divendres, 13 de juny del 2014

Campions de la Força (XXXIX)

Anterior



39

L'equip de soldats de les tropes d'assalt condemnat a morir es va adherir a la paret del nucli d'energia de l'Estrella de la Mort que havia patit una bretxa, i tots van començar a treballar com a autòmats. El nucli estava acomiadant dolls de radiacions molt intenses, que enfosquien les plaques facials dels seus vestits fins a l'extrem que els soldats amb prou feines podien veure i anaven saturant lentament els seus sistemes de suport vital.
Els soldats van lluitar amb les enormes planxes que havien de col·locar, movent-se lentament en la baixa gravetat a causa del ràpid debilitament produït pel càstig invisible que estaven patint. Van utilitzar soldadors làser d'acció ràpida per posar pegats sobre la bretxa, i després els van reforçar perquè poguessin suportar una acumulació d'energia.
La motxilla de control del vestit d'un soldat va començar a acomiadar espurnes quan els circuits van deixar de funcionar, i el soldat es va debatre frenèticament embolicat en un silenci fantasmagòric. Els moviments dels seus braços es van anar fent cada vegada més lents fins que el seu cos va acabar deixant-se anar del casc i es va allunyar surant a la deriva. Un altre soldat va ocupar el seu lloc sense prestar cap atenció al seu company caigut. La dosi de radiació que havien rebut durant el temps que portaven treballant ja era més que letal. Tothom ho sabia, però el seu ensinistrament havia estat tan conscienciós que només vivien per servir a l'Imperi.
Un soldat va completar una última soldadura en el punt més radioactiu de la bretxa. La seva pell s'estava cobrint de butllofes, i els seus nervis ja havien deixat de funcionar. Els seus ulls i els seus pulmons estaven sucumbint a les hemorràgies, però el soldat es va obligar a acabar la tasca.
El fred buit de l'espai solidificava les soldadures a l'instant.
-Missió complerta -va panteixar el soldat per la ràdio del seu nucli, amb la veu convertida en un clapoteig a causa dels fluids que estaven començant a obstruir la seva gola.
Després els soldats es van deixar anar del nucli d'energia movent-se a l'uníson, amb els seus sistemes de suport vital i els seus cossos acusant els estralls de la radiació d'una forma ja clarament visible. Els seus cossos van surar a la deriva, i van anar caient lentament cap a l’enlluernadora descàrrega d'energia com d'altres estrelles fugaces que es precipitessin cap a la superfície d'un planeta.
La reacció inicial d’en Tol Sivron davant la destrucció total de la Instal·lació de les Goles i la pèrdua del Gorgona de l’almirall Daala va ser de disgust i desil·lusió.
-Se suposava que la Instal·lació era el meu blanc -va dir mentre fulminava amb la mirada els seus líders de divisió -. Condemnada almirall Daala... Com ha estat capaç de fer alguna cosa semblant? Jo disposo de l'Estrella de la Mort i ella no.
L'ona expansiva i els ecos lumínics de l'enorme explosió es van anar dissipant a poc a poc, i en Sivron va poder veure que la flota rebel s'estava reagrupant per fugir del cúmul.
En Sivron va sospirar.
-Potser hauríem de celebrar una altra reunió per comentar i analitzar les nostres opcions actuals -va dir.
- Senyor! -El capità de les tropes d'assalt s'havia posat dret -. El nostre reactor està temporalment reparat, i he perdut a nou bons soldats per aconseguir que l'arma tornés a funcionar. Crec que hauríem d’utilitzar-la. La flota rebel està iniciant la retirada, i aconseguirà escapar si no actuem aviat. Ja sé que no és el procediment habitual, director, però no disposem del temps necessari per celebrar una reunió.
En Sivron va mirar a banda i banda, sentint-se sobtadament insegur. Odiava ser sotmès a pressió i veure’s obligat a decidir amb rapidesa. Si no prenies en consideració totes les conseqüències dels teus actes, sempre hi havia massa coses que podien acabar sortint malament: però el capità tenia raó.
-Molt bé... Haurem de seguir un curs d'acció temporal d'emergència, així que anem a adoptar una decisió de comitè el més de pressa possible. Hem d'utilitzar el superlàser contra les forces rebels? El seu vot, Doxin...
-Estic a favor que l’utilitzem -va dir el rabassut líder de divisió.
En Tol Sivron es va girar cap a la dona, el rostre semblava haver estat tallat a cops de destral.
- Golanda? -Va preguntar.
-Causem uns quants danys.
- Yemm?
El devaronià va moure el cap en un assentiment que va fer que les seves banyes baixessin i pugessin lentament.
-L'informe tindrà molt millor aspecte si la votació és unànime -va dir.
En Sivron va pensar durant uns moments.
-Wermyn ja no està amb nosaltres, de manera que actuaré en representació seva i uniré el meu vot al d’ell -va dir per fi -. En conseqüència, el resultat de la votació celebrada és el d'aprovació per unanimitat. Atacarem a les forces rebels. Tingueu la bondat de consignar-lo en l'acta ara mateix -va afegir amb una inclinació de cap adreçada a Yemm.
-La flota rebel s'està allunyant, director -va dir el capità de les tropes d'assalt -. Una corbeta ja ha entrat a les Goles.
- Que impacient és vostè, capità! -Va replicar secament en Sivron -. No s'ha adonat que ja hem adoptat una resolució? Ara ha arribat el moment de posar-la en pràctica. Esculli el seu primer objectiu.
En Sivron va obrir i va tancar els seus ullets en un veloç parpelleig, i va acabar clavant la mirada en una corbeta corelliana que surava en l'espai.
- Què li sembla aquesta? -Va preguntar -. Sembla estar avariada, o potser es tracti d'un parany. Podem utilitzar-la per calibrar els nostres sistemes de punteria..., ja que no hem d'oblidar que l'última vegada va aconseguir fallar el blanc tot i que es tractava de tot un planeta.
-Com vulgui, director.
El capità va donar les instruccions pertinents a l'equip d’artillers del lloc de tir.
-Suggereixo que fem un tret a meitat de la potència màxima, director -va dir Doxin mentre examinava les lectures tècniques. La seva calba va tornar a omplir-se d’arrugues -. El superlàser de l'Estrella de la Mort és capaç de destruir una nau de combat fins i tot funcionant a potència reduïda. D'aquesta manera podem disparar moltes vegades sense esgotar les nostres reserves tan ràpidament, i no haurem d'esperar tant temps entre tret i tret.
-Bon suggeriment, líder de divisió -va dir en Sivron amb un somriure d'expectació -. Sí, crec que és preferible disparar més d'una vegada. De fet, m'agradaria moltíssim fer-ho...
Els artillers es van inclinar sobre els gegantins panells de control del lloc de tir, i els seus dits es van moure destrament per sobre de les fileres de quadrats brillantment il·luminats per centrar la mira del superlàser en la corbeta que acabava de ser condemnada a la destrucció.
-Anem, doneu-vos pressa -va ressonar la veu d’en Tol Sivron des dels intercomunicadors -. Volem fer un segon tret contra aquestes naus abans que se’n vagin.
Els artillers van enfocar els feixos làser secundaris i van tirar de les palanques que alliberarien l'energia acumulada dins el nucli del reactor.
Un enorme feix de poder incinerant va lliscar al llarg dels tubs de centrat. El raig destructor va travessar l'ull de centrat i va esdevenir una llança letal que va donar al centre exacte del seu objectiu.
La corbeta corelliana avariada era un blanc tan diminut que només va poder absorbir una fracció molt petita de la potència destructiva del superlàser. El feix va seguir avançant a través de les restes mig vaporitzades i es va dirigir cap als telons gasosos de les Goles.
- Impressionant! -Va exclamar en Sivron -. Veieu què és el que passa quan se segueixen els procediments adequats? Bé, i ara centrin la mira a la fragata, o en el que sigui aquesta nau tan gran... Vull veure-la esclatar.
-Disposem de reserves d'energia suficients per fer diversos trets més -va dir el capità de les tropes d'assalt.
Un puntet lluminós va sorgir del no-res i va començar a moure’s a través del visor de punteria. Semblava tan insignificant com un mosquit, però s'estava aproximant a una gran velocitat. El seu casc brillava reflectint la llum de les Goles, i la petita nau va disparar els seus ridículament poc efectius canons làser defensius contra l'Estrella de la Mort.
- Què és això? -Va preguntar en Sivron-. Vull un primer pla.
La Golanda va augmentar la imatge a la pantalla i va arrufar les celles. La ganyota fer que el seu rostre, ja molt lleig en circumstàncies normals, semblés capaç de destruir un planeta amb la mirada.
-Crec que és un dels nostres conceptes, director Sivron -va dir -. Potser pugui reconèixer-ho.
En Sivron va contemplar la nau en forma d'estella i les seves cues cefàliques van començar a estremir-se. Es recordava d'ella, naturalment, i no només pel model de treball que havia vist sinó també per tots els informes de progrés i simulacions d'ordinador que Qwi Xux, la seva creadora, li havia anat lliurant durant els anys que va durar el seu procés de desenvolupament.
-El Triturador de Sols... -Va dir -. Però si aquesta arma és la nostra!
El generador toroïdal del camp de ressonància instal·lat a l'extrem de la silueta punxeguda s’estava començant a il·luminar amb el foc del plasma acumulat.
-Obriu un canal de comunicació -va dir en Tol Sivron -. Vull parlar amb qui vulgui que vagi a bord... Escolti? Em sent? Està utilitzant de manera il·legal una arma que és propietat de la Instal·lació de les Goles, i exigeixo que la torni immediatament a les autoritats imperials corresponents.
En Sivron va creuar els braços sobre el pit i va esperar una contestació.
El pilot del Triturador de Sols va respondre llançant un torpede supernova contra l'Estrella de la Mort.

En Kyp es va sentir envaït per una onada de satisfacció quan va pressionar el botó de tret ignorant les pomposes ordres de l'administrador twi'lek. Va contemplar com el projectil d'alta energia sortia disparat de l'extrem del Triturador de Sols i s'enterrava en la complexa estructura de bigues metàl·liques que formaven les entranyes del prototip.
El torpede de ressonància va anar vaporitzant els suports metàl·lics, aprofundint cada vegada més fins que va acabar xocant amb bigues primàries més gruixudes que es van convertir en vapor escumejant desintegrant-se.
El torpede va descarregar la seva energia en un diluvi letal que va provocar una petita reacció en cadena dins de la superestructura sòlida, trencant nuclis atòmics i provocant un arc cada cop més ampli de dissolució. Les bigues es van vaporitzar dins d'un forat en continu creixement que va anar rosegant a poc a poc la massa estructural.
Però la joia d’en Kyp es va esvair uns moments després veient que la velocitat de la reacció en cadena anava disminuint fins a acabar aturant-se del tot. L'estructura esquelètica de l'Estrella de la Mort no tenia la massa suficient per prosseguir la seva pròpia desintegració.
Hi havia destruït una gran part de les estructures de suport d'un sector del prototip, però no hi havia devastat una zona prou gran com per acabar amb l'Estrella de la Mort.
En Kyp va tornar a connectar el panell d'armament i es va preparar per disparar. Si calia, podia destruir l'Estrella de la Mort zona per zona..., però quan va baixar la mirada cap al seu panell, va veure amb consternació que ja només li quedava un torpede supernova.
En Kyp va estrènyer les mandíbules i es va acostar una mica més al prototip. Hauria de treure el màxim profit destructiu al seu últim tret.

En Han Solo va fer retrocedir el Falcó Mil·lenari en un ampli arc i va intentar esbrinar quins danys havien causat els detonadors instal·lats al nucli d'energia.
Es va dur una considerable decepció. Hi havia esperat veure com tota l'estructura esquelètica del prototip esclatava convertint-se en una fantàstica flor de foc, però els detonadors semblaven haver fallat i només havien produït un petit incendi central que ja s'estava dissipant.
La nau va flotar immòbil en l'espai durant uns moments mentre la Mara i en Lando es treien els vestits de buit. Lando es va assecar la suor del front i es va netejar les mans mentre contemplava el vestit ple de pèls que feia pudor de wookiee.
- Què farem ara? -Va preguntar en Han quan es van haver reunit amb ell a la cabina.
En Lando va tornar la mirada cap a l'Estrella de la Mort, que s'anava empetitint en la negror de l'espai darrere d'ells.
-Potser hauríem d'anar a veure si en Wedge...
I de sobte la Instal·lació de les Goles i el Gorgona van ser engolits per una bola de llum encegadora quan tot va esclatar en el mateix instant.
-Massa tard -va dir la Mara.
-Oh, i per què no ha pogut explotar així l'Estrella de la Mort? -Va preguntar en Lando amb veu abatuda.
-Bé, potser li hàgim causat alguns danys permanents -va murmurar en Han.
Però uns instants després els tres van deixar escapar un gemec de desil·lusió quan van veure el feix verdós que va sorgir de l'Estrella de la Mort i va destruir una de les corbetes de la flota de la Nova República en retirada.
-Bé, ja podem anar oblidant la nostra esperança d'haver-li causat danys permanents... -Va dir la Mara Jade.
- Ei, aquest Estrella de la Mort sí que està causant molts danys permanents! -Va exclamar en Lando.
-Espera un moment... -Va dir en Han mentre tornava la mirada cap a l'Estrella de la Mort i aclucava els ulls -. Acosta't una mica més.
- Que m’acosti? -Va preguntar en Lando-. T'has tornat boig o què?
-És en Kyp -va dir en Han.
Un instant després el Triturador de Sols va sobrevolar la superestructura de l'Estrella de la Mort a tota velocitat i va llançar un dels seus torpedes plens d'estàtica contra ella.
-Si en Kyp està intentant destruir l'Estrella de la Mort... Bé, crec que hem d’ajudar-lo -va dir en Han.
El Triturador de Sols estava avançant cap als murs gravitacionals del cúmul de les Goles, i en Tol Sivron va donar l'ordre que l'Estrella de la Mort seguís a aquella nau petita però letal.
-Centrin la mira en ella -va dir -. L’esborrarem de l'espai tal com vam fer amb aquell navili rebel.
-Però centrar la mira en un blanc tan petit i que es mou tan de pressa resulta gairebé impossible, senyor -va dir el capità de les tropes d'assalt.
-Doncs llavors apropeu-vos prou perquè no pugui fallar -va replicar secament en Sivron -. Un dels seus torpedes ha desintegrat l'onze per cent de la nostra superestructura! No ens podem permetre patir aquest tipus de pèrdues... Com anem a explicar-ho quan tornem a l'Imperi?
-Potser aquesta sigui una bona raó per mantenir-nos el més allunyats possible del Triturador de Sols, senyor -va observar el capità.
- Ximpleries! Com creu que quedaria això en l'informe? -Va preguntar en Sivron inclinant-se cap endavant -. Compleixi les ordres que ha rebut, capità.
Les unitats de propulsió equatorials van entrar en acció i van accelerar la gegantina estructura esquelètica de l'Estrella de la Mort, llançant-se en persecució de la superarma que fugia davant seu.
-Dispari quant hagi aconseguit fixar la punteria -va dir en Sivron.
L'Estrella de la Mort seguia accelerant, i el diminut Triturador de Sols havia començat a reduir la velocitat com si s’estigués burlant d'ells.
Els remolins de gasos del perímetre exterior de les Goles es van anar tornant més i més calents a mesura que s'aproximaven a una de les singularitats insondables. El Triturador de Sols ballotejava d'un costat a un altre sense deixar de disparar els seus diminuts canons làser, destruint alguna biga secundària i causant danys de magnitud insignificant. L'Estrella de la Mort havia de lluitar contra la gravetat del forat negre proper.
- Què passa? -Va preguntar en Tol Sivron als artillers per l'intercomunicador -. Estan esperant que es trobi prou a prop per poder llegir els números de sèrie de les seves peces o què?
L'Estrella de la Mort va tornar a fer foc. El seu feix verdós es va obrir pas a través de les capes exteriors de gasos del nucli, disparat a una distància minúscula contra el Triturador de Sols..., però el raig làser es va corbar cap a l'esquerra, atret en aquesta direcció per la potent força gravitatòria del forat negre. El raig verd va acabar perdent-se en una vertiginosa espiral descendent, com si fos un coixinet caigut en un desguàs.
- Ha fallat! Com ha pogut fallar? -Es va enfurismar en Tol Sivron -. Passi’m aquests controls de vol ara mateix, capità... Vaig a pilotar personalment l'Estrella de la Mort. Estic fart de la seva incompetència.
Tots els líders de divisió es van tornar cap a Tol Sivron i el van contemplar amb expressions sorpreses. El capità de les tropes d'assalt va fer girar lentament el seu seient fins a quedar de cara al twi'lek.
- Està segur que és prudent donades les circumstàncies, director? No té l'experiència...
En Sivron va creuar els braços damunt del pit.
-He llegit tots els manuals i he estat observant el que feia -va replicar -, és tot el que necessito saber, així que passi’m els controls ara mateix. És una ordre directa del seu cap executiu!
En Sivron va somriure amb nerviosa impaciència mentre començava a donar ordres de pilotatge als sistemes de l'Estrella de la Mort.
-Ara per fi acabarem amb aquesta molèstia tal com s'ha de fer -va dir.
«Igual que un fluzam domesticat subjecte amb una corretja», va pensar en Kyp mentre volava cap al forat negre. L'Estrella de la Mort seguia tots els seus moviments.
Va invertir el curs i es va llançar cap al prototip, augmentant la velocitat mentre connectava els seus controls d'armament. El laberint de bigues metàl·liques i reblons estructurals va girar sota d'ell, i en Kyp de llançar el seu últim torpede de ressonància. El núvol de plasma flamejant es va anar obrint pas a través de les capes exteriors del prototip, sembrant cercles de destrucció que s'anaven eixamplant incessantment.
L'últim tret faria que sucumbissin al pànic. No destruiria completament l'Estrella de la Mort, però amb deixar inutilitzat el prototip no seria prou. En Kyp només es conformaria amb una victòria completa.
La reacció en cadena iniciada pel seu últim torpede es va anar extingint a poc a poc, i en Kyp va accelerar sobre l'horitzó metàl·lic de l'Estrella de la Mort i va posar rumb cap al forat negre més proper del cúmul de les Goles.
Va utilitzar els seus sistemes tàctics per calcular la posició exacta de l'horitzó eventual, localitzant el punt del que cap nau podria arribar a escapar per molt potents que fossin els seus motors. En Kyp es va anar acostant més i més a aquest punt..., amb l'Estrella de la Mort udolant darrere d'ell.
- Kyp! Kyp Durron! -Va cridar en Han pel sistema de comunicació -. Respon-me... No t'acostis tant, Kyp. Vés amb compte!
Però no va rebre cap resposta.
El Triturador de Sols i l'Estrella de la Mort s'havien embrancat en un combat a mort i no prestaven cap atenció a les distraccions exteriors. El prototip de l'Estrella de la Mort es trobava cada vegada més a prop del forat negre, i el Triturador de Sols dansava d'un costat a un altre martellejant-lo amb les seves diminutes descàrregues làser.
-Crec que sé el que està fent -va dir en Han, sentint-se terriblement preocupat -. El prototip té una massa i un volum molt més grans. Si en Kyp aconsegueix atreure l'Estrella de la Mort fins al punt de no retorn...
-Sense acabar sent aspirat ell també pel forat negre -va dir en Lando.
-Aquest és el gran problema, oi? -Va respondre en Han.
L'Estrella de la Mort va tornar a disparar, i el feix del superlàser es va corbar de nou encara més pronunciadament que abans en el gran pou gravitatori, però aquesta vegada l’artiller havia compensat l'efecte de curvatura en el moment de disparar. Una vora del feix va arribar a fregar el Triturador de Sols, i la diminuta nau va sortir acomiadada donant tombs en una trajectòria incontrolable.
Qualsevol altra nau hagués quedat vaporitzada a l'instant, però el blindatge quàntic va protegir la superarma de la destrucció..., encara que va faltar molt poc perquè el Triturador de Sols deixés d'existir.
Estava clar que els sistemes de propulsió d’en Kyp havien quedat avariats. El Triturador de Sols va avançar lentament en un curs tangencial, fent desesperats esforços per allunyar-se de l’horitzó eventual, però es trobava massa a prop d'ell i la gravetat era massa forta. La diminuta nau va anar caient en una atapeïda òrbita, enfonsant-se cada vegada més en les profunditats de l'abisme gravitatori.
El pilot de l'Estrella de la Mort no va poder resistir la temptació d'acabar amb la seva presa, i el prototip es va aproximar una mica més. El Triturador de Sols i la gegantina esfera esquelètica van orbitar el forat negre com els extrems d'un bastó, movent-se amb creixent velocitat.
El pilot de l'Estrella de la Mort va semblar comprendre per fi el perill que corria, i tots els impulsors equatorials van entrar en acció en el mateix instant i van tractar d'allunyar el prototip. Però el gegantí navili ja havia travessat el perímetre del forat negre.
El Triturador de Sols tampoc va aconseguir arribar a una velocitat prou gran per escapar, i va seguir l'Estrella de la Mort en una atapeïda espiral sense cap esperança de poder allunyar-se.
En Han sentia com si el seu pit estigués sent esquinçat per les forces de marea estel·lars.
- Kyp! -Va cridar.
Una última línia de llum va sortir disparada del Triturador de Sols, i un instant després va quedar clar que la diminuta superarma estava condemnada a la destrucció.
El prototip de l'Estrella de la Mort es va enfonsar en les cascades de gasos súper reescalfats que es precipitaven cap al no res i s'anaven espessint entre udols de fricció. La colossal esfera es va deformar sota les diferents pressions gravitatòries, adquirint la forma d'un ou. Les bigues corbes es van trencar, i un instant després van quedar aixafades i van formar un con que es va anar estirant al llarg de l'embut del forat negre.
I el diminut Triturador de Sols va seguir al seu nèmesi pel forat negre, esfumant-se amb un últim gest de complicitat lluminós.
En Lando i la Mara no van dir paraula. En Han va inclinar el cap i va tancar els ulls.
-Adéu, Kyp.
-Ei, això és un cilindre de missatges -va dir la Mara, identificant el petit puntet lluminós que acabava de sortir disparat del Triturador de Sols -. Serà millor que el recollim de seguida, perquè també està caient cap al forat negre.
- Un cilindre de missatges? -Va preguntar en Han, alçant-se al seu seient i mirant de recuperar el seu to d'entusiasme habitual -. D'acord, anem a per ell abans que sigui massa tard.
El Falcó va accelerar cap a l'horitzó eventual. En Lando i la Mara van treballar en col·laboració, fent frenètics esforços per dirigir la nau per entre les temibles gola de la gravetat. Van detectar el recipient metàl·lic, i en Lando el va atrapar amb el raig de tracció uns instants abans que la petita càpsula de missatges es precipités a l'interior del pou gravitatori.
- El tinc! -Va exclamar.
-Bé, doncs fica-ho dins de la nau i sortim d'aquí -va dir en Han amb veu àtona -. Almenys podré sentir les últimes paraules d’en Kyp...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada