dimarts, 14 d’abril del 2020

La sort del pocavergonya (19)


19

Molt abans que s'haguessin acostat al màxim rang, els TIEs comencen a disparar amb rapidesa sense preocupar-se per apuntar. La seva falta de punteria crea un laberint de sagetes d'energia entre ells i el Falcó. Han agita el cap desconcertat. Què estan fent?
Finalment, creu comprendre-ho.
―Novençans! ―crida alegrement.
La maniobra de foc ràpid és una defensa de pànic. Els pilots joves la usen instintivament per mantenir als oponents experimentats a una distància segura. La tàctica funciona molt poques vegades.
En Han inverteix la direcció del Falcó i fuig. Els pilots imperials sense experiència segurament pensaran que l’han intimidat amb el seu foc descontrolat. Quan jutja que ha guanyat temps suficient, Han es torna per enfrontar als TIEs. Apunta cap al caça del centre, ignorant la pluja que ve en la seva direcció. No dispara. En canvi, traça els cursos del segon i tercer caça, i ingressa les dades en la computadora d'objectiu.
Per quan Han pitja el gallet, els canons làser dels TIEs floreixen tot al voltant de la cabina. Han no es preocupa. Els TIEs estan disparant a cegues.
Els canons làser del Falcó centellegen i quatre corrents d'energia blava convergeixen en el primer caça. Es dissol en una ratlla de residus resplendents. Els canons làser brillen de nou i el segon caça esclata en una bola de flames ataronjades. Els canons resplendeixen per tercera vegada... i no troben res.
Després de testificar el destí dels seus companys, el pilot imperial restant ha canviat de tàctica. Posa al TIE en un picat giratori i fuig cap a la seguretat. Les seves armes romanen inactives mentre traça un curs que passa per davant del Falcó. Potser espera que Han no li molesti si ell no dispara.
Està equivocat. Han fa que el Falcó executi un ris i el segueix. Podria ser segur deixar anar al caça, però és més segur perseguir-ho. Els caces TIE es mouen més ràpid que el Falcó; Han no vol que aquest torni sobre la seva cua.
Els canons làser del Falcó resplendeixen. Les ràfegues làser centellegen tan freqüentment que es combinen en un únic raig continu. No obstant això el TIE, agitant-se i movent-se com un insecte aterrit, esquiva el toc mortal de la llum blava. El rang s'incrementa i Han no pot fer que el Falcó vagi més ràpid.
Llavors el pilot del TIE vira cap a l'esquerra, esperant perdre al seu perseguidor. Això és un error; el Falcó el segueix de tan lluny que Han té temps de sobres per reaccionar. Tallant en diagonal, escurça la distància en un parpelleig. Un moment després, els canons làser del Falcó ataquen. Una ratlla de flames de 500 metres il·lumina la vasta negror.
Han somriu i baixa la vista per mirar al destructor estel·lar. El que veu li fa canviar el somriure per un gest arrufat. L’Erradicador ha accelerat i ara s'acosta ràpidament. En segons, arribarà al rang efectiu de foc.
―Els Destructors Estel·lars no poden moure's tan ràpid! ―exclama.
Chewbacca gruny.
―Ja sé quant vaig perseguir a l'últim TIE ―respon Han―, i no va ser fins a tan lluny.
Fa donar la volta al Falcó i comença a traçar un curs d’hiperimpulsor al Sistema Aldo-spachià.
En l'instant següent, una tempesta de llum fa erupció al capdavant. El Destructor Estel·lar ha obert foc a màxim rang. Igual que els TIEs, dispara a cegues.
―Mira en el que la Leia ens ha ficat ara! ―exclama Han, sobresaltat pel tret prematur―. Quin és el problema d'aquests paios?
Chewbacca gruny una teoria temptativa.
―Sí, és gairebé com si només volguessin espantar-nos... ―l'expressió d’en Han es torna una d'il·luminació sobtada―. Això és, Chewbacca! Aquesta és la raó per la qual els TIEs actuaven com a novençans... volien impedir que fugíssim! Però què és tan important com per perdre tres caces TIE?
Chewbacca activa l'amplificador visual. S'enfoca en la corbeta que està sent abordada pels imperials.
―Aeoough ―informa.
―Una corbeta de correu imperial? ―respon Han―. Perquè un Destructor Estel·lar abordaria un correu imperial?
El destructor torna a disparar i una altra tempesta de llum centelleja al capdavant.
―Sigui quina sigui la raó ―observa Han―, no volen cap testimoni.
En Han estima que han d'esperar trenta segons abans que la computadora de navegació completi els càlculs d’hiperespai.

     Si Han intenta escapar cap a l’hiperespai, passa a la secció 69.
     Si Han intenta escapar cap als anells de Mon Torri, passa a la secció 7.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada