dijous, 16 d’abril del 2020

La sort del pocavergonya (47)


47

Han i els TIEs comencen a intercanviar sagetes d'energia a màxim rang, però els caces enemics donen la volta en cercle abans d'aconseguir el rang a boca de canó. Diversos advertiments de control de danys demanen la immediata atenció de Chewbacca. Han aparta els danys de la seva ment i enfoca els seus pensaments en els imperials.
Els TIEs, que ara només es distingeixen de les estrelles pel seu moviment, tracen un cercle per tornar a reagrupar-se. Intenten empènyer a Han cap a l’Erradicador i evitar fer ells mateixos un enfrontament decisiu. Només volen retardar al Falcó fins que arribi l’Erradicador per arreglar l'embolic. Han no té intencions d'esperar al germà gran. Ignorant les protestes de Chewbacca, Han accelera més enllà de les especificacions i avança en tirabuixó cap als dos caces.
Dues andanades làser floreixen damunt del Falcó i aquest se sacseja fort. Quatre sagetes d'energia blava responen l'atac quan Han dispara les armes del Falcó. Una bola de foc fa erupció en la distància.
―Li vam donar a un! ―crida Han.
Chewbacca gruny una resposta.
―Com que no ens servirà de res?
―Gggrroogh ―explica Chewbacca.
―I què si li van donar al motor iònic? ―pregunta Han―. Fa falta més que això per detenir al Falcó ―en resposta, el Falcó desaccelera a la meitat de la seva velocitat. Han verifica els instruments, i llavors admet de manera reticent―: Però no per baixar-li la velocitat.
L'estómac d’en Han s'enfonsa. Ara estan en problemes i ho sap. Només li queden unes poques opcions, i no està segur que cap d'elles pugui salvar al Falcó. Primer, pot fugir cap al refugi dels anells de Mon Torri; si té sort, hi arribarà abans que els TIEs facin que la nau es desintegri completament. Segon, pot atacar d'enfront el TIE. Només funcionarà si les hi enginya per destruir-ho ben ràpid, perquè al pilot imperial no li prendrà molt temps reconèixer les limitacions del seu oponent. Tercer, pot presentar el seu flanc al TIE, tornant al Falcó un blanc més estret mentre que pot apuntar al caça estel·lar imperial amb tots dos jocs de làsers.

     Si Han corre cap als anells de Mon Torri, passa a la secció 9.
     Si Han ataca de front, passa a la secció 115.
     Si Han presenta el seu flanc al TIE, passa a la secció 34.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada