dissabte, 13 d’octubre del 2018

Relats Recopilats de Galaxy Guide 5 (I)


Relats Recopilats de  Galaxy Guide 5
Return of the Jedi

Michael Stern i George R. Strayton

Després de festejar la victòria a Endor, l'historiador rebel Voren Na’al torna una vegada més al treball per examinar els llocs visitats pels herois de Yavin. Aquestes són algunes de les històries que ha recopilat...


Relats inclosos:
          1 La prova d'accés
          2 El Pou de Carkoon
          3 El pou
          4 Fosc viatge a Tatooine
          5 Jugador a la carrera
          6 La reunió operativa del Grup Roig
          7 Les defenses ewok
          8 Atac nocturn
          9 Patrulla d'exploració imperial
          10 La captura de Luke Skywalker
          11 Està fosc
          12 Restes de l'Imperi




1 La prova d'accés

La següent història està extreta del diari de dades de Voren Na’al. Li va ser relatada per Ephant Mon, qui va participar en l'esdeveniment.

Quan Jabba va concebre la seva vasta i poderosa organització criminal, sabia que necessitaria gran quantitat de múscul barat per a la seva protecció: esbirros que trenquessin caps sense pensar-s’ho dues vegades, i que no traïssin al seu patró. Necessitava criatures que fossin fortes, violentes, lleials i estúpides. En resum, necessitava gamorreans.
Però necessitar gamorreans i aconseguir que treballin per a tu són dues coses completament diferents. Aquests brutals mercenaris viuen segons un estricte codi de «honor» que indica que un gamorreà només servirà a algú que sigui millor guerrer que ell. Qualsevol persona que desitgi contractar a un gamorreà, abans ha de derrotar-ho en combat.
Per descomptat, el Poderós Jabba sap que no tindria cap problema per vèncer a un gamorreà en combat singular però, considerant la quantitat de gamorreans que volia contractar, la lluita aviat es tornaria tediosa. I a més, és tan fàcil enganyar-los. Així que va concebre un pla que no només li asseguraria els serveis d'un gran grup de gamorreans, sinó que també li faria guanyar el seu etern respecte i admiració.
Jabba va fer que un grup de dotze possibles candidats arribessin al saló del tron del seu palau per realitzar la seva «prova d'accés». Els pinxos del hutt es van col·locar formant un cercle a la sala, amb els gamorreans reunits al centre, i el Poderós Jabba es va aixecar del seu tron i va mirar als seus porcins convidats. Va alçar la seva gegantesca cua en l'aire, projectant una ombra sobre els gamorreans. Amb gran solemnitat, l'intèrpret de Jabba va anunciar que el Poderós Hutt s'enfrontaria a tots alhora!
Però quan el primer dels bruts va avançar, Jabba li va indicar que es detingués. Va donar una palmada amb les seves grassonetes mans, i un sequaç va portar un grapat de benes. Els gamorreans van esbufegar i van fer sorolls amenaçadors al sequaç, qui sàviament s’escapolí darrere de la gran mola de Jabba buscant protecció.
Llavors, l'intèrpret del senyor del crim va explicar que aquesta era la forma tradicional en la qual els hutt realitzaven els seus combats personals; lluitant mitjançant l'olfacte i el tacte i l'instint cec. Entre els hutts, va explicar l'intèrpret, lluitar amb els ulls descoberts era una deshonrosa covardia. Veient que el propi Jabba permetia ser el primer a ser embenat, els gamorreans es van prendre al peu de la lletra la proposició de Jabba d'enfrontar-se a tots alhora. No volent ofendre al seu possible ocupador, els no massa brillants gamorreans van acceptar la condició.
Després que tots els gamorreans fossin embenats, es va fer sonar el gong que indicava el començament del combat, i els gamorreans van avançar matussers, agitant salvatgement les seves vibro-destrals i piques de força. Per descomptat, per llavors Jabba ja havia tornat a lliscar-hi sobre el seu tron, i vint dels seus sequaços brandant bastons gaffi i porres van sortir a substituir-li. Els sequaços de Jabba, que per descomptat no anaven embenats, van tenir pocs problemes per sotmetre a cops als bruts porcins.
Una cacofonia d'estrany riure alienígena envoltava als desorientats gamorreans mentre s'agitaven salvatgement en totes direccions. Els guardians de Jabba esquivaven veloçment els cops i talls llançats a cegues, i atonyinaven salvatgement als indefensos gamorreans. La major part dels gamorreans van ser derrotats fàcilment, però uns pocs d'ells, particularment Ortugg amb la seva destral, van mostrar considerable resistència i determinació, i amb una mica de sort van aconseguir derrocar a un dels seus torturadors. Això era poc afortunat, però Jabba va raonar que «aquest és el preu que has de pagar avui dia per la mà d'obra adequada».
Quan el combat va haver acabat, Jabba va tornar al seu lloc, amb uns quants talls i blaus afegits mitjançant maquillatge, per causar major efecte. Es van retirar les benes, i els atordits i magolats gamorreans van quedar bocabadats d'admiració davant la geganta criatura amb forma de llimac que, amb les seves pròpies mans i els ulls embenats, havia derrotat a dotze guerrers de clan gamorreans. Els nou gamorreans supervivents van jurar vassallatge al major guerrer que mai havien conegut.


 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada