dimarts, 12 de març del 2019

Un bosc llunyà (II)

Anterior


CAPÍTOL 2

El Nivell 2012 corresponent a la Planta de Tractament Físic, era un regne de droides i maquinària, saturat amb la forta olor de dissolvents, i pobrament il·luminat, ja que poques vegades era visitat per éssers vius amb ulls sensibles. Chewbacca va consultar els plànols de la torre al seu datapad i, apagant la vara de llum per evitar alertar de la seva presència al lladre, es va obrir camí cap a la cavernosa sala. L'aire era calent, entebionat amb la sufocant calor mecànica, i el pis de duracer tremolava amb el rugit constant dels equips. Siluetes de droides de formes estranyes suraven, caminaven, i passaven per davant seu en la foscor, de vegades prou a prop com per revelar una repleta bufeta mucosa o un conjunt de penjants tentacles utilitaris.
Chewbacca va caminar circumdant la bomba de reciclatge de dos pisos que era el cor de l'autònom sistema de canonades de l'edifici, i després va arribar a una fosca extensió de pis obert. A la dreta, cap a l'interior de l'edifici, va albirar els gegantescs filtres rotatoris que transformaven les aigües residuals novament en aigua pura. Va estudiar els plànols per un moment més, i a continuació es va encaminar cap a les tenebres del seu costat esquerre.
—La xarxa externa de conductes de servei penja allà, al llarg del sostre —va dir Chewbacca—. Lumpy ha d'estar esperant-nos a cinquanta metres de distància de la paret est, és a dir, a uns quinze metres d'on ens trobem.
—Vols dir en el lloc on s'estan produint aquestes guspires? —li va preguntar Malla.
—Guspires? —Chewbacca va mirar en la direcció que assenyalava i va veure un petit ramillet de centelleigs blaus. Va canviar el datapad pel blàster de repetició que penjava d'un ganxo utilitari de la seva bandolera—. Què és el que estan soldant? Li vaig dir a la seguretat de l'edifici que buidés aquesta àrea.
—I et van dir a tu que deixessis que ells s'encarreguessin de manejar això. —La veu de la Malla s'havia aflautat a causa de la preocupació, reflectint tal vegada fins i tot la por—. Cada bosc té els seus udoladors oryyka. No poden allunyar-te del seu arbre, però poden arruïnar la teva caça.
—No van a arruïnar aquesta caça —li va assegurar Chewbacca—. No hi ha de què preocupar-se, tot està sota control.
—Tot no està sota control —va replicar Malla—. Si tot estigués sota control, un cadell d'onze anys d'edat no caminaria perseguint espies, i ningú estaria per allà realitzant soldadures.
Chewbacca sospir.
—Aviat estarà sota control —li va dir—. Creu-me.
Amb la promesa d'arrencar els braços de l'encarregat de seguretat del torn de dia, Chewbacca va sortir corrent pel pis. Per descarregar un esquema íntegre de l'edifici i aconseguir l'accés a la Planta de Física, s'havia vist obligat a comunicar-se amb Han, el que ara estava corrent de tornada a l'edifici i havia amenaçat amb fer un escàndol públic pel que fa a la falta de seguretat. D'altra banda, òbviament, el capità de seguretat havia volgut alentir les coses fins que pogués reunir al seu equip i prendre el control de la situació. Chewbacca hauria d'haver esperat semblant resposta. El tipus era, després de tot, un sullustà.
Mentre Chewbacca i Malla s'acostaven a les espurnes, van començar a distingir la forma d'un droide de reparació de sis braços. Que es trobava dempeus sobre els seus puntals hidràulics a cinc metres del terra, al mateix temps que realitzava la soldadura d'una nova reixeta de duracer sobre la sortida d'un conducte de servei. L'aire feia una pudor massa forta de metall fos, la qual cosa els impedia olorar qualsevol rastre de Lumpy o del lladre, o del perfum vessat de la Leia, però a la llum pampalluguejant, va poder apreciar en les parets un conjunt de caràcters gravats a làser, que ho identificaven com el conducte de servei pel qual Lumpy havia descendit.
—Atura’t! —li va ordenar Malla—. Deixa que el meu fill surti d'allà!
Com el droide continuava treballant, Chewbacca va rugir d'ira i va colpejar la culata del seu rifle làser sobre un dels seus puntals.
El droide finalment es va detenir i, sense deixar anar la reixeta que sostenia cap a la part superior, va inclinar el cap cap avall, en direcció a Chewbacca. En el lloc on se suposa que haurien d'haver estat els seus fotoreceptors, tenia una banda òptica TrangTwo Lowlight, una modificació comuna dissenyada per compensar la reducció de despeses d'il·luminació a les àrees de plantes automatitzades.
—No estic programat en aquest idioma —va dir el droide—. Si us plau, restableixi la comunicació en bàsic o en codi binari flaix.
Chewbacca, amb una gola wookiee que no podia formular les paraules del bàsic, grunyí i va apuntar el canó del seu blàster al droide, indicant-li que s'allunyés de la reixeta.
—Ho sento, no podem comunicar-nos. —El droide va tornar a dirigir la seva atenció cap a la reixeta i va tornar a encendre el seu bufador de soldadura—. Per la seva pròpia seguretat, Si us plau...
Chewbacca va disparar al droide en la seva font d'alimentació primària, i els seus sis braços van caure als costats, mentre que el bufador encara ardent gairebé talla l'extremitat que els sostenia, al moment de caure xiuxiuant al seu costat. La reixa de seguretat va caure un instant més tard, colpejant damunt del droide i gairebé derrocant al terra a Chewbacca. Malla el va empènyer fora del camí del bufador que començava a regirar-se.
—No podies utilitzar l'interruptor de circuits?
—Això era més ràpid. —Chewbacca va apagar el bufador de soldadura, a continuació, es va penjar el blàster damunt d'una espatlla i es va pujar sobre el droide fins arribar a la completa foscor del conducte de servei—. Lumpy?
En no obtenir resposta, Chewbacca va activar la vara de llum i va trobar diversos flocs del suau cabell d'un adolescent penjant sobre les soques de duracer on la vella reixeta havia estat tallada d'arrel, presumiblement pel lladre. La carcassa d'un cable conductor de gran potència estava tacada de sang, però no prou com per suggerir una baralla. Probablement, Lumpy o el lladre s'havien tallat en el seu camí de descens.
—S'ha anat. —Chewbacca es va deixar caure al terra, mentre el seu orgull pel valor del seu fill començava a tornar-se a poc a poc en preocupació—. No ens va esperar.
—Per ventura et sorprèn? —Malla va activar la seva pròpia vara lluminosa i va començar a escombrar amb la seva llum a través del pis de la gran sala—. No has estat escoltant.
—Ell no va complir la seva paraula —va insistir Chewbacca, ara cada vegada més enutjat—. Això està prohibit. I és perillós romandre sol aquí sota. Com va poder ser tan tanoca?
Malla va sospirar.
—Tu ens hauries esperat?
—Què té a veure això amb tot això? —El gest arrufat de Chewbacca es va anar esvaint a poc a poc en adonar-se del que estava dient: que Lumpy només estava fent el que ell pensava que el seu pare faria—. Això és diferent.
—No per a ell —li va rebatre Malla.
Es va ajupir en el terra i va fer resplendir la seva vara de llum sobre un toll fosc tacat per la petjada del petit peu d'un wookiee. Va fregar les puntes dels dits per sobre de la taca, la qual era tan espessa com la mel, i els va portar cap al nas.
—Sang —va dir.
—També hi havia alguns rastres en la sortida del conducte de servei —Chewbacca va començar a buscar pel terra i ràpidament va trobar una altra pista—. Lumpy ni tan sols va pensar a esperar-nos. Quan arribi a casa, vaig a tenir una llarga conversa amb ell sobre els límits de la seva rebel·lia.
Malla es va posar al seu costat.
—No es tracta de rebel·lia —li va dir—. Ell està fent això perquè pensa que és una cosa que tu faries, no perquè ell vol afirmar-se a si mateix.
—Això canviarà després que em trobi amb ell.
Malla es va quedar en silenci per un moment, i després li va dir:
—Tan sols portem-ho a casa, Chewbacca.
—Ho farem —li va assegurar Chewbacca—. I després que ho fem, m’escoltarà.
Malla no va dir res, deixant que Chewbacca es preguntés si ella dubtava del que havia dit o era que tan sols estava preocupada. A pesar que odiava admetre-ho, ell tenia les seves pròpies reserves. Li semblava que hauria d'haver sabut instintivament què dir, o com un bon pare manejaria tal situació. Però la veritat era que Lumpy li semblava més estrany cada vegada que Chewbacca el veia. Va haver-hi una vegada en què era una bola de pèl riallera joguinejant en els braços de la seva mare, i la següent vegada, ja s'estava penjant de les bigues.
Com no els hi quedava cap més remei que utilitzar una vara de llum per seguir les pistes, Chewbacca va instruir la Malla perquè mantingués la seva a un nivell baix i allunyada del seu cos, mentre ell els cobria amb el seu blàster de repetició. Les pistes que els guiaven pel terra, es feien cada vegada més febles, fins que van trobar una altra petjada en un petit toll de sang. Chewbacca va pensar per un moment que el seu fill estava sent descurat i no es fixava on donava els seus passos, però després es va adonar de com Lumpy havia torçat el peu per absorbir més sang i deixar millor marcada la seva trepitjada.
—Ell ens està deixant un rastre deliberadament —va observar Chewbacca—. Tal vegada estigui sent massa dur amb ell.
—Deixar un rastre no és quedar-se esperant. —Malla va seguir els seus passos pel passadís estret entre un parell d'enormes tancs refrigeradors —. Per què s’estan demorant tant aquests guàrdies de seguretat?
—Em prendria tota una setmana poder explicar-t'ho —li va respondre Chewbacca. El capità sullustà era un planificador escrupolós i un organitzador meticulós; per al moment en què acabés de definir i segellar els seus perímetres i hagués recol·lectat tota la informació que li pogués brindar el seu servei d'intel·ligència, el lladre hauria desaparegut i Lumpy estaria inconscient o mort en alguna part—. Així que estem molt millor sense ells. Els seus procediments només ens retardarien.
Quan s'acostaven a l'altre extrem dels tancs refrigeradors, Malla es va detenir en sec i va llançar un crit de consternació.
—No!
Imaginant-se el pitjor, Chewbacca va tirar d'ella fora del camí i va fer un pas cap endavant, amb una mà empunyada i amb l'altra apuntant el blàster de repetició. Venint cap a ells només va trobar la caixa en forma de cúpula d'un androide de neteja de pisos, al mateix temps que el seu esteri-llum porpra s'enfocava sobre el rastre de sang que havien estat seguint. Quan els seus sensors d'orientació van detectar a Chewbacca i Malla dempeus en la direcció de la seva trajectòria, es va retirar cortesament fora del camí i va girar cap a un costat per deixar-los passar.
Chewbacca va fer que Malla fes resplendir la seva vara de llum sobre el terra per darrere de l’androide. L'únic senyal de la pista que Lumpy havia deixat tan acuradament per a ells, era una franja de duracer de dos metres de longitud que s'estava assecant ràpidament. Es va agenollar i, posant el seu blàster a un costat, va agafar l’androide de neteja pels costats de la seva caixa fabricada en plastoide.
—Cap a on conduïen les petjades?
Els indicadors de funció en el panell frontal van brillar realitzant un cicle de prova, i llavors va dir:
—Li demano perdó. Com diu?
Chewbacca grunyí amb frustració i va fer girar l’androide de retorn, col·locant-ho davant de la direcció oposada.
—Reconstrueix la teva ruta.
L’androide es va donar la volta una vegada més i va emetre un raig del seu esteri-llum que es va focalitzar sobre una taca damunt del peu de Chewbacca.
—Si us plau, disculpi'm mentre poso això en ordre.
—Ordre? —Chewbacca va agafar l’androide del terra i el va aixecar sobre el seu cap—. On està el meu fill?
—No va ser la meva intenció molestar-li. —Va continuar parlant l’androide amb el seu educat to de veu formal—. Vaig a retirar-me del seu camí en un moment.
—No crec que entenguis shyriiwook.
Disgustat, Chewbacca va llançar l’androide al pis. Es va desplomar a cinc metres de distància, i després va començar a requerir assistència per redreçar-se.
—Pare! —La veu d’en Lumpy amb prou feines era prou forta per deixar-se sentir sobre el brunzit dels gegantescos ventiladors de circulació que es trobaven cap al costat dret—. Aquí!
Chewbacca va recollir la seva arma i la seva brillant vareta del terra i va carregar cap a la veu.
—Lumpy! Estàs ferit?
—No! —va cridar—. Però dóna't pressa, no vaig a poder sostenir-los per molt més temps!
—Sostenir-los? —va cridar Malla.
Van donar la volta a un degotant banc de filtres de bombolles, i la vara de llum de la Malla va revelar al seu fill encimbellat a la part alta d'una fila de tubs de pressió d'un metre d'altura. Ell es trobava en la tercera fila, col·locat a la gatzoneta i lluitant per mantenir la seva agafada sobre un parell de turmells que s'elevaven per sobre de la sortida d'un obert panell de neteja. El més curiós era que els peus sobre tots dos turmells portaven botes esquerres.
Chewbacca es va dirigir cap als tubs com si es trobés en una carrera de velocitat, estant més sorprès que orgullós. Va començar a cridar-li instruccions, no del tot coherents.
—Vés amb compte! Estreny els peus! Sacseja'ls!
—Chewbacca! —va cridar Malla, corrent darrere d'ell—. No l’animis amb això!
—No et preocupis. —Lumpy va començar a jugar amb els braços cap enrere i cap endavant, i un tust sord va sorgir des de dins de les canonades—. No són espies reals, tan sols...
No obstant això, fossin el que fossin, els seus desintegradors eren prou reals com per enviar un doll de trets blavosos que van fregar a través de l'obertura del panell de neteja. El seu angle era pobre, i tots els seus atacs sortien desviats lluny de Lumpy. Però ell estava tan espantat que els va deixar anar, i tots dos van caure per la canonada de desfogament de pressió, desapareixent per l'altre costat.
Chewbacca va arribar a les canonades i es va encimbellar en la tercera fila d'un sol salt. Es va deixar caure de genolls, va apuntar el blàster de repetició a través de l'obertura de neteja, i va començar a disparar a cegues per la canonada.
—Jo els tenia, pare! —Lumpy es va col·locar enfront de Chewbacca, situant-se just en el punt de mira dels lladres, si és que aquests intentaven contraatacar—. Ho vas veure?
—Ho vaig veure. —Encara disparant cap a la canonada, Chewbacca es va inclinar sobre el panell de neteja i amb cura va empènyer cap enrere a Lumpy, cap al lloc on havia estat—. Però tu vas dir que ens esperaries en el conducte de servei.
—No podia! —Va dir Lumpy—. No després del que he escoltat!
—No importa el que hagis escoltat —va dir Malla arribant per l'altre costat de Chewbacca—. No et vaig donar permís per baixar pel conducte de servei en primer lloc.
—No me’l vas donar —va replicar Lumpy—. Però tu no ets l'única...
—Jo tampoc. —Chewbacca va deixar de disparar i, secretament complagut pel besllum de rebel·lia en la veu de Lumpy, es va tornar cap al seu fill—. I després d'haver-nos desobeït, vas trencar la teva paraula.
Amb el primer indici de desaprovació per part del seu pare, es van enfonsar les espatlles de Lumpy i els seus ulls es van enterbolir producte de la decepció. Així i tot, no va baixar els ulls enfront de la mirada de Chewbacca, i quan va parlar, va ser en un to moderat.
—Suposo que no hauria d'haver fet això —va dir—. Però espera a sentir el que he descobert!
Sense estar per complet segur de si Lumpy estava d'acord amb ell o discutint, Chewbacca va fer una mirada furtiva a Malla, qui només es va encongir d'espatlles i va estendre les mans. Ella no sabia què fer amb ell, tampoc.
Chewbacca es va tornar a Lumpy.
—No crec que això vagi a canviar el teu càstig. Aquí sota, ens trobem en el Bosc d'Ombres de Coruscant, i has d'aprendre a no entrar en aquests llocs sol.
—Ho sé, però estaràs content que ho hagi fet. —Una vegada més, Lumpy no semblava ni ressentit ni espantat pel seu càstig, sinó que semblava acceptar-ho de bona lluna—. Aquests tipus no són espies reals...
Una suau xiulada va ressonar des del buit panell de neteja, i Chewbacca amb prou feines va tenir temps per retirar la seva arma fora de l'obertura, abans que la porta metàl·lica es tanqués. Va fer un gest perquè Lumpy romangués en silenci, i va fer que Malla mogués la llum de la seva vara lluminosa des del conducte cap a l'estació de vàlvules, on un petit droide sense braços, amb forma d'ocell, es trobava fora de vista darrere del tauler de control.
Chewbacca ho va observar per un moment, i després es va tornar novament a Lumpy.
—Continua.
—Quan vaig arribar a la part inferior del conducte de servei, hi havia dos petits humans més, igual de blancs com el lladre —va dir Lumpy—. I estaven discutint, dient com «IT» anava a estar enfadat en veritat, perquè l'assumpte ja no pintava com que fos un robatori.
—«IT»? —Chewbacca es va fer ressò. Ara que el seu fill estava fora de perill, novament començava a preocupar-se pel lladre—. Qui anava a estar enutjat?
—IT —va repetir Lumpy—. Crec que és el seu cap. De qualsevol manera, Rath —ell és el noi que vaig atrapar en el departament dels Solo— va començar a cridar sobre que almenys ell tenia el datapad, i després alguns més d'ells van venir i van dir que havien de donar-se pressa per portar el pad al CD, perquè no tenien molt temps per desxifrar-ho i havien d'estar llestos en menys de deu hores.
—Llestos, on? —li va preguntar Chewbacca. L'intrús i els seus companys estaven començant a sonar menys com a espies i més com sabotejadors—. Han dit el que aniria a ocórrer en deu hores?
Lumpy es va encongir d'espatlles.
—Això és tot el que vaig sentir abans que se n'anessin. —Va quadrar les espatlles—. Però vaig pensar que ho voldries saber. És per això que els he seguit fins aquí i vaig tractar d'agafar-los presoners.
La porta de la canonada de neteja, que es trobava darrere de Lumpy, es va obrir de sobte. Chewbacca va llançar lluny al cadell i, brandant al davant el blàster de repetició, va saltar cap endavant per fer un cop d'ull.
La porta es va tancar al moment d'aterrar.
Malla va il·luminar amb la seva vara de llum cap a l'estació de vàlvules, on un droide amb forma d'ocell, novament saltava fora de vista.
—No m'agrada això. —Chewbacca va empènyer a Lumpy en direcció a la seva mare—. Quan arribin els agents de seguretat de l'edifici, ells us mantindran fora de perill fins que Han arribi amb un destacament militar. Explica'ls tot el que m'has dit, i qualsevol altra cosa que recordis que ells hagin esmentat.
Lumpy es va detenir en el seu camí sobre les canonades de desfogament de pressió.
—On estaràs tu?
—Tractant d'atrapar als teus lladres. —Chewbacca va desenganxar el seu datapad i, sostenint el blàster en el buit del seu braç, va examinar novament els plànols de la torre—. La caixa forta en l'oficina de la Princesa Leia estava oberta. Si el datapad provenia d'allà...
—Podria contenir els secrets de la Nova República dins d'ell! —va dir Lumpy.
Chewbacca va aixecar la vista per trobar a Lumpy dempeus per sobre de la canonada de desfogament de pressió, amb les mans recolzades en els malucs.
—Vaig amb tu —va declarar—. Jo sóc el que els atraparà.
—Tens onze anys d'edat. —Chewbacca va anar amb compte de mantenir un to neutre; amb Lumpy, estava començant a veure, era massa fàcil extingir la petita espurna de rebel·lió que creixeria amb el temps fins a convertir-se en el veritable rrakktorr del guerrer wookiee—. Ja m'has fet sentir molt orgullós. No hem d'abusar de la nostra sort.
Lumpy va inflar el pit.
—Però tu has dit que era perillós estar aquí sol.
—No per al teu pare. —Malla va buscar la mà d’en Lumpy.
—No! —Lumpy es va apartar i, col·locant-se darrere de Chewbacca, va saltar a la canonada adjacent—. Em necessita per a...
La porta de neteja es va obrir, i quatre pàl·lides mans van emergir per aferrar a Lumpy pels turmells. Malla va cridar. Chewbacca li va llançar el datapad a ella i va agafar el blàster entre les seves mans. Lumpy es va colpejar la cara sobre la canonada. Tenia els ulls desorbitats per la por. Va estirar una mà cap a Chewbacca, per després lliscar-hi per l'obertura i desaparèixer.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada