dimecres, 13 de març del 2019

The Thrawn Trilogy (XXXIV)

Anterior


34 Servint des del pou de tripulació del pont

El Tinent Dezon va observar detingudament els seus monitors en el pou de tripulació del pont. Havia calculat el vector d'entrada exacte més d'una dotzena de vegades, però volia assegurar-se de tenir raó. No, havia de tenir raó. Ara era un oficial imperial, i els errors eren una cosa que no podia permetre's cometre. El capità de la nau no es caracteritzava per la seva indulgència, i havia vist a més d'un tripulant sofrir pel més mínim error. No tenia cap intenció d'unir-se a les seves files.
Dezon havia estat reclutat per l'Armada Imperial des del seu planeta natal. Hauria preferit no haver de servir a l'Imperi, però no va tenir elecció. El seu món era un dels quals encara eren dominats per l'Imperi, i si volia que la seva família romangués fora de perill, havia de complir el seu període de servei obedientment i el millor que pogués. Era un dels molts joves que servien en naus capitals imperials. El seu entrenament havia estat breu però intens, i encara continuava. Però havia demostrat suficients mèrits per guanyar un rang d'oficial i un lloc en el pou de tripulació del pont del Creuer Interceptor Constrictor.
La nau havia rebut la trucada del Destructor Estel·lar Falcó de la Tempesta, sol·licitant ajuda per atrapar a una nau contrabandista que havia saltat a l’hiperespai a tres sectors de distància. El Falcó de la Tempesta va proporcionar el seu vector de salt, i el Constrictor es va desplaçar a una probable posició d'intercepció. Com a oficial al comandament de l'estació de projecció del pou de gravetat, li corresponia a Dezon calcular la ubicació adequada de les ombres de massa per interrompre el viatge hiperespacial de la nau contrabandista. Això era el que havia fet, i també havia calculat el temps aproximat d'arribada basant-se en el vector de la nau i en el seu tipus de motor. Tot el que havia de fer era ordenar als artillers de projecció que iniciessin la seqüència d'ombra de massa al moment adequat.
La teoria era senzilla. Les masses de gravetat a l'espai real es reflectien en l’hiperespai, permetent la navegació i el viatge codimensional. També feien perillós l’hiperespai. Una massa de gravetat no cartografiada en el camí d'una nau viatjant a la velocitat de la llum podia ser desastrosa... com pilotar una nau a tota velocitat contra un mur massís. Per sort, els motors hiperespacials estan equipats amb interruptors d'emergència que apaguen els motors i fan que les naus tornin a l'espai real abans de xocar-hi contra el que estigués provocant l'ombra de massa.
Amb grans generadors de pous gravitatoris, els Creuers Interceptors podien produir ombres de massa artificials on les necessitessin. Dezon era a punt de fer això mateix, traient a la nau contrabandista a l'espai real i retenint-la allà fins que arribés el Falcó de la Tempesta. Va comprovar els seus càlculs, i llavors va fer un cop d'ull al crono de la nau. Gairebé era l'hora, va pensar, i va sentir que la boca se li assecava. Era a punt de posar a prova el seu entrenament... i aquesta vegada de debò.
—Ara —va dir Dezon amb veu ferma, parlant directament a la seva unitat de comunicacions. Els artillers estacionats en els quatre projectors de pous de gravetat van confirmar l'ordre. Dezon va observar els quatre cons d'ones gravitatòries estenent-se per la seva pantalla—. Vinga, on estàs? —va murmurar per a si mateix, comprovant els seus càlculs una vegada més.
—Aquí està —va anunciar un dels seus tripulants del pou. Dezon va exhalar un sospir d'alleujament quan el vaixell de càrrega modificat va saltar fora de l’hiperespai. Sabia que només estaria desorientat per un instant. Després tractaria d'escapar. No podia permetre-ho.
—Colpegeu-li amb dos cons d'ones, a babord i a popa —va ordenar Dezon—, i mantingueu els altres dos preparats per si tracta d'escapar.
Mentre mantinguessin el vaixell de càrrega dins de les ombres de massa, no seria capaç de saltar a la velocitat de la llum. Fins i tot llavors, l’astrogador necessitaria diversos minuts per calcular una nova ruta hiperespacial. Per llavors, tot hauria acabat.
Un instant després, el Falcó de la Tempesta va aparèixer sense advertiment previ ni major ostentació. Immediatament va colpejar al vaixell de càrrega amb un mur de rajos tractors i va començar a remolcar-lo cap a les gargamelles obertes del seu hangar inferior.
—El tenim, Constrictor —va comunicar el Falcó de la Tempesta—. Gràcies per l'ajuda.
Dezon va confirmar la recepció del missatge mentre escoltava pesats passos aproximant-se per la coberta de comandament. Es va girar sobre si mateix i es va col·locar en posició de ferms, reprimint l'impuls d'aixecar la mirada cap al capità. Va romandre així durant diversos llargs segons, amb el cap ferm i els ulls fixos en les polides botes negres del comandant del Constrictor. Finalment, el capità va parlar.
—Bon treball, tinent —va dir secament—. Encara podrem convertir-li en un bon imperial.
—Sí, senyor, gràcies, senyor —va respondre Dezon mentre el capità donava la volta i es marxava. Havia actuat bé i havia evitat despertar la ira del capità... aquesta vegada. Només esperava que la següent vegada les coses fossin igual de bé.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada