dissabte, 14 de juny del 2014

Campions de la Força (XLII)

Anterior



42

El Destructor Estel·lar Gorgona avançava per l'espai tan lentament com un drac ferit, amb mil punts danyats pels quals es filtraven les radiacions escampades sobre el seu casc.
Tots els motors subllumínics primaris del Gorgona havien deixat de funcionar excepte un. Els enginyers de l’almirall Daala li havien assegurat que transcorrerien molts dies abans que poguessin tractar d'entrar en l'hiperespai.
Els sistemes de suport vital de les dotze cobertes inferiors havien hagut de ser desconnectades, però els soldats de l’almirall Daala estaven acostumats a les penalitats i la incomoditat. L'amuntegament i la manca d'espai potser servirien com a estímul per acabar les reparacions al més aviat possible. Els sistemes de calefacció estaven al mínim, amb el resultat que l'aire s'havia tornat gelat. El fred feia que les paraules brollessin dels llavis de la Daala acompanyades per un nuvolet de vapor.
La Daala sabia que el seu estimat navili insígnia havia patit greus danys, però també comprenia que no necessitava tornar a convertir el Gorgona en una impecable màquina de guerra. Això ja no era necessari, perquè en tindria prou amb fer les reparacions suficients per poder tornar als territoris controlats per l'Imperi, on li seria possible tornar a començar partint de zero.
El gran avantatge amb què comptava la Daala en aquells moments era que les forces rebels creien que la seva nau havia estat destruïda per l'explosió. Els seus sensors haurien quedat encegats per l'erupció del reactor de l’asteroide.
Mentre contemplava com la Instal·lació de les Goles quedava convertida en vapor. La Daala havia ordenat avançar a tota màquina amb els escuts a màxima potència, i havia oblidat tota cautela per llançar el Gorgona en un curs directe contra els murs de les Goles. La Daala havia buscat una sortida i l'havia trobat, i el malmès creuer de combat imperial que s'allunyava lentament de les descàrregues energètiques del cúmul de forats negres ja no podia ser detectat per cap sistema de seguiment rebel.
La meitat de les consoles del seu pont de comandament estaven apagades, incapaces de funcionar després d'haver suportat tantes sobrecàrregues seguides. Els tècnics, que s'havien embolicat en gruixuts uniformes per tractar de mantenir-se una mica calents, treien les plaques d'accés i es fregaven les mans entumides pel fred mentre examinaven els components electrònics. Però no es queixaven... almenys no mentre la Daala estigués allà per sentir-los.
Un percentatge significatiu dels seus soldats havia mort en explosions dels nivells inferiors o ruptures sobtades del casc, les infermeries estaven plenes de baixes i molts sistemes d'ordinador havien deixat de funcionar..., però havien sobreviscut.
El comandant Kratas va anar cap a la Daala i la va saludar marcialment. El seu rostre, que estava tacat de greix i fum a causa dels seus intents de fer treballs de reparació, oferia un aspecte lamentable.
-No porto bones notícies, almirall -va dir.
-Vull saber quina és la nostra veritable situació -va dir la Daala, expulsant les preocupacions a les profunditats de la seva ment on podrien augmentar les terribles pressions que ja oprimien el seu cor, cristal·litzant així el diamant de la seva decisió -. Doni-me-les, per dolentes que siguin.
En Kratas va assentir mentre empassava saliva.
-Només queden set caces TIE capaços de funcionar en els hangars -va dir -. Vam perdre a tots els altres.
- Set! -Va cridar la Daala -. Set... –La Daala va serrar les dents i va moure el cap, fent que la cabellera oscil·lés com un infern al voltant de la seva cara -. Sí -va assentir amb el cap mentre empassava aire -. Continuï.
-No disposem dels recanvis suficients per reparar els sistemes d'armament extern danyats -va dir en Kratas -. Les nostres bateries turbolàser d'estribord han quedat en molt mal estat, però potser aconseguirem reparar-ne dues.
La Daala va intentar ser optimista.
-Això podria ser suficient per defensar-nos si som atacats -va dir -. Però hem d'esperar no trobar-nos en semblant situació, naturalment... Bé, de moment ens abstindrem d'iniciar cap acció agressiva. Ho ha entès?
En Kratas va posar cara d'alleujament.
-Entès, almirall. Podem reparar la major part de les bretxes del casc i repressuritzar algunes cobertes, encara que... -Va vacil·lar, i les seves gruixudes celles es van unir fent pensar en un cuc pelut gegant -. Però la veritat és que no veig de què pot servir-nos el fer-ho -va concloure per fi -. No necessitem aquests nivells d'allotjament, i ateses les circumstàncies reparar-les gairebé esgotaria els recursos disponibles. Els nostres equips de reparacions estan treballant sense parar, i suggereixo que consagrem tots els nostres esforços a recuperar els sistemes relacionats amb les funcions de suport vital i els necessaris per seguir el rumb.
La Daala va assentir lentament.
-Torno a estar d'acord amb vostè, comandant -va dir -. És una decisió difícil, per descomptat, però hem de ser realistes. Hem perdut aquesta batalla..., però la guerra continua. No buscarem excuses al nostre fracàs, i seguirem esforçant-nos al màxim pel bé de l'Imperi.
La Daala va fer una altra breu inspiració d'aire gelat i va tornar la mirada cap al visor del pont per contemplar el panorama estel·lar que s'estenia davant seu, un gegantí camp d'estrelles travessat per una franja d'un blanc lletós. Després va tornar la vista cap al dens nucli, i va veure com els estels semblaven formar un riu colossal que s'estenia a través del disc de la galàxia. El Gorgona s'estava dirigint cap a la inflor lluminosa del centre galàctic.
- Quina és la seva opinió sobre la moral a bord, comandant? -Va preguntar baixant la veu.
En Kratas va fer un pas més cap a ella per poder respondre-li en un to el més baix possible.
-Ja sap que comptem amb una dotació excel·lent, almirall -va dir -. Estan ben entrenats i han estat ensinistrats a consciència. però... Bé, han patit greus derrotes repetidament i...
- Han perdut la fe en mi? -Va preguntar la Daala.
El seu rostre semblava haver estat tallat en pedra. La Daala va fer apilament de valor i va intentar amagar que una resposta afirmativa d’en Kratas podia resultar devastadora. Va desviar els seus ulls verd maragda, tement que en Kratas pogués veure-hi alguna cosa que la delatés.
- I tant que no, almirall! -Va exclamar en Kratas amb una ombra de sorpresa a la veu -. Tots tenen la màxima confiança en vostè.
La Daala va assentir per ocultar el prolongat sospir d'alleujament que va escapar dels seus llavis, i després es va tornar cap al tinent de comunicacions.
-Vull un canal obert per l'intercomunicador general -va dir alçant la veu -. Vaig a dirigir-me a tot el personal.
La Daala va intentar posar una mica d'ordre en els seus pensaments mentre el tinent s'afanyava a obeir-la amb un assentiment de cap.
-Atenció tot el personal del Gorgona -va dir amb veu alta i ferma que va crear ressons per tots els malmesos nivells de la nau -. Desitjo felicitar-los pel seu excel·lent comportament contra un enemic que ens venç una vegada i una altra ajudat per la traïció i una increïble bona sort..., però ara hem de preparar-nos per a la propera fase de la batalla. Ens dirigim cap als Sistemes del Nucli, les últimes fortaleses que segueixen jurant lleialtat a l'Imperi. Originalment no tenia intenció d'unir-me a un dels senyors de la guerra imperials que intenten aconseguir el control d'aquesta zona de l'espai, però els últims esdeveniments m’han deixat molt clar que hem de concentrar-nos en el combat més important. Hem de convèncer-los que els rebels són el seu veritable enemic, i demostrar als qui segueixen sent lleials a l'Emperador que hem d'estar units per ser forts.
La Daala va fer una breu pausa abans de continuar parlant.
-Sí, el Gorgona ha patit greus danys -va dir alçant la veu -. Sí, hem patit severes pèrdues. Hem estat ferits..., però mai serem derrotats! Proves com les que acabem de viure només serveixen per fer-nos més forts. Segueixin esforçant-se per aconseguir que el Gorgona recobri el seu antic poder. Gràcies a tots.
Va indicar al tinent de comunicacions que tallés la transmissió amb un gest de la mà, i es va tornar de nou cap al torrent d'estrelles en continu moviment.
Els bancs de dades del Gorgona contenien tota la informació que la Daala havia extret dels ordinadors d'accés reservat de la Instal·lació de les Goles. Els dissenys d'armes i nous conceptes ajudarien enormement a l'Imperi en la propera fase de la guerra.
La Daala va romandre immòbil al pont gelat amb les seves mans enguantades a l'esquena, i va contemplar com l'univers es desplegava davant seu.
El Destructor Estel·lar Gorgona va seguir avançant cap als Sistemes del Nucli. La Daala sabia que la victòria seria seva si continuava lluitant i no es deixava abatre. Sí, algun dia triomfaria...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada