diumenge, 21 d’octubre del 2018

Han Solo i el llegat perdut (VIII)

Anterior


8
      
—És un pla de bojos, fins i tot per a vostè —deia Hasti.
Han va ajustar els ulls cap al cel gris i va desitjar que Badure tornés. El plugim s'havia convertit en un xàfec gelat durant la nit i, després, reduït a un plugim novament.
Han i els altres, esperant al vell, havien trobat refugi sota una lona enquitranada darrere d'una pila de carregament sota un ràfec de fusta d'un magatzem en els molls. Bevien amb moderació xarrups del flascó, el qual havia romàs amarrat en el cinturó de la pistolera d’en Han durant tota l'activa nit. Estaven mullats, plens de fang i cansats. El pèl d’en Han estava aixafat contra la calavera, igual que el de l’Hasti. Les gotes queien de la llana embullada de Skynx, i la pell peluda de Chewbacca havia començat a traspuar l'olor característica d'un wookiee mullat.
Han va estendre la mà i palmejà el cap del seu amic en un gest de consolació, desitjant que hi hagués alguna cosa que pogués fer per Bollux i Max. Els dos autòmats, normalment pacients, estaven preocupats que el seu impermeabilitzador contra la humitat deixés de funcionar.
—No tens cap esperança d'aconseguir-ho, Solo —va acabar la noia.
Han es va llevar d'una manotada un floc de pèl mullat del seu front.
—Llavors no vinguis amb nosaltres. Ja hi haurà una altra nau que passi per aquí un d'aquests anys.
Un home amb una capa espellifada va aparèixer, esquitxant a través dels tolls i carregant amb un fardell en l'espatlla. Han, amb l'espiell del seu blàster, va identificar a Badure. El vell es va ajupir al costat d'ells sota la lona enquitranada.
Havent adquirit la capa d'un provincià que dormia en un carreró, se les hi va enginyar per comprar quatre més. Han i Hasti van descobrir que dos d'elles eren perfectes per a ells, i fins i tot Bollux podia posar-se una sobre el seu rígid cos poc acostumat al tacte de la roba. Però la capa més gran que Badure havia portat amb prou feines aconseguia tapar a Chewbacca; encara que la seva caputxa li cobria la cara enfront d'observadors, els seus braços i cames peludes quedaven exposats.
—Tal vegada podríem embolicar-lo en teles, amb manyoples i pantalons —va suggerir Badure. Després, es va girar cap a Skynx—. No t'he oblidat, el meu benvolgut professor.
Amb un posat va treure una bossa, que va subjectar obert provocadorament.
Skynx es va tirar cap enrere, amb les seves antenes oscil·lant en sobtada desil·lusió.
—Estic segur que no voldrà dir... Això és inacceptable!
—Només fins que sortim de la ciutat —li va persuadir Han.
—Umm, sobre això, fill... —va dir Badure—. Tal vegada hauríem de descansar una estona.
—Fes el que vulguis; això ha estat un mal passeig. Però probablement estan esbudellant el Falcó en aquest campament miner.
—Llavors, per a què anem? —Va protestar Hasti—. Són uns dos-cents quilòmetres. La teva nau estarà feta trossos quan hi arribem.
—La tornaré a armar de nou! —Va dir Han gairebé cridant, i després es va calmar—. A més, com és que va aparèixer J’uoch i la seva banda tan ràpidament, tret que tingui contactes aquí? Som blancs perfectes, per no esmentar l'aversió dels dellaltians pels estrangers. Podríem acabar morts en un tuguri local.
Badure va semblar resignar-se.
—Llavors haurem d'agafar el «Exprés de Talons i Punteres».
La pluja estava amainant, i el cel buidant-se. Han va estudiar el mapa geogràfic que havia obtingut. Contenia un mapa complet de prospeccions mineres en tot el planeta, antic, però amb detalls exactes.
—Almenys vam tenir sort en aconseguir això —va dir Han xarrupant pel nas.
—Vostès, els pilots i els marins són tots iguals; no tenen religió, però estan plens de supersticions. Sempre estan en condicions d'involucrar la sort.
Per anticipar-se a una altra renyina verbal, Badure va intervenir.
—El primer és creuar el llac; no hi ha enllaç amb l'altre costat de la riba. No hi ha servei aeri; només transports de terra. L'única forma de creuar és utilitzant els serveis d'un transbordador, dirigit pels nadius, els nedadors. Són gelosos del seu territori i cobren una tarifa.
Han no estava segur de voler ser transportat per un sauropteroide, el poble aquàtic de Dellalt.
—Podríem vorejar el llac —va proposar.
—Ens portaria cinc o sis dies més, tret que puguem contractar un vehicle o ficar-li mà a algunes cavalcadures.
—Comprovem el transbordador. Què hi ha sobre menjar i equip?
Badure va mirar de reüll.
—Que hi ha sobre dones boniques i menjar calent?... Hi haurà colònies al llarg del camí; haurem d'improvisar.
En respirar, el seu alè es va cristal·litzar.
—Véns o et quedes? —Va preguntar Han a Hasti.
Ella li va mirar furiosament.
—Per què et molestes a preguntar? Depens de la gent fins que no hi ha elecció.
L'aventura moderadament segura i confortable somiada per Skynx havia anat bé fins ara, fins i tot amb una lluita a vida o mort real, però el sentit pràctic del ruurià li va fer prendre una simple decisió.
—Jo romandré amb vostè, capità —va dir.
Han gairebé va riure, però el to simple de Skynx i el pragmatisme a manera d'auto-conservació, van augmentar el concepte que Han tenia sobre el ruurià.
—Encantat de comptar amb tu. Molt bé; anem als molls i creuem el llac.
Skynx reptà de mala gana cap al sac, que Chewbacca va col·locar sobre la seva espatlla. Van procedir en un atapeït grup, amb Badure en la davantera i Han i Hasti en els flancs. El wookiee i Bollux es van mantenir al centre del grup amb l'esperança que sota la pobra il·luminació i la pluja serien confosos amb humans, un molt alt i un altre gros i baixet.
Skynx va treure el cap violentament del sac amb les seves antenes plomoses movent-se agitadament.
—Capità, s'està horriblement malament aquí dins, és molt estret.
Han li va empènyer cap a dintre; després, com venint-li al pensament, li va donar el flascó de la beguda.
Els molls i les seves embarcacions ancorades estaven realment ocupats. Deixant als altres parcialment ocults en una pila de carregament, Han i Badure van anar a preguntar pels passatges.
Encara que els molls tenien espai per a moltes de les plataformes flotants de transport usades pels sauropteroides natius de Dellalt, només una àrea determinada semblava en ús. Llavors, escodrinyant l'escena, Han va veure una solitària barca a la dreta.
Encara que Badure li havia descrit breument als nedadors, Han els va trobar com una visió sorprenent.
Uns homes estaven pujant càrrega a bord de les barques de transport lligades als flotadors d'embarcament. Les línies de flotació i els arnesos es balancejaven en l'aigua. Més enllà d'ells, hi havia uns vint sauropteroides dropejant, nedant en espiral o simplement mantenint-se a flotació amb cops de les seves aletes d'immensa força. Eren d'entre deu i quinze metres de llarg, els seus caps sobresortint a gran altura per sobre de l'aigua, amb llargs colls musculosos mentre es movien en el llac. Les seves pells anaven del to gris clar al verd negre profund; mancant de fosses nasals, tenien ganyes a la part alta de les seves llargues calaveres. Dropejaven tot esperant que la quadrilla de terra completés el seu treball. Un dels homes, un individu corpulent amb pírcings en les orelles i restes de menjar i gotes de nèctar del dinar en la seva barba, acarava el carregament amb una llista impresa. Mentre Badure li explicava les seves necessitats, l'escoltava, jugant amb el seu bolígraf.
—Haurà de parlar de diners amb el cap —els va informar amb un somriure satisfet que a Han no li va agradar, després va cridar—: Ei, Kasarax! Dos buscant passatge!
Va tornar al seu treball com si els dos homes no existissin. Han i Badure van anar a la vora del moll i van fer un pas sobre un flotador d'embarcament. Un sauropteroide se'ls va acostar amb un parell de moviments de la seva aleta. Han, com aquell qui no fa res, va acostar la seva mà fins al blàster ocult. Va estar a punt de posar-se malalt en veure la grandària de Kasarax, el seu dur i estret cap i els seus ullals més llargs que l'avantbraç d'un home. Kasarax aletejà en l'aigua al costat del flotador. Quan va parlar, el retrunyir del so i l'alè a peixos va fer a tots dos homes retrocedir una mica. La seva pronunciació era distorsionada però comprensible.
—El passatge és 40 drifts —va dir la criatura, una suma important de moneda dellaltiana—. Cadascun. I no es prenguin la molèstia de regatejar; no ens agrada això aquí en els molls.
Kasarax va bufar un doll d'humitat condensada des de les ganyes del seu cap com per puntualitzar l'afirmació.
—Que hi ha sobre els altres? —Va murmurar Han a Badure, indicant la resta dels sauropteroides.
Kasarax va percebre l'escrutini d’en Han i va xiuxiuar com una vàlvula a pressió.
—Ells fan el que jo dic! I dic que creuaran per quaranta drifts!
Fintà com si anés a colpejar, un moviment que va bressolar el flotador amb turbulències.
Han i Badure van gatejar fins al moll mentre els homes treballant allà reien a riallades.
L'home amb la llista impresa es va acostar.
—Sóc el cap de la quadrilla de terra de Kasarax; han de pagar-me a mi.
Han, amb la cara vermella, estava més furiós per moments a causa d'aquell tractament arrogant.
Però Badure, fent una mirada cap a la barca solitària que havien advertit al principi, va preguntar:
—Què hi ha sobre ell?
Un nedador solitari estava allà, un vell gran brau de batalla, observant els esdeveniments.
El cap de la quadrilla de terra va oblidar el seu riure.
—Si els agrada gaudir de la vida, oblidin-li. Només la gossada de Kasarax utilitza aquesta part del llac!
Encara furiós, Han va caminar a grans gambades cap al moll. Badure li va seguir després d'un moment d'indecisió.
El cap de la quadrilla de terra els va cridar.
—Els he previngut, estrangers!
El vell brau es va aixecar sobre dues potes a poc a poc a mesura que s'acostaven. Era de la grandària de Kasarax, amb un color proper al negre, i estava ple de cicatrius. El seu ull esquerre havia desaparegut, perdut en alguna batalla feia molt temps, i les seves aletes estaven oscades i mossegades. Però quan va obrir la boca, els seus tremends ullals van brillar com a armes esmolades.
—Sou cares noves en el moll —va dir amb una veu sibilant.
—Volem creuar el llac —va començar Han—. Però no podem permetre'ns el preu de Kasarax.
—Antigament, humà, jo remolcava a través del llac tan ràpid com volguessin i cautelosament també, per vuit drifts cadascun.
Han era a punt d'acceptar quan la criatura li va tallar.
—Però avui, remolco gratis.
—Per què? —Van preguntar alhora Han i Badure.
El vell nedador va fer un clapoteig que van assumir era un riure i va llançar un doll d'aire per les seves ganyes.
—Jo, Shazeen, he jurat ensenyar a Kasarax que qualsevol representant del poble aquàtic està en perfecte dret de treballar en aquest moll. Però necessito passatgers, i la quadrilla de terra de Kasarax els manté a distància.
La quadrilla de terra estava reunida i conversant en un grup de potser uns vint, i llançant mirades assassines a Han, Badure i Shazeen.
—Podem trobar-nos en algun lloc més a baix en la riba? —Va preguntar Han al nadiu dellaltià.
Shazeen es dreçà, amb l'aigua fluint de la seva esquena negra, semblant el déu de la guerra d'algun poble primitiu.
—L'abordatge en el moll és el punt perfecte! Facin això i jo faré la resta, cap altre nedador es ficarà amb vostès; és amb Shazeen amb qui estan tractant, aquesta és la nostra Llei, la qual ni tan sols Kasarax s'atreveix a ignorar.
Badure va tirar pensativament del seu llavi inferior.
—Podríem vorejar el llac.
Han va sacsejar el cap.
—En quants dies?
Es va girar cap a Shazeen.
—Hi ha alguns passatgers més. Tornarem de seguida.
—Si els amenacen en els molls, llavors no puc interferir —els va avisar Shazeen—. Aquesta és la Llei. Però no s'atreviran a usar armes tret que vostès els provoquin, per por dels altres humans, els que han estat expulsats dels seus treballs, i que sí podrien intervenir.
Badure va picar sorollosament a l'espatlla d’en Han.
—Podria aguantar una mica de viatge per mar ara mateix, «Manyós».
Han li va obsequiar amb un somriure malvat, emprenent el viatge de retorn. Els altres estaven dempeus on els havien deixat. Hasti sostenia un gran con de plastipaper que contenia una massa pastosa plena de grumolls, de la qual ella i Chewbacca estaven menjant amb els dits. Hasti li va oferir a Badure i a Han.
—Ens moríem de  gana. Vaig comprar això a un venedor. Quin és el pla?
Badure els ho va explicar mentre compartien els grumolls pastosos. Estava espès i enganxós, però tenia un sabor agradable, com el de la carn de nou.
—Llavors —va concloure Han—, cap tiroteig tret que ens obliguin. Com està Skynx?
El wookiee va riure amb satisfacció i va mantenir oberta la bossa de bandolera. El ruurià romania fet un cabdell, aferrant fermament el flascó de beguda. Quan va veure a Han, els seus ulls facetats de vermell una mica vidriats, es van eixamplar. Skynx va singlotar, després clapotejà.
—Vostè, vell pirata! On ha estat?
Ell va donar un copet en el nas d’en Han amb una de les antenes, i després va sofrir un col·lapse en riure's.
—Oh, genial —va dir Han—. Està borratxo com una paparra del pericrani.
Han va tractar de recuperar el flascó, però Skynx es va enrotllar com una pilota i el va aferrar amb quatre parells d'extremitats.
—Va dir que no havia digerit tant etanol abans —va comentar Hasti, mirant-li lleugerament divertida—. Això és exactament el que va dir.
—Conserva-ho llavors —va dir Han a Skynx—, però queda't aquí; anem a fer una passejada.
La veu esmorteïda de Skynx va venir del fons de la bossa.
—Una idea genial!
Es van obrir pas de retorn al moll. Els homes de la quadrilla de terra de Kasarax els van bloquejar l'accés al flotador d'embarcament. Uns altres, no pertanyents a la quadrilla, havien aparegut i s'havien recolzat contra les parets o contra el carregament, empunyant fusells d’arpó, armes de foc i armes improvisades. Han va recordar el que havia dit Shazeen. Aquestes persones havien estat expulsades de la seva forma de vida pel negoci il·legal de Kasarax. Cap d'ells estava disposat a arriscar-se en un viatge amb Shazeen, però s'ocuparien que cap arma s'utilitzés contra el procedir d’en Han. La resta dels homes de la quadrilla es va escampar pels molls, mantenint les seves armes amb ells. En Han ho havia entès, qualsevol classe de tiroteig, provocaria un bany de sang, però qualsevol cosa per sota d'això era admissible. Quan Han estava a uns pocs passos, el cap de la quadrilla es va dirigir a ell.
—Està massa a prop.
Diversos dels homes estaven murmurant entre ells, veient la grandària de Chewbacca vestit amb les robes i la caputxa. Han es va acostar més, repartint una sèrie de cordialitats insulses. Va tenir la impressió que l'home era un esvalotador i va pensar: Primer la victòria, després les preguntes!
El cap li va donar una empenta amb un advertiment.
—No t'ho diré una altra vegada, estranger!
Quina por, va agregar Han silenciosament.
Amb velocitat va girar encegadorament i va col·locar el seu blàster contra el cap del cap. L'home estava empenyent-li i advertint-li un instant abans, quan de sobte el seu semblant es va quedar estupefacte. Han va tenir temps de col·locar cap enrere el braç de l'home i donar al cap de la quadrilla una dura empenta, la qual cosa havia generat la seva sorpresa. Després, va haver d'esquivar una porra, i la renyina va explotar. Un jove membre de la quadrilla de terra va girar ansiós i va bastonejar a Bollux amb una combinació, un cop sec i ràpid i un de llarg lateral que hauria fet un dany considerable a un humà. Però el puny del jove va ressonar amb un gong en la secció mitjana de l’androide i va rebotar sobre la seva cara reforçada. Mentre el noi sanglotava en l'agonia, Hasti va envoltar a Bollux i va baixar el canó del seu blàster cap al seu cap.
Un altre home de la quadrilla va tractar d'atrapar al Han, que estava ocupat. Llavors, Badure li va detenir amb un bloqueig de l'avantbraç i li va colpejar amb el peu, donant-li una forta coça. El seu antagonista va caure.
Ho havien fet prou bé de moment, però la resta de la quadrilla de terra va entrar en acció venjativament. Llavors, Chewbacca es va unir a la renyina. El wookiee havia fet un pas enrere per deixar anar la bossa de bandolera i alliberar a Skynx del perill i va deixar al costat d'ella el seu arc d'energia. Amb la seva caputxa encara posada, va seleccionar a dos homes, els va atonyinar durament i després els va llançar cap amunt i sense direcció. Un gir d'un llarg braç va apartar a un altre home fora del moll. Chewbacca va donar puntades en la direcció oposada, colpejant a un home que s'havia llançat sobre Hasti. L'home va volar lateralment, va girar en l'aire dues vegades i va relliscar per tota l'extensió del moll. Dos homes van atacar al wookiee des de tots dos costats agafant-se a les seves cames. Chewbacca els va ignorar, amb les seves cames robustes com columnes sota ell. Va eliminar a tots al seu voltant; derrocant adversaris amb cada cop. La baralla es va empitjorar al voltant de Chewbacca, amb una quantitat de cops d'homes desesperats que s'acostaven a ell. Frustrat per la baralla en la qual havia estat derrocat per l'atac traïdor d’Egome Fass, el wookiee els va complaure. Els cossos van volar cap enrere, cap amunt i cap als costats. El segon oficial del Falcó Mil·lenari es refrenà per evitar un vessament de sang innecessari.
Els seus companys es van trobar fora de la baralla, donant només alguna assistència ocasional amb un cop en el cap, una empenta o un advertiment cridat. Chewbacca va trobar temps per donar a cadascuna de les seves cames una sacsejada, i els homes que havien estat agafats a elles es van deixar anar. Aquells que quedaven drets van fer una càrrega concentrada. El wookiee va estendre els seus braços i va agafar a tres d'ells, llançant-los contra el moll. Un d'ells, el cap de la quadrilla, qui s'havia recuperat del cop d’en Han i reingressat en la baralla, va treure una daga d'una funda del seu avantbraç. Han buscava un tret clar en aquest moment, passés el que passés. Però Chewbacca va percebre el moviment del cap. El cap del wookiee va girar, fent caure la seva caputxa per primera vegada, i va deslligar un rugit de la seva gola en la cara del cap de la quadrilla, tirant cap enrere els seus llavis i ensenyant els seus prominents ullals. El cap es va quedar completament pàl·lid, amb els ulls inflats i no aconseguint més que produir petits grinyols. La seva daga va caure dels dits sobtadament inútils.
El rabiós wookiee, havent despatxat a tots els altres, va col·locar a l'home en el terra i va tustar amb el dit índex contra el seu pit. El cap de la quadrilla va caure cap enrere, tractant d'agafar aire. Hasti va agafar l'arc d'energia de Chewbacca i el con de pasta del que havien estat menjant; Badure va agafar el farcell que contenia a Skynx del qual va emergir clapotejant d'alegria.
Han va aferrar el braç del seu soci.
—Correm cap al flotador d'embarcament!
Van fer una carrera cap al flotador d'embarcament i van saltar d'un en un fins a la barca de remolc. Shazeen, que havia observat la renyina, va deixar anar un doll d'aire per les seves ganyes. Tancant la membrana protectora dels seus ulls, es va ficar ràpidament sota l'aigua i va tornar a emergir amb el seu cap a través de l’arnés de remolc, ordenant:
—Lleveu ancores!
Badure, l'últim a pujar a la barca, portava amb ell el farcell de bandolera. Havien esperat que Shazeen es posés ràpidament en camí, però el nedador va treure la barca del moll lentament.
Quan havia posat algunes dotzenes de metres entre la barca i el moll, es deixà anar de l’arnés de remolc submergint-se, després va sortir a la superfície detenint la barca amb el seu musell dur com la roca.
—Aquesta va ser una bona baralla! —Victorejà.
Col·locant cap enrere el cap, va emetre una trucada fimbradissa que va ondar a través de l'aigua.
—Shazeen els saluda —va aclarir.
—Uh, gràcies —va contestar Han dubtosament—. Per què ens retardem?
—Estem esperant a Kasarax —va contestar Shazeen serenament.
L'arravatament d’en Han va ser contingut quan un altre sauropteroide va sortir a la superfície al costat de Shazeen, xiulant i xiuxiuant amb la seva boca i les seves ganyes.
—Usa el seu llenguatge, dona —va renyar Shazeen al nouvingut, qui era més petit i d'un color més clar, però gairebé amb tantes cicatrius de batalla com el gran brau.
—Aquests són els amics de Shazeen —va dir el vell brau.
[Aquest grandàs d'allà, el de la cara peluda, és el més dur, no?]
La femella va canviar al bàsic.
—Realment t'oposaràs a Kasarax?
—Ningú li diu a Shazeen on pot o no pot nedar —va contestar l'altra criatura.
—Llavors, la resta de nosaltres estarem amb tu —va contestar ella—. Mantindrem als seguidors de Kasarax apartats.
L'aigua del llac va formar remolins quan es va tancar sobre el seu cap en submergir-se.
—Tirin l'ancora! —Va cridar Han—. Parin les màquines! Cancel·li les reserves! Vostè mai va dir res sobre una confrontació.
—Una carrera, una mera cerimònia —el reconfortà Shazeen—. Kasarax ha de simular ara que és una disputa de drets de pas, conforme a la Llei.
—Si és que pot aconseguir passatgers —va interrompre’l Hasti—. Mireu!
Kasarax estava tenint problemes en aconseguir que algun de la seva quadrilla de terra pugés a bord de la seva barca de remolc. L'enfrontament en el moll els estava fent dubtar si havien d’entremetre’s sense raó en una disputa de nedadors. El seu cap també va vacil·lar.
Kasarax va perdre els estreps i va descarregar una mà sobre la seva barca de remolc, mig inclinant-se sobre el moll. Els homes van retrocedir davant el gegantesc cos i l'enorme boca oberta emanat vapor.
Kasarax es va inclinar sobre el cap.
—Faràs el que jo digui! No hi ha cap lloc on puguis amagar-te de mi, ni tan sols en aquest refugi que vas construir sota la teva casa. Si m'obligues, et desenterraré com a una petxina de pedra del fons del llac. I tot el temps, em sentiràs acostant-me!
Els nervis del cap de la quadrilla es van trencar. Amb la cara pàl·lida, va córrer pel flotador d'embarcament cap a la barca, tirant de diversos seguidors reticents i colpejant a diversos altres perquè li acompanyessin.
—Poderós i persuasiu, aquest nebot meu —va reflectir Shazeen.
—Nebot? —Va explotar Hasti emocionalment.
—Així és. Durant anys i anys vaig donar una bona pallissa a cada contrincant que em va desafiar, però finalment em vaig cansar de ser el gran brau. Vaig viatjar cap al nord, on feia calor i els peixos eren grossos i saborosos. Kasarax ha estat fora de control massa temps; en part per culpa meva. Crec que la gent de terra li va ficar en el cap el concepte del poder.
—Una altra victòria per al progrés —va murmurar Badure.
Kasarax s'aproximava amb la seva barca de remolc a l'altura de Shazeen.
—De totes maneres, no es preocupin —els hi va dir Shazeen—. El poble aquàtic no els atacarà, així és que no usin les seves armes contra ells, o es convertirà en una qüestió de sang. Aquesta és la Llei.
—Que hi ha sobre els altres humans? —Va preguntar Han, però ja era massa tard.
Shazeen havia anat a enfrontar-se amb Kasarax. Els membres de la quadrilla de terra havien portat els seus fusells d’arpons i una gran varietat de ganivets des del moll. Els dos braus van batre l'aigua, bramant-se l'un a l'altre.
En la distància, Shazeen va canviar al bàsic.
—Mantingues-te fora del meu curs!
—I tu del meu! —Va replicar Kasarax.
Tots dos es capbussaren cap a les seves respectives barques de remolc, batent les seves aletes amb totes les seves forces, bussejant fins als seus arnesos i creant remolins. Van ressorgir amb els caps a través dels arnesos i van deixar les tires dels seus remolcs tibants. Les tires espetegaren amb la tensió, expulsant l'aigua d'elles. L'aigua va saltar a borbollons enfront de les rudes proes de les barques, ruixant-les d'escuma. Tothom en ambdues barques va perdre l'equilibri i va caure a la coberta, buscant desesperadament un agafador. Kasarax i Shazeen es van enfrontar a l'aigua gairebé paral·lelament, xisclant-se desafiaments l'un a l'altre.
Han va començar a preguntar-se si una caminada al voltant del llac no hauria estat millor idea després de tot.
Per què sempre penso aquestes coses massa tard?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada