dimarts, 16 d’octubre del 2018

Plaga Planetària (VII)

Anterior


CAPÍTOL 7

—Què vol dir que ningú ha sortit de la Infermeria amb vida? —va exclamar La Tash.
Però en aquest moment una sirena va sonar amb estridència en les seves oïdes. Va ser seguida per un aerolliscador blanc amb panells que es va abalançar cap a la plaça, dispersant a la multitud de vianants. Un esquadró de soldats d'assalt va saltar de darrere abans que arribés a detenir-se. Amb precisió militar, els soldats van envoltar a un ésser específic de la sorpresa multitud. Tash va veure que la criatura, amb la seva pell verda, ulls grans de color porpra, i estret musell, era un rodià. Quatre dels soldats es van abalançar sobre ell. El líder de l'esquadró de soldats d'assalt va activar un altaveu incorporat en la seva armadura:
—ATENCIÓ, CIUTADANS DE MAH DALA. L'ÉSSER QUE ESTEM PRENENT EN CUSTÒDIA HA ESTAT IDENTIFICAT COM UN POSSIBLE PIRATA I CONTRABANDISTA. ESTÀ SENT POSAT SOTA CUSTÒDIA PER A SEGURETAT DE TOTS!
Els soldats d'assalt van arrossegar al rodià cap a l'aerolliscador mentre donava puntades i xisclava.
—No sóc un pirata! No sóc un pirata! —cridava el rodià. Però els soldats no li van fer cas i el van llançar al vehicle que els esperava, i després el van abordar després d'ell. El líder de l'esquadró es va detenir només per connectar una pantalla de dades de gran grandària a una paret propera. Llavors ell també es va ficar en el vehicle. Amb les seves sirenes gemegant, l'aerolliscador imperial es va marxar ràpidament.
—Què ha estat tot això? —li va preguntar Tash al seu nou company. Però Wedge havia desaparegut.

Tash i Devé es van acostar i es van unir a la multitud que s'havia congregat al voltant de la pantalla de dades. El dispositiu electrònic pla mostrava les paraules «BUSCATS PER PIRATERIA». Sota aquestes paraules hi havia quatre imatges. Una d'elles era la del rodià que acabava de ser capturat. Una vermella X digital havia estat pintada a través de la seva imatge. Però les altres tres imatges eren de sospitosos que seguien en llibertat. Tash va reconèixer la cara peluda d'un bothan, i dos humans.
Un dels humans era Wedge Antilles.
—Oh, vaja —va dir Devé amb sobresalt.
—No m'ho crec —va dir Tash—. Per què un pirata espacial ens salvaria de la massa?
—Ell va dir que hi havia estat atrapat aquí pel bloqueig —va assenyalar Devé.
Tash encara no s’ho creia. Tal vegada fos el seu esment als Jedi, però tenia la sensació de què Wedge tenia un bon cor, i ella havia après a confiar en els seus sentiments.
—Què creus que va voler dir amb allò de la Infermeria?
L’androide va negar amb el cap metàl·lic.
—No puc imaginar-ho. Després de tot, és la millor instal·lació del seu tipus, i està dirigida per un amic de l'amo Hoole.
Això no va fer que Tash se sentís millor. Ella ja tenia sospites sobre l'oncle Hoole.
—Crec que hauríem d'anar a veure a Zak. Ara mateix.
Tash no va esperar al fet que Devé respongués. Es va posar en acció i es va apressar a tornar al pont penjant. De camí, va tractar de donar-li sentit a tot el que havia succeït. En primer lloc, el misteriós Wedge Antilles va aparèixer del no-res per salvar-los de l'estranya criatura massa, i després els havia dit que a ningú tret als imperials se li havia permès entrar a Gobindi des de feia setmanes. No obstant això, va recordar Tash, l’oncle Hoole va fer només una transmissió i van obtenir permís per aterrar. I l'imperial a càrrec de la Infermeria és un vell amic d'oncle Hoole.
Un pensament va enviar gelades esgarrifances per l'esquena de la Tash. Té l'oncle Hoole connexions amb l'Imperi?
Ella i Zak havien estat viatjant amb Hoole durant sis mesos, però el seu oncle shi’ido mai havia explicat clarament què havia fet abans. Tot el que sabien era que Hoole era un antropòleg i que havia visitat diferents planetes per estudiar cultures alienígenes. Com Zak havia assenyalat en una ocasió, ni tan sols sabien el nom de pila de l'oncle Hoole!
Per tot el que sabia ella, el seu oncle podria ser un agent imperial.
Si aquest és el cas, va pensar Tash, llavors no és oncle meu.
Tash va arribar a la Infermeria gairebé sense alè. El calorós clima de Gobindi dificultava el més mínim esforç, i el seu adolorit braç s'havia tornat rígid. Es va tocar el blau.
Alguna cosa estava malament.
Es va pujar la màniga. El cardenal s'havia convertit en un bony marró, i la pell aquí estava seca i aspra. El que fos que Kavafi li havia donat havia causat algun tipus de reacció.

Just quan les portes d'un turboascensor es van obrir, Devé la va atrapar, amb els seus rotors tibants per l'esforç.
—Tash Arranda! —va renyar-la mentre pujaven a l'ascensor junts—. Com esperes que funcioni com el teu cuidador si contínuament surts corrent d'aquesta manera?
—Ho sento, Devé, però hem d'assegurar-nos que Zak està bé.
—Estic bastant segur que Zak està en bones mans —va respondre l’androide—. El Doctor Kavafi és un expert en el seu camp, i després de tot, l'amo Hoole només portaria a Zak a un centre mèdic de primera classe.
La porta del turboascensor es va obrir, i Tash es va trobar mirant el rostre del Doctor Kavafi. El seu rostre es va il·luminar amb un somriure càlid.
—Tash, ja tornes del teu passeig, tan aviat?
—Uhm, sí. Vull veure al meu germà —va dir, lliscant-se pel seu costat i enfilant pel passadís.
—Espera! —va dir Kavafi, posant-se a la seva altura—. Em temo que no seràs capaç de...
—Vull veure’l de totes maneres —el va interrompre Tash. L'havien educat per respectar als adults, però la seva preocupació pel seu germà l'aclaparava. A més, era difícil per a ella respectar a algú amb un uniforme imperial, encara que fos un metge. Tash va continuar la seva marxa pel passadís.
—Espera! —la va cridar Kavafi darrere d'ella.
Tash va arribar a la porta de la medisala d’en Zak amb Kavafi corrent per posar-se a la seva altura.
—Si tan sols escoltessis...
Tash va activar la porta automàtica i va entrar a l'habitació.
El llit estava buit. Zak havia desaparegut.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada