzés els seus patiments en contra dels imperials.
La Leia va contemplar des del pont de comandament del Viatger Galàctic com la silueta de morro rom del destructor imperial quedava embolicada en una feble resplendor blavosa quan va connectar els seus motors subllumínics. Va tancar els ulls, es va aferrar al respatller del seient de l’Ackbar i va desplegar un circell de pensaments, impulsant-se amb la seva ment a la recerca de la presència del petit Ànakin amb l'esperança de poder consolar-lo o trobar-lo.
La Leia va percebre l'essència del seu nadó a través de les vastes distàncies de l'espai, però no va aconseguir esbrinar la seva situació i va haver de limitar-se a captar la seva presència a la Força. No podia establir contacte directe, i tampoc podia veure el seu nadó. L’Ànakin encara podia estar a Anoth, però també era possible que es trobés presoner a bord del destructor.
-Disparin totes les armes davanteres llançant andanades per inutilitzar els seus sistemes -va ordenar l’Ackbar amb una veu increïblement ferma i tranquil·la -. Limitin-se a causar els danys suficients per impedir que entrin a l'hiperespai.
Feixos d'energia d'alta potència es van escampar sobre els potents escuts del Venjança. La radiació residual va cremar al voltant dels punts d'impacte, revelant avaries de poca importància en el casc del navili imperial. Però el destructor seguia accelerant.
-Passarà per entre dos dels planetoides -va dir la Leia.
En Terpfen es va inclinar cap endavant i va fer girar els seus ulls rodons mentre es concentrava.
-Està intentant utilitzar les descàrregues estàtiques com a mitjà de camuflatge -va dir -. Hi ha tanta ionització dispersa que els nostres sensors acabaran perdent el seu senyal, i després podrà escapar pel vector que més li convingui abans que hàgim pogut tornar a trobar-lo.
La Leia va respirar fondo, tractant de calmar-se i dissipar el nerviosisme que s'estava apoderant d'ella. Estaven tan a prop... Quina raó podia tenir el destructor per fugir excepte la que l’Ànakin ja es trobava a bord? La Leia va fer un nou intent de percebre la situació del nadó.
Els dos fragments embolicats en primes capes atmosfèriques del cos primari d’Anoth ja s'alçaven davant del destructor, amb un canal molt estret entre ells. Llamps que semblaven ungles gegantines rebotaven d'una atmosfera a una altra mentre els fragments en òrbita anaven acumulant una càrrega electrostàtica increïblement potent.
-Augmentin la velocitat -va ordenar l’Ackbar -. Detinguin-los abans que es perdin entre l'estàtica.
El capità del destructor seguia negant-se a respondre a la seva transmissió.
-Tornin a disparar i incrementin la potència -va ordenar l’Ackbar.
Els feixos turbolàser van fer impacte en el Venjança per estribord, produint una oscil·lació lateral clarament visible amb la inèrcia de les andanades. Els escuts es van doblar, i alguns components dels motors subllumínics del destructor van deixar de funcionar. Però el capità seguia fugint. El centelleig blanc blavós que brollava de les fuites es va fer una mica més intensa quan els motors van accelerar encara més, preparant la nau per al salt a l’hiperespai.
- No! -Va cridar la Leia -. No deixin que s’enduguin a l’Ànakin! Si...
Però el destructor imperial es va ficar per l'estret passatge entre el planeta fragmentat abans que hagués pogut acabar de parlar.
Un enlluernador traçat d'estàtica va recobrir els escuts exteriors del Venjança, envoltant-lo com un capoll d'eruga a mig formar. La resplendor d'un con d’ionització es va anar desplegant per davant del nucli a mesura que la nau s'obria pas entre la cada vegada més saturada atmosfera i anava formant espectaculars sistemes de tempestes.
La Leia va tancar els ulls i va fer un desesperat esforç de concentració. Si pogués arribar a establir una connexió entre la ment de l’Ànakin i la seva, llavors tindria una minúscula possibilitat de poder seguir la pista del seu nadó després que el destructor s'hagués esvaït a l'hiperespai.
Va captar les presències de les persones que viatjaven a bord del navili de combat imperial, però no va percebre el més mínim centelleig indicador que el seu fill o la Wínter, la seva guardiana i protectora, estiguessin allà. La Leia va desplegar encara més lluny la seva xarxa de cerca mental mentre el Venjança continuava travessant aquell estret carreró d'atmosfera.
El gegantí navili blindat era com una sonda metàl·lica introduïda entre un parell de bateries carregades al màxim, i el destructor es va convertir en un curtcircuit a través de les dues atmosferes supercarregades.
Un llampec colossal es va obrir pas a través de l'atmosfera i es va estendre al llarg del navili de combat com una cadena de foc. Un riu d'energia pura va xocar amb el Venjança des d'ambdós costats, fent-ho desaparèixer en un huracà d'electricitat anihiladora que només va deixar l'ombra fugaç d'una imatge residual a la pantalla.
L’Ackbar va deixar escapar un panteix clarament audible i va inclinar el cap. En Terpfen es va ensorrar en el seu seient, però la Leia havia estat observant la destrucció amb només una part de la seva ment. Va tornar a desplegar els seus pensaments a través de l'espai..., fins que per fi va aconseguir trobar el punt de brillantor que era l’Ànakin, el més petit dels seus tres fills.
En Terpfen es va posar dret movent-se tan lentament com si ja estigués envoltat de gruixudes cadenes.
-Ministra Organa Solo, em lliuro a... -Va començar a dir. La Leia el va interrompre movent el cap.
-No hi haurà cap càstig, Terpfen -va dir -. L’Ànakin segueix amb vida i està al planeta, però a hores d'ara corre un terrible perill. Hem de donar-nos pressa.
  
(1) Hi ha un acudit que es perd amb la traducció, ja que en anglès les sigles de l’androide defensiu són FIDO (Foreign Intruder Defense Organism), un dels noms per a gossos més comuns al món anglosaxó. (Nota del traductor)


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada