dissabte, 14 de juny del 2014

Campions de la Força (XLI)

Anterior



41

La Cilghal romania en silenci al menjador del Gran Temple, amb el rostre impassible i sense mostrar la més mínima reacció a la insistència de l’Ackbar.
L’Ackbar, que tornava a vestir el seu uniforme blanc d’almirall, es va inclinar cap endavant per estar una mica més a prop de la Cilghal i va posar les seves mans de dits espatulats sobre les espatlles de la túnica blau pàl·lid que portava l'ambaixadora calamariana. La Cilghal va poder sentir la poderosa musculatura de les seves mans quan l’Ackbar va exercir pressió cap avall i es va encongir lleument, tement el que podia arribar a exigir.
-No pot rendir-se tan fàcilment, ambaixadora -va dir l’Ackbar -. No acceptaré que és una tasca impossible fins que m'hagi demostrat que és impossible.
La Cilghal va tenir la sensació d'haver-se tornat molt petita sota la mirada penetrant i escrutadora dels enormes ulls de l’Ackbar. Cap humà hagués estat capaç de percebre-ho, però podia veure els efectes d'una tensió continguda durant molt temps a la cara i en les taquetes que esquitxaven el taronja fosc de la seva pell. La pell de l’Ackbar semblava estar resseca, i els seus lòbuls s'havien enfonsat als costats del seu cap. Els petits circells que brollaven al voltant de la seva boca semblaven una mica marcits, i estaven plens d'esquerdes diminutes.
L’Ackbar havia portat un pes enorme sobre la seva consciència des del terrible accident al planeta Vòrtex i la pèrdua del seu honor que havia patit com a resultat d'ell, però per fi havia tornat a ser el de sempre i es disposava a servir novament la seva gent i a la Nova República amb una decisió encara més ferma que abans. L’Ackbar havia vingut a Yavin IV per parlar amb ella.
-No hi ha hagut sanadors Jedi des de les grans purgues -va dir la Cilghal -. El Mestre Skywalker creu que posseeixo certes aptituds en aquesta àrea dels coneixements Jedi, però no he rebut l'ensinistrament necessari. Em trobaria nedant en aigües fosques, i no sabria quin curs estava seguint. No m'atreveixo a...
-Ho ha de fer -la va interrompre secament l’Ackbar.
Li va deixar anar les espatlles i va fer un pas cap enrere, retrocedint fins que la blancor impol·luta del seu uniforme gairebé va enlluernar la Cilghal en la penombra del menjador del temple massassi.
En Dorsk 81 va entrar al menjador, va veure l’Ackbar i el va observar dissimuladament, obrint els ulls i fent cara de sorpresa reconeixent l'almirall de la Flota de la Nova República. L’alienígena clonat va balbucejar una disculpa, va enrogir i es va afanyar a retirar-se.
Però la mirada de l’Ackbar no s'havia apartat ni un sol instant de la cara de la Cilghal. L'ambaixadora calamariana va alçar el cap per mirar-lo als ulls, però va esperar en silenci que l’Ackbar tornés a parlar.
-Li ho suplico, Cilghal... -Va dir l’Ackbar -. Si no fa res, la Mon Mothma haurà mort d'aquí a uns dies.
-Em vaig fer certs juraments a mi mateixa, tant quan em vaig convertir en ambaixadora com quan vaig venir aquí per rebre l'ensinistrament Jedi -va respondre la Cilghal -. Vaig jurar que faria quant estigués a les meves mans per servir i enfortir la Nova República. -Cilghal va abaixar la mirada cap a les seves mans-aleta -. Si el Mestre Skywalker creu en mi, qui sóc jo per dubtar del seu judici? -Va murmurar -. Porti’m a la seva nau, almirall, i anem a Coruscant.
La Cilghal era al Palau Imperial, i va tornar a examinar la situació amb un creixent temor.
La Mon Mothma ja no es trobava conscient. La plaga de nanodestructors s'havia estès per tot el seu cos, i estava enfonsant l'estructura de les seves cèl·lules una per una. Sense els sistemes de suport vital que filtraven la seva sang i feien que els seus pulmons seguissin omplint-se d'aire i que el seu cor seguís bategant, la humana ja portaria diversos dies morta.
Alguns membres del Consell havien començat a demanar que se li permetés morir, afirmant que el fet de seguir mantenint amb vida a la Mon Mothma en aquell estat agònic equivalia a una terrible tortura prolongada. Però quan va saber que un dels nous estudiants Jedi del Mestre Skywalker vindria de Yavin IV per tractar de curar la Mon Mothma, la cap d'Estat Leia Organa Solo va insistir que havien d'esperar i aferrar-se a aquella última oportunitat, aquesta feble esperança final.
Quan va arribar a Ciutat Imperial, la Cilghal va ser flanquejada per l’Ackbar i la Leia, i els tres van avançar ràpidament al llarg dels passadissos fins arribar a les càmeres mèdiques en què la Mon Mothma jeia envoltada per la creixent pestilència de la mort.
Les fosques pupil·les de la Leia van anar de la Mon Mothma a la Cilghal. Els seus ulls d’humana brillaven amb la vista de les llàgrimes que s'anaven acumulant en ells, i la Cilghal va poder percebre la seva esperança amb tanta intensitat com si fos una substància palpable.
Les olors de les medicines i els productes químics esterilitzants i el batec de les màquines irritaven la seva pell de criatura amfíbia, fent que la sentís desagradablement freda i endurida. La Cilghal desitjava nedar en les reconfortants aigües de Calamari i rentar el seu cos en elles per lliurar-se dels pensaments inquietants i els verins, però la Mon Mothma necessitava aquesta purificació molt més desesperadament que la Cilghal.
Va anar cap a la capçalera del llit de la Mon Mothma, deixant la Leia i l’Ackbar immòbils darrere d'ella.
-Han de comprendre que a penes sé res sobre els poders curatius dels Jedi -va dir, com si estigués oferint una excusa per endavant -. I pel que fa a aquest verí vivent que l'està destruint, m'és encara més desconegut que els poders curatius dels Jedi. –La Cilghal va fer una profunda inspiració d'aquell aire contaminat -. Deixin-me tota sola amb ella. La Mon Mothma i jo lluitarem contra això juntes... si podem -va afegir empassant saliva.
L’Ackbar i la Leia es van retirar murmurant paraules d'ànim i comprensió, però la Cilghal tot just va prestar atenció a la seva marxa.
Els plecs blaus de la seva túnica d'ambaixadora van fluir al seu voltant com onades etèries. La Cilghal es va agenollar i va clavar la mirada en la silueta immòbil de la Mon Mothma. Va començar a sondejar-la amb la Força sense saber què se suposava que havia de fer exactament, i va intentar avaluar la magnitud dels danys soferts pel cos de la Mon Mothma.
La Cilghal va anar aprofundint en el seu sondeig, i es va sorprendre de veure fins a on havien arribat els estralls del verí. No podia comprendre com se les havia arreglat la Mon Mothma per romandre viva durant tant de temps, i la incertesa va aletejar dins de la ment de la Cilghal i va començar a omplir-la d'ombres.
Com podia combatre semblant malaltia? No entenia de quina manera es podia utilitzar la Força per curar éssers vius, i tampoc sabia com podia reforçar l'energia vital d'un organisme que es trobava tan destrossat com el de la Mon Mothma. Els millors androides mèdics disponibles no havien estat capaços d'eliminar aquell verí insidiós, i cap medicina havia pogut curar-la.
La Cilghal només sabia el que el Mestre Skywalker li havia ensenyat: com sentir a través de la Força, com percebre l'essència dels éssers vius, com moure objectes... Va tocar la Mon Mothma amb corrents resplendents de Força, buscant alguna mena de resposta o, si més no, una idea.
Podria utilitzar les seves capacitats Jedi d'una manera diferent que potser donés noves energies a la Mon Mothma, ajudant al seu cos a recuperar la salut? Podria descobrir algun mètode d'extreure el verí?
Una possibilitat va sorgir en la seva ment d'una manera tan sobtada com un meteor caient del cel, i la Cilghal va vacil·lar. La magnitud de l'esforç la va deixar sorpresa, i va sentir el desig gairebé automàtic d'expulsar el pensament del seu cap..., però es va obligar a estudiar la idea que se li acabava d'ocórrer.
El Mestre Skywalker li havia explicat els ensenyaments d’en Yoda, i la seva insistència que «la mida no importa». Yoda havia afirmat que fer levitar tot el caça-X d’en Luke no es diferenciava en res de fer levitar un còdol.
Tot i així, seria capaç la Cilghal de donar la volta a aquests ensenyaments? Podria utilitzar el seu precís control de la Força per moure una cosa tan petita?
La Cilghal va clavar els seus ulls oberts de calamariana a l’agonitzant i va parpellejar. El cos de la Mon Mothma estava saturat per milions de diminuts nano-destructors.
La mida no importa...
Però si aconseguia extreure les molècules destructives del verí, si aconseguia descobrir alguna manera d'impedir que la Mon Mothma es precipités per l'abisme dins el qual aguaitava la mort..., llavors el seu cos podria anar recuperant-se a poc a poc amb el pas del temps.
La Cilghal es va negar a permetre que els seus pensaments l’aclaparessin amb visions del nombre increïblement elevat de molècules de verí existents. Hauria d’anar-les movent una per una, tirant de cada nano-destructor a través de les parets cel·lulars per a extreure-les el cos agonitzant de la líder de la Nova República.
La Cilghal va posar les seves mans-aleta sobre la pell de la Mon Mothma. Va prendre la seva mà esquerra, la va aixecar per sobre del llit i va deixar que els seus dits reposessin sobre un platet de vidre que havia estat utilitzat per a administrar la medicació. Fins i tot aquell contacte tan suau i delicat va ser suficient perquè la fràgil pell de la Mon Mothma quedés plena de taques vermelloses.
La Cilghal va obrir de bat a bat les portes mentals i va deixar en llibertat els seus pensaments, permetent que corrents de la Força fluïssin cap al cos de la Mon Mothma. Va deixar que les membranes nictitants llisquessin sobre els seus enormes ulls de calamariana i va començar a veure amb una visió interior, donant començament al seu viatge pels senders cel·lulars de l'organisme de la Mon Mothma.
Es va trobar en un estrany univers de cèl·lules sanguínies que anaven i venien ràpidament d'un costat a un altre, neurones que establien les seves connexions elèctriques, fibres musculars que es contreien i òrgans esgotats que ja no eren capaços de complir la seva missió. La Cilghal no podia comprendre amb exactitud el que veia, però entenia d'una estranya manera instintiva quines parts seguien estant sanes, quines molècules tractaven de mantenir amb vida la Mon Mothma i quines pertanyien al negre flagell que estava acabant amb ella.
La Força li permetia utilitzar dits tan infinitament petits i infinitament precisos que podien aferrar a un nano-destructor i expulsar-lo del cos agonitzant.
La Cilghal trobar més destructors microscòpics i els va començar a empènyer i dirigir-los, allunyant el verí de les cèl·lules sanes i evitant que produís nous danys.
La tasca era d'unes dimensions tan colossals que fregaven l'incomprensible. El verí s'havia estès, i havia creat més i més rèpliques de les seves molècules inicials que s’havien anat dispersant pels milers de milions de cèl·lules de l'organisme de la Mon Mothma. La Cilghal hauria de localitzar-los i extreure’ls a tots i cada un dels nanodestructors.
Després del seu primer èxit, la Cilghal va buscar un altre nano-destructor.
I després a un altre.
I a un altre.
I a un altre més.

- Hi ha hagut algun canvi? -Va preguntar la Leia al llindar.
Acabava de tornar d'una reunió en què el general Wedge Antilles, la doctora Qwi Xux i en Han Solo havien informat detalladament del que ha passat durant l'assalt a les Goles.
La Leia els havia escoltat amb fascinació i sense aconseguir apartar la mirada ni un instant del seu marit, a qui havia vist massa poc durant els últims dies: però la preocupació per la Mon Mothma sempre estava amagada en les profunditats de la seva ment.
-No hi ha hagut cap canvi -va dir l’Ackbar amb veu cansada -. Tant de bo poguéssim entendre el que està intentant fer la Cilghal...
La calamariana portava nou hores immòbil, agenollada al costat de la capçalera de la Mon Mothma amb les seves mans-aleta posades sobre la pell de l’agonitzant i sumida en un profund tràngol. Els androides metges no havien esperat que la Mon Mothma seguís vivint durant tant de temps, de manera que el sol fet que encara no hagués sucumbit a la mort ja significava alguna cosa.
La Leia va treure el cap pel forat de la porta i va veure que res havia canviat. La mà de la Mon Mothma jeia sobre un plat de vidre, i gotetes d'un líquid grisenc d'aspecte oliós anaven brollant de la punta del seu dit índex en un lentíssim traspuar. El procés es desenvolupava tan a poc a poc que no podia ser percebut amb la vista, però en mitja hora una goteta s'acumulava a la punta del dit i penjava d'ella durant un temps fins que la gravetat acabava fent-la caure sobre el plat.
En Terpfen es va acostar lentament pels passadissos enrajolats. Vestia un ajustat uniforme verd fosc sense insígnies, ja que s'havia negat a acceptar que se li retornés el seu rang anterior fins i tot després d'haver estat perdonat formalment i plenament per la Leia. El cap de mecànics calamarià tot just havia sortit dels seus allotjaments des que van tornar d’Anoth.
El calamarià de cap cobert de cicatrius es va aturar a uns quants metres d'ells, com si no s'atrevís a acostar-se més a l'habitació dins de la que s'estava morint la Mon Mothma. La Leia sabia que en Terpfen seguia culpant-se de l'estat de l’agonitzant, i que es negava a permetre que ningú intentés alleujar la tortura de la culpa que sentia. La Leia podia comprendre la seva desesperació i el seu dolor, però estava començant a pensar que en Terpfen havia reaccionat d'una manera exagerada, i desitjava que es recuperés aviat.
En Terpfen es va inclinar lentament davant seu, mostrant la xarxa de cicatrius que cobria el seu cap desfigurat.
-He pres una decisió, almirall -va dir, i va respirar fondo -. Desitjo tornar a Calamari i prosseguir el seu treball... si la nostra gent està disposada a acceptar-me allà. Ajudaré a reconstruir l’Escull de la Llar. Temo que... -En Terpfen va alçar la mirada i va contemplar els complicats mosaics que cobrien les parets del Palau Imperial -.Temo que ja mai seré capaç de tornar a sentir-me a gust a Coruscant.
-Sé molt bé com et sents, creu-me... -Va respondre l’Ackbar -. No intentaré fer-te canviar de decisió, Terpfen. És un compromís encertat entre la teva necessitat de curar-te i el teu desig de compensar el que vas fer.
En Terpfen s'alçà, com si les paraules de l’Ackbar li haguessin tornat una petita part del respecte cap a si mateix que havia perdut.
-M'agradaria anar-me'n el més aviat possible -va dir.
-M’encarregaré d'aconseguir-te una nau -va dir l’Ackbar.
En Terpfen va tornar a inclinar-se davant seu.
- Tinc el seu permís per anar-me'n, Cap d'Estat? -Va preguntar.
-Sí. Terpfen -va respondre la Leia, i va tornar novament el cap cap a la càmera mèdica per contemplar aquell quadre de la més absoluta immobilitat.
La Cilghal va sortir de les càmeres mèdiques ja molt avançada la nit de Coruscant i va avançar amb pas trontollant, sostenint a la mà un platet de vidre mig ple amb el verí letal contingut en la copa que l'ambaixador Furgan havia llançat a la cara de Mon Mothma.
Els dos guàrdies de la Nova República que vigilaven la porta van alçar el cap quan la van sentir i es van precipitar per a ajudar-la. La Cilghal estava tan esgotada que tot just podia posar un peu davant de l'altre, i va haver de recolzar-se en el marc de pedra de la porta com si volgués treure forces de la solidesa de la roca.
El seu braç va tremolar quan li va allargar el plat de vidre a un dels guàrdies. La Cilghal a penes conservava les forces suficients per seguir sostenint el recipient ple de verí, però no s'atrevia a deixar-lo caure. Quan el guàrdia li va treure dels dits, la Cilghal va sentir un alleujament tan terrible que li va semblar que els seus ossos s'estaven fonent.
-Tingues molt de compte amb això -va dir amb la veu rogallosa pel més absolut esgotament -. Emporta-t'ho per... incinerar-ho.
El segon guàrdia va córrer cap a l’intercomunicador, va cridar a tots els membres del Consell i els va demanar que vinguessin immediatament.
- Hi ha hagut alguna novetat en l'estat de la Mon Mothma? -Va preguntar el primer guàrdia.
-El seu organisme ha estat netejat i es curarà. -Les parpelles van baixant lentament sobre els ulls vidriosos de la Cilghal -. Però ara ha de descansar... -Els plecs de la seva folgada túnica van xiuxiuejar quan fregava les rajoles de les parets mentre la Cilghal s'anava doblegant lentament sobre si mateixa i queia a terra -. I jo també he de descansar -va murmurar, i un instant després ja estava sumida en un trànsit de recuperació Jedi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada