dijous, 12 de juny del 2014

Campions de la Força (XXXVII)

Anterior



37

Una especialista tàctica va colpejar el tauler de control amb el puny a la sala d'operacions de la Instal·lació de les Goles.
- Els escuts estan començant a fallar, general Antilles! -Va anunciar.
Un enginyer va arribar corrent pel passadís i va entrar a la sala. Estava panteixant, i tenia el rostre enrogit. La suor li havia pegat els cabells al front, i els seus ulls blaus estaven vidrats pel pànic.
- Els sistemes de refrigeració temporal que vàrem instal·lar a l'asteroide del reactor s'han avariat a causa dels repetits impactes! No esperàvem que haguessin d’aguantar un càstig semblant... El reactor esclatarà d'un moment a un altre, i aquest cop no hi ha cap possibilitat d'improvisar algun tipus de control.
En Wedge va serrar les dents, va mirar la Qwi i li va estrènyer la mà.
-Bé, crec que li estalviarem unes quantes molèsties a la Daala -va dir -. Ha arribat el moment d'evacuar el complex.
En Luke havia estat immòbil al seu costat, però va girar bruscament sobre si mateix en aquell instant.
- Ep! On és en Kyp?
Però el jove havia desaparegut.
-No ho sé -va respondre en Wedge -, però no tenim temps de buscar-lo.
El cor d’en Kyp Durron bategava amb un bategar ensordidor dins del seu pit, però va usar una tècnica de relaxació Jedi i es va obligar a calmar-se. Necessitava que tot el seu organisme funcionés de la manera més eficient possible proporcionant energies quan les necessités, i no podia permetre que la por o l'esgotament li impedissin aconseguir el seu objectiu.
L’algaravia de les alarmes i l'estrèpit de l'atac exterior feien vibrar tota la Instal·lació. Soldats de la Nova República anaven i venien corrent pels passadissos, recollint equip i apressant-se per a tornar als seus transports.
Ningú es va aturar a mirar en Kyp. Si algú s'hagués pres la molèstia de preguntar-li què estava fent allà, en Kyp hauria utilitzat un senzill truc Jedi per distreure'ls i ennuvolar les seves memòries, fent-los creure que mai l'havien vist.
El Mestre Skywalker no se n'havia adonat de la seva marxa, i això li complaïa. La sobtada aparició de l'Estrella de la Mort i les repetides andanades que plovia des del Gorgona havien fet que en Kyp comprengués el que havia de fer.
També sabia que el Mestre Skywalker intentaria detenir-lo, i en Kyp no podia perdre ni un segon discutint amb ell.
Havia utilitzat els seus poders, i esperava fervorosament que fossin poders del costat de la llum, per distreure a tots els que l'envoltaven mentre sortia al corredor. En Kyp havia ennuvolat els seus pensaments i les seves intenses emocions en un vel de boirina, i això va fer que en Kyp passés desapercebut entre el caos a menys que el Mestre Skywalker fes un esforç clarament dirigit a trobar-lo.
El compàs de la batalla que s'estava lliurant a l'exterior es va anar accelerant mentre corria pels passadissos, i en Kyp va comprendre que la Instal·lació de les Goles no podria aguantar molt més temps. Si el prototip de l'Estrella de la Mort aconseguia disparar el seu feix superlàser ni que fos una vegada, tots quedarien aniquilats en un instant. L'Estrella de la Mort s'havia convertit en la principal amenaça de la nova situació.
En Kyp va seguir corrent pels túnels oberts a la roca que portaven fins a l’hangar de manteniment on havia posat el Triturador de Sols, i va recordar com ell i en Han havien fugit de les mines d'espècia de Kèssel. Pensar en Han va fer que se sentís esquinçat per una punxada de dolor i pena.
L'Estrella de la Mort havia tornat a aparèixer al centre de les Goles, però en Kyp no havia vist ni rastre del Falcó Mil·lenari. Significaria això que en Han havia mort, que havia estat destruït durant el seu intent de sabotatge?
En Kyp havia estat maleït amb el defecte de ser tan impulsiu que prenia les decisions i les portava a la pràctica sense aturar-se a pensar en les conseqüències, però en aquells moments el defecte s'havia convertit en una virtut. Havia de combatre els enemics de la Nova República, i no podia parar-se a pensar i sospesar els resultats finals de les seves accions.
En Kyp sabia que tenia moltes culpes que expiar. Hi havia prestat oïdes als ensenyaments fosques de l’Exar Kun, i havia estat a punt d'acabar amb el seu instructor i Mestre Jedi. Hi havia arrencat els records de la ment de la Qwi Xux. Hi havia robat el Triturador de Sols i havia destruït sistemes estel·lars sencers..., i havia causat la mort del seu germà Zeth.
Estava decidit a fer el que pogués per salvar els seus amics, i no només per alleujar la seva consciència culpable, sinó també perquè mereixien viure i poder continuar la seva lluita perquè la llibertat acabés regnant en tota la galàxia.
En Kyp va contemplar la llustrosa textura metàl·lica dels flancs facetats del Triturador de Sols. El blindatge quàntic reflectia la llum projectant-la en direccions imprevisibles i distorsionant-la, amb el resultat que creava la impressió que la superarma havia estat construïda amb feixos d'una estranya llum lenta.
Va enfilar pels esglaons de l'escaleta hissant-se amb mans tremoloses fins a la cabina. En Han Solo i en Chewbacca havien penjat per aquells mateixos esglaons per entrar al Triturador de Sols durant la seva fugida de la Instal·lació de les Goles. El germà d’en Kyp havia intentat enfilar-se per ella abans que l'estrella de Càrida esclatés..., però en Zeth no havia aconseguit arribar fins a la cabina.
En Kyp va tancar l'escotilla com si s'estigués separant de la resta de la galàxia per a tota l'eternitat. No sabia si tornaria a veure l'exterior o si tornaria algun dia a Coruscant, i ni tan sols sabia si tornaria a parlar alguna vegada amb Han Solo o amb el Mestre Skywalker.
Es va deixar caure al seient de pilotatge i va utilitzar una tècnica Jedi per calmar la frenètica agitació dels seus pensaments. Feia només unes hores ell i en Luke havien estat viatjant a bord del Triturador de Sols, dos companys que xerraven tranquil·lament de les seves vides i de les seves esperances. Tot això pertanyia al passat, i en Kyp ja no podia pensar en res que estigués més enllà dels senzills controls del Triturador de Sols.
Va fer elevar-se la nau en forma d’arç sobre els seus feixos repulsors, i després la va pilotar pel llarg túnel de llançament fins al buit on s'estava lliurant l’aferrissat combat espacial.
En Kyp va avançar cap a la gegantina esfera esquelètica de l'Estrella de la Mort. Ja havia estat testimoni de com d’efectiu que podia arribar a ser el blindatge ultra-resistent del Triturador de Sols quan en Han Solo el va llançar a tota velocitat contra la torre del pont de l’Hidra, però ni tan sols l'armadura quàntica podia ser capaç de suportar un tret del superlàser de l'Estrella de la Mort.
En Kyp encara disposava de dos torpedes de ressonància que podien crear una supernova. Dubtava que pogués arribar a provocar una massa crítica en l'estructura del prototip, però un impacte directe seguiria causant una reacció en cadena de considerable magnitud.
En Kyp va imprimir una mica més de velocitat al Triturador de Sols, aquella nau diminuta que era un mer puntet lluminós gairebé perdut sobre l'immens llenç de gasos multicolors que giraven al voltant dels forats negres de les Goles.
I una enlluernadora flor taronja i blanca va aparèixer de sobte en el nucli d'energia que ocupava el centre de l'Estrella de la Mort, indicant que s'acabava de produir una petita explosió, i un instant després el Falcó Mil·lenari va emergir de la superestructura i va anar adquirint velocitat a mesura que s'allunyava en direcció oposada.
En Kyp va comprendre que en Han Solo havia sobreviscut, i es va sentir envaït per una deliciosa onada d'alleujament i triomf que va fondre tot el gel dels seus temors. Ja podia atacar a l'Estrella de la Mort sense cap preocupació aprofitant que acabava de patir nous danys, i després aniria a per Daala.
Va connectar els sistemes de punteria i armament. Els seus sentits Jedi li van permetre percebre el sobtat flux d'energia que va inundar el generador toroïdal de torpedes sota d'ell, i en Kyp va saber que aquesta energia seria suficient per destruir un estel.
Hauria de fer-lo servir per última vegada.

L'explosió produïda en el nucli d'energia va fer que tot l'Estrella de la Mort es balandregés. El soldat que havia estat intentant desmantellar els detonadors va sortir disparat cap a enrere i va quedar convertit en una pasterada d'ossos incinerats i fragments d'armadura de plastiacer.
El detonador havia obert una esquerda en el cilindre del nucli, i un raig de foc radioactiu va començar a brollar per entre les dents de serra de les planxes destrossades.
Les cues cefàliques d’en Tol Sivron es van tensar sota els efectes de la indignació.
- Vaig donar l'ordre que aquests dos soldats impedissin el sabotatge!-Va cridar, i va girar sobre si mateix per encarar-se amb el líder de divisió devaronià -. Apunti els seus números de servei i faci una anotació disciplinària especial en els seus historials, Yemm! –En Sivron va tabalejar amb les urpes sobre el braç de la seva butaca fins que es va haver calmat prou per poder recordar que encara havia d'ocupar-se d'un petit detall -. Ah, sí... -Va afegir -. I també vull una avaluació de danys, entesos?
En Doxin va anar corrent cap a una consola de diagnòstic i va sol·licitar un informe visual.
-Pel que sé dels dissenys del prototip, sembla haver-hi una bretxa relativament insignificant en el nucli d'energia, director -va dir uns instants després -. Podem reparar-ho abans que els nivells de radiació arribin a ser massa elevats. És una sort que només un d'aquests detonadors esclatés, per descomptat, ja que en cas contrari no podríem taponar la bretxa.
El capità de les tropes d'assalt s'havia posat dret i estava donant ordres a tota velocitat per la ràdio del seu nucli.
-Ja he enviat tot un esquadró de soldats a baix perquè es posin els vestits de buit, senyor -va dir -. També els he ordenat que reparin l'avaria costi el que costi sense preocupar-se de la seva seguretat personal.
-Excel·lent, excel·lent -va dir distretament en Tol Sivron -. Quan podré tornar a disparar el superlàser?
El capità va estudiar els seus panells de control. El casc de plastiacer blanc ocultava totes les seves expressions.
-Els soldats ja s'han posat els vestits i van cap allà -va dir -. Estan baixant per les passarel·les. -El capità va tornar el cap i va contemplar a Sivron amb els seus visors negre mat -. Si els treballs de reparació segueixen el curs planejat, podrà tornar a disparar dintre de vint minuts.
-Doncs llavors ordeni’ls que es donin pressa -va dir en Sivron -. Si la Daala se m'avança i destrueix la Instal·lació de les Goles abans que jo hagi pogut fer-ho... Bé, capità, li adverteixo que en aquest cas m'enfadaré moltíssim.
-Sí, director -va respondre el capità.
En Tol Sivron va contemplar amb creixent frustració com el Falcó Mil·lenari s'allunyava d'ells, seguint un rumb que el portaria a desaparèixer entre les naus que estaven combatent dins de les Goles. Es va adonar que les naus de la Nova República havien conquistat el seu complex, i va observar amb expressió pensativa l'aglomeració de planetoides en la qual havia passat tants anys de la seva carrera. Després va tornar la mirada cap al Destructor Estel·lar de l’almirall Daala... La Daala, a la que avorria, que havia deixat abandonat al Sivron i havia abandonat el seu lloc en el moment en què Sivron més la necessitava.
-Tants blancs i tan poc temps... -Va murmurar per a si mateix mentre es removia nerviosament a la butaca de pilotatge.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada