dimarts, 10 de juny del 2014

Campions de la Força (XXXIV)

Anterior



34

L'estructura esquelètica del prototip romania amagada a l'altre costat del cúmul de les Goles amb tots els seus sistemes d'energia desconnectats mentre Tol Sivron, Golanda, Doxin, Yemm i el capità de les tropes d'assalt celebraven una reunió per analitzar i discutir les implicacions de la seva nova situació.
Havien necessitat uns minuts per trobar un magatzem buit que pogués ser reconvertit en una sala de conferències adequada, i havien hagut de prescindir de les seves begudes calentes i la seva rebosteria matinal. Però en Sivron era conscient que estaven passant per moments molt greus, i això volia dir que tots haurien de fer sacrificis en nom de l'Imperi.
-Li agraeixo molt que ens hagi assenyalat aquest buit en els nostres plans, capità -va dir, obsequiant-lo amb un somriure ple de dents punxegudes.
El capità de les tropes d'assalt els havia mostrat un apèndix dels procediments d'emergència on hi havia una clàusula referent al secret total que havia d’envoltar tots els invents de la Instal·lació de les Goles. La clàusula, que es trobava sota el sots-encapçalament «Disseminació d'informació», no podia ser més clara: «L'accés dels rebels a les investigacions i les dades desenvolupades per la Instal·lació de les Goles haurà de ser impedida costi el que costi.» El capità havia afirmat que aquesta clàusula podia ser interpretada com una ordre de destruir la Instal·lació de les Goles després que hagués estat conquerida per les forces rebels.
- «Costi el que costi»-va repetir el capità -. És clar que això significa que hem de destruir la Instal·lació abans de permetre que els rebels tinguin accés a la nostra feina.
-Bé, això ens dóna una altra oportunitat de disparar el nostre superlàser pel bé de l'Imperi -va dir en Doxin, i va enarcar les celles primes com filferros de manera que el seu cuir cabellut es va omplir d’arruguetes, adquirint una curiosa semblança amb una duna solcada per les erugues d'un vehicle tot terreny.
Yemm, el devaronià, seguia passant les pàgines i examinava paràgraf rere paràgraf de les normes de procediment, estudiant la terminologia en el seu quadern de dades.
-No trobo res que contradigui la interpretació del capità, director Sivron -va dir per fi.
-Bé, llavors queda aprovada la moció -va dir en Sivron -. Portarem el prototip de tornada a les Goles, utilitzant per a això la nostra trajectòria de vol anterior. Ocupin-se dels detalls, capità.
-Sí, senyor -va dir el capità de les tropes d'assalt.
-Bé, llavors tot resolt -va dir en Tol Sivron mentre feia repicar les seves llargues urpes sobre la superfície de la taula -. Si no hi ha cap altre tema del qual parlar, s'aixeca la sessió.
Tots es van posar drets per marxar, allisant-se els uniformes i començant a allunyar-se de la taula.
En Tol Sivron va agafar un petit cronòmetre, va veure que només havien transcorregut dues hores i va parpellejar mentre els seus ullets s'omplien de sorpresa. Havia estat una de les reunions més curtes que havia presidit en tota la seva carrera com a administrador científic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada