dilluns, 16 de juny del 2014

Resplendor de Glòria (I)


resplendor DE GLÒRiA
 


Tony Russo

I

-Cada mercenari vol ser recordat. -Lex "Vornskr Boig" Kempo es va aturar un moment mentre el marró i el verd de la selva de Gabredor III s'alçava cap al seu vaixell de càrrega que baixava. Amb un somriure sardònic, el viatger espacial va girar al seient del pilot i va mirar la Brixie -. Un mercenari no es retira amb gràcia. Tampoc hi ha cap Llar per a Mercenaris de la Tercera Edat. El que un veritable mercenari desitja és marxar..., en una resplendor de glòria.
- De debò? -Brixie Ergo es va moure nerviosament girant en una de les cadires d'acceleració situades darrere de l'estació del copilot. L'espai era estret al vaixell de càrrega lleuger corellià modificat, sobretot al davant. La nau va donar una sacsejada i va tremolar quan es va enfonsar més profundament a l'atmosfera del planeta. Kempo va mostrar un somriure maliciós ple de dents.
-Per descomptat.
El que semblava un encreuament entre una ordre i un grunyit va sortir de l'ésser cobert de pelatge que ocupava en aquell moment al seient del copilot al costat d’en Kempo.
-Deixa tranquil·la la novella. -Sully Tigereye era un trunsk, una robusta espècie d'alienígenes coneguts per la seva capacitat de lluita i per un igualment llegendari mal humor. Un eriçat pelatge marró cobria la totalitat del cos de Tigereye a excepció de la cara i els palmells de les mans. Com si emfasitzés el seu descontentament amb Kempo, va exhibir dos ullals esmolats i brillants sortint del seu llavi inferior. La Brixie va recordar les històries que els seus pares li havien explicat quan era nena, sobre trunsks que eren la principal atracció de molts espectacles de carnaval com a gladiadors i lluitadors.
Si Sully Tigereye havia format part d'un espectacle similar alguna vegada en el passat, mai ho havia dit. El que ella sí que sabia era que una vegada havia estat un membre molt condecorat d'una unitat d'infiltració d'èlit de la Nova República. Havent abandonat l'exèrcit de la Nova República, va continuar servint amb el seu antic coronel en una banda de mercenaris anomenats Llunes Roges. Era Tigereye qui havia estat nomenat com a cap d'equip per a aquesta missió, i va ser Tigereye qui havia triat la Brixie perquè els acompanyés com a metge de combat, tot i que era per a una missió que la Brixie encara no acabava d'entendre. Només amb asseure’s a prop d’en Lex Kempo i Sully Tigereye, l'antiga estudiant de medicina se sentia incòmoda, com si fos part d'un grup al qual no pertanyia realment.
L'objectiu dels mercenaris era una operació Gremi d’Esclavistes Karazak a l'aguait en els pantans i el dens fullatge de la selva de Gabredor III. Igual que els pocs arxius d'operacions dels Llunes Roges que havia tingut l'oportunitat d'estudiar durant el seu període de formació, qualsevol informació addicional sobre l'objectiu exacte i la raó per assaltar-lo no s'explicaria en detall fins que aterressin.
Això no només protegia els Llunes Roges, sinó també a qui els contractaven. Però tot aquest secretisme no tenia cap sentit per a la Brixie. Què podien esperar aconseguir contra tot un campament d'esclavistes? Qui va idear aquesta brillant estratègia, en qualsevol cas? D'altra banda, es va reprendre a si mateixa, unir-se a una força mercenària com els Llunes Roges per poder trobar els seus pares tampoc era exactament una estratègia brillant.
Tigereye va continuar renyant a Lex Kempo.
-No li vaig demanar que fos part d'aquest equip per mantenir-te entretingut. Limita't a pilotar aquest munt de ferralla, si no t'importa.
A diferència d’en Sully Tigereye, que tenia un aspecte rude per naturalesa però mostrava una sorprenent preocupació pels altres, "Vornskr Boig" Kempo fàcilment semblava haver estat tret directament d'un ombrívol holofilm. Afirmava haver servit en més d'una dotzena d'exèrcits i milícies privats, fins i tot un breu pas per l'Exèrcit Imperial com a explorador, com es desprenia del conjunt d'armadura de soldat explorador personalitzada que portava. Les peces d'armadura, normalment de color blanc com la closca d'ou, havien estat curosament decapades i termopintades amb un dibuix de camuflatge que encaixava en l'ambient selvàtic de Gabredor. Fundes i butxaques addicionals amagaven una varietat de fulles llancívoles, blàsters de mà, fonts d'alimentació, granades, medipacs, vares de llum i altres objectes útils. Amb el seu cabell tallat al zero, la seva prima cicatriu a la galta dreta i els seus ulls grisos, Kempo actuava com l’intimidant arsenal errant que semblava ser. Tot i això, Tigereye havia tocat un nervi. Kempo es va posar a la defensiva quan la nau va tornar a tremolar.
-Només estic tractant d'instruir al nostre metge de combat en els misteris de la psique mercenària, oh valent líder.
La Brixie va sentir gairebé immediatament que en Tigereye simplement odiava aquesta expressió. El trunsk ho va confirmar tornant el seu sinistre rostre cap a Kempo. Els trunsks no eren coneguts per la seva cordialitat, especialment sota condicions d'estrès.
- Podem tenir una mica menys de xerrameca, si us plau? -Va dir amb veu queixosa el quart membre del seu grup. De tots els que es feien dir membres dels Llunes Roges, Hugo Cutter era la probablement última persona que la Brixie hauria pensat que fos un mercenari. Un fugitiu del pavelló de traumes psicològics d'un hospital, potser, però mai un soldat. El cabell d’en Cutter era tan salvatge i imprevisible com les mirades que provenien dels seus ulls. Abans de l'inici de la missió, Lex Kempo li havia dit que Hugo Cutter havia arribat a estar inscrit a la prestigiosa Acadèmia Imperial d'Enginyers, només per ser inhabilitat després que trobés més interessant fer volar les coses en trossos que construir-les. D'altra banda, Kempo sempre havia tingut un do per l'exageració. Especialment quan parlava de si mateix.
La nau va descendir bruscament de nou. Cutter, assegut al seu costat, va respirar a fons. Va allargar la mà per calmar-lo. Cutter va reaccionar estrenyent encara més contra si mateix el sarró que portava a la falda.
- No em toquis!
-Ho sento -va balbucejar ella tractant de disculpar-se -. Només vaig pensar...
- Vas pensar què? -Ell va riure histèricament-. Que necessitaria ajuda d'algú com tu?
-No la liem... -Va murmurar Kempo en veu baixa amb un somriure tort.
-Silenci. Tots vosaltres -va advertir Tigereye mentre revisava el navegador de butxaca que portava en una bossa especial com part dels seus cinturons d'armes. Els seus enormes ulls grocs es van alçar i van capturar el reflex de l'humà amb cabell despentinat a la pantalla davantera de la cabina. Es van fixar en Cutter com a punts de mira -. Sobretot tu. Tranquil·litzeu-vos. Ja gairebé hem aterrat.
El nerviosisme d’en Cutter estava acabant amb la seva pròpia paciència.
La seva nau va tremolar de nou. Va tancar els ulls amb força.
- Ja saps el molt que odio les insercions!
-Relaxa't. Com agafis amb més força aquestes càrregues, és molt probable que les activis.
-Ho dubto. -El vaixell es va enfonsar bruscament en l'espessa atmosfera de Gabredor III. Va empassar saliva-. Es necessita un detonador disparat a triples intervals de freqüència per fer esclatar un explosiu focalitzat de Mesònics.
-Prendré nota d'això -va grunyir el pelut trunsk mentre mirava Kempo-. Quant de temps falta fins arribar al punt de destinació?
En Kempo va comprovar les lectures de navegació, que brillaven gairebé massa ràpid perquè la Brixie pogués seguir-les.
-Uns minuts més. L'emmascarament del sensor es manté fins ara. Més amunt, una patrulla de Z-95 ni es va molestar a ensumar el nostre deixant.
-Em sentiré millor quan estem a baix. Brixie, prepara el teu equip per moure'ns.
 -D'acord -va tractar de mantenir la veu ferma mentre descordava el seu arnès de subjecció. El vaixell de càrrega de sobte va perdre potència i va començar una caiguda en picat. La Brixie va caure immediatament sobre un gemegós Cutter, completament alterat per la seva excessiva proximitat. Kempo va lluitar amb els controls per estabilitzar la nau. Recuperant l'equilibri, la Brixie va tractar d'ignorar l'expressió d’en Cutter i els seus ulls completament tancats.
- Què va ser això? -Va preguntar en Tigereye.
En Kempo va negar amb el cap. Totalment concentrat, lluitava per recuperar el control de la nau. Tots els panells d'enginyeria es van il·luminar amb llums vermelles. Alarmes van sonar sorollosament. De sobte, el vaixell de càrrega es va inclinar cap a la dreta i va caure amb força cap avall. En Tigereye va començar a prémer interruptors, els propulsors de maniobra d'estribord de la nau no responien.
En Kempo va maleir en veu baixa amb les dents estretes.
- De totes maneres, on va aconseguir adquisicions aquest tros de porqueria corelliana? He vist millors cascs a Socorro!
- Pots aterrar?
En Kemp va mirar directament a Tigereye.
- Vols una opinió sincera?
La Brixie podia adonar-se que, aquesta vegada, Kempo ja no feia broma. Els sistemes estaven fallant per tota la nau. Al seu costat, va escoltar ploriquejar a Cutter. Quin mercenari estava fet.
En Tigereye es va descordar els seus propis cinturons de seguretat.
- Totes les mans a la càpsula salvavides ara! Això no és un simulacre!
Els altres es van aixecar dels seus seients, van agafar ràpidament equips i subministraments d'emergència i els van dipositar en la càpsula de supervivència. Per un breu instant durant el caos, la Brixie es va trobar a si mateixa mirant gairebé amb curiositat a Lex Kempo. El navegant corellià seguia dret davant dels controls del malmès vaixell de càrrega que queia en picat, fent un gest ajuntant les mans tancades d'una estranya manera. Potser es tractés d'un ritual conegut només pels viatgers espacials i les seves naus, va pensar. L'últim que va veure abans que les llums interiors fallessin va ser a ell oferint-li el seu somriure de costum. Els seus destins i la nau estaven a punt de separar-se de la manera més violenta.
-Espero que hagis fitxat per a tota la feina, Dama Brix. A partir d'ara, es posa cada vegada més interessant!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada