dissabte, 7 de juny del 2014

Campions de la Força (XXIX)

Anterior



29

La Leia es va sorprendre de veure que la Mon Mothma seguia aferrant-se a la vida. Es va inclinar amb la cara plena de preocupació sobre el llit de mort de la Cap d'Estat, i va contemplar el calidoscopi d'aparells mèdics i sistemes de suport vital que es negava a permetre que la Mon Mothma morís.
Hi va haver un temps en què aquella dona de cabells castanys rogencs havia estat la rival més temible del pare de la Leia en les discussions del Senat, però la Mon Mothma terriblement malalta que agonitzava davant ella ja no podia sostenir-se dempeus. La seva pell s'havia tornat grisenca i translúcida, i la Mon Mothma s’havia aprimat tant que semblava un pergamí ressec estirat sobre una estructura d'ossos. La Mon Mothma va anar obrint les parpelles a poc a poc, movent-les amb un esforç tan gran com si fossin gruixudes comportes blindades. Les seves pupil·les van necessitar molt temps per centrar-se en el seu visitant.
La Leia va empassar saliva i va sentir com si tingués l'estómac ple de plom calent. Va estendre una mà de dits tremolosos per fregar el braç de la Mon Mothma, tement que la més lleu pressió pogués produir-li morats.
-Leia... -Va murmurar la Mon Mothma -. Has vingut.
-He vingut perquè em vas demanar que ho fes -va respondre la Leia.
En Han havia deixat la seva dona i dels nens a Coruscant i havia explicat amb expressió malhumorada que havia de tornar a anar-se'n amb Lando, però havia promès que aquest cop només trigaria alguns dies a tornar. La Leia ho creuria quan el veiés, per descomptat, i mentrestant, horroritzada, perplexa davant el cada vegada més ràpid empitjorament de l'estat de la Mon Mothma.
-Els teus fills... Ja no corren cap perill?
-No, la Wínter s'ha quedat aquí per protegir-los, i no permetré que tornin a separar-se de mi.
La Leia estaria encara més ocupada que abans, i tindria menys temps que mai per veure en Han o als seus fills. Durant un moment va envejar la plàcida vida dels funcionaris que podien oblidar-se del treball al final de la jornada laboral i tornar a casa, deixant que les tasques no acabades esperessin fins al dia següent. Però la Leia havia nascut Jedi i havia estat educada pel senador Bail Organa. Tota la seva vida havia estat dirigida cap a un destí més gran, i no podia donar l'esquena als seus deures públics o privats.
Es va empassar una profunda glopada d'aire i va percebre les repugnants olors dels desinfectants i medicines que havien impregnat l'atmosfera d'aquella habitació, i l'ombra acre de l'ozó dels esterilitzadors d'aire.
La Leia se sentia terriblement impotent. El goig i l'excitació que s'havien apoderat d'ella després de la derrota de la força d'atac i el rescat del seu fill semblaven sobtadament trivials quan se'ls comparava amb la batalla contra aquell verí d'acció lenta que estava lliurant la Mon Mothma. Saber que l'ambaixador Furgan havia mort i que ja no podia gaudir del seu triomf no era cap consol per a ella.
-He presentat la meva dimissió al Consell -va dir la Mon Mothma parlant molt a poc a poc i amb veu entretallada -. No seguiré exercint les funcions de Cap d'Estat.
La Leia va comprendre que les paraules d'ànim resultarien tan buides com inútils i va reaccionar pensant primer en la Nova República, tal com li havia ensenyat a fer Mon Mothma.
- I què hi ha del govern? -Va preguntar-. No tens por que els membres del Consell comencin a barallar-se els uns amb els altres, i que no aconsegueixin cap resultat pràctic perquè siguin incapaços d'arribar a un consens? A qui recorreran ara a la recerca d'un lideratge?
Va baixar la mirada cap a la Mon Mothma, i va veure que el seu rostre esgotat i amagrit el mirava amb els ulls il·luminats per la brillantor de l'esperança.
-Tu seràs la nostra líder, Leia -va dir la Mon Mothma.
La Leia es va quedar bocabadada de perplexitat i només va poder parpellejar. La Mon Mothma va trobar les forces necessàries per moure el cap en un assentiment gairebé imperceptible.
-Sí, Leia... -Va dir -. El Consell es va reunir per discutir el nostre futur mentre tu estaves fora de Coruscant. La meva dimissió no va sorprendre ningú, i vàrem votar unànimement que tu havies de substituir-me en el càrrec.
-Però... -Va balbucejar la Leia.
El cor li estava bategant a tota velocitat, i sentia que li donava voltes el cap. No havia esperat allò o, almenys, no en aquests moments. Després d'una o dues dècades més de serveis a la Nova República potser sí, però fins llavors...
-Tu seràs la cap d'Estat de la Nova República, Leia. Si em quedés alguna reserva d'energia que poder lliurar, te la transmetria sencera. Vas a necessitar-la per mantenir unida aquesta República nostra que tot just acaba de néixer.
La Mon Mothma va tancar els ulls, i els seus dits es van tensar sobre la mà de la Leia estrenyent-la amb una encaixada sorprenentment ferma.
-Seguiré cuidant de tu fins i tot quan la meva anat...
La Leia s'havia quedat sense parla, i va romandre agenollada durant molta estona al costat del llit de la Mon Mothma fins ben entrada la nit de Coruscant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada