dimecres, 15 d’abril del 2020

La sort del pocavergonya (37)


37
 
Els guardaespatlles gamorreans s'acosten a Han, sostenint llestes les seves destrals de batalla. Quatre més de les criatures porcines entren a l'habitació. Chewbacca rugeix i aixeca la seva ballesta wookiee per disparar.
Han estén la mà per detenir-ho.
―Ho pagarem.
―Cabet Lom somriu, però no li fa senyals perquè s'allunyin als guàrdies―. Els diners primers, Solo.
Mirant al twi’lek sense dissimular el seu desdeny, Han compta 2.500 crèdits.
―Truca’m si necessites transportar càrrega ben ràpid ―diu Han―. Et donaré un bon tracte.
Cabet Lom pren els diners i somriu.
―Estic segur que ho faràs, Solo. Ara, la teva informació. Fa dos dies, una dona antropoide em va comprar la meva nau més ràpida, juntament amb les provisions per a un viatge de quatre setmanes. Més tard va tornar, unes dotze hores abans que et comuniquessis amb la meva secretària per programar una cita, i em va demanar que et lliurés un petit paquet. Això, ho va complir el meu droide.
―Fa dos dies? ―repeteix Han―. Llavors va ser quan vam arribar. Quin aspecte tenia?
―És difícil dir-ho...
―Parla, Lom! ―diu Han, tocant l'empunyadura del blàster. Els gamorreans xisclen excitats per la possibilitat de combat.
―Sí, mata'm abans que acabi, Solo ―diu Cabet Lom somrient condescendent―. De què et servirà això? No estic ocultant res. Utilitzava escuts solars òptics que em van impedir veure-li els ulls. Estic convençut que també tenia cabell vermell artificial, perquè estava engruixat damunt del seu cap i li penjava molt per l'esquena. És possible que, si s'hagués tallat els bigotis, la dona podria ser una togoriana fent-se passar per humana, o una humana fent-se passar per antropoide.
Chewbacca retruny una pregunta.
―Qui sap? ―respon Han―. No conec a cap contrabandista togoriana.
―O fins i tot és possible ―Cabet Lom fa una pausa per acariciar-se els tentacles cranials―, que fos una twi’lek ocultant els seus atributs sota una gran perruca. No puc dir-ho, perquè com tu saps, les preguntes no són benvingudes en el nostre negoci.
―Quin aspecte té la seva nau? ―pregunta Han.
―Li haurà canviat el nom a qualsevol altre ―respon Cabet Lom―. Però té línies distintives. És com una pera, bastant prima en la proa, i considerablement ampla a la base. I ara, t'he explicat tot el que sé. No hi ha necessitat de dubtar de la meva paraula en aquest assumpte. No mentiria per tants diners, ni tan sols a tu, Solo.
Per un moment, el corellià considera intentar recuperar els seus diners, però la situació és massa precària. I va obtenir una mica d'informació... ara si només pot utilitzar-la prou bé perquè valgui el seu preu. Ell i Chewie se’n van sense fer més comentaris.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada