dissabte, 20 d’octubre del 2018

Han Solo i el llegat perdut (VII)

Anterior


7

Els dos espècimens de forts braços que romanien en la rampa van esquivar-la instintivament. Alguna cosa petita i ràpida va passar xiulant al costat d’en Han, colpejant a l’humanoide que el vigilava aixecant-lo del terra. Bollux va girar sobre l'eix del seu tors per continuar el combat. Des de la seva situació ara més exposada, els sons de Max Blau s'escoltaven clarament. Han s’adonà amb una mica de sorpresa que el mòdul de la computadora havia aconseguit connectar amb l'orbe remot d'entrenament del Falcó i l’utilitzava com a arma.
Abans que els homes de la J'uoch poguessin reaccionar, Han va cridar:
—Ataqueu-los!
Han va aferrar l'arma de l'oponent més proper pel canó, una carabina antidisturbis, i retorçant la cama de l'home li va fer perdre l'equilibri. Badure va colpejar durament en la cara al que li vigilava amb un colze, i, girant-se, es va enfrontar a ell. Chewbacca va ser el menys afortunat. Disposant-se a entrar en acció, no s’adonà que Egome Fass s'havia mogut furtivament fins a darrere seu. Un dur cop de puny va xocar violentament contra la base del crani del wookiee. Chewbacca va trontollar, gairebé caient de genolls, però la seva tremenda força li va mantenir dempeus. Es va girar atordit en la direcció del cop per lluitar, però l'increïble primer cop d’Egome Fass li havia donat un formidable avantatge a l'executor. Va esquivar el lent puny de Chewbacca i va descarregar un altre terrible cop, deixant caure el seu puny sobre l'espatlla del wookiee. Aquesta vegada, el segon oficial del Falcó va caure al terra.
Badure tenia una difícil baralla amb el seu segon oponent qui era més jove i ràpid. Van lluitar, arrossegant els peus en la pols seca, però precisament quan el vell contrabandista anava guanyant la contesa el dur impacte d'un placatge en els seus genolls li va fer caure. El placatge era de l’Hasti. Havia vist a un dels homes de la J’uoch a punt d'obrir foc des de la rampa del Falcó sobre Badure.
Accionat pels seus potents repulsors i dolls d'aire, l'orbe remot havia deixat fora del combat a dos contrincants més. J'uoch estava disparant amb la pistola confiscada a l’Hasti, fallant el blanc i cridant ordres que les seves tropes ignoraven.
En Han havia agafat la carabina, tirant al terra al seu adversari amb un cop de la culata de l'arma. Va veure al seu soci lluitant per aixecar-se mentre Egome Fass se cernia sobre ell. La caputxa de la jaqueta de l'executor va caure cap enrere, i, sota la llum que sortia de l’escotilla, Han va veure a l'enorme humanoide, de petita mandíbula quadrada i amb dos ulls centellejants situats sota un ossut front.
Han amartellà el carregador de la carabina sobre el maluc i va disparar una ràfega. L'arma va quequejar amb un ensordidor ritme constant i va començar sentir-se una olor d'oli cremat. Una ràfega de plom va copejar el pit de l'executor, però només li va arrencar fragments de tela. Egome Fass portava posada una armadura sota la seva sobredimensionada túnica. Abans que Han pogués ajustar-se als resultats, l’humanoide va buscar refugi.
Un bany de foc blanc centellejà a la dreta d’en Han. Girant, va veure una pistola d'energia empunyada per un humà en la rampa que apuntava a Badure i que va fallar el tret perquè Hasti li havia fet un placatge al vell. El tret va donar a l'home amb el qual Badure havia estat lluitant, qui va cridar una vegada i va morir abans de caure al terra.
En Han va agafar el colze de Chewbacca mentre el wookiee lluitava per posar-se dempeus, negant amb el cap per aclarir-se’l. Tornar a prendre el Falcó era impossible; els dos guàrdies restants de la rampa estaven agenollats i refugiats en l’escotilla disparant cap a la nit.
—Enrere! —Va cridar Han als seus companys.
Va retrocedir disparant ràfegues concises, seguit per Hasti i Badure, amb Skynx corrent a passos curts més enrere. El foc de cobertura, precipitat i deficientment apuntat, no va fer blanc.
Un guarda, una criatura amb pell de cuir i una closca dura com un os, va bloquejar la retirada de Bollux. Max Blau va emetre una xiuletada i immediatament l'orbe remot va brillar intermitentment en la foscor, batent a la criatura per darrere i tombant-la. Com el remot no podia operar a certa distància de la nau, Max li va donar l'ordre de tornar a bord. L’androide va córrer darrere dels altres amb llargues gambades facilitades per la seva suspensió pesada. El grup va córrer i saltà per la vora de l'àrea d'aterratge. Tot el temps Han va escombrar el camp darrere d'ells per immobilitzar als homes de la J’uoch. Després, la carabina es va silenciar.
—El carregador està buit —va dir.
A prop, en la foscor de la nit, va poder escoltar a la J'uoch criticant als seus homes i exigint un comunicador.
—Està posant al corrent a un guàrdia de la nau i cridant reforços —va dir Badure—. Serà millor que ens perdem a la ciutat per un temps.
El grup va descendir a través de la ciutat en una carrera informal deixant enrere botigues amb persianes i portes tancades. No es veien llums. Els dellaltians, els qui havien estat tan curiosos, no van voler prendre part en la letal disputa entre els estrangers. Dirigint als altres, Han es va internar per un carreró que els va guiar fins a la plaça del mercat, i precipitadament es van ficar en un carrer lateral que pudia a combustible i menjars estranys. Havien arribat al districte industrial.
Fent una pausa en les ombres, els humans i el wookiee es van recolzar contra la paret i van lluitar per recuperar l'alè, mentre que Bollux esperava impassiblement i Skynx, amb un sistema respiratori molt desenvolupat, revisava la bandolera per estar segur que cap dels seus preciosos instruments musicals havia sofert danys.
—Hauries d'haver agafat una pistola —va panteixar Han—, en lloc de preocupar-te per aquests instruments teus.
—Aquests instruments han estat en la meva família des de fa dotze generacions —va contestar Skynx indignat—, i estic segur que no hagués pogut arrabassar una arma a cap d'aquests rufians pudents de quatre vegades la meva grandària.
Han va deixar la discussió i va comprovar les teulades properes.
—Pot algú veure una escala o una escaleta? Hem de veure si ens estan rastrejant.
—Ara crec que sí puc ser-los d'ajuda allà —va anunciar Skynx, assenyalant.
D'un pal proper penjava cables de fibra òptica per a les comunicacions de la ciutat; embolicant-se al voltant del cable, Skynx va pujar pel pal girant sobre si mateix, protegint els seus instruments acuradament. A causa que tots els grans edificis eren història, va tenir una àmplia vista sobre l'àrea circumdant.
Havent fet un reconeixement, Skynx va girar novament en espiral i va descendir del pal.
—Hi ha partides de recerca obrint-se camí directament cap a la ciutat —els hi va dir—. Porten reflectors de mà, i crec que estan usant comunicadors.
Va tractar d'amagar el seu espantós sotrac.
—Vas veure la seva nau? —Va preguntar Han ansiosament—. Deu estar prop d'aquí en alguna part. Potser podríem obtenir alguna potència de foc en ella.
Però Skynx no l’havia vist.
Van decidir intentar evadir a les partides de recerca i tractar de tornar al Falcó Mil·lenari.
Les antenes plomoses de Skynx van fluctuar en l'aire, atent a les vibracions.
—Capità, escolto alguna cosa.
Tots van contenir la respiració i van escoltar. Un soroll va començar a ascendir fins que va fer tremolar la terra.
—Mireu, sembla que J'uoch finalment va demanar reforços —va observar Badure sobre el tumult.
Un navili gegantesc estarrufat d'armes pesades estava sobrevolant l'àrea d'aterratge, amb els seus reflectors escombrant la ciutat. Els fugitius van prémer les seves esquenes contra les ombres. La corbeta lleugera no els va sobrevolar i ni buscar per molt temps; en lloc d'això, va descendir.
—Ara tenen molta més ajuda —va avisar Badure.
Skynx es va lliscar cap amunt i va fer un cop d'ull.
—Vés amb compte.
El ruurià va grimpar el pal proper i va tornar a baixar a l'instant.
—La nau ha descendit lluny de les partides, a l'àrea de la ribera del llac —els va dir urgentment—. Els he vist dispersant-se, venint pujol amunt. I hi ha tres grups de tres baixant cap aquí des de la zona d'aterratge. Un d'ells porta l'arc d'energia de Chewbacca.
El wookiee grunyí amenaçadorament.
En Han va assentir.
—Encarreguem-nos d'ells, però bé aquesta vegada.
Ningú va esmentar la paraula rendició; estava clar que la J'uoch faria qualsevol cosa per obtenir el que volia.
Les partides de recerca encenien intermitentment els reflectors manuals en carrerons i portals des de les seves beines. Els equips estaven organitzats per rastrejar les teulades; virtualment cadascun dels éssers dignes confiança del campament miner estava armat i havia estat reclutat. L'home que guiava aquell grup, al que Han li havia llevat la carabina, portava l'arc d'energia de Chewbacca i s’havia col·locat el blàster DL-44 d’en Han en el seu cinturó.
L'home havia vist com s'utilitzava un arc d'energia wookiee en un holo-thriller i havia pensat venjar-se dels dos abatent-los amb les seves pròpies armes.
Es va quedar satisfet, per tant, quan una forma peluda va sortir amenaçadorament de la foscor davant d'ell. Tancant-li el pas als seus companys, l'home amb l'arc d'energia es va col·locar i va disparar. Però Chewbacca es va ajupir en l'últim instant, sabent que la poca familiaritat de l'home amb l'arma i la dificultat d'apuntar amb ella, característica de l'arc d'energia, li farien fallar el seu primer tret. En un instant, el wookiee es va llançar cap endavant. L'home va donar una estirada per recarregar i preparar un segon tret. Però no ho va aconseguir; el mecanisme de l'arma estava preparat per a la força muscular i els llargs braços d'un wookiee. Abans que pogués llançar-lo a un costat i agafar el blàster d’en Han, una muntanya enutjada de pelatge color cafè va caure sobre ell.
 Els dos components restants de la partida es van obrir en ventall a cada costat de la beina per prendre partit. Un va ser enderrocat immediatament quan Han Solo va sortir de les ombres i el va posar fora de combat amb un cop de la culata de la carabina. L'altre estava estabornit pels maons de maçoneria que Hasti i Badure li havien llançat. En Han li va arrabassar la pistola hàbilment a la seva víctima i va disparar sobre l'home atordit. Cridant, l'home es va aferrar amb força la seva cama i va caure al terra.
Entretant, Chewbacca havia despullat al capdavanter de la partida de recerca del seu arc d'energia i li havia tirat contra una paret. L'home es va estavellar amb un impressionant cop sec i va relliscar fins al terra.
—Viuràs... —va decidir Han, trepitjant amb la punta del peu sobre l'home al que havia disparat i agitant el seu blàster recuperat—... si ens dius alguna cosa que valgui la pena. Quants guàrdies hi ha en la meva nau?
L'home es rellepà els llavis deshidratats per la por.
—Deu, tal vegada dotze. Uns quants a bord, la resta al voltant d'ella.
—Què hi ha sobre la nau en la qual vau arribar? —Va preguntar Hasti al presoner—. La primera nau, no aquesta corbeta lleugera.
Han va acariciar subtilment el gallet del blàster.
L'home va obrir la boca.
—En la inclinació darrere de la ciutat, sota l'àrea d'aterratge, al costat de les roques.
Badure es va acostar havent recuperat el comunicador que va deixar caure el lladre de l'arc d'energia.
—Bon noi, acabes de guanyar-te el teu futur.
Després, el presoner els hi va dir que la nau de la J’uoch estava en una extensió de roca, amb només dos homes vigilant-la.
—M'ha començat a desagradar l'assassinat innecessari —va aclarir Badure, col·locant una pistola d'atordiment a màxima potència. Va prémer el gallet i rajos d'energia blavosos van sortir del canó. Immediatament, els dos guàrdies es van desplomar.
Badure i Hasti els van escorcollar a la recerca de qualsevol arma o equip que poguessin portar; després, Han va pujar a la beina en la qual havien arribat i es va col·locar en el seient del pilot.
—Carregada de combustible i a punt!
Chewbacca va examinar el seient del copilot i bramà una pregunta.
—No, no deixarem Dellalt sense el Falcó; de totes maneres no podríem sortir del sistema amb aquest carret de nens —va contestar Han—. Sortirem del seu perímetre de recerca i després estudiarem el nostre proper moviment.
Va començar a moure els interruptors d'encès i introduir instruccions en l'ordinador de vol.
Un avís va xiular i el tauler de comandaments es va il·luminar. Chewbacca va tirar cap enrere el cap i bramà la seva frustració.
Des de la consola va sonar la veu de la J’uoch.
—Atenció, beina de descens, atenció! Per què està tractant de violar els protocols dels instruments? Guàrdia, respongui!
—Necessito eines; han bloquejat la consola de comandaments —va dir Han urgentment.
Chewbacca va clavar els dits al voltant de la porta del caseller d'eines i la va arrencar. En Han estava ocupat llevant els perns de seguretat de la consola. El wookiee va agafar algunes eines del caseller i les hi va acostar al Han, i ràpidament els socis van atacar el mecanisme de bloqueig, ignorant les transmissions vehements de la J’uoch cruixint en el rerefons. Chewbacca udolà triomfant, neutralitzant el circuit de seguretat.
—Agafa l'altre —va dir Han.
Però el seu goig va desaparèixer quan van escoltar el baluern d'uns potents propulsors alçant una nau.
—Ve a per nosaltres! —Va cridar Hasti des de l’escotilla—. Quant trigarem a moure'ns?
—Està massa a prop amb aquests canons pesats —va dir Han amb veu aspra—. Però almenys tenim una distracció. Baixeu-vos!
Els altres van córrer. Va aparèixer una lectura gràfica en la consola; Han es va llevar l'armilla, i, amb un peu fora de l’escotilla, va inserir una sèrie d'instruccions en la consola. La seqüència automàtica va començar el cicle de tancament i la beina es va enlairar. Han va saltar cap a un grup de roques i es va ajupir buscant refugi amb els altres, veient com la beina pujava cap al fosc cel. La nau estava en un proper curs d'intercepció, la qual cosa li va semblar a Han un bon moment per anar el mes lluny possible de la zona d'enlairament. Havent-hi distret als de la nau amb l’esquer, els fugitius es van posar en camí. Chewbacca va romandre en la rereguarda i utilitzant uns arbustos de fulles vermelles, va eliminar les poques petjades que havien deixat a l'àrea rocosa. La beina va adquirir velocitat, seguint el programa d’en Han. El foc de l'artilleria pesada va llançar enormes rajos d'energia blanc-i-verda que van convertir nit dellaltiana en un breu migdia. La primera salva va fallar, però va donar als artillers la posició exacta de la beina. La segona salva la va colpejar al centre, on molts rajos van convergir en la petita beina alhora. Va explotar en una bola de foc, deixant uns pocs enderrocs en flames agitant-se en el cel.
—Capturar-nos no era una prioritat tan gran després de tot —va comentar Badure.
Amb prou feines havien aconseguit el refugi temporal d'un aflorament rocós, amagant-se entre les grans roques rodones, quan la corbeta lleugera va tornar amb el baluern dels seus propulsors, descendint on la beina havia enlairat moments abans. En uns instants, l'àrea estava plena de gom a gom d'homes armats amb reflectors de mà. Els guàrdies que havien deixat sense sentit van ser ràpidament descoberts i la terra dels voltants examinada.
—S’ho han cregut! —Va murmurar Hasti amb un mut goig.
Els rastrejadors van veure les petjades d’en Han i els altres quan es van acostar a la beina, però no van veure signes d'haver-la deixat, gràcies a l'acurat treball de Chewbacca. Els guàrdies sense sentit van ser arrossegats fins a la nau i pujats a bord i la resta dels empleats de la J’uoch van embarcar. Els propulsors van brillar novament.
La ment d’en Han pensava a tota velocitat. Ara que estaven armats i que la J'uoch aparentment creia que tots ells havien mort, tenien l'oportunitat de recuperar el Falcó Mil·lenari. En Han esperava veure la corbeta lleugera de la J’uoch aterrar prop de la seva pròpia nau, per recuperar als qui estaven a bord del Falcó. En lloc d'això, la nau, voletejà per sobre del vaixell de càrrega. La rampa del Falcó havia estat tancada igual que les portes de càrrega.
En Han va entendre sobtadament el que estava ocorrent. Es va llançar cap endavant en una decisiva carrera cridant amb tota la força dels seus pulmons, amb Chewbacca només a un pas darrere d'ell. Ningú en cap de les naus els va escoltar, per descomptat; la nau de la J’uoch va deixar anar un engranatge de captura que va entrar en fort contacte amb la part superior del Falcó, aconseguint fer presa sobre la nau més petita i alçant-la amb els seus suports metàl·lics. De la mateixa forma que transportava l'equip miner, la nau va aixecar el vol amb el Falcó Mil·lenari ancorat en la seva part inferior. La corbeta lleugera virà cap al sud, agafant tanta velocitat i altitud com va poder.
En Han va començar a frenar la seva carrera. En la seva desesperació, ell i Chewbacca van veure la seva nau sent transportada a través del llac i sobre les muntanyes de més enllà. Els altres els van atrapar.
—Pensen que el disc del diari de bord està en el Falcó, veritat, capità? —Va preguntar Skynx en estat de xoc—. Ens van registrar i no el van trobar i van tractar de matar-nos, per això han d'assumir que el vam deixar a bord del Falcó.
—Cap a on es dirigeixen? —Va preguntar Han amb veu apagada.
—Directament cap al campament miner —va respondre Badure—. Tindran tot el temps i la intimitat que necessiten per desballestar-la i registrar-la a fons.
En Han va girar sobre els seus talons i va anar directe cap a la ciutat. Un plugim va començar a caure.
—A on va? A on anem? —Va cridar Skynx amb la seva aguda veu quan els altres es van apressar a seguir-li.
—Vull recuperar la meva nau —va dir Han simplement.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada