dilluns, 18 de març del 2019

Dark Empire (II)

Anterior


2 El treball d'un rebel mai acaba...
El següent text s'ha obtingut d'una comunicació personal de l’Arhul Hextrophon a Voren Na’al durant la lluita de Coruscant.

Benvolgut Voren,
Quin temps ens ha tocat viure! Aquí a Chandrilà encara estem filtrant tota la informació dels diversos informes que van arribant. Fins ara estic d'acord: realment hem estat tots massa arrogants. Havíem assumit amb massa facilitat que Thrawn tan sols era les raneres mortals d'una vella bèstia.
Més aviat al contrari.
No obstant això, és sorprenent llegir els teus informes preliminars. Després de les ferides que vaig rebre a Caprioril, si alguna cosa tinc és temps, així que he estat editant algunes notes.
Des que em van donar l'alta a l'hospital, m'he estat allotjant en la vella datxa de la Mon Mothma al costat del Llac Sah’Ot. Fantàstiques vistes. El dolor no és excessiu, encara que els analgèsics que em va receptar el cirurgià no resulten suficients. Aquest és el problema dels doctors orgànics: no t'escolten si no els ve de gust fer-ho.
Com anava dient, puc entendre com has de sentir-te ara mateix. Realment és un moment de foscor per a la galàxia. Tot el que podem fer és esforçar-nos al màxim i fer el que puguem per preservar la Nova República. Per descomptat, les coses no estan tan malament com ho pinten Tarim o Bahni. Alguns mons mai han deixat de dir-nos «rebels». No obstant això, estem en una situació molt millor que fa deu anys.
Certament tenim una lluita entre mans, però si el seu comportament a Coruscant serveix d'indicatiu, les cèl·lules de combustible s'estan esgotant en tots dos costats. A pesar que els imperials estan tan ansiosos per derrotar-nos, no poden cooperar entre ells una vegada que la victòria sembla estar al seu abast.
Has tingut ja aquesta ocasió de parlar amb Skywalker?
Si us plau, envia'm els enregistraments al més aviat possible. Alguns dels meus subordinats no creuen tot el que han sentit en l'informe inicial que vas enviar.
Bé, ara com ara és suficient. Haig de descansar una mica si vaig a reunir-me amb el Capità Flin per parlar del fons commemoratiu.
Si us plau, envia a Rivoche els meus millors desitjos. Les nostres pregàries van amb ella. No et preocupis, noi; si no està fora de perill amb els generals Calrissian i Antilles a bord, on podria estar fora de perill? Si ha sobreviscut a Coruscant, pot sobreviure a qualsevol cosa.
Teu,
Arhul

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada