diumenge, 15 de juny del 2014

Campions de la Força (XLIII)

Anterior



43

La Dama Afortunada estava sobrevolant la inhòspita superfície de Kèssel a poca alçada. Els raigs del sol del sistema projectaven la seva feble claredat blanquinosa sobre les planes alcalines. El cel centellejava amb guspires intermitents, rastres flamejants deixats pels meteorits dels fragments de la lluna destrossada de Kèssel que seguien precipitant-se a través de la tènue atmosfera i que continuarien fent-ho durant molt de temps.
-Vaja, la veritat és que tot això té una mena de bellesa particular -va dir en Lando.
La Mara Jade va arrufar les celles amb escepticisme al seient de passatge encoixinat de la cabina del iot espacial que estava compartint amb Lando, i va mirar com si pensés que estava boig..., un pensament que ja havia creuat pel seu cap en força ocasions.
-Si tu ho dius... -Va murmurar.
-Caldrà treballar moltíssim, per descomptat -va admetre en Lando.
Va aixecar una mà dels controls per col·locar-la sobre el braç del seient de la seva companya de viatge. La Mara es va encongir lleument davant el moviment..., però no massa.
-El primer que cal fer és aconseguir que les fàbriques d'atmosfera tornin a funcionar a plena capacitat -va seguir dient en Lando -. Hauré de portar androides de models especials modificats. Ja he parlat amb Nien Nunb, el meu amic sullustà, i m'ha dit que li encantaria viure en aquests túnels. Crec que serà un capatàs excel·lent.
En Lando va alçar les celles i va obsequiar a la Mara amb el seu somriure més radiant.
-La desaparició de la base lunar dificulta bastant la defensa de les mines d'espècia va seguir dient -, però estic segur que podrem crear un gran sistema defensiu amb l'ajuda de l'Aliança de Contrabandistes. Tu i jo serem un equip magnífic, Mara... Crec que vaig a passar-ho bé treballant amb tu.
La Mara va deixar escapar un sospir, però en el so hi havia més tolerància resignada que veritable irritació.
-Mai et rendeixes, oi, Calrissian?
En Lando va moure el cap sense deixar de somriure.
-No -va replicar -. El fet de rendir-se és una cosa que mai ha encaixat amb el meu estil.
La Mara es va reclinar en el seu seient i va clavar la mirada a la pantalla davanter de la Dama Afortunada.
-Ja... M'ho temia.
I el diluvi d'estels fugaços va seguir il·luminant els cels blanquinosos de Kèssel per sobre dels seus caps.

Dos androides metges van anar cap a la Mon Mothma per ajudar-la quan va emergir gotejant del tanc bacta. La Mon Mothma trontollava una mica i es va recolzar en les llises espatlles dels androides, però va acabar aconseguint recuperar l'equilibri, va respirar profundament, va alçar el cap i va somriure.
La Leia l'havia estat contemplant, molt impressionada davant la rapidesa de la seva recuperació.
-Mai vaig pensar que tornaria a veure-la dreta, Mon Mothma -va dir.
-Ni jo -va admetre l'antiga cap d'estat amb un encongiment d'espatlles -, però el meu cos s'està curant a tota velocitat. Els tancs bacta estan fent hores extres, i el tractament ha tornat a ser efectiu després que la Cilghal extreies els nanodestructors del meu organisme. Tinc moltes ganes de sortir d'aquí per poder veure amb els meus ulls totes les novetats que s'han produït mentre estava malalta... He de posar-me al dia, Leia, però els androides metges diuen que encara he de seguir aquí durant una temporada i descansar.
La Leia va riure.
-No et preocupis per això, Mon Mothma -va dir -. Disposes de molt temps. Tens...? -Va vacil·lar, no volent pressionar la Mon Mothma, però cremant en desitjos de conèixer la resposta a la pregunta que no parava de fer-se -. Tens alguna idea de quan estaràs preparada per a tornar a exercir els teus deures com a Cap d'Estat?
La Mon Mothma va anar cap a una de les butaques que hi havia al costat dels tancs bacta, novament ajudada pels androides metges, i es va instal·lar lentament sobre els coixins. La roba encara molla s’enganxava al seu cos amagrit. La Mon Mothma va trigar bastant a respondre. Quan per fi va alçar la mirada cap a la Leia, l'expressió que hi havia en el seu rostre va fer que el cor li donés un tomb.
-He deixat de ser la Cap d'Estat. Leia, i ara el càrrec és teu -va dir -. He servit fidelment a la Nova República durant anys, però aquesta malaltia m'ha deixat molt debilitada..., i no només físicament, sinó també als ulls de la Nova República. Estem vivint temps molt difícils, i la Nova República ha de ser forta i semblar-ho. Hem de comptar amb un lideratge enèrgic i ple de dinamisme. Necessitem algú com tu, Leia... Necessitem a la filla del llegendari senador Bail Organa. La meva decisió és ferma, i no vaig a alterar-la. No intentaré recuperar el meu antic càrrec. Ha arribat el moment que descansi i em recuperi, i que dediqui molt de temps a pensar en com puc servir millor a la Nova República. El nostre futur estarà a les teves mans fins que les circumstàncies aconsellin un nou canvi.
La Leia va empassar saliva i va aconseguir que els seus trets adoptessin una expressió d'estoïcisme tan pètria i impassible que resultava clarament còmica.
-M’estava tement que anaves a dir això -va murmurar per fi -. Bé, he aconseguit derrotar a uns quants renegats imperials, així que suposo que seré capaç de mantenir raonablement controlats als membres del Consell... Després de tot, ells estan de la nostra part, no?
-Potser descobreixis que els imperials es rendeixen amb més facilitat que els membres del Consell, Leia.
La Leia va deixar escapar un gemec.
-Sí, probablement tinguis raó...

Els vents cantaven al planeta Vòrtex. La Leia va alçar la mirada cap a la Catedral dels Vents recentment reconstruïda, que es dreçava amb un gest de desafiament dirigit cap a les terribles tempestes del planeta. En Han, que estava immòbil al seu costat, parpellejava incessantment amb els ulls irritats per les fiblades de les brises, però també semblava molt impressionat davant la colossal estructura cristal·lina.
La nova catedral era diferent de la que havia estat destruïda per la col·lisió amb la nau de l’Ackbar, i les seves línies generals eren més esveltes i elegants. Els vors alats no havien mostrat el més mínim interès per reconstruir el disseny original, i havien seguit un pla que semblava brollar del pensament col·lectiu de les seves ments alienígenes.
Els cilindres de vidre brillaven sota els raigs de sol en un enorme conjunt de tubs grans i petits que feien pensar en un òrgan colossal. Els vors havien tallat finestres i osques sobre les superfícies corbes, i els alienígenes d'ales coriàcies estaven voleiant d'un costat a un altre, obrint i tancant els orificis per crear pautes musicals sempre diferents mentre els vents xiulaven dintre d’ells. Tots els assistents a la cerimònia intentaven mantenir-se el més enganxats a terra possible, però la Catedral dels Vents s'alçava tan orgullosament com l'esperit indomable de la Nova República.
La tempesta imminent feia ondular la gruixuda catifa de tiges d'herba porpres, marrons i vermelles que cobria les planes. Els petits promontoris que indicaven la situació de les morades subterrànies on es refugiaven els vors quan arribava el temible apogeu de l'estació de les tempestes formaven anells concèntrics al voltant dels pinacles de la nova catedral.
La Leia i en Han estaven damunt d'un retall d'herba recobert amb quadrats de marbre sintètic meticulosament polit que havien estat col·locats per formar una petita estrada, amb una escorta cerimonial de la Nova República al seu voltant. Els vors giraven per l'aire, batent les seves ales i descrivint cercles sobre dels assistents.
Els alienígenes alats no havien permès que cap habitant d'un altre món escoltés el concert des que l'Emperador Palpatine havia establert el seu Nou Ordre. Però els vors havien decidit tornar a tolerar la presència d'espectadors després de l'èxit de la rebel·lió, i el permís s'havia estès no només a representants de la Nova República, sinó també a dignataris procedents d'un gran nombre de planetes habitats. El primer intent d'anar allà amb l’Ackbar fet per la Leia havia acabat en un desastre, però estava segura que aquesta vegada tot aniria bé.
En Han romania immòbil al seu costat vestit amb el vestit de gala diplomàtic que estava clar li resultava altament incòmode, però que la Leia opinava li asseia meravellosament. Allò no semblava consolar massa al seu espòs mentre es removia nerviosament sota els tesos plecs de la gruixuda tela cerimonial.
En Han devia adonar-se que la Leia l’estava mirant, doncs va abaixar la vista cap a ella per obsequiar-la amb un dels seus típics somriures burletes. Després se li va acostar una mica més, va deixar anar un braç voltant de la cintura i la va atreure cap a ell. El vent xiulava al voltant d'ells.
-Ah, què meravellós és poder relaxar-se una mica -va dir -. I estar amb vostè, sa Altesa.
-Ara sóc la Cap d'Estat, general Solo -va replicar la Leia amb una lluentor maliciosa als ulls -. Potser hauria d’ordenar-li que passés més temps a casa.
En Han va riure.
- I creus que això suposaria alguna diferència? Ja saps que dolent sóc per obeir les regles.
La Leia va somriure mentre el vent li agitava els cabells.
-Bé, suposo que haurem d'arribar a alguna mena de compromís -va dir -. Per què sembla com si tota la galàxia conspires contínuament per mantenir-nos separats? Hi va haver un temps en el qual solíem viure aventures junts!
-Potser és el preu que cal pagar per tota la sort que he tingut en el passat -va dir en Han.
-Doncs espero que tornis a tenir una ratxa de sort aviat -va replicar la Leia, i es va arrambar a ell.
-No se t'acudeixi parlar de probabilitats, entesos? -En Han va passar els dits per l'esquena de la Leia, fent que sentís un pessigolleig que li va recórrer la pell -. En aquests moments em sento francament afortunat.
El vent va començar a bufar amb més força, i la música que brollava dels conductes de vidre es va fer més potent i harmoniosa.
El pelatge d’en Chewbacca s’estarrufava en totes direccions, de manera que semblava com si el wookiee hagués oblidat pentinar-se després d'haver-se fregat enèrgicament amb una tovallola un cop sortit d'un bany de vapor. En Chewbacca va rugir per fer-se sentir per sobre dels vents i la música de la catedral.
- Ànakin, Jacen i Jaina! -Va cridar C3PO amb la seva estrident veu metàl·lica -. On esteu, nens? Oh, feu el favor de tornar ara mateix... Ens estem començant a sentir molt preocupats.
Chewbacca i C3PO es van obrir pas entre els herbassars a la recerca dels bessons i el seu germà petit. L’Ànakin s'havia allunyat de quatre grapes durant la cerimònia d'inauguració de la catedral, i estava amagat. Les harmonies etèries tenien tan fascinats als espectadors que cap d'ells. Chewbacca i C3PO inclosos, s'havien adonat que el nadó desapareixia entre les tiges.
En Jacen i la Jaina es van llançar corrent als enormes camps quan es van adonar que el seu germanet ja no hi era, afirmant que trobarien al petit Ànakin seguida... i naturalment, el resultat havia estat la desaparició dels tres nens. Chewbacca i C3PO estaven intentant no fer gaire rebombori mentre seguien amb la seva recerca.
- Jacen, Jaina! -Va exclamar C3PO-. Ai, la mare... Què farem, Chewbacca? Això és terriblement compromès...
Van avançar trontollant per entre frondosos matolls d'herba que arribaven fins al pit d’en Chewbacca. C3PO va estendre els seus braços daurats intentant obrir-se un camí.
-Aquestes herbes m'estan deixant les planxes plenes d'esgarrapades -va dir -. Mai vaig ser concebut per a aquest tipus de treballs.
En Chewbacca va inclinar el cap a un costat per escoltar sense prestar cap atenció a les queixes de C3PO. Podia sentir les rialletes dels nens embolicades en el continu murmuri de les tiges d'herba en algun lloc per davant d'ells. El wookiee va seguir obrint-se pas a través de la vegetació, movent les seves manasses peludes d'un costat a un altre per apartar les tiges del seu camí. Quan va arribar al lloc del qual procedien els sons que havia sentit no va trobar cap nen, i només va poder veure un rastre de petjades. En Chewbacca es va dir que acabaria donant amb ells més tard o d'hora.
I un instant després va sentir una veu estrident gairebé ofegada per la densa herba.
- Oh, Chewbacca! -Va cridar C3PO darrere seu -. On t'has ficat? M'he perdut!

L'almirall Ackbar romania rígidament immòbil en posició de ferms sobre el llis mosaic de la plataforma de quadrats de marbre sintètic. La Wínter es trobava igualment immòbil al seu costat, embolicada en la seva túnica blanca, i els dos escoltaven la música de la catedral. Estaven envoltats per dignataris d'altres mons i representants de diversos planetes, tots esplèndidament abillats.
Al principi l’Ackbar no havia volgut venir a la cerimònia d'inauguració, ja que havia causat accidentalment la destrucció de l'antiga Catedral dels Vents. Temia que els vors poguessin albergar algun ressentiment contra ell, però els vors eren una raça estranyament desproveïda d'emocions a la qual no semblaven afectar gens ni mica els esdeveniments individuals. Es limitaven a seguir endavant, recuperant-se ràpidament i esforçant-se al màxim per completar els seus plans. No havien censurat a la Nova República i no havien exigit cap compensació pel que havia passat, i s'havien limitat a treballar incansablement en la reconstrucció de la Catedral dels Vents.
El vent xiulava al voltant de l’Ackbar. La música era bellíssima.
Prop d'ells hi havia una dona molt bella coberta de joies i peces de brillants colors primaris que s'agafava al braç d'un jove d'aspecte cansat i macilent mig ensorrat en la seva butaca. L’Ackbar va tornar la mirada cap a ells durant uns moments i després es va inclinar cap a la Wínter.
- Podries dir-me qui són aquestes dues persones? -Va preguntar en veu baixa -. No les reconec.
La Wínter va estudiar a la parella i la seva cara va adquirir una expressió absorta i distant, com si estigués repassant fitxers en la seva ment.
-Crec que són la duquessa Mistal de Dargul i el seu consort -va acabar dient.
-Em preguntava per què estarà tan abatut -va dir l’Ackbar.
-Potser no li agrada la música -va suggerir la Wínter, i es va sumir en un silenci bastant tens -. M'alegra que decidís tornar al servei de la Nova República, Ackbar -va dir passats uns moments -. És una gran aportació per al futur del nostre govern.
L’Ackbar va assentir solemnement mentre contemplava a la humana que havia servit a la Leia durant tants anys com a acompanyant i protectora.
-I a mi m'alegra veure't lliure de l'exili a Anoth, Wínter -va dir -. Començava a estar una mica preocupat per tu. Els teus talents personals i la teva capacitat de percepció ens són molt necessaris en aquests moments, i sempre he valorat molt les teves aportacions.
L’Ackbar es va adonar que la Wínter va ocultar meticulosament la seva expressió, permetent que només el centelleig gairebé imperceptible d'un somriure mostrés que ella estava sent tan cautelosa com ell.
-Bé, llavors tot va bé -va dir la Wínter -. Suposo que en el futur ens veurem amb més freqüència, no?
L’Ackbar va assentir.
-Crec que això m'agradarà molt.


La Qwi Xux escoltava amb fascinació la música dels vents. Les notes es feien més agudes i després anaven descendint a poc a poc per l'escala harmònica, entrellaçant-se per formar una complicada melodia que mai s’arribaria a repetir, ja que els vors prohibien que es dugués a terme cap gravació dels seus concerts de les tempestes, i no hi havia dos que fossin totalment iguals.
Les criatures alades voleiaven pujant i baixant pels conductes cristal·lins, obrint trapes i tapant forats amb les seves mans o els seus cossos per donar forma a la simfonia, impulsant-la i dirigint-la mentre la tempesta s'anava aproximant ràpidament.
La música semblava explicar la història de la vida de la Qwi. Creava vibracions emocionals dins d'ella, i bufava pels racons del seu cor de manera que la Qwi per fi podia sentir, les sensacions i emocions que havia experimentat al llarg de tota la seva existència: la pèrdua de la seva infància, la tortura del seu ensinistrament, el rentat de cervell i els anys que havia passat presonera en la Instal·lació de les Goles..., i la sobtada excitació joiosa de la llibertat quan va conèixer a membres de la Nova República que la van ajudar a escapar..., i després l’aparició d’en Wedge Antilles, que li havia obert les portes de més mons nous i d'una infinitat d’albes resplendents que la Qwi mai havia estat capaç d'imaginar fins aquell moment.
La Qwi s'havia recuperat de les ferides emocionals i havia tornat a la Instal·lació de les Goles. Hi havia recorregut els passadissos i havia posat els peus en el seu antic laboratori, i havia acabat decidint que no seguiria plorant aquests vells records perduts.
En Kyp Durron havia comès un acte d'horrible violència quan va esborrar els seus pensaments, però amb el pas del temps la Qwi havia arribat a pensar que aquell jove turmentat i manipulat pel costat fosc potser li hagués fet un gran favor després de tot. La Qwi no desitjava recordar com funcionaven les seves armes devastadores. Tenia la sensació d'haver renascut, com si se li hagués proporcionat una nova oportunitat d'iniciar una vida amb en Wedge, una nova existència en la que per fi quedaria alliberada del terrible pes dels foscos pensaments associats amb les invencions letals que havia ajudat a crear.
La música continuava sonant. Les notes eren buides i melancòliques, i de sobte es tornaven tan joioses que omplien d'una immensa alegria a qui les escoltés, creant un contrapunt inexplicable que no s'assemblava a res del que la Qwi hagués pogut experimentar fins aquell moment.
- T'agradaria tornar a Ithor amb mi? -Li va xiuxiuejar a cau d'orella en Wedge, inclinant-se sobre ella -. Aquest cop sí que podríem gaudir de les nostres vacances.
La Qwi li va somriure. La idea de visitar de nou les exuberants jungles d'aquell planeta li resultava enormement atractiva: les ciutats alienígenes autosuficients que suraven sobre les copes dels arbres, els seus afables habitants... L'experiència alleujaria el dolor dels records que havia perdut allà.
- Vols dir que ja no cal que seguim amagant-nos dels espies imperials i de l’almirall Daala?
-Ja no haurem de preocupar-nos més per ells -va respondre en Wedge -. Podrem concentrar-nos per complet en la tasca de passar-ho bé.
Els vors van obrir totes les finestres i trapes de la Catedral dels Vents. El centre de la tempesta va llançar els seus vendavals més potents contra l'estructura, i la música es va anar alçant en una espiral cada vegada més àmplia fins arribar a un final triomfant que va semblar desplegar els seus ressons per tota la galàxia.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada