dimarts, 12 de març del 2019

Últim joc (i Ep)

Anterior


EPÍLEG

Una vegada Sarne ha mort o fugit, i s'ha evitat la catàstrofe, les coses es calmaran ràpidament. Els supervivents tenen diverses setmanes per davant abans que arribi una força de rescat.
Us establiu al costat de les ruïnes fumejants de la fortalesa del Guardià Fosc. En morir aquest, el seu palau va semblar morir amb ell i es va contreure en diversos llocs. L'antany amenaçadora estructura ara és simplement patètica.
Però la sensació de triomf per la victòria dura poc; dispersos davant els vostres ulls hi ha restes de tancs repulsors i AT-ST, fumejants cràters d'explosions i peces perforades de blindatges de duracer. Aquí i allà, entre les despulles de l'aferrissada batalla hi ha centenars de cadàvers d'imperials, charr ontee i guerrers yapi. I per una vegada l'eteri gemec del vent del planeta no és l'única cosa que trenca el silenci: els laments dels ferits, atesos pels sobrecarregats metges de la Nova República i pels igualment atrafegats xamans yapi, fins i tot suren sobre el camp de batalla.
Tal vegada hàgiu guanyat la batalla contra el Moff Sarne i el Guardià Fosc... però el preu ha estat terrible.

 

El Bastió, amb els pocs supervivents imperials, es retira ranquejant a l’hiperespai ajudat del seu hiperimpulsor de seguretat.
Els bothans es reagrupen i expliquen que han estat seguint a l'Estrella Remota d'amagat des del començament del seu viatge. Ara intenten reparar les seves naus i fer funcionar un dels hiperimpulsors, però calculen que amb la capacitat de passatgers disponible no podran treure del sistema als supervivents. De fet hauran de deixar enrere a alguns dels seus si opten per tornar a Kal’Shebbol. Probablement això no sigui necessari, ja que els bothans saben que es va enviar una força des de Kal’Shebbol poc després que entressin en la Bretxa.
Els yapi no triguen a tornar a les seves acostumades picabaralles.
Setmanes més tard, una força de la Nova República arriba al sistema i rescata als tripulants de l'Estrella Remota i als bothans supervivents. Després de diverses setmanes de viatge el grup està de tornada a Kal’Shebbol i Monjai, la governadora del sector, els obsequia amb una entusiasmada rebuda.




Per a: Tinent Page
De: Mon Mothma
Assumpte: El denominat «Incident del Guardià Fosc» i la subsegüent protesta dirigida al Consell Provisional (ref. compbol 29843032)
ADVERTIMENT: CODI DE SEGURETAT ACTIVAT. ACABADA LA TRANSMISSIÓ S'ESBORRARÀ EL DOCUMENT...
Tt. Page:
El Consell desitja mostrar la seva condolença per la defunció del Capità Keleman Ciro. Sé que vostè l’apreciava tant com jo mateixa. La seva defunció ha estat molt desgraciada, la galàxia serà un lloc més trist amb la seva pèrdua.
La proposta que vostè va fer d'una cerimònia per condecorar a la tripulació de l'Estrella Remota està sent estudiada. Em temo, el meu vell amic, que la resposta seguirà sent la mateixa: no hi haurà cerimònia pública ni privada pels qui van trobar el sistema Kathol.
Tant jo com la resta del Consell tenim notícies que la tripulació de l'Estrella Remota va fer una labor excel·lent, i que va dur a terme una missió desesperada a la qual ara admetem que hauríem d'haver prestat major atenció. La Consellera Organa Solo es va mostrar especialment dolguda per no poder-li concedir a la tripulació de l'Estrella Remota el reconeixement que tan a pols s'ha guanyat.
Però la presència d'un planeta on existeixen la màgia «Ta-Ree» i aquests poderosos artefactes fantàstics és un objectiu massa temptador com per passar desapercebut a qualsevol ambiciós cacic imperial. Si la ciutadania tingués coneixement de la missió de l'Estrella Remota, també ho tindria l'Imperi.
I de nou ens enfrontaríem a la mateixa batalla.
Si de debò vol honrar-los pel que van lluitar —i pel que molts d'ells van morir—, és millor ocultar l'assumpte. Equips del Contraespionatge de la Nova República estan esborrant tots els arxius de la missió, i els supervivents de la mateixa han acceptat guardar absolut silenci. Les poques històries que puguin filtrar-se (especialment a través dels confidents de Loh’khar i Khzam) segurament no siguin considerades més que com a contes de viatger, i m'agradaria que d'aquí d'ara endavant fossin exactament això. Ja hem tirat terra sobre material delicat en altres ocasions, i em temo que ara també haurem de fer-ho.
Entre nosaltres: m'agradaria felicitar-li per haver seleccionat a tan excel·lent equip per realitzar aquesta missió. De nou estem en deute amb vostè.
Que la Força li acompanyi.
Mon Mothma

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada