dimarts, 3 de juny del 2014

Campions de la Força (XXI)

Anterior



21

En Han Solo es delia per què se li permetés apropar-se a Kyp Durron a les cambres del Consell de Coruscant per poder consolar el seu jove amic, però els sentinelles armats de la Nova República que envoltaven en Kyp feien totalment impossible que ningú s'aproximés a ell.
En Kyp es movia molt lentament, com si estigués caminant sobre un munt de vidres trencats amb els peus descalços. Els seus ulls s'havien tornat opacs i velats i el seu rostre estava solcat per una infinitat de noves arrugues, com si l'esperit fosc d’Exar Kun hagués descarregat els seus quatre mil anys d'existència sobre les espatlles d’en Kyp.
El Triturador de Sols tornava a estar en poder del departament de seguretat de la Nova República, i la Mon Mothma havia prohibit l'accés a la zona a qualsevol persona que no comptés amb la seva autorització personal per entrar-hi. No hi hauria més investigacions que intentessin esbrinar com funcionava la superarma. La caòtica venjança duta a terme per en Kyp havia demostrat com d’horrible que realment era el Triturador de Sols.
L'atmosfera de les cambres del Consell estava impregnada per les olors asfixiants resultat de la tensió general i la manca de ventilació. La pedra afegia una olor de floridura vella a l'estada, i en Han va pensar que aquell lloc li posava nerviós i li produïa una aguda sensació de claustrofòbia.
Els membres del Consell portaven els seus uniformes oficials com si fossin armadures de combat, i frunzien les celles com vells sentinelles que es disposessin a dictar sentència. Alguns no semblaven haver descansat ni un instant. En Han se sentia profundament inquiet davant la perspectiva d'haver d’enfrontar-s'hi sense que la Leia estigués al seu costat. La seva esposa se n'havia anat de Yavin IV amb en Terpfen, suposadament per anar a veure a l’Ackbar, però en Han no havia pogut esbrinar què havia estat d'ella. La Leia sabia com tenir cura de si mateixa, per descomptat, i en Han no s'havia atrevit a deixar sol en Kyp amb la temible gossada de depredadors del Consell.
La Mon Mothma, flanquejada pels seus omnipresents androides mèdics, semblava ser només parcialment conscient del que estava passant al seu voltant. Cap membre del Consell s'atreviria a suggerir que abandonés el seu càrrec mentre ella estigués disposada a seguir assistint a les reunions, encara que contribuïa molt poc a elles. En Han va quedar atònit de veure fins a quin punt havia empitjorat l'estat de la Mon Mothma durant els últims dies.
Un dels funcionaris que romanien immòbils flanquejant l'arcada plena de talles que emmarcava la gran porta d'entrada va agitar una campaneta cilíndrica, i va fer vibrar l'atmosfera amb la puresa d'una perllongada nota musical que va indicar a tots els presents el començament oficial de la reunió.
En Han no sabia gran cosa sobre el protocol governamental, però no estava disposat a romandre creuat de braços sense fer res mentre En Kyp era trepitjat per un munt de buròcrates que ocupaven alts càrrecs. Havia d'actuar, i va fer un pas cap endavant abans que cap membre del Consell hagués tingut l'oportunitat de parlar.
- Ep! -Va exclamar -. Podrien permetre’m intercedir en favor del meu amic en Kyp Durron?
L'ancià general Jan Dodonna es va posar dret. El barbut militar, tan vell i colrat pel pas del temps que semblava un tros de fusta trobat a la deriva sobre les ones, encara semblava estar ple d'energies, i la seva mirada va fulminar en Han.
-El presoner pot parlar per si mateix, general Solo -va dir -. No hi ha dubte que fins ara no ha mostrat cap reluctància a l'hora d'actuar per si mateix, oi? Deixeu que contesti a les nostres preguntes.
En Han va retrocedir, una mica mortificat per la reprimenda, i va abaixar la vista cap a terra per dedicar-se a seguir els dibuixos d'esquerdes de les lloses. Dodonna havia estat el primer membre del Consell a parlar, i es va inclinar cap endavant per baixar la mirada cap a Kyp. El jove va alçar el seu cap cobert de flocs despentinats, va contemplar l'ancià geni de l'estratègia i va parpellejar com si tingués molta son.
-Va robar el Triturador de Sols. Kyp Durron -va dir Dodonna-. Va atacar i va deixar temporalment incapacitat al Mestre Jedi Luke Skywalker. Va fer esclatar la Nebulosa del Calder, i després va destruir dos sistemes estel·lars habitats més. No vaig a discutir el significat tàctic de les seves accions, però no podem tolerar l'existència de forces incontrolables que dicten les seves pròpies ordres i que causen la destrucció al seu capritx!
Els altres membres del Consell van murmurar que estaven d'acord amb ell, i un instant després la veu greu i una mica gutural del general Rieekan va ressonar a la cambra.
-El Consell ja havia decidit que el Triturador de Sols mai seria utilitzat -va dir -. El vam enviar a un lloc on ningú podria posar les mans sobre ell, però vostè va frustrar els nostres desitjos de manera conscient i deliberada.
La resta del Consell va guardar silenci després d'haver sentit les paraules d’en Rieekan. Tots semblaven cremar en desitjos d'afegir les seves pròpies condemnes a les que ja havien estat proclamades en veu alta, però comprenien que no hagués servit de gaire.
En Kyp va parlar per fi. La seva veu va sonar impossiblement feble i estrident, i això va servir per recordar en Han i a la resta dels presents com era de jove en realitat aquell noi.
-No tinc cap excusa per les meves accions -va dir en Kyp -. Acceptaré les conseqüències.
- Fins i tot si les seves accions exigissin que es dictés la pena de mort? -Va preguntar l'obès senador Threkin Horm -. Una destrucció de la magnitud que vostè ha causat només mereix l'execució.
- Ei, un moment! -Va exclamar en Han. Els membres del Consell el van fulminar amb la mirada, però en Han va fer cas omís dels seus silenciosos retrets -. Ho sé, ho sé... però escolteu-me durant un minut. En Kyp no era el mateix. Es trobava posseït per l'esperit maligne d'un Senyor Sith que ha estat derrotat posteriorment, i a més també va fer unes quantes coses bones. Va destruir la flota de la Daala. Quantes vides ha salvat fent això? Després de tot estem en guerra, no?
Les paraules de la Mon Mothma van sorgir dels seus llavis ressecs i esquerdats sota la forma d'un panteix sibilant. La seva veu s'havia convertit en un murmuri ofegat que amb prou feines podia sentir-se, i tota la cambra va quedar sumida en un profund silenci quan va començar a parlar.
-T'has tacat les mans amb la sang de milions de víctimes, Kyp Durron..., potser amb la de milers de milions. Som un cos de govern, no un tribunal. No tenim cap dret a decidir el teu destí. Tu... –La Mon Mothma va obrir i va tancar la boca convulsivament, com si tingués que utilitzar gairebé totes les seves energies merament per omplir els seus pulmons -. Has de ser jutjat pel Mestre Jedi. Nosaltres no estem qualificats per jutjar els teus crims.
Després va alçar una mà en un gest dirigit en Han.
-Porti’l a Yavin IV, general Solo -va concloure -, i deixeu que el Mestre Skywalker decideixi el seu destí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada