dimarts, 14 d’abril del 2020

La sort del pocavergonya (23)


23

―El nombre és tres, apostadors. Queden tres pals en el recipient! ―anuncia el droide.
―Això és tot ―diu Han sense tornar-se per enfrontar a Chewbacca―. Hem arribat a l'últim.
Alguna cosa torna a pessigar-li, però ell ho ignora. No està d'humor per jugar als coquetejos, especialment amb una ingrata khoan.
Chewbacca brama de frustració. Un cercle de quatre metres de diàmetre s'obre al voltant de Chewie quan humans i alienígenes escapen per posar-se fora de perill. Aparentment, els parroquians d'aquest establiment no veuen sovint perdre a un wookiee.
Finalment enfrontant al seu copilot, Han promet:
―T'ho compensaré. Però no facis que ens facin fora d'aquí.
Chewbacca gruny una pregunta.
―Sí, em quedo ―respon Han. Comença a comptar el poc que queda de la seva recompensa―. Quants crèdits tenim?
―Ooorrr uggh!
―Si això és el que creus, perquè no et busques una altra nau? ―comenta el pilot. L'últim comentari de Chewie li ha dolgut, potser massa―. De qualsevol manera, qui té un problema amb el joc?
Alguna cosa torna a pessigar-li. Aquesta vegada es gira immediatament per acusar a la khoan.
―Mira, aquesta és la meva cama. Deixa-la en...
―Aquí sota, beneit ―li interromp una veu tosca. Ve d'un droide prim i cilíndric de menys d'un metre d'altura. Del cos de vint-i-cinc centímetres de diàmetre de duracer polit, ha estès un únic braç amb un apèndix semblat a una pinça en el seu extrem―. Escolti. Alfreda Goot vol córrer una carrera, comprèn? El primer d’arribar al Tapcaf del Port a Mos Eisley guanya.
Han mira al droide amb una expressió de desconcert.
―Ets alguna espècie de cendrer? ―pregunta.
El droide retrocedeix mig metre, els seus curts locomotors xisclen en el terra polit.
―El Tapcaf del Port a Mos Eisley, comprèn? ―Xoca contra la cama de Chewbacca. Donant la volta, el droide s'inclina fins a semblar la grua d'una drassana, i estudia al wookiee amb els seus fotoreceptors. Chewie sembla com si fora a aixafar a la petita màquina.
―No, no comprenc ―diu Han, ajupint-se per parlar-li ―. I no vaig a fer-ho.
El droide torna la seva atenció cap al Han.
―Ella va dir que vostè voldria conèixer el que està en joc ―estén un braç i deixa caure un objecte al terra. Per quan Han ho recull, el droide ha accelerat allunyant-se pel casino ple de gom a gom.
―Ooouugh? ―pregunta Chewbacca.
―L'anell de segell de la Leia! ―respon Han.
No sap si enutjar-se o preocupar-se. No té cap dubte que la princesa està en problemes, perquè ella mai se separaria del seu segell per pròpia voluntat. Però com de greus són els problemes? I de quina classe? Momentàniament Han considera deixar que la Leia se salvi a si mateixa. Després de tot, raona, si s'hagués quedat amb ells, aquesta Alfreda Goot, qualsevol que fora, mai podria haver-la segrestat. Però, per alguna raó sentimental que ni tan sols Han podria comprendre, no abandonarà a la Leia a la seva misteriosa segrestadora.
―Mai ens podrem posar a mà ―es queixa mirant la petita pila de les seves últimes fitxes d'apostes―. Esperem que això sigui seriós.

A Han i Chewbacca només els queden 800 crèdits dels diners de la recompensa. Per conservar els seus fons, Han no pot gastar més de 400 crèdits en un sol lloc; per la resta de l'aventura, no segueixis cap opció que requereixi la despesa de més de 400 crèdits.
     Si Han intenta perseguir al droide, passa a la secció 17.
     Si Han torna immediatament al Falcó Mil·lenari, passa a la secció 5.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada