dijous, 19 de juny del 2014

Resplendor de Glòria (i V)

Anterior



V

Dos guàrdies armats amb piques atordidores es trobaven al costat d'una rampa d'accés secundari del transport de càrrega, empenyent a l'interior de la nau a tants éssers esclavitzats com podien. Molts dels esclaus, presa del pànic per les explosions i els sorollosos feixos de trets d'energia, havien aprofitat aquesta oportunitat per escapar. Els guàrdies no estaven en condicions de discutir. Una a una, les altres rampes de càrrega s’anaven tancant mentre la nau començava els seus preparatius finals per a l'enlairament. Un missatge va crepitar als comunicadors segurs dels guàrdies. Alleujats d'estar tan lluny com fos possible dels trets, van començar a pujar la rampa. Quan un dels guàrdies es va tornar per seguir als esclaus que pujaven, va advertir que un esclau no portava collaret de subjecció. Va avisar al seu company amb un grunyit mentre subjectava al trunsk pel braç.
- Ei! Es van oblidar de posar el collaret de dolor a aquest.
Sully Tigereye es va donar la volta. Les seves urpes esmolades per a la lluita van agafar al sorprès guàrdia per la barbeta. Amb l'altra mà, va apuntar una pistola blàster pesada al segon guàrdia i d'un tret li va arrabassar la pica atordidora de la mà. El guàrdia es va tornar i va arrencar a córrer.
-No hi haurà més collarets de dolor. No mentre jo visqui. -Va agafar al primer guàrdia de la papada i va acostar-li la cara -. Ara que tinc tota la teva atenció... On és el teu cap?

***

Treballant ràpidament, Kempo i Brixie van apilar al carro els cilindres de combustible que havien trobat, així com els explosius i granades que portaven. El foc dels canons al seu voltant estava cada vegada més a prop.
-Ara que ho penso, hi ha un petit problema amb aquest pla -va murmurar en Kempo a mitja veu.
- No tenim temps per problemes! -Va respondre la Brixie, fent una lleugera ganyota quan un tros de la propera pista d'aterratge volava pels aires pel tret d'una arma del búnquer.
-Un de nosaltres ha de pilotar aquesta cosa fins a la seva porta.
Tots dos es van mirar l'un a l'altre, amb els ulls congelats. Un petit somriure tort va començar a formar-se en el rostre d’en Kempo. Va prendre la mà de la Brixie i li va besar el dors.
-No et preocupis, nena, acabo d'oferir-me voluntari. -L'explorador va pujar a bord i va prendre posició al costat dels controls de direcció del carro, tractant de romandre ajupit. Li va lliurar a la Brixie el rifle de soldat d'assalt.
-Mantingues-los ocupats el temps suficient perquè aconsegueixi acostar-me. -Va activar els controls repulsors del carro. El carro va començar a avançar lentament mentre ell tornava a somriure.
-Però no deixis que la gent s'oblidi de mi, d'acord?
Ella va agitar el cap. Hi havia alguna cosa en la seva expressió que mai abans havia vist. Hi havia tantes coses que volia aprendre d'ell i ja no hi havia temps.
Conforme el carretó gravitatori avançava, la Brixie va prendre posició a un costat de la pista d'aterratge. Va disparar el llançagranades del rifle, escopint explosius de commoció contra l’endurida capa exterior del búnquer de comandament..., encara que l'efecte causat va ser mínim.
El carretó gravitatori zigzaguejava a través del clar. Pel que va semblar una eternitat, les armes blàster del búnquer van intentar seguir maldestrament, errant els seus trets per molt poc. Just quan el carretó gravitatori va arribar al búnquer, la Brixie va poder veure a l'explorador mesurant el seu salt..., només per ensopegar a la barana lateral del carretó. Amb el peu enganxat, va ser arrossegat implacablement amb ell fins...
A l'instant següent, ella estava mirant a la llum minvant del cel de la tarda. L'ona expansiva havia tirat la Brixie d'esquena contra el terra. Trontollant, es va posar dreta. On hi havia hagut un búnquer de comandament, ara només quedaven les restes irregulars d'uns fonaments de permaciment. Fins i tot els costats del transport de càrrega s'havien socarrimat per l'explosió. Els esclavistes corrien frenèticament en totes direccions. Es va apropar a la vora del cor del foc, protegint-se la cara mentre esperava que una forma familiar sortís oscil·lant.
Kempo havia de sortir. Així era com acabaven sempre els holos. L'heroi sempre escapava.
Però ningú va sortir.
L’Hugo la va agafar pel braç i va començar a estirar-la cap a la nau.
- No! -Va cridar-. No deixarem enrere a un company d'equip! No podem!
Ell va haver de portar-la lluny de l'infern.

***

L'explosió va ser tan gran que va sacsejar al transport de càrrega amb violència sobre les seves potes d'aterratge.
La porta d'accés al pont del transport es va obrir. En Tigereye va empènyer al guàrdia contra alguns dels tripulants que hi eren. Alguns van tractar d'agafar les seves armes, però no van ser prou ràpids. Raigs d'energia van rebotar a través del pont. Quan tot va acabar, Tigereye va agitar la pistola desintegradora davant els supervivents.
- Tothom a la càpsula d'escapament! Ja!
Es van apinyar a la càpsula salvavides del pont. Tigereye va segellar l'escotilla darrere d'ells, tancant-los a dins. Després d'assegurar el pont, va activar el seu intercomunicador.
No va ser necessari. La Brixie i l’Hugo Cutter van aparèixer a la porta d'accés al pont. L'expert en demolicions tenia les espatlles caigudes. La Brixie estava capcota, amb llàgrimes corrent-li per les galtes.
Tigereye ho va entendre immediatament. Kempo. L'explosió.
Tancant les seves mans en punys, Tigereye va voler cridar. Va voler destrossar el pont. Va agafar al guàrdia que havia pres presoner i el va estavellar contra una de les consoles de control tan fortament que l'impacte va abonyegar els panells. Va brandar el quadern de dades davant els ulls del guàrdia, amb les fotos dels fills de l'ambaixador parpellejant a la petita pantalla.
-No estan entre els esclaus que portàveu a baix. De manera que, on són?
El guàrdia va fer un gest cap a una altra porta al pont.
- Estan en les estances del cap! Allà dins!
En Tigereye va llançar la pistola blàster pesada a Cutter mentre desembeinava la vibro-destral.
-Configureu les armes per atordir. Necessitem aquests nens vius.
-Jo també vaig. –La Brixie va fer un pas endavant, tremolant, prement tan fort el rifle de soldat d'assalt d’en Lex Kempo que tenia els artells blancs. En Tigereye va assenyalar al guàrdia.
-No. Has de vigilar-lo.
La Brixie es va girar i va disparar al guàrdia a boca de canó usant l'ajust d'atordiment del rifle blàster. El guàrdia es va desplomar inconscient.
-No anirà enlloc -va respondre lacònicament mentre inseria dues granades atordidores en el llançador del rifle.
En Tigereye i en Cutter es van mirar, sorpresos.
D'algun lloc darrere de la porta, va sorgir el so esmorteït de trets blàster, seguits d'un crit de dolor. En Tigereye va assenyalar a Cutter els controls de la porta.
-Obre-la. Ja!

***

Els ben moblats dominis del cap esclavista estaven gairebé completament a les fosques. El cap esclavista pròpiament dit era mort, desplomat en la seva gandula.
La Brixie immediatament va fer un pas cap a la jove i el seu germà, encara encadenats a la paret, però en Tigereye la va retenir.
Per la forma en què estaven acovardits en silenci, es va adonar que alguna cosa no estava bé.
-Aquí hi ha algú més -va xiuxiuejar en Tigereye.
-Això és correcte -va declarar una veu des de la foscor.
Ajupint-se, els mercenaris es van separar mentre s'obrien camí per la sala. Mentre passava al costat de la gandula, el peu de la Brixie va fregar alguna cosa suau. Va emetre un fort panteix quan va veure la gola esquinçada d'una esclava morta tirada a terra, amb les seves petites mans aferrades encara a un blàster de butxaca. Els guàrdies del cap esclavista jeien morts a prop.
 -Ella va veure l'oportunitat d'escapar -va explicar la veu amb la major naturalitat -. Vaig haver de convèncer-la del contrari. Mireu bé, mercenaris. El vostre destí serà el mateix que el seu.
Una figura es va abalançar sobre en Cutter, tirant-lo a terra tan llarg com era. En qüestió d'instants, la forma va aparèixer de nou, enterrant profundament les seves urpes a l'armilla protectora de la Brixie. La cosa la va empènyer contra la paret, deixant-la sense sentit. El rifle de soldat d'assalt va caure a terra.
Sostenint el seu cap i el seu costat lesionats, va escoltar més lluita. Tractant de concentrar-se, va veure per un breu instant al seu atacant dret contra la tènue llum de les finestres de la sala. Immediatament va reconèixer la peluda criatura de pelatge negre, per la seva formació mèdica a la Universitat. No era estrany que els llums estiguessin apagats!
- És un defel! Un espectre!
Tigereye va trobar els controls d'il·luminació de la sala i els va pujar al seu valor màxim. Les brillasferes van omplir la sala amb la seva resplendor. La terrible criatura va cridar de dolor, tractant de protegir els seus ulls de les potents llums.
Envoltat i encegat, el defel va girar violentament. La Brixie havia recollit el rifle blàster de soldat d'assalt. L’Hugo Cutter estava de nou dempeus, amb la pistola blàster a la mà i la cara molt moradenca. La mirada d’en Sully Tigereye es va reduir a una freda escletxa groga mentre feia un pas cap endavant, vibro-destral en mà.
-L’única destinació que ha de preocupar-te... és la teva.

***

La nau de càrrega, gairebé totalment carregada d'esclaus alliberats, va pujar lentament en el cel sobre Gabredor III. A sota, a la superfície del planeta eclipsada per la nit, el campament d'esclaus destruït cremava amb una venjança. Tigereye havia decidit que havien de deixar prou marques dels Llunes Roges perquè qualsevol pogués trobar-les. Sabent que estaven en el punt de mira, el Gremi d’Esclavistes Karazak hauria de buscar molt i dur per trobar un altre lloc on realitzar les seves activitats. I amb els fills de l'ambaixador de Gola fora de perill a la nau, l’Alineament Pentaestrella també havia perdut.
Al cor de la Brixie, era una victòria buida. Havien intentat buscar en les restes del búnquer de comandament, però el foc era massa calent. Es va asseure en una cadira al pont del transport tancada en si mateixa mentre en Tigereye i en Cutter es familiaritzaven amb els controls d’astrogació de la nau. Finalment va pensar a llevar-se el casc del cap. Amb un sospir de cansament, va desencadenar les corretges i va deixar caure el casc a la coberta al costat dels seus peus.
En Tigereye va mirar cap al so. Durant la seva formació, ha estat difícil per a ella jutjar al trunsk, separar la reputació de la realitat. Les mateixes mans amb urpes que tan ansiosament havien trossejat al defel havien deixat anar amb molt de gust els collarets de dolor de desenes d'esclaus.
Finalment es va adonar de per què l'havia escollit per a aquesta missió. Hi havia algunes coses que no s'aprenen amb formació o preparació, que han de ser experimentades i sentides. La Brixie havia experimentat la companyonia i la por, havia vist que la violència i la mort eren part de la vida dels pistolers a sou. Per un breu moment, l'expressió d’en Tigereye es va suavitzar. Ell i l’Hugo plorarien la pèrdua del seu amic cada un a la seva manera.
La seva mirada va caure sobre les pantalles visuals del pont. Gabredor III s'estava allunyant lentament. Es va trobar desitjant que Lex hi fos, preguntant-se quina hauria estat la seva reacció davant el descobriment que acabava de fer. Ell probablement tan sols li hauria fet l’ullet.
Llavors va veure les restes del campament esclavista a les pantalles. Un calfred li va recórrer la columna vertebral; hi havia alguna cosa familiar en la forma dels incendis. La veu d’en Kempo es va fer ressò en la seva ment. En les seves pròpies paraules, l'explorador s'havia marxat en una resplendor de glòria.
Des de centenars de quilòmetres d'altura, l'explosió que havia arrasat el búnquer de comandament apareixia com una mitja lluna que brillava ferotgement...
Una lluna roja.



FI

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada