dimarts, 14 d’abril del 2020

La sort del pocavergonya (14)


14

Els caces TIE s'aproximen directament. La distància en la formació dels TIEs preocupa a Han. Podran fàcilment flanquejar-ho i atrapar al Falcó en un foc creuat. Han lentament comença a assenyalar objectius, selecciona al TIE de babord com el blanc primari, al del centre com el secundari, i al d'estribord com el terciari. Espera que l'aparença del Falcó els doni als pilots dels TIE una falsa sensació de seguretat.
Els canons làser dels TIE resplendeixen a rang llarg. Quan les perilloses sagetes vermelles centellegen i moren davant de la cabina, Han somriu. Els pilots imperials estan disparant a cegues. O estan sobreconfiats en prendre la trobada o són novençans. Disparar a cegues no serveix per res més que malbaratar temps que el pilot hauria d'invertir apuntant.
Els TIEs s'acosten al rang mitjà, els seus canons làser segueixen brillant salvatgement. En Han prem el gallet i les armes del Falcó resplendeixen. Quatre ratlles de llum blava corren cap al primer TIE. En Han veu que erren per poc, embolicant d'espurnes i descàrregues d'electricitat estàtica a la cabina del TIE. Per quan torna la seva atenció al segon TIE, els canons làser han tornat a disparar. Les sagetes encerten un cop de reüll, arrencant el terç superior del panell solar del segon caça. La nau s'allunya girant cap a l'espai, i llavors un moment després explota.
Quan el tercer pilot veu l'efectivitat del Falcó, canvia de tàctica. Es capbussa per sota del ventre del Falcó, on només enfronta un joc d'armes. Han torna a apuntar l'arma ventral, dos impactes sacsegen la nau.
En Han maleeix i dispara la torreta ventral. El Falcó tremola dues vegades més. Llums d'advertiment de dany il·luminen el panell de Chewbacca.
―“Perd els teus diners apostant” ―gruny Han, imitant les últimes paraules que li va dir la Leia―. “Els vicis trivials no són la meva idea de diversió!”
Dispara de nou la torreta ventral. El TIE surt de sota del Falcó deixant un rastre de flames verdes, que s'extingeixen ràpidament quan el pilot fa un improvisat control de danys.
―Ella pagarà cada petit dany.
Chewbacca gruny una pregunta.
―Et diré perquè! ―exclama Han―. Perquè si s'hagués quedat amb nosaltres com li vaig dir, no estaríem aquí, per això!
Els dos caces TIE es reagrupen per a una altra passada. En Han sap que han après a respectar el seu vaixell de càrrega d'aparença atrotinada. Fent una ullada al panell de control de danys de Chewbacca, Han també els respecta.

     Si Han continua lluitant contra tots dos TIE, passa a la secció 59.
     Si Han concentra el foc en un dels caces TIE, passa a la secció 35.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada