divendres, 17 d’abril del 2020

La sort del pocavergonya (52)


52

―Els twi’leks també empesten ―diu Han, traient el blàster i apuntant-lo cap a Cabet Lom en un únic moviment ràpid. Els guardaespatlles gamorreans esguellen excitats i es preparen per atacar. Chewbacca rugeix, llavors esgrimeix la seva ballesta wookiee, efectivament demorant per un moment la càrrega dels gamorreans.
―Si saps quant val per a nosaltres aquesta informació ―diu Han―, llavors també saps que no ens importaria haver de volar-te a trossets per obtenir-la.
―No t'atreviries! ―diu xiuxiuant el twi’lek.
En Han prem el gallet i un raig de blàster destrueix l'escriptori de Cabet Lom. Els gamorreans s'abalancen cap endavant, però Chewbacca s'avança per enfrontar-los i amb un ràpid cop deixa inconscient al líder.
―Prova'ns ―diu Han.
Cabet Lom estudia el seu esquadró de guardaespatlles. Malgrat el desmai del seu líder, romanen preparats per atacar.
―Mai sortiran amb vida d'aquesta habitació.
Han torna a disparar, aquesta vegada destruint la meitat d'un costós sofà de fusta natural. El twi’lek està espantat.
―I? Tu ho faràs?
Després d'una llarga pausa, Lom diu:
―Tu guanyes, Solo. Però si alguna vegada tornes a trepitjar Ord Mantell...
―Què? ―demanda Han―. Si tinguessis el necessari per matar-me, no estaries mortalment espantat ara. Limita't a parlar.
Cabet Lom s'ajusta acuradament els tentacles cranials, embolicant-los protectorament sobre les seves espatlles.
―Fa dos dies, una dona antropoide em va comprar la meva nau més ràpida, juntament amb les provisions per a un viatge de quatre setmanes. Més tard va tornar, algunes hores abans que vostès es comuniquessin amb la meva secretària, i em va demanar que et lliurés un petit paquet. Això, ho va complir el meu droide.
―Fa dos dies? ―repeteix Han―. Llavors va ser quan vam arribar. Quin aspecte té?
―És difícil dir-ho...
Han pressiona la boca del blàster contra la gola del twi’lek.
―Sí, mata'm abans que acabi, Solo ―diu el twi’lek―. No estic disposat a sofrir per protegir-la. Utilitzava escuts solars òptics que em van impedir veure-li els ulls. També tenia un llarg cabell vermell que li penjava per l'esquena. Podria haver estat artificial, perquè també estava engruixat sobre el seu cap. És possible que, si s'hagués tallat els bigotis, la dona podria ser una togoriana fent-se passar per humana. O, podria haver estat una humana fent-se passar per antropoide. La seva disfressa era simple però efectiva.
―Quin aspecte té la seva nau? ―demana Han.
―Li haurà canviat el nom amb qualsevol altre ―respon Cabet Lom―. Però té línies distintives. És com una pera, bastant prima en la proa, i considerablement ampla a la base. T'he explicat tot el que sé. Amb la meva vida en joc, no mentiria, ni tan sols a tu, Solo.
Veient que no van a obtenir res més, Han i Chewie es retiren acuradament de l'habitació. Encara que vigilen a la recerca d'una cua, ningú els segueix després que parteixen.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada