dijous, 16 d’abril del 2020

La sort del pocavergonya (48)


48

Han obre els motors al màxim, elevant-se bruscament cap al camí del caça TIE que l’ataca des de dalt. Les dues naus estel·lars s'abalancen cap a la seva trobada. La sorpresa per la maniobra atrevida sembla paralitzar al pilot imperial, que deixa de disparar però no arriba a iniciar maniobres evasives. El TIE de baix segueix cegament darrere del Falcó, encara llançant sagetes vermelles al voltant del vaixell de càrrega corellià.
Decidit, en Han manté el curs. La distància entre el seu navili i el TIE del davant disminueix impressionantment ràpid. I a mesura que s'acosten, augmenten les probabilitats que morin, ja sigui per un tret làser a frec de roba o per una col·lisió de front.
Per fi, el caça imperial oscil·la, i llavors es desvia cap amunt evitant un xoc de nau a nau... i ficant-se directament en la trajectòria de la sageta làser del seu col·lega pilot.
En Han fatxendeja mentre el TIE emet un encegador centelleig blanc que s'expandeix en una bola de foc. La proximitat de l'explosió fa que el Falcó Mil·lenari se sacsegi amb força.
Chewie interromp l'eufòria del contrabandista amb un precipitat informe de danys.
―A qui li importa? ―respon Han―. Per a què necessitem estabilitzadors de flux, convertidors d'energia, sistemes de refrigeració, i... què més?
―Sssoogh arrrogh.
―No la matriu de sensors, no! ―exclama Han―. Ara sí m’han fet enutjar.
Empeny al Falcó en un rínxol ventral que el posa cara a cara amb l'atacant que queda. Sense molestar-se amb la computadora d'objectiu, Han dirigeix manualment les armes i obre foc. L'imperial sorprès respon amb alguns trets, però passen lluny del Falcó.
Un moment després, el TIE erupciona en una bola de foc.
―Aquesta matriu de sensors costa 5.000 crèdits, amic ―explica Han cap a les flames que s'esvaeixen ràpidament.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada