dimarts, 16 d’octubre del 2018

Plaga Planetària (IX)

Anterior


CAPÍTOL 9

Tash va llegir les paraules una vegada i una altra. Bioarmes. Bioarmes.
Es va estremir. El bony en el seu braç li palpitava i s'estenia. Tash gairebé va creure veure que li tremolava sota la màniga.
El tècnic mèdic va entrar a l'habitació, i Tash ràpidament va copejar el botó de sortida de la computadora, deixant la pantalla neta.
Va caminar de retorn al tanc de bacta en el qual Zak estava sent tractat. Ell li va somriure de nou, i després va posar les seves dues mans juntes i va recolzar el cap en elles com si fes la migdiada.
«Això és un avorriment», estava dient.
Tash no tenia forma de mimetitzar el seu propi missatge. Mirà per assegurar-se que el tècnic mèdic no estava mirant, i va pronunciar les paraules sense emetre so, «Zak, estem atrapats dins d'una instal·lació d'armes biològiques!».
A l'interior del tanc de bacta, Zak va aixecar les celles i va sacsejar el cap. No ho entenia. Tash va vocalitzar les paraules més lentament.
«Ar-mes bi-o-lò-gi-ques!».
Una vegada més Zak no ho va comprendre. Tash va decidir intentar-ho amb una paraula diferent, més simple.
Tash va assenyalar un quadre en la paret. Era una senzilla obra d'art, una pintura que algú havia fet d'un camp d'estels. Va posar un dit sobre la pintura mateixa i va assenyalar als estels del camp estel·lar. Zak va assentir enèrgicament assenyalant que ho entenia. Estels.
Tash va tornar fins al tanc, es va posar les mans en el cap, i va obrir la boca com si estigués cridant. Estels. Crit.
Crit-estel·lar.
Zak va assentir de nou. Ho entenia.
Tash va estendre les seves mans amb amplitud, tractant de cobrir tota l'habitació, tota la Infermeria.
Sobre la màscara de respiració, els ulls d’en Zak es van obrir com plats. La Infermeria estava connectada al Projecte Crit-estel·lar.
Tash va saber que Zak ho entenia. Va fer un gest a Zak de mantenir la calma. Estaria de retorn tan aviat com pogués.

La Tash va córrer cap als turboascensors, avançant al Doctor Kavafi pel passadís.
—Tash, on vas?
—Ara torno! —va dir—. Necessito una cosa de la nau! Vestíbul —va dir tan aviat com va entrar a l'ascensor. Mentre baixava, Tash es va sentir de sobte tan marejada que va haver de recolzar-se en una paret per sostenir-se.
Havien obtingut el nom Projecte Crit-estel·lar dels arxius informàtics de la Mortalla. FluxDeForça havia suggerit que Crit-estel·lar i el planeta Gobindi estaven connectats. I ara sabia amb certesa que el nom en clau Crit-estel·lar era una contrasenya per a arxius secrets dins de la Infermeria.
I la Infermeria està dirigida per l'amic d’en Hoole.
Tash necessitava parlar amb FluxDeForça ara més que mai. En sortir de la Infermeria, Tash va caminar a través dels soldats d'assalt fins al cim del ziggurat. Com tornar a la nau?
—Disculpi —li va dir a un dels soldats. Va tractar de no semblar nerviosa. El soldat no tenia cap raó per pensar que ella era diferent de qualsevol nena de tretze anys que necessitava ajuda.
—Sí? —va preguntar el soldat. La seva veu sonava plana filtrada a través de la seva màscara.
—Hi ha alguna llançadora que vagi de tornada al moll d'aterratge? Haig de tornar a la nau del meu oncle.
El soldat va mirar el seu cronòmetre.
—No hi ha llançadores fins d’aquí a vint minuts.
Tash no volia esperar tant.
Atès que el ziggurat en el qual es trobava era el més alt de la ciutat, Tash podia veure els molls d'aterratge en la distància. Quatre ponts la separaven de la nau.
Es va apressar pel primer pont. Quan va estar fora de la vista dels soldats d'assalt, va començar a córrer.
Tash no era tan atlètica com el seu germà petit, però estava en bona forma, per això es va sorprendre quan, després d'haver passat a través d'un segon ziggurat i haver creuat un segon pont, va començar a bleixar de forma ostensible i la seva roba va començar a humitejar-se amb la suor. Es va detenir i es va recolzar en una barana.
Ha de ser la calor, va pensar.
La suor a més havia començat a donar-li picors. El seu braç esquerre el sentia una mica adormit.
Tash va minorar el pas i va continuar fins al moll d'aterratge. Es va adonar que la plataforma estava plena de naus espacials. Tash va suposar que havien estat retingudes pel bloqueig.
En arribar a la Mortalla, Tash va teclejar el codi d'accés i es va lliscar per l’escotilla.
—Hola! —va dir en veu alta, esperant que Hoole i Devé estiguessin allà. Però només va trobar a Devé treballant en la seva computadora en els codis per als arxius d’Evazan.
—Hola, Tash —va dir l’androide—. No esperava que tornessis a la nau tan aviat —estava centrat en la pantalla de la computadora.
—Hi ha hagut sort trencant el codi? —va preguntar.
La veu de Devé va baixar d'intensitat.
—No. Com ja vaig dir, per molt que em costi admetre-ho, aquest codi és massa complex per a la meva programació.
—Llavors, per què segueixes intentant-ho? —va preguntar ella.
L’androide es va encongir d'espatlles.
—Si tingués un droide de xifrat, faria ús dels seus talents. Si tingués un droide de protocol, demanaria la seva assistència. Però no puc. Només tinc la meva pròpia programació, així que uso el millor de les meves habilitats.
Devé es va detenir, va prémer un botó, i la pantalla es va quedar en blanc.
—Crec que he acabat ara com ara. Haig d'anar a veure com està Zak.
—Aniré tan aviat com pugui —va dir Tash.
—No, Tash —va dir Devé—. Les instruccions de l'amo Hoole van ser que si tornaves a la nau, hauries d'esperar aquí fins que tornéssim.
—Bé —va respondre ella mentre Devé sortia per la porta.
Tash va passar pel saló principal i va entrar en la seva cabina. Deixant-se caure en la cadira enfront de la seva computadora, la va encendre i va tractar d'agafar un enllaç a l’HoloNet. Volia parlar amb FluxDeForça. Qualsevol qui fos, era evident que sabia alguna cosa sobre Gobindi.
«ACCÉS DENEGAT A L’HOLONET».
L'advertiment va aparèixer en la pantalla de la computadora. Ella va teclejar «REINTENTAR».
«ACCÉS DENEGAT A L’HOLONET».
Tash va teclejar un comando, buscant la causa.
«TOTES LES TRANSMISSIONS FORA DEL PLANETA PROHIBIDES PER ORDRE DEL GOVERN IMPERIAL. A CAUSA DE L'AUGMENT DE L'ACTIVITAT PIRATA EN EL SECTOR, LA FLOTA ESTEL·LAR IMPERIAL ORDENA QUE TOTES LES TRANSMISSIONS INTERPLANETÀRIES EN AQUEST SECTOR ES DETINGUIN DURANT LA SEVA CERCA DE SENYALS IL·LEGALS».
Què està passant? Sense viatges interplanetaris. Sense comunicacions. L'Imperi havia aïllat completament Gobindi de la resta de la galàxia, i ningú semblava adonar-se.
Va introduir més comandos, tractant de trobar una forma d'evitar les interferències. Estava tan concentrada en els seus esforços, que no va sentir l’escotilla obrint-se per segona vegada.
No va sentir la seva pròpia porta obrint-se.
I no va veure a la figura que es va lliscar darrere d'ella fins que va ser massa tard.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada