dissabte, 20 d’octubre del 2018

Han Solo i el llegat perdut (IV)

Anterior


4

Recordant que Hasti, la jove que estava amb Badure, havia esmentat l'hostal del districte, Han va conduir el lliscant en aquesta direcció.
La monstruositat color escarlata del vehicle es movia sota els efectes del terreny, però el moviment era repel·lit pels coixins repulsors i responia perfectament malgrat la seva gran grandària.
Un llarg braç va aparèixer en el respatller del seient del conductor, i Chewbacca va inclinar el seu barret d'almirall escoltant mentre Kiïli i Viurre li descrivien la vida d'una estudiant d'Etnologia No-Humana.
No van haver d'entrar en l'hostal. Badure i Hasti estaven esperant en una estació de llançadores del campus prop de l'edifici. Han es va acostar a la cuneta amb un grinyol dels impulsors de frenat, i ell i Chewbacca van sortir d'un salt del vehicle seguits per les dues noies. El wookiee va abraçar al vell, deixant anar sons jovials.
Hasti va estudiar a Han serenament.
—Un atac de consciència? —Li va preguntar.
Han va apuntar un polze cap al wookiee.
—El meu soci és un sentimental. Vols dir-nos en què ens estem ficant?
Indicant a Viurre i Kiïli amb una inclinació lleu de cap, Badure es va aclarir significativament la veu. Viurre va agafar la indirecta i va arrossegar amb ella a Kiïli, sobtadament interessada a inspeccionar la flora propera.
En to confidencial Badure va preguntar al Han:
—Has escoltat alguna vegada la història de la nau La Reina de Ranroon?
Chewbacca va fer tremolar el seu musell per la sorpresa, i els ulls d’en Han es van alçar ràpidament.
—La nau del tresor? La de les històries que solen explicar als nens perquè se’n vagin al llit?
—No els contes —li va corregir Badure—. La Història. La Reina de Ranroon estava repleta de tresors de sistemes solars sencers. Tributs per a Xim El Dèspota.
—Escolta, Badure, molts bojos han buscat aquesta nau durant segles. Si alguna vegada va existir, o va ser destruïda o algú l'hauria localitzat fa molt de temps ja. Em dóna que has estat veient massa holo-thrillers.
—Quan, en tota la meva vida, m'ha donat per fer bogeries? —Va rebatre el vell.
—És un bon argument. Saps on està La Reina? Tens alguna prova?
—Sé on trobar un diari de bord de la nau —va anunciar Badure tan segur de si mateix que Han es va trobar creient en ell.
La visió del tresor li va il·luminar, un tresor tan fantàstic que no existia cap sinònim per a aquella riquesa fenomenal. Més del que un home podria arribar a gastar en cent vides.
—Emprenguem la marxa —va declarar Han—, abans que ens fem vells.
L'aparença burleta de l’Hasti no li va desconcertar. Després es va girar i va veure tensió en la cara de Badure. Seguint la seva mirada fixa, Han va veure una limusina negra acostant-se lentament cap a ells. Han va portar a Badure cap al lliscant, animant a l’Hasti a fer el mateix amb una inclinació de cap. Chewbacca, qui ja havia col·locat l'equipatge lleuger de Badure i Hasti dins de la cabina de passatgers, estava també sobre avís. Algú en la limusina havia advertit la seva reacció i el vehicle negre va accelerar ràpidament virant directament cap a ells.
—Tothom al lliscant —va cridar Han quan la limusina va saltar sobre la cuneta i va derrapar, bloquejant la proa del lliscant d’en Han.
Badure va començar a ficar l’Hasti per la força en el seient davanter del cotxe mentre Chewbacca, que no podia portar el seu arc d'energia en aquell món tranquil, va recórrer amb la mirada els voltants buscant una arma provisional. Diverses figures van saltar de la limusina mentre Han treia el seu blàster. Els cercles blaus concèntrics d'una descàrrega d'atordiment van encertar a Badure, que havia empès a l’Hasti fora del seu abast. Hasti va caure d'esquena sobre el seient i Badure va trontollar. La noia va aconseguir agafar-lo i ficar-lo en el seient del conductor al moment que Han disparava responent a l'atac.
Per aquest llavors una mitja dotzena d'éssers havien emergit de la limusina amb armes de tot tipus. El tret precipitat d’en Han va abatre a l'autor de la descàrrega d'atordiment que va donar a Badure; un humanoide amb bec d'au de color vermell i plomes en els seus llargs braços. Dos homes humans armats amb armes atordidores van esquivar els trets d’en Han que van fer miques dues de les finestres de la limusina. Els assaltants, en vista de què tenien una bona baralla entre les mans, es van tirar a terra.
Chewbacca va grimpar sobre el maleter central del lliscant per ajudar a l’Hasti quan ella, agafant-se a Badure amb una mà, va arrencar el motor i va fer marxa enrere en el lliscant color escarlata. Dos dels assaltants que havien estat acostant-se van saltar per l'aire.
Amb una bony tremend, el cotxe va saltar la cuneta marxa enrere. Chewbacca va haver d'aferrar-se fortament a un fanalet decoratiu per no sortir acomiadat i Han va saltar per evitar ser atropellat mentre Hasti premia fortament els propulsors de frenat fent saltar trossos de gespa porpra per l'aire i deixant exposada una substanciosa porció del terra gris de Rudrig.
—Bé, agafi's, Solo —li va cridar al Han.
Amb prou feines s'havia agafat a un estrep lateral del passamà per a lacais, el lliscant va accelerar potentment. Hasti no va poder esquivar la part posterior de la limusina que els bloquejava. El lliscant li va assestar un cop en un costat que va desplaçar la limusina negra i va fer cruixir tota la proa del lliscant de Chewbacca provocant una pluja de fragments de fusta de greel.
Chewbacca va rugir amb pesar veient els danys produïts. Mentre es trontollava, Han va dirigir una altra andanada cap a la limusina i els seus passatgers intentant mantenir-se agafat al lliscant per sobre d'aconseguir un blanc directe. Hasti va fer un viratge per evitar un robo-camió de repartiment, provocant un sorollós cop d’en Han contra la cabina de passatgers i aconseguint que Chewbacca sortís acomiadat del fanalet al que s'havia agafat llançant-li per sobre del lliscant i provocant un espetec del seu coll alhora que enviava per l'aire el seu preuat barret d'almirall, bressolant-se en la brisa.
El wookiee va bramar, apesarat pel seu tocat perdut.
Sobre l'udol del motor del lliscant i l'explosió del vent provocat per l'hèlix, Han va cridar:
—Vénen darrere de nosaltres!
La limusina negra estava girant per començar la persecució. Han va aixecar el seu blàster. En aquest moment Hasti, ignorant un robot de tràfic, va derrapar en una intersecció directament cap a un lent transport de manteniment que remolcava una càrrega de droides desconnectats. La noia va posar tot el seu pes sobre els comandaments de direcció i va pressionar la botzina del lliscant. Els dos primers compassos de l'Himne Universitari de Rudrig van sonar majestuosament des de la destrossada capota del lliscant. El transport de manteniment els va esquivar amb un so agut de desassossec fregant el lliscant pel costat del conductor.
El lliscant es movia ara a gran velocitat directament cap a la via pública.
Mantenint el seu maltractat coll rígid, Chewbacca va començar a avançar gradualment una altra vegada per intentar assumir el control dels comandaments del vehicle. Una columna doble d'estudiants i visitants d'una excursió d'orientació van escollir aquest precís moment per entrar en un pas de vianants, i Hasti va pressionar ràpidament els propulsors de frenat.
Chewbacca va sortir volant de cap fins a l'habitacle del conductor i va colpejar el pis amb el cap, mentre els seus peus s'alçaven en l'aire. Estant en aquesta posició, va descobrir que Badure estava escorrent-se fora del lliscant. Va aferrar fermament a l'home per la roba i va tornar a col·locar-lo sobre el seient. Hasti va veure la difícil situació del seu company i va donar un gir al cotxe que va provocar el tancament de la porta del passatger. No obstant això, a causa dels dolors del seu coll, el wookiee va començar a deixar-se anar.
Justament a popa, Han havia aconseguit ficar-se dins de la cabina de passatgers i va veure com la limusina s'acostava ràpidament. Va fer trossos el cristall posterior amb un cop contundent de la culata del seu blàster. El cristall es va esquerdar com una tela d'aranya, es va estellar i es va desprendre. Traient els trossos de vidre que van quedar, Han va descansar els seus avantbraços a través de l'ampit buit. El moviment del lliscant feia impossible apuntar a través de l'espiell, per la qual cosa va esperar a obtenir un objectiu net.
Chewbacca s'havia aixecat i cridava sorollosament a Hasti gesticulant bojament. Ella en certa manera va entendre el que volia dir-li i es va aixecar del seient del pilot, la qual cosa va fer engegar el pilot automàtic. Hasti va aferrar fortament la palanca de control mentre s'aixecava del seient del conductor, deixant-la amb els braços i les espatlles tibants. El wookiee es va lliscar en el seient darrere d'ella, la va apartar ràpidament i va assumir els controls.
Hasti es va girar ràpidament i va veure amb alleujament que Badure estava il·lès. Badure ja estava movent-se novament, superant els efectes de la càrrega d'atordiment.
El wookiee es va ficar directament a través d'una intersecció sense preferència de pas, conscient que la limusina, encara perseguint-los, s'anava engrandint en el retrovisor entre els alts edificis. Prenent una corba ràpida, Chewbacca va arribar abruptament a l'altura d'un tram de carretera en obres. Lluny, pel retrovisor va veure la limusina acostant-se. Va accelerar el motor, travessant panells lluminosos, destrossant llums d'avís, i va colpejar a dos robots amb banderes de perill i que encara seguien onejant-les a diversos metres per sobre d'ells.
Les seves esperances d'estar en una ruta segura a través d'aquella zona en obres va fracassar quan va haver de fer un gir en rodó; la superfície de la carretera havia estat completament excavada, de costat a costat, amb la riba de la carretera aixecada cap a la façana dels edificis. Chewbacca va frenar i tranquil·lament va considerar les seves opcions, decidint que oferiria als seus perseguidors un desafiament frontal.
Va prémer l'accelerador i va canviar de direcció fent un derrapatge. El llarg lliscant va saltar cap endavant en un precís gir, destruint diversos senyals de perill més, i saltant per sobre dels enderrocs va tornar de nou a la carrera en la direcció per la qual havia vingut.
Han va treure el cap per una finestreta. Com la limusina s'acostava directament cap a ells, va recolzar el seu avantbraç en el passamans i va obrir foc, encertant en la capota de la limusina i al centre del parabrisa.
Preparat per al terrible impacte, Chewbacca va emetre un rugit i Hasti va abraçar fortament a Badure. Han va poder veure les expressions aterrides entre els ocupants de la limusina. A l'últim moment, el conductor de la limusina va vacil·lar declinant la imminent col·lisió frontal i el vehicle negre es va apartar cap a un costat, derrapant a través d'una espessa quadrícula d’enfiladisses mulanita, sortint-se del camí a través d'una regió de gespa porpra, i després de tirar a un costat diverses plantes i abatre diverses columnes de suport, la limusina va acabar detenint-se en una porxada per fora de l'edifici administratiu on s'aprovaven els plans d'estudis.
Chewbacca va mostrar el seu delit, però Han va fer un advertiment quan la limusina va començar a pujar el pendent novament. Chewbacca, va moure els diversos miralls retrovisors i la càmera de popa, donant un dur gir a la dreta a alta velocitat gràcies a la gran força bruta aplicada als reticents controls. El costat esquerre del cotxe es va aixecar, i el wookiee va aprofitar el moment per girar novament a la dreta en una avinguda lateral, esperant així posar fi a la persecució. Desafortunadament, havia fet girar el llarg cotxe directament cap a un gran transport de terra.
Se li va venir a la ment una dita pròpia d’en Han Solo:
Quan no ajuda engolir-ho a poc a poc, aboca-ho de cop dins!
Seguint-lo, va pressionar els interruptors de la palanca de suport per obtenir un impuls complet i la guia auxiliar va respondre. Ara, el problema immediat era un robot recol·lector d'escombraries obrint-se pas sobre la rampa. El seu sistema pilot es va trobar amb el dilema d'aquella obstrucció inusual. Chewbacca, va tractar de treure profit de la força centrífuga, i pressionant els seus propulsors va ascendir la rampa a tota velocitat i de front contra la tanca de seguretat. La tanca, part del sistema de control de tràfic basat en uns sistemes molt arcaics, va donar inclinació al vehicle a mesura que el wookiee encarrilava el lliscant, amb la meitat sobre el permacret i l'altra sobre la tanca aixafada. Han, apujant-se arrossegant sobre la cabina, va fer una mirada cap enrere i va colpejar la coberta novament. El robot escombriaire es va aproximar per l'altre costat i els dos vehicles pesats van passar a cada costat. El lliscant havia perdut l'extrem del mirall retrovisor i part de l'esmorzar per al dia de camp, i les restes del contenidor del robot escombriaire van esquitxar els seus estabilitzadors verticals de gran altura.
Chewbacca udolava eufòricament un ancestral crit de guerra wookiee. Hasti acabava de cordar-se el seu cinturó de seguretat i el de Badure quan el cotxe va entrar en l'avinguda principal. En veure que conduïa en sentit contrari en una carretera d'alta velocitat, el wookiee es va esmunyir cap a la cuneta mentre avaluava la situació. Va mantenir un dit en el botó de la botzina, fent sonar les dues primeres estrofes de l'Himne de la Universitat repetides vegades. Després de considerar tots els factors, Chewbacca sentia que les coses anaven prou bé.
Han, de retorn en la cabina de passatgers, tenia una opinió completament diferent. La limusina negra havia tret avantatge del respir de Chewbacca i continuaven encara darrere d'ells.
L'intercomunicador no funcionava, per la qual cosa Han va obrir la finestreta davantera de la cabina de passatgers i va cridar irritat.
—Encara estan darrere de nosaltres!
El wookiee va expressar amb un grunyit una resposta irritada, i després va albirar la sortida. Girà el volant amb tal èmfasi que la barra de direcció va gemegar amenaçant de trencar-se. Però el lliscant va derrapar des de la part de darrere enfront de tres carrils de sentit contrari, i Chewbacca es va mantenir en el carril central esperant una oportunitat entre el tràfic. Els sistemes automàtics de seguretat havien previst la potencial massacre i les llums seqüencia'ls indicadores van començar a transmetre sobtadament, posant en alerta a altres conductors d'on es trobava el perill.
Mentrestant Han, aferrat al marc de la finestreta, va veure la limusina acostant-se a ells. El conductor aprofitava la bretxa en el tràfic que el wookiee hi havia obert. Han va afirmar la seva espatlla dreta sobre un costat del marc de la finestra i l'esquerre en l'altre per afermar-se i obtenir un blanc estable. Just quan va disparar, Chewbacca, aprofitant un buit en el tràfic, va tirar dels comandaments de direcció i va fer un dur viratge cap a la mitjana. El tret d’en Han, totalment fora de control, va fer un petit forat en la carretera modelada per fusió.
Chewbacca es va abalançar sobre la mitjana tan directament com va poder, conscient i preparat per resistir una col·lisió. Va colpejar la tanca prement l'accelerador, deixant caure el seu enorme peu sobre els durs propulsors d'emergència.
El motor espetegà i Hasti es va agafar a Badure. El lliscant va travessar la doble tanca de retenció, emportant-se dos llargs trams de la mateixa amb ell. Chewbacca seguidament es va abalançar sobre la inclinació central; dos fanalets es van desprendre del cotxe, i les seves antenes laterals havien estat completament arrencades, segons va poder comprovar.
Han va agafar amb ambdues mans el cinturó de seguretat i va prémer els peus contra la paret davantera de la cabina de passatgers. El cotxe va passar com un llampec per la tanca cap a la part superior de la vora. Les juntures del cotxe es van estirar i després van esclatar en una sacsejada titànica que va enviar la resta de la cistella de l'esmorzar per l'aire.
Caient estrepitosament per la vora i a través d'una segona tanca de seguretat, van irrompre en les vies de trànsit ara en la direcció apropiada; a excepció de la velocitat. Pilotant intel·ligentment, el wookiee va evitar més col·lisions. El lliscant avançava a bona velocitat, deixant enrere adorns i trossos de fusta de greel feta miques.
Fent una ullada per la finestreta, Han es va trobar sent l'objecte d'escrutini sorprès d'un catedràtic bastant major, en un taxi automatitzat. Chewbacca va accelerar i va deixar enrere al catedràtic.
Menys d'un minut després, la limusina negra va aparèixer per la cresta de la vora i va descendir a través del deixant de destrucció creada per Chewbacca lliscant-hi en les vies de trànsit.
Un home, mantenint un llarg rifle disruptor a les seves mans, s'havia posat dempeus i tret el cap i l'arma a través del sostre corredís.
Han va deixar la cabina de passatgers i, col·locant un peu sobre el passamans i l'altre en l'estrep lateral, es va deixar caure en el compartiment del conductor.
—Els tenim darrere i estan molt enfadats —va cridar.
—Fugir i evadir-se, vell camarada!
Al mateix moment en què Han animava al seu soci, Chewbacca ficava el lliscant a través d'un ziga-zaga, ignorant les línies lluminoses que delimitaven els carrils i donant plena potència al motor que havia començat a deixar anar fum negre.
Llavors, el franctirador, amb un ull en la mira de la seva arma, va disparar. Un raig disruptor espetegà sobre un dels estabilitzadors verticals de color escarlata, calant foc a la fusta lacada i provocant un curtcircuit en les llums posteriors. Han es va posar dempeus, amb una mà fermament subjectada en el parabrisa i el blàster en l'altra. Va respondre al franctirador amb un altre precipitat tret; el raig, sense provocar danys, es va escampar per sobre del permacret.
Un segon feix del rifle va xiuxiuar a través de la cabina.
—Treu-nos d'aquí abans que ens tallin per la meitat! —Va cridar Han al seu segon oficial.
El fum del capó es va fer més espès. El wookiee va fer girar els comandaments de direcció, virant i posant un enorme transport robot entre el lliscant i la limusina. Un altre tret del disruptor va fallar i va cremar la part posterior del transport. L'última vista que Han va tenir de la limusina va ser del seu conductor tractant de fer maniobres per obtenir un altre tret net.
Han va cridar a Chewbacca.
—Prem els propulsors de frenat!
El wookiee ho va fer sense dubtar-ho ni un moment, acostumat a les eixelebrades inspiracions del seu amic. Quan el transport va deixar enrere el lliscant, es van trobar directament amb la limusina. El franctirador sorprès va començar a pujar novament la seva arma, però Han va disparar primer. El tirador, aferrant fermament el seu avantbraç cremat, es va lliscar a través del sostre corredís.
El segon tret d’en Han va esclatar arrencant un tros d'una porta de la limusina. Dos o tres éssers tractaven d'obrir-se pas a cops de colze a través del sostre corredís per preparar un llançacoets. Si no podien detenir el lliscant, llavors el farien esclatar per l'aire amb tot el passatge dins.
Han va sentir la sobretensió del lliscant i va mirar al voltant. Directament davant d'ells estava el transport, amb la seva llarga portella posterior rebotant sobre el permacret. El seu dipòsit estava mig ple amb una muntanya d'enderrocs de construcció apilats contra la paret davantera.
Un pas superior de carretera va sorgir amenaçadorament al lluny; Han ràpidament va entendre el pla del seu segon oficial, va enfundar la seva arma, i es va enganxar a Badure i Hasti per protegir les seves vides. El lliscant va accelerar cap a la portella posterior penjant, amb el motor desprenent més fum negre i els propulsors auxiliars començant a sobrecarregar-se. Chewbacca va pressionar els frens reduint la velocitat i així poder cronometrar la maniobra, després va imprimir ple poder al motor i als propulsors davanters dissenyats per ajudar al conductor a sortejar obstacles baixos. El vehicle va accelerar pujant la rampa i sortejant el munt d'enderrocs que hi havia apilats en la paret davantera del dipòsit del transport i va sortir disparat per l'aire amb el wookiee manejant els controls frenèticament. En aquest moment, el pas superior de carretera estava sota ells, i per algun miracle del destí es trobava buit de tràfic en aquest moment.
El lliscant va trompejar amb un impacte que va col·lapsar el seu sistema de suspensió cremant la seva font d'energia, destrossant els fanalets restants i fent trossos les finestres de la cabina de passatgers. Es va lliscar sobre el permacret pel pas superior contra una paret rebregant la capota i provocant el so metàl·lic de les portes en fregar amb la paret.
Tossint, Han i el seu segon oficial van treure a Hasti i Badure de la ferralla en la qual havia quedat convertit el lliscant. La limusina negra es veia distant carrer avall, forçada a seguir el flux del tràfic. Chewbacca va examinar el cotxe arrasat amb pesar, va xarrupar pel nas i va ploriquejar.
Netejant-se els ulls i tossint, Hasti va preguntar,
—Qui els va dir, idiotes, que eren aptes per conduir? —Després, veient la presència ombrívola de Chewbacca, va preguntar—: Què és el que li passa?
—Creu que li costarà recuperar el seu dipòsit pel lliscant —va aclarir Han.
Policia aèria i de superfície estaven convergint al carrer, sota la direcció del control de tràfic, començant a investigar i reparar la via principal de baix. Com Chewbacca es va desviar de la carretera principal cap al pas superior, probablement provocaria que les administracions locals triguessin algun temps a entendre el que havia succeït.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada