divendres, 6 de juny del 2014

Campions de la Força (XXVIII)

Anterior



28

Les immenses portes reforçades de la Institució Penitenciària Imperial no van cedir un mil·límetre ni es van obrir quan en Han Solo va cridar cap a elles.
En Han va romandre immòbil en el torturat paisatge de Kèssel, amb Lando i la Mara Jade igualment immòbils al seu costat. Portava un vestit de vol aïllant que havia agafat dels compartiments d'emmagatzematge de la Dama Afortunada. La Mara es va inclinar cap a ell, i el seu crit va quedar ofegat per la mascareta del respirador que li cobria la boca.
-Podríem portar tot un equip d'assalt des de la lluna -va dir -. Comptem amb la potència de foc suficient.
- No! -Va cridar en Lando. Les seves fosques pupil·les cremaven amb la brillantor del nerviosisme i la preocupació -. Hi ha d'haver alguna forma d'entrar sense causar danys en les meves propietats!
El vent fred i sec assotava els ulls d’en Han fent que comencessin a coure-li, i va tornar el cap per protegir-los de la brisa. Recordava com havia panteixat intentant trobar aire que respirar quan Skynxnex, l’esbirro d’en Moruth Doole, l'havia portat a les mines d'espècia juntament amb Chewbacca sense prendre’s la molèstia de proporcionar-los respiradors abans de fer-ho. En Han va seguir contemplant la porta, i va pensar que res li hauria agradat més que poder treure a puntades a Doole, aquell repugnant alienígena amb aspecte de gripau, de la presó en què s'havia refugiat perquè els seus ulls de granota poguessin parpellejar i els seus grossos llavis tremolessin i s’arruguessin mentre intentava omplir els pulmons.
En Doole havia estat administrador de la Institució Penitenciària i s'havia dedicat a traficar al mercat negre l'espècia brillestim, arribant a acords amb en Han i altres contrabandistes perquè posessin els seus preciosos carregaments a les mans de gàngsters com Jabba el Hutt. Però en Doole tenia la lletja costum de lliurar als seus socis als imperials sempre que això li resultava convenient.
En Doole havia delatat al Han feia molt de temps, obligant-lo a llançar el seu carregament a l'espai... la qual cosa havia enfurismat moltíssim a Jabba el Hutt.
En Han no havia volgut tornar a trepitjar la superfície de Kèssel. Volia tornar a casa amb la seva dona i els seus fills. Volia que el seu vell company Chewbacca tornés a estar al seu costat. Volia prendre’s unes llargues vacances que li permetessin oblidar-se de tots els problemes i tensions ni que fos per variar una mica.
-Tinc una idea millor -va dir la Mara, interrompent el curs dels pensaments d’en Han, i va estirar el coll per contemplar el cel fosc i turbulent de Kèssel -. He portat amb nosaltres a Ghent, el nostre especialista en descodificació. És a la lluna guarnició, i potser us en recordeu... Era un dels homes de confiança d’en Talon Karrde, i és capaç d'obrir-se pas a través de qualsevol sistema de seguretat i entrar a qualsevol lloc.
En Han no havia oblidat aquell jove temerari i ple d'energies. Ghent era un noi entusiasta que mantenia una peculiar relació d'intimitat amb l'electrònica i els sistemes d'ordinadors i coneixia tots els seus secrets, però que no sabia quan resultava més aconsellable mantenir tancada la boca. En Han va arronsar les espatlles. Bé, en aquells moments no necessitaven dots de relació social: necessitaven algú que fos capaç d'obrir-se pas a través dels sistemes defensius de la presó.
-D'acord, porta’l aquí a bord del Falcó -va dir -. Ah, i dins de la meva nau hi ha uns quants trastos que podrien ser-nos força útils. Com més aviat entrem, més aviat podré fotre el camp de Kèssel.
En Lando es va mostrar totalment d'acord amb ell.
-Sí -va dir -. Hem d'entrar a la presó, per descomptat. però sense causar molts danys...
La Mara va arrufar els llavis.
-També portaré amb mi un equip de combatents -va dir -. Tinc a quatre guàrdies de Mistryl i a un grapat de contrabandistes que estan tenint petits problemes per adaptar-se a la nostra nova Aliança. Alguns s'han estat queixant de què porten massa temps sense gaudir d'una bona baralla a cops de puny.
Una hora després en Han seia al mòdul impulsor de la Dama Afortunada, passant fred i sentint-se bastant incòmode fins i tot dins del vestit aïllant. Podia veure els dolls de vapor que brollaven de les xemeneies de dues fàbriques d'atmosfera llunyanes, però la resta del planeta semblava estar totalment desproveït de vida. Així i tot. En Han sabia per experiència pròpia que en les profunditats de les mines d'espècia aguaitaven horribles aranyes gegants que s'alimentaven d'energia i que esperaven l'ocasió de caure sobre qualsevol criatura que es creués al seu camí.
En Han va sentir com un esclat sònic reverberava a través de la tènue atmosfera, i les seves orelles van captar un so estrident barrejat amb l’eixordament d'uns motors subllumínics. Va alçar el cap i va escrutar el cel fins que va poder veure el familiar disc amb protuberàncies bessones que semblaven ullals del Falcó Mil·lenari.
La nau es va posar en un clar cobert de pols blanquinós al costat de la Dama Afortunada. La rampa va brollar del casc, i quatre contrabandistes van baixar per ella: dues dones altes i musculoses, guàrdies de Mistryl, un wífid cobert de pelatge amb ullals a la cara i un trandoshà d'aspecte reptilià. Cadascun portava un uniforme sobre el qual es veia l'aspa que servia d’insígnia a la nova Aliança de Contrabandistes. Els contrabandistes venien carregats d'armes, i els seus voluminosos cinturons contenien un nombre de cèl·lules de recàrrega prou gran per a tota una ofensiva.
Ghent el descodificador va aparèixer darrere d'ells. La seva cabellera estava despentinada, i els seus ulls desperts i vivaços parpellejaven ràpidament mentre tractava d'ajustar la màscara d'un respirador sobre la cara. Va saludar la Mara amb un breu assentiment de cap i després va concentrar tota la seva atenció en les portes de la presó. De la seva espatlla penjava una bossa plena d'eines, aparells de diagnòstic, circuits alteradors, trencadors de codis i equip anti-barreres de seguretat.
-Això hauria de ser bufar i fer ampolles -va dir en Ghent.
La Mara Jade i en Lando es van asseure al costat d’en Han i van contemplar com Ghent començava a treballar amb una concentració absoluta, sense deixar-se distreure ni un sol instant per l’inhòspit entorn de Kèssel.
-Bé, una cosa sí puc assegurar-vos -va dir en Han -, i és que mai vaig imaginar que arribaria un dia en què estaria fent tants esforços per entrar a la presó de Kèssel...
En Moruth Doole estava encongit darrere d'una porta tancada i segellada en els nivells inferiors de la Institució Penitenciària Imperial i recordava amb desesperada nostàlgia els bons temps del passat. Comparada amb l'estat de paranoia constant que havia hagut de suportar durant els últims mesos, fins i tot la vida sota el jou imperial havia estat un autèntic paradís.
En Doole s'havia apoderat de la presó anys abans i s'havia traslladat al despatx de l'alcaid, on podia dedicar una gran part del seu temps a contemplar el paisatge i observar la desolada puresa dels erms alcalins. S'alimentava amb insectes tendres i sucosos, i podia aparellar-se amb alguna de les ribetianes que mantenia captives en el seu harem personal sempre que volgués.
Però després de l'atac de la Daala s'havia traslladat a una de les cel·les d'alta seguretat de la presó en un desesperat intent d'estar més protegit. En Doole havia intentat fer preparatius i establir defenses, perquè sabia que algú vindria a per ell més tard o més d'hora.
Les parets de la cel·la eren molt gruixudes i havien estat recobertes amb un blindatge antirrajos desintegradors. Les llums instal·lades al sostre projectaven una aspra claredat que queia sobre ell i semblava gravar a foc les siluetes en el seu cada vegada més borrós camp visual. En Doole es va donar uns copets a l'ull mecànic que l'ajudava a enfocar la vista. L'artefacte s'havia trencat durant la batalla espacial lliurada al voltant de Kèssel. En Doole havia furgat en la massa de components mecànics i havia tornat a muntar el conjunt de lents i engranatges, però l'ull ja no funcionava tan bé com abans i hi havia moments en què en Doole amb prou feines podia veure-hi res.
En Doole va reprendre les seves passejades pel fred terra de pedra de la seva cel·la. Tot s'havia ensorrat al seu voltant. Kèssel havia estat abandonat, i l'únic que quedava de l'ocupació anterior eren munts de runa fumejants dispersos sobre la superfície i les restes de naus destrossades escampades per tot el sistema fins als començaments del cúmul de forats negres. En Doole ni tan sols podia aconseguir una nau per fugir. No volia seguir allà, per descomptat, però quina altra opció li quedava a part d’aquesta?
Fins i tot les larves cegues, les criatures d'ulls enormes que en Doole havia tancat dins de sales sumides en les tenebres més absolutes perquè s'encarreguessin de processar l'espècia brillestim que estimulava els processos mentals, havien començat a posar-se més i més nervioses. En Doole havia cuidat d'elles, els havia donat de menjar (no molt per impedir que creixessin, encara que sí el suficient perquè sobrevisquessin)..., però això no havia impedit que comencessin a resistir-se als seus desitjos.
En Doole va deixar escapar un esbufec ​​que els seus gruixuts llavis van convertir en una mena de grall. Les larves eren els seus fills ingrats i desobedients, ribetians immadurs que encara no havien passat per la metamorfosi final. Aquelles criatures cegues, molt semblants a cucs i gairebé tan grans com el mateix Doole, eren els obrers ideals per dur a terme la delicada tasca d'embolicar les fibres d’espècia en beines opaques, ja que fins i tot amb la més breu exposició a la llum n'hi hauria prou per fer malbé el producte. Els seus nens treballarien en la foscor, i serien molt feliços fent-ho. Era la situació ideal per a ells, i no obstant això... Bé, amb quina mena de gratitud l’havien correspost?
Unes quantes larves havien aconseguit sortir de les sales i havien escapat en una fugida a cegues pels serpentejants passadissos de la presó, amagant-se en cel·les plenes d'ombres i aguaitant en les ales sumides en la foscor per caure sobre Doole si se li ocorria anar-hi en la seva recerca. Però en Doole no anava a sortir a buscar-les, per descomptat. Tenia coses molt més importants a fer.
Per empitjorar encara més la situació, una de les larves mascle de major grandària havia deixat en llibertat a totes les femelles que en Doole havia anat seleccionant amb tanta cura. Les femelles també havien fugit pel laberint de la presó, amb el resultat que en Doole ja ni tan sols podia alleujar la terrible tensió dels moments més aterridors que havia viscut en tota la seva existència mitjançant una visita ocasional a l’harem.
No li havia quedat més elecció que romandre tancat dins del seu despatx-cel·la, anant i venint d'un costat a un altre mentre el seu estat anímic alternava l'avorriment amb un pànic incontrolable. Quan anava als magatzems, en Doole sempre s'armava fins a les dents i recorria els passadissos tan de pressa com podia per tornar al seu refugi carregat amb tot el menjar que era capaç de transportar.
Disposava d'un túnel de fugida, naturalment. En Doole havia excavat un canal amb explosius a les mines d'espècia directament sota la presó, i podia desaparèixer durant molt temps en aquell complex de túnels..., però no podia sortir del planeta. A més hi havia un altre problema, ja que durant els darrers temps els túnels s'havien tornat molt més perillosos del que havien estat en el passat.
La gran majoria de miners de l'espècia havia fugit després de l'atac de la Daala. La sobtada desaparició dels guàrdies i el cessament dels treballs d'extensió de les galeries i l'estrèpit de la maquinària havia fet que les aranyes gegants comencessin a pujar a poc a poc pels nivells per desplegar les seves xarxes de brillestim al llarg de les parets. En Doole havia utilitzat detectors d'energia cinètica especialment adaptats a les condicions de les mines, i havia localitzat eixams sencers d'aquells monstres que sorgien dels pous més profunds i iniciaven una migració per acostar-se a la superfície.
En Doole estava tan desesperat que es va deixar caure sobre el seu catre i es va dedicar a ensumar la humida atmosfera de la seva masmorra. En un altre moment i en unes altres circumstàncies diferents podria haver-li semblat fresca i reconfortant, però en Doole se sentia tan deprimit que es va limitar a recolzar les ventoses dels seus dits en les seves viscoses galtes i va clavar la mirada en els monitors.
I va quedar sorprès de veure que una nau acabava de posar-se davant de la presó. Normalment tots els humans li semblaven iguals, però en Doole va estar segur de reconèixer un dels tres intrusos que havien començat a colpejar les portes blindades: era en Han Solo, l'home a qui en Doole més odiava en tot l'univers, l'home que havia causat totes aquelles desgràcies i patiments!
En Han seguia immòbil davant de les ominoses portes de la presó contemplant com en Ghent treballava diligentment per resoldre el problema d'accés que li plantejaven. El noi va connectar equip de tota mena, emprant components robats d'altres sistemes i combinacions gairebé impossibles que tot i això sempre se les arreglaven d'alguna manera inexplicable per trobar petits forats en els sistemes defensius.
Ghent va acabar alçant un puny sota la granulosa llum solar en un gest de triomf. L'estructura reforçada del rastell defensiu va anar pujant a poc a poc al llarg de guies invisibles. Les portes de recepció es van separar amb un retrunyir ofegat, cruixint i grinyolant a mesura que desapareixien dins dels gruixuts murs. Una ràfega d'aire que es trobava a una pressió més alta que la de l'exterior va sorgir de la presó amb un lleu xiuxiueig.
Els quatre contrabandistes van alçar les seves armes i van començar a avançar amb el cos encorbat cap endavant, visiblement preparats per fer foc. Les dues guàrdies de Mistryl es van col·locar davant i es van anar esmunyint al llarg de les parets, i el corpulent wífid i el trandoshà escatós van avançar agosaradament pel centre de l'espaiós passadís.
Però el passadís ple d'ombres no va llançar cap atac contra ells.
-Bé, busquem a Moruth Doole -va dir en Han.
Cap de les seves opcions tenia molt bon aspecte, però en Doole havia de prendre una decisió. Havia vist com en Han Solo i el seu grup de comandos s'obrien pas a través dels sistemes defensius de l'entrada amb una facilitat increïble..., encara que se suposava que Kèssel era una de les presons més segures de la galàxia. Ja!
En Doole no sabia utilitzar els sistemes de defensa incorporats a l'estructura del complex, i no tenia ni idea de com funcionaven els canons làser exteriors o els camps desintegradors. Doole estava totalment impotent sense l’Skynxnex, la seva mà dreta i home de confiança, però aquell estúpid, altíssim i tan flac, que semblava un espantaocells s'havia dedicat a perseguir en Solo pels túnels d’espècia fins que va aconseguir acabar sent devorat per una de les monstruoses aranyes que s'alimentaven d'energia.
Com a mesura desesperada. En Doole havia arribat a la conclusió que havia de confiar en els seus fills, les larves cegues a les que mantenia sumides en la negror des del moment en què sortien retorçant-se de la massa d'ous gelatinosos dipositada a les sales de reproducció de l'harem.
En Doole va córrer pels passadissos i va anar traient armes de l'arsenal de la presó. Després va obrir les voltes protectores amb dos sacs plens de pistoles desintegradores penjant de la seva espatlla. Les larves van quedar sobtadament exposades a la llum i van retrocedir alçant-se com si fossin erugues, els seus ulls cecs sobresortint de les òrbites mentre intentaven percebre la identitat de l'intrús.
-Calma, calma... Sóc jo -va dir en Doole.
Els feixos de claredat encegadora queien sobre les larves com si fossin ganivets i il·luminaven la seva pàl·lida pell. Mans vestigials mullades es van alçar cap al Doole en una frenètica agitació de petits dits i braços curts i febles que encara no estaven formats del tot. Circells que semblaven cucs van tremolar sota de les seves boques quan les larves van emetre suaus sons abombollats.
En Doole va anar dirigint a les larves més fortes i de més edat al llarg de les rampes que conduïen fins als nivells inferiors. Les apostaria dins de la seva cel·la perquè li servissin de guardians. La seva ceguesa probablement faria que fossin incapaços de fer diana amb les seves armes desintegradores, però en Doole albergava l'esperança que almenys dispararien amb entusiasme quan els hagués donat l'ordre de fer-ho. Si el foc creuat arribava a ser prou intens, en Doole podria ocultar-se darrere d'una pantalla antirrajos desintegradors i esperar que el tiroteig acabés amb l'equip d’en Solo.
En Doole va poder captar l'olor d’almesc de la por i la incertesa que s'havien apoderat de les larves mentre les anava portant cap a la seva cel·la. Els ribetians immadurs odiaven tot tipus de canvi, i preferien una rígida rutina quotidiana fins que arribava el moment de la metamorfosi final i es convertien en adults, quan per fi adquirien intel·ligència i consciència de si mateixos.
En Doole s'havia distret una mica pensant en quines altres defenses podia utilitzar, i es va sobresaltar sentint un crit estrident que va omplir d'ecos tres de les càmeres més pròximes. Unes quantes femelles ribetianes que havien estat deixades en llibertat van sorgir sobtadament dels llindars i van començar a ploriquejar mentre els hi llançaven objectes amb punta.
En Doole es va ajupir intentant esquivar el diluvi de fragments de transpariacer, ganivets i pesats petjapapers que van volar cap a ell. Va intentar treure un desintegrador d'una de les bosses que portava a l'esquena, però un bol va xocar amb una de les seves toves temples. En Doole va deixar caure una bossa a terra i va arrencar a córrer pel passadís agitant frenèticament les seves mans plenes de ventoses.
Gairebé totes les larves el van seguir, però unes quantes van decidir quedar-se amb les seves mares. En Doole va seguir corrent. L'única cosa que desitjava en aquells moments era tornar a la seguretat que li oferia la seva cel·la. Quan per fi va arribar a ella, en Doole va tancar d'un cop de mà la gruixuda porta a l'esquena, va buidar la bossa que li quedava sobre el sòl i va anar col·locant desintegradors amb una càrrega d'energia completa a les mans de sis defensors potencials.
-Apunteu cap a qualsevol soroll que sentiu -va dir -. Quan aconsegueixin entrar haureu de disparar contra ells, entesos? Aquest és el botó de tret.
Les criatures de pell llisa i humida es van estremir i van lliscar els altament sensibles circells de les seves boques sobre els canons de les armes.
-N'hi ha prou que apunteu, i l'arma liquida a qui estigui davant d'ella.
En Doole va tornar a col·locar les pistoles a les mans vestigials de les larves i les va dirigir cap a la porta.
Un instant després el seu ull mecànic va tornar a fallar de sobte, i en Doole va quedar totalment cec i va deixar escapar un gemec de terror. El túnel de fugida estava començant a resultar-li més i més atractiu a cada moment que passava.
En Han Solo corria pels passadissos de la presó, sentint-se cada vegada més preocupat i nerviós. Tot el complex estava ple d'ombres gelades, i els ecos del buit ressonaven per tot arreu.
-Hem trobat a Doole, Solo -va dir de sobte la veu de la Mara Jade pel comunicador -. S'ha fet fort en una de les cel·les. També hem aconseguit connectar un sensor a les càmeres de vigilància. Té amb ell a unes criatures bastant rares, i sembla que estan armades.
-Vaig cap allà -va dir en Han.
Quan va arribar als passadissos inferiors, en Han va veure una barricada que protegia una porta segellada. Mara estava contemplant com les dos guàrdies col·locaven detonadors d'ona expansiva especial al voltant del sistema de bloqueig de la porta.
En Lando anava i venia nerviosament d'un costat a un altre.
-No causeu més danys dels estrictament necessaris -va dir -. Tal com estan les coses a Kèssel, ja hauré de fer un munt de reparacions quan això hagi acabat.
Les dues dones no li van prestar cap atenció i es van afanyar a allunyar-se de la porta. Van ajupir els caps i es van tapar les orelles, i un instant després tots van poder sentir la ràpida successió d’espetecs ofegats que va brollar dels detonadors d'ona expansiva.
Després van sentir una andanada de trets desintegradors procedents de l'interior de la cambra segellada, una successió de sons que es van confondre uns amb altres en un estrident crit format pels feixos d'energia que saltaven d'un costat a un altre i rebotaven a les parets.
- No, no! Encara no! -Va udolar una veu que en Han va reconèixer com la d’en Moruth Doole.
L'últim detonador va destrossar la part inferior de la porta amb una sorda explosió. El wífid va córrer cap a ella per apartar les gruixudes planxes.
- Aneu amb compte! -Va cridar la Mara.
El wífid es va ajupir i va rodar per terra mentre les larves de cossos pàl·lids i tous s'agitaven desesperadament, alçant les seves armes desintegradores i disparant en totes direccions. Els seus enormes ulls vidriosos giraven bojament sense veure res.
- Acabeu amb ells! -Va cridar en Doole. El so de la seva veu va fer que les larves giressin sobre si mateixes i disparessin els seus desintegradors contra Doole, però el ribetià ja havia buscat refugi darrere d'una gruixuda planxa mural -. No, a mi no! És a ells a qui heu de matar!
El trandoshà va emetre un xiuxiueig de rèptil enfurismat i va llançar una andanada cap a l'interior de la cel·la que va derrocar a dues larves cegues. Després va entrar corrent a la cel·la, però una altra explosió va fer vibrar el sostre abans que la resta del grup de contrabandistes pogués seguir al trandoshà. En Han, la Mara i les dos guàrdies van utilitzar la distracció per obrir-se pas, ajupint-se i tornant a disparar. En Han va acabar amb una altra larva en el mateix instant en què el sostre s'ensorrava sobre ells convertit en un munt de fragments flamejants.
Eixams de femelles ribetianes van caure a través de les restes del sostre i van envair la cel·la privada d’en Doole llançant gemecs de venjança. Cada femella anava armada amb un desintegrador, i va disparar repetidament contra l'escut metàl·lic darrere del qual s'ocultava en Doole fins que el centre de la planxa va començar a brillar amb una resplendor vermell cirera.
Les larves cegues van tornar les seves armes cap a la nova font de soroll, però un instant després van girar sobre si mateixes com si haguessin comprès el que passava i fossin capaços de comunicar-se amb les seves mares, i també van dirigir el foc dels seus desintegradors cap a Doole.
- Prou, prou! -Va cridar en Doole.
En Han es va arrossegar fins a reunir-se amb Lando, no desitjant atreure cap ràfega d'energia d'aquella autèntica guerra civil. En Doole va xisclar i va deixar caure l'escut protector, que ja estava terriblement reescalfat. El seu ull mecànic va sortir disparat de l'òrbita i es va desintegrar en mil petits components que van caure sobre el sòl amb un sorollós repic. Els llargs dits viscosos del ribetià van pressionar un botó de control ocult, i una trapa es va obrir sota seu. En Doole va saltar per una escotilla d'accés a un túnel de fuga, i va desaparèixer en la freda negror de les mines d'espècia amb un últim xiscle de terror.
- Hem d’agafar-lo abans que aconsegueixi escapar! -Va cridar en Lando -. No vull tenir a aquest tipus lliure per les meves mines d'espècia.
Les larves supervivents van avançar com si volguessin llançar-se als túnels darrere d’en Moruth Doole, ja fos per seguir-lo o per capturar-lo: però les femelles amfíbies les van agafar, impedint que saltessin al túnel i tranquil·litzant-les amb suaus sons roncants. Els seus enormes ulls contemplaven als contrabandistes invasors amb evident aprensió.
En Han va córrer cap a la trapa, es va posar de genolls al costat d'ella i va ficar la cara en la foscor. Podia sentir el so lleument humit de les petjades d’en Doole afeblint-se ràpidament a mesura que els seus peus palmats portaven al ribetià cap a les profunditats del laberint de catacumbes.
Les larves van disparar diverses ràfegues desintegradores contra els passatges. Llargues llances de calor van rebotar a les parets del túnel i van desprendre uns quants penyals. La sobtada claredat va provocar una resplendor intermitent d'espècia brillestim activada.
I un instant després en Han va sentir un nou so que li va gelar la sang. Era bastant feble, però resultava aterridor..., perquè era el so que produïen centenars de potes acabades en puntes quitinoses tan esmolades com pica-gels que es movien a gran velocitat pel túnel. En Han encara podia sentir les petjades d’en Doole, que s'anaven allunyant cada vegada més a mesura que fugia. Després va sentir el rik rik rik causat per criatures amb moltes potes que havien estat atretes per la calor d'un cos viu, i la respiració panteixant i entretallada d’en Doole. El ribetià s'estava movent a cegues, buscant frenèticament alguna manera d'escapar d'allà.
En Han va sentir el so produït per molts parells més de potes acabades en puntes esmolades, com si s'estigués produint una estampida des dels túnels convergents. Les aranyes que devoraven l'energia acabaven de trobar un nou aliment després del llarg silenci que s'havia apoderat de les mines d'espècia. En Han va sentir que se li posava la pell de gallina.
Les petjades d’en Doole es van aturar de sobte al final d'un estrident crit impregnat per un terror insuportable. El crit es va interrompre bruscament, igual que el so d'aquelles potes-pica-gels llançades a la carrera. El silenci que es va apoderar de tot el complex de túnels resultava encara més horrible que el crit, i en Han es va afanyar a baixar la trapa i la va assegurar-la abans que les aranyes que s'alimentaven d'energia poguessin començar a buscar una altra presa.
Després es va tirar enrere amb el cor bategant-li a tota velocitat. Els rostres dels contrabandistes mostraven la fosca satisfacció que sentien per la victòria que acabaven d'obtenir, i el wífid s'havia recolzat en una paret i havia creuat els braços davant del seu pelut pit.
-Ha estat una bona cacera -va grunyir.
El trandoshà estava mirant d'un costat a un altre, com si busqués alguna cosa per menjar.
Les femelles ribetianes van començar a emportar-se els cadàvers de les larves que havien estat destrossades pels raigs desintegradors. Després cuidarien de les que havien resultat ferides i plorarien a les mortes.
Lando es va posar a la gatzoneta al costat d’en Han.
-Bé, Lando, ja pots començar amb la remodelació -va dir en Han, i va sospirar.
En Han, en Lando i la Mara van tornar a la lluna guarnició a bord del Falcó. Lando ja no insistia tan aparatosament a arrencar una paraula o un somriure a la Mara, i això havia fet que la conversa fluís amb més naturalitat entre els dos. La Mara fins i tot havia deixat de defugir la mirada d’en Lando, i ja no aixecava la barbeta amb desdeny cada vegada que el sentia parlar. De fet, va dedicar gairebé tot el seu temps a assegurar-li que la Dama Afortunada estaria perfectament fora de perill darrere dels camps de seguretat de la presó que acabaven de reconquerir. Lando no semblava creure-s’ho del tot, però no volia discutir amb ella.
-Tenim molta paperassa per davant -va dir la Mara -. Tinc preparats tots els contractes i acords habituals a la base lunar. Podem ocupar-nos de les formalitats entre nosaltres, però tot i així segueix havent-hi un munt d'impresos per signar i segellar amb les empremtes dactilars, i molts registres que comparar i unificar.
-El que tu diguis, Mara -va replicar Lando -. Vull que aquesta relació comercial sigui el més llarga i agradable possible per a tots dos. Ara tu i jo hem de decidir quina és la millor manera de posar en marxa la producció d'espècia a Kèssel. Tant a tu com a mi ens convé que el subministrament d'espècia brillestim es reprengui el més aviat possible, especialment tenint en compte la gran inversió que hauré de fer en les operacions mineres.
En Han els sentia parlar, però dedicava gairebé tots els seus pensaments a la seva família.
-Bé, doncs jo només vull tornar a casa -va dir -. S'han acabat les excursions pel meu compte.
El Falcó s'estava allunyant de la nebulosa corona de l'atmosfera que escapava a l'espai per dirigir-se cap a la gran lluna. No van trigar a sortir de la turbulenta atmosfera de Kèssel, i es van trobar viatjant pel buit espacial en una trajectòria tan veloç i fluida com si estiguessin relliscant per un pendent de vidre.
I de sobte una llum d'alerta va començar a parpellejar en el seu panell de comunicacions, indicant que acabaven de rebre una transmissió de la base lunar.
- Advertència, hem detectat un navili de grans dimensions que s'aproxima a Kèssel..., i quan dic «de grans dimensions» parlo de debò!
En Han va reaccionar a l'instant.
-Fes una ullada als sensors, Lando -va ordenar.
En Lando va tornar el cap cap al lloc del copilot, i es va aixecar a l'instant amb els ulls tan oberts i desorbitats que semblaven un parell de pantalles esfèriques.
-Eh... Crec que dir «gran» és quedar-se molt curt, Han -va murmurar.
En Han ja podia veure l'objecte en forma de globus pel visor. Era com l'esquelet d'una esfera embolicat en reblons i circumdat pels immensos arcs d'unes bigues gegants, i tenia la mida d'una lluna en miniatura.
-És l'Estrella de la Mort...
Les reparacions van exigir més temps de l'esperat, per a gran irritació d’en Tol Sivron, però el prototip per fi va estar preparat per dirigir-se cap el sistema planetari més pròxim i atacar-lo.
En Sivron es va remoure en el seu seient, sentint-se molt complagut mentre veia com el capità de les tropes d'assalt donava totes les ordres necessàries sense cometre ni una sola equivocació. Delegar les responsabilitats era la primera lliçó que havia d'aprendre tot bon administrador, i a Sivron li encantava poder estar assegut a la butaca de pilotatge mentre altres feien tota la feina.
La silueta calba i rabassuda d’en Doxin es va inclinar cap a ell.
-L'objectiu ja comença a ser visible, director Sivron -va dir en Doxin, que estava assegut en un altre butaca del lloc de control.
-Excel·lent -va dir en Sivron, i va contemplar l'atmosfera plena de franges fosques que semblava bullir al voltant del planeta i de la lluna que es movia en una òrbita molt propera a ell.
-Sembla haver bastant activitat de naus a la zona -va dir en Yemm, el devaronià -. Estic seguint les trajectòries i arxivant-les per al seu estudi posterior. Necessitarem un registre complet en el cas que vulguem redactar un informe sobre el funcionament d'aquest prototip.
-És una base rebel -va dir en Tol Sivron -. Sí, no hi ha dubte...
Fixeu-vos en totes aquestes naus, i observin la seva posició. En Han Solo, el nostre antic presoner, devia de venir d'aquí.
- Com pot estar segur d'això? -Va preguntar la Golanda. En Sivron va arronsar les espatlles.
-Necessitem provar aquesta Estrella de la Mort en un combat real, oi? Bé, doncs just davant nostre hi ha un blanc que reuneix totes les condicions desitjables..., i en conseqüència podem de suposar que es tracta d'una base rebel.
El capità de les tropes d'assalt es va aixecar al seu lloc de control tàctic.
-Estem captant nombroses transmissions d'alerta procedents de la base lunar -va dir -. Sembla que és alguna classe d'instal·lació militar.
Un eixam de naus va sorgir d'un gran orifici obert a la superfície de la lluna, escampant-se al voltant de Kèssel una bigarrada gamma de creuers veloços i ben armats.
-No poden fugir de nosaltres -va dir en Tol Sivron -. Centrin el planeta en els sistemes de punteria. Pot disparar quan estigui preparat per fer-ho. -Va somriure, i les seves dents punxegudes van formar una petita serralada plena de pollegons esmolats sobre el seu llavi -. Tinc el pressentiment que tot sortirà bé.
En Doxin va somriure.
-Mai vaig pensar que tindria una ocasió de veure aquesta arma en acció -va exclamar amb la veu entretallada per l'entusiasme.
-Bé, ja sap que mai ha estat calibrada... -Va dir la Golanda torçant el gest.
-És un superlàser destructor de planetes -va replicar secament en Doxin -. Podríem convertir tot aquest món en runes... Fins a quin punt cal que hi hagi estat ben calibrat?
-Centrant els sistemes de punteria -va dir el capità de les tropes d'assalt.
Les càmeres de tret protegides que es trobaven en els nivells inferiors, on l'única il·luminació era el continu centelleig multicolor de les fileres de llumetes escampades sobre els complicats panells de control, eren plenes de soldats de les tropes d'assalt que havien assumit les funcions d’artillers de l'Estrella de la Mort després que se'ls hagués ordenat que repassessin a corre-cuita els manuals d'instruccions.
- Per què triguen tant de temps? -Va preguntar en Tol Sivron, tornant-se a remoure nerviosament en la seva incòmode butaca de comandament.
El soroll de fons continu compost per una infinitat de brunzits i xiuxiuejos que emetien els sistemes van baixar sobtadament una octava. Els llums dels panells es van afeblir, indicant que el prototip estava consumint una increïble quantitat d'energia.
Els feixos superlàser van sorgir de l'ull de centrat de l'Estrella de la Mort, van deixar enrere els suports principals que es corbaven com gegantins arcs de Sant Martí d'acer per sobre dels seus caps i es van fer visibles en el panell d'observació davanter, creuant-se en el punt d’intersecció que els va combinar perquè entressin en fase. El feix d'energia verdós es va anar tornant encara més potent, i va sortir disparat cap endavant en un raig immens, el diàmetre era superior al d'una nau estel·lar.
I el blanc va esclatar i va quedar embolicat en una bola de foc, fum i enderrocs incandescents.
En Tol Sivron va aplaudir.
En Yemm estava prenent notes.
En Doxin va deixar escapar un crit de triomf i sorpresa.
-Ha fallat -va dir la Golanda.
En Tol Sivron va tornar els seus ullets foscos cap a ella i va parpellejar.
- Què?
-Que li ha donat a la lluna, no al planeta.
En Sivron va veure que tenia raó. La lluna que havia servit com a guarnició per als navilis de combat acabava d'esclatar, convertint-se en una aglomeració de runa que s’estava precipitant sobre el planeta Kèssel en una espectacular pluja de meteors.
Els navilis de combat que havien evacuat la base lunar estaven desplaçant-se en totes direccions tan frenèticament com si fossin un esbart de màntids de foc bruscament expulsats dels seus nius durant l'estació d'aparcament.
En Tol Sivron va enroscar i desenroscar les seves cues cefàliques i va sentir els pessigolleigs que recorrien les seves terminacions nervioses. Després es va reclinar en el seu seient i va moure una mà de dits acabats en urpes com traient importància a l'ocorregut.
-Aquest error pot ser corregit -va dir -. L'elecció del blanc era irrellevant, i almenys ara sabem que el prototip és plenament funcional.
-Va inclinar el cap en senyal d'aprovació -. Tal com afirmaven tots els informes sobre el desenvolupament dels treballs, per cert...
En Sivron va respirar fondo, i va començar a sentir com l'excitació s'anava apoderant d'ell.
-Ara podrem utilitzar aquesta arma com cal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada