dilluns, 18 de març del 2019

Dark Empire (I)


Relats recopilats del Sourcebook
Dark Empire

Michael Allen Horne


Un temps de canvi
La Rebel·lió contra l'Imperi va resultar victoriosa amb la Batalla d’Endor, però el conflicte no va acabar allà. La guerra per alliberar la galàxia recentment comença. Ja sense ser insurgents, els membres de l'Aliança per Restaurar la República que van sofrir per molt temps van trobar un miler de mons desitjosos d'unir-se a una batalla contra les desmoralitzades restes del gegant Imperial de Palpatine. L'exèrcit, la burocràcia i l'elit de COMPNOR només podien mirar amb impotència quan sistema rere sistema, sector rere sector quedaven sota control de la República.
Amb la pèrdua de Vader i tants oficials amb talent de la flota, les coses es veien comprensiblement ombrívoles. Més que això, les legions de l'Imperi es van veure lesionades per la pèrdua del propi Emperador. Sense el benefici de la seva suprema confiança i despietada previsió, la gran màquina de guerra imperial va quedar paralitzada per la indecisió. Cap únic individu posseïa el poder i la voluntat de fer un pas endavant i unir als militars.
Esquadrons i grups de combat sencers van abandonar objectius estratègics per seguir despatxos aparentment a l'atzar de les autoritats competents. Vastes regions de l'espai van quedar indefenses mentre els sistemes del Nucli es transformaven en mons fortalesa. A mesura que la guerra seguia avançant, fins i tot aquests mons van caure, i les forces imperials restants es van retirar a les regions aïllades i apartades de la galàxia.
Amb cada any que passava es feia més evident que Palpatine mai havia tingut la intenció que el seu Nou Ordre li sobrevisqués. Els guerrers que una vegada havien aterrit a una galàxia ara es trobaven assetjats i dividits.



Relats inclosos:
          1 Per què lluitem contra l'Imperi?
          2 El treball d'un rebel mai acaba...
          3 Abatuts a Coruscant
          4 Holopòsters
          5 L'audiència
          6 El calvari de Boba Fett
          7 Un advertiment sobre el Costat Fosc
          8 Sobre l'origen de les tempestes de Força
          9 Testimoni de l'apocalipsi
          10 Arhul Hextrophon en l'Acadèmia Militar Memorial Brionelle
          11 Conclusions de mal averany







1 Per què lluitem contra l'Imperi?

Aquest arxiu de text va ser emès en els holomitjans en les setmanes que van seguir al setge imperial de Caprioril, una capital de sector de la Nova República.
1.         Perquè no és legal. Com a govern, traeix la confiança donada com a successor de l'Antiga República. No respon als desitjos dels éssers que governa. Ignora les seves necessitats i els oprimeix quan es resisteixen a la seva tirania. D'aquesta manera, invalida el propòsit en el qual es basa inicialment un govern galàctic: servir a la vida racional de la galàxia. No hi ha hagut noves eleccions des de la del Canceller[1] Palpatine. L'Emperador Palpatine i el seu Imperi no tenen autoritat legal.
2.         Perquè no és moral. Com a dictadura sense autèntica responsabilitat, usa la força per mantenir el seu regne de terror sobre la ciutadania. Recapta impostos sense un respecte just i a causa de les capacitats o necessitats dels seus súbdits. Infligeix sofriment per mantenir una economia de guerra sense parangó en la història. Discrimina als no-humans. Destrueix i contamina gratuïtament els mons que es troben en la seva esfera de domini, i és objecte de l'odi i el temor de tots els que viuen en la seva esfera d'influència.
3.         Perquè no és socialment responsable. Com a força de totalitarisme, suprimeix la llibertat de consulta i comunicació. Censura i assassina arbitràriament a tots els qui no acceptin els estàndards de normalitat establerts pel «Nou Ordre». Intenta esborrar per la força la sagrada diversitat que ens ha proporcionat la naturalesa. Ha prohibit o eradicat històries i pràctiques culturals de nombroses societats. Té una perversa set de conformitat.
4.         Perquè no és tolerant. Com a força de conquesta, envaeix i esclavitza civilitzacions que es troben fora de la seva esfera natural per sadollar la seva pròpia cobdícia i ànsia de poder. Manté un estat de guerra permanent per expandir el seu regne, sense importar les preocupacions polítiques, culturals o filosòfiques d'aquells involucrats. És una amenaça per a tots.
5.         Perquè ha de ser detingut. Com a entitat militar, ha estat derrotat en el passat, pot ser derrotat en el present, i ha de ser derrotat igualment on i quan sigui possible. L'Imperi ha perdut els seus principals líders. La lluita contra la seva voluntat continuarà assegurant la llibertat de tots aquells que diem llar a aquesta galàxia i que estimem la llibertat de l'Antiga República. És responsabilitat de tots els éssers amants de la llibertat alçar-se en armes contra l'Imperi. Nosaltres, la Nova República, hem jurat acabar amb aquesta llarga nit de misèria. Hem jurat derrotar i destruir l'Imperi i restaurar la República en la Galàxia en nom i en fets.
Que aquells que es troben actualment sota l'amenaça del despotisme i l'anarquia sàpiguen això: la Nova República està compromesa amb la pau i la justícia, i lluitarem per alliberar-vos. Uniu-vos a nosaltres si podeu.
NO PERMETEM QUE LA FOSCOR S'ALCI DE NOU.
           
Mon Mothma               Princesa Leia Organa Solo                   Borsk Fey’lya
Chandrilà                                 Alderaan                                 Kothlis

                                                                    
Almirall Ackbar                        Jenssar SoBilles                                  Sian Tevv
Mon Calamari                           Duro                                                 Sullust

                                                               
Verrinnefra B’thog Indriummsegh      Kerrithrarr                    Domen Beruss
Elom                                                  Kashyyyk                     Corèllia

                                   
Senador Garm Bel Iblis                                           Kahr’corvh clan Khim’bar
Corèllia                                                                   Honoghr






[1] En el text original posa “President”, un text escrit molt abans que es rodessin la trilogia de les preqüeles. (N. Del T.)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada