dimarts, 23 d’octubre del 2018

Han Solo i el Sector Corporatiu (I)


Relats recopilats del Sourcebook de Han Solo i el Sector Corporatiu


Michael Allen Horne



Abans que un jove granger, un vell boig ermità i dos droides entressin en les seves vides, Han Solo i Chewbacca van ser dos dels contrabandistes més famosos que van creuar les rutes estel·lars. Les seves gestes els van portar al Sector Corporatiu, una àrea de l'espai dominada per la totalitària Autoritat del Sector Corporatiu. Van creuar el seu camí amb malvats esclavistes, oficials paranoics de l'Autoritat després de l'infame projecte del Confí dels Estels i fins i tot Gallandro, el pitjor pistoler a l'espai de l'Autoritat.
Reviu les seves aventures en aquest sourcebook, una guia de les persones, llocs, esdeveniments, tecnologies i criatures estranyes de les emocionants novel·les per Brian Daley Han Solo Més enllà dels estels i La venjança d'en Han Solo.

Relats inclosos:
     Les gestes d'en Han i Chewie
     Missatge a Arhul Hextrophon
     Franja de Sang
     L'Autoritat del Sector Corporatiu
     Espionatge industrial
     L'art de la venda subliminar
     Codis legals de l'Autoritat
     Correspondència més enllà dels estels
     El Confí dels Estels: Una Instal·lació Penal Model
     Desenfundant
     Han Solo i el Sector Corporatiu

1

Les gestes d'en Han i Chewie



El següent text són fragments d'una entrevista entre Voren Na’al, Director de Recerca del Consell Intern de la Nova República, i el general retirat Han Solo, quan Solo estava descansant amb la seva família en Nou Ralltiir. S'afegeixen comentaris ocasionals d’en Chewbacca, el millor amic de Solo, i de la Leia Organa Solo, la seva esposa.
Solo: Està gravant ja aquesta cosa?
Na’al: Ara sí.
Solo: Llavors, què és el que pretén esbrinar aquí? Vull dir, tot això va ser fa anys, molt abans del seu altesíssima...
Na’al: Altesíssima...?
Solo: Sí.
Na’al: Ah... Bé, en qualsevol cas, allò que pretenc és que em dediqui un temps i em resumeixi el millor que pugui els principals fets, persones i llocs del Sector Corporatiu que es va trobar abans d'allistar-se en l'Aliança Rebel.
Solo: Has sentit això, Chewie? Ens allistem!
Chewbacca: (Rugeix una riallada)
Solo: Bé, en qualsevol cas, vaig suposar que realment necessitava un canvi de ritme. Portava veient sempre les mateixes cares i fent ports per pràcticament els mateixos peixos grossos dels sectors corellians, a l'espai hutt... els llocs habituals.
Na’al: Com la Lluna del Contrabandista, Nar Shaddaa, correcte?
Solo: Sí. Chewie i jo coneixem fins a l'últim racó d'aquest lloc, i mai m'ha agradat massa treballar per als hutts... tard o d'hora, si et quedes a Nar Shaddaa, acaben posseint-te.
Na’al: Irònic, si es pensa en això, eh?
Solo: ... Molt divertit, noi.
Chewbacca: (Intraduïble)
Na’al: Ho sento, hmm, no pretenia, uh, despertar cap mal record.
Solo: Oh, no et preocupis. Bé, per on anàvem?
Na’al: Va triar traslladar-se al Sector Corporatiu...
Solo: Justa.
Na’al: Va haver-hi alguna una altra motivació perquè abandonés Nar Shaddaa?
Solo: Eh?
Na’al: Bé, la Consellera Organa Solo ha esmentat una antiga núvia en el seu recent retorn allà i em preguntava...
Solo: Què et preguntaves, noi? Això són assumptes privats! Per què no et vas a fastiguejar a un altre...?
Na’al: Ho lamento, no pretenia ofendre’l.
Solo: Encara segueixes viu, així que no m'has ofès. En qualsevol cas, això és història antiga. Parlant d'història, no tens altres coses de les quals preocupar-te?
Na’al: De debò, no pretenc entremetre’m.
Solo: Serà millor que seguim amb això. Salla i jo som història antiga. Els contrabandistes no som molt donats a mantenir correspondència. Veus molt sovint a algú, genial, i després no el veus durant alguns anys, també genial. Fixa't en Lando i jo. No ens havíem vist en anys i quan vam arribar a Bespin va ser just com en els vells temps... Bo, en qualsevol cas, Chewie i jo volíem algun nou escenari.
Na’al: Què pensa del Sector Corporatiu, en general?
Solo: Bon lloc per gastar els teus crèdits.
Na’al: I què més?
Solo: No gaire.
Na’al: Descrigui'm alguns dels principals esdeveniments que li van ocórrer en aquest temps.
Solo: Bé, per començar, vam anar a Etti IV, que és un dels principals mons del Sector. En primer lloc, es van quedar amb tots els nostres diners. Com probablement ja sàpiga, no accepten res excepte els seus propis xecs i aquests vèrtexs cristal·lins.
»Després, va ser la molèstia de registrar el Falcó amb tots els identificadors de nau falsos que teníem preparats. Això va ser realment espinós i no ens quedava una altra opció. En el Sector, si no tens un identificador de l’ASC —és a dir, l'Autoritat del Sector Corporatiu—, és com si demanessis a crits que et llancessin a les presons d'esclaus.
»Etti IV està bastant bé per ser un món Corporatiu. No tan asèptic com uns altres. Allà realment pots passar una bona estona. Allà no són tan estirats com en altres llocs. En sentit relatiu, és clar.
»En qualsevol cas, vam començar a escoltar les xafarderies. Vam descobrir que un tipus, anomenat Gran Bunji, està buscant pilots experimentats per transportar alguns carregaments d'arrel xak. L'Autoritat no es limita a imposar taxes en els béns, com l'Imperi. L'Autoritat controla el mercat. Venen les seves pròpies porqueries d'hivernacle i cobren xifres desorbitades per ella. Hi ha un gran mercat per al material de qualitat. Grans beneficis per uns pocs viatges. Naturalment, estàvem interessats.
»Per descomptat, Bunji no esmenta que se suposa que hem de transportar la càrrega a Gaurick, on la major part dels treballadors locals formen part d'una espècie de secta que ostenta el control. I van portar un mufti amb ells per supervisar... oh, disculpa. Un mufti és un dels seus summes sacerdots o alguna cosa així. No només no aproven l'arrel xak, sinó que no beuen una altra cosa que aigua i no mengen res saborós. Els vilatans també es mostren ansiosos de donar una lliçó a qualsevol que «destrueixi la moral de la societat»... és a dir, de qualsevol que usi o transporti arrel xak.
»Bé, n’hi ha prou amb dir que les coses es van posar interessants. El primer viatge va ser senzill. El següent treball, el mateix. Li dic que aquesta vegada em rebran millor... sense sort. Bunji diu que dobla la tarifa. Fins i tot ens ajuda a obtenir una nova identificació, el Franquícia Lluitadora de Sols, i tot el necessari. I, una vegada més, cada vegada és més difícil entrar i sortir. Llavors —en el següent viatge—, sortim de la Gran L...
Na’al: La què?
Chewbacca: (Torna de la cuina amb un enorme entrepà de xudde i orxtle. Rugeix, intraduïble.)
Solo: (A Chewbacca) No, suposo que ja no ho ensenyen. (A Na’al) Ja saps, la barrera de la llum.
Na’al: Oh. Continuï, si us plau.
Solo: Bé, sortim i ens trobem una nau de piquet. Em figuro que podem llançar la càrrega, mostrar-nos dòcils, fingir innocència, subornar al tipus.
Chewbacca: (Rugeix)
Solo: Exacte, soci. Ni tan sols van tractar d'abordar-nos. Dimonis, fins i tot l'Imperi comença abordant la teva nau, veritat? Doncs aquests graciosos no. Obren foc sobre nosaltres. Vaja, es van dedicar a fer pràctiques de tir durant una estona. Amb nosaltres com a diana. Vam preparar el salt i ens vam anar sense rebre massa danys en el casc.
»Ara arriba la gran sorpresa. El bo d’en Bunji es disculpa. Diu «no hi ha problema». S'encarregarà de tots els problemes, ho arreglarà tot. Fins llavors hem estat treballant per una bestreta: serveis oferts a canvi d'una línia de crèdit amb ell. Mai arriba a esmentar que les reparacions surten del nostre salari. Suposo que tenim un contracte de llarga durada i que estem pastant uns bons crèdits. I llavors em passa la factura. Li devem un parell de centenars de milers de crèdits! Afirma que això és el que costen les reparacions, i ara haurem de fer gratis els nostres propers viatges només per retornar el deute extra. Endevines el que li vaig dir?
Na’al: Què es mengés un insecte vox?
Solo: Hm, aquesta és bona. No, li vam dir...
Na’al: Sí...
Solo: ...Clar! El passat, passat. Ens encantaria seguir treballant per a tu!
Na’al: De debò?
Solo: Això és el que ell creu. Matem el temps a la seva base. Un grapat de cúpules en un petit asteroide rocós. Quan el Falcó està llest...
Chewbacca: (Intraduïble)
Solo: Cert, ni tan sols vam poder donar-li una nova mà de pintura! Bé, ens preparem per a un altre viatge a qui sap on. En algun lloc del que la majoria dels seus homes ni tan sols havien sentit parlar. Bé, desenganxem tranquil·lament, però aquí arriba el divertit. En lloc de sortir a òrbita, descendim sobre la cúpula de Bunji i Chewie obre foc amb els canons ventrals.
Na’al: Bunji va morir?
Solo: No. Però si hagués estat així s’ho hauria merescut. Chewie i jo ja no vam tornar a veure ni un driït més de Bunji, però almenys es va córrer la veu perquè ningú tornés a prendre'ns per ximples. Ens vam ficar en alguns deutes importants després d'això, perquè Bunji ni tan sols va acabar d'arreglar bé el Falcó. Vam contreure alguns deutes importants per préstecs amb Ploovo Dos-Per-Un. Vam haver de fer alguns treballs per a ell.
»No era molt millor que el Gran Bunji. Si et poses a pensar-ho, no era molt millor que alguns dels hutts dels quals he sentit parlar. No era tan intel·ligent, però cada vegada que em reunia amb ell, marxava comptant-me els dits i anhelant un bany. Li vaig pagar fins a l'últim crèdit que li devia, només que al meu ritme. Aparentment, això li fastiguejava. Li feia perdre reputació davant els seus creditors. Com si necessités ajuda per tenir mala reputació.
»Ploovo i jo finalment ens vam separar després d'un treball de contraban d'armes a Duroon. Per què aquests tipus mai poden fer un tracte net? Com més t'expliquen del treball i més et paguen sense dir ni piu, més coses t'oculten de la visió general de l'assumpte. Aposto que Talon Karrde mai dirigeix les seves operacions de forma tan tèrbola. Per alguna estranya raó, a tots els caps mafiosos, incloent uns quants dels peixos més grossos en el negoci del crim a nivell galàctic, els encanten els jocs mentals. Els fa creure que són importants.
»En tot cas, per aquella època, l'Autoritat estava instal·lant els seus nous equips sensors, unes belleses de llarg abast de debò. Vam tenir problemes per escapar d'algunes naus piquet. Atès que el Sector està bastant centralitzat, només fan falta un parell de dies perquè es transmeti un Formulari de Transgressió de Taxes a totes les naus de què disposen.
»I Ploovo va informar sobre nosaltres. De totes maneres li ho vam fer pagar bé. Aposto al fet que les seves robes favorites encara empesten. Per descomptat, necessitàvem identificacions noves, l'habitual. I com pot ser que ja hagis descobert, per moure't pel Sector fa falta més diners que en l'Imperi. La rutina habitual.
Na’al: Com va aconseguir que la nau resultés acceptable per a l'Autoritat?
Solo: En aquestes ocasions, l'única cosa que pots fer és anar a un especialista. Pots trobar-los allà on vagis. Tècnics fora de la llei, com Shug o Doc. En aquest cas, va ser Doc. Vaig tractar amb ell i amb Jessa, la seva filla. Tinc molts bons records d'aquesta època... (En aquest moment, el general Solo es queda mirant fixament a l'entrevistador)
Na’al: Què? No he dit res!
Consellera Organa Solo: (Entrant a la sala) Records culpables, Han? (A Na’al) No deixi que li intimidi. Li agrada conrear aquesta imatge de tipus dur.
Solo: Ei, sóc un tipus dur.
(Chewbacca deixa anar una rialleta i surt de l'habitació)
Na’al: Si aquest és mal moment...
Solo i Organa Solo: (A l’uníson) No, clar que no.
Solo: Per on anava? Ah, sí. Vam anar on Doc, però no estava allà. Així que vaig decidir que Chewie i jo...
Organa Solo: (Rigué)
Solo: Bé, el cas és que Chewie i jo vam parlar amb la Jessa. Ella es temia, encertadament com després vam saber, que l'Autoritat estava darrere de l'assumpte. Només que no ho va dir obertament. Vam fer un tracte per ajudar a aquest acadèmic a Orron III i vam aconseguir les reparacions i la nova identificació.
»No teníem ni idea d'on ens estàvem ficant.
Na’al: Si us plau, podria explicar-me més de les seves accions amb la resistència del Sector? Els nostres agents sullustans suggereixen que pot haver-hi una mica de potencial si tan sols sabessin amb qui contactar.
Solo: Ep, espera una Unitat de Temps Estàndard. Per començar, no existeix cap resistència. Ni des de lluny. La gent cobejosa converteix als pobres en insurgents.
Na’al: Això he notat.
Solo: Bé. En tot cas, 99 de cada 100 paios que tenen un problema amb el Sector només estan molests perquè encara no han estat subornats. En el Sector hi ha pocs herois i molt dispersos.
Na’al: Però no va treballar amb un equip d'assalt trianiï?
Solo: Tècnicament, sí. Però només perquè els trianiï són bons lluitant pel que és seu. Però ells no viuen principalment en el Sector. Tractaven d'obtenir el control d'un parell de mons... difícilment comparable al que intentem fer nosaltres.
Na’al: Ja veig. Però els va ajudar a rescatar a un camarada?
Solo: Bé, haig d'atribuir el mèrit a qui se’l mereix. Era Rekkon qui realment es mereixia el crèdit per tot això.
Na’al: Això tindria a veure amb l'atac a les instal·lacions del Confí dels Estels?
Solo: Sip. Només que no va ser un atac, va ser una cosa més semblada a una revolta. Vam tallar l'energia... d'una manera realment interessant. Ells van fer la resta. Doc ho tenia tot organitzat. És clar, teníem als millors amb nosaltres... tant de bo Rekkon hagués tingut l'oportunitat de veure quanta raó tenia des del principi.
Na’al: Era l'acadèmic? Quina classe d'home era?
Chewbacca: (Intraduïble)
Solo: En això tens raó. Era un gran home. De debò, la majoria de nosaltres es passa la vida tractant d'aconseguir realitzar alguna cosa, de trobar un propòsit. Ell havia aconseguit això i més. Era un dels millors éssers que he conegut mai. Quan va morir, va ser una gran pèrdua per a la galàxia. Si seguís viu avui dia, seria tan famós com qualsevol membre del Consell en el nostre costat de la frontera.
»Amb això no vull menysprear als altres que ens van acompanyar, en absolut. Tots ells eren excepcionals. Atuarre, la trianiï, i el seu cadell, Pakka. Rekkon els va recollir i va treure el millor d'ells. Aposto que fins i tot hauria aconseguit treure alguna cosa bona d'aquesta mostela biliosa de Torm. Podrien haver ensenyat dues o tres coses a algunes de les esquadres de comandos que he liderat.
»I després estaven els droides, Bollux i Max Blau. Em queien millor que molts orgànics. Però això és una altra història.
»Vam entrar i sortir d'una de les presons més terribles en les quals he tingut la mala sort d'estar.
Chewbacca: (Intraduïble)
Solo: Ep, un deute de vida funciona en tots dos sentits. Per descomptat, no podem emportar-nos tot el mèrit. Només la major part d'ell.
Na’al: A què es refereix?
Solo: Bé, aquest capitost... Hirkugg? Hirgix?
Chewbacca: (Intraduïble)
Solo: Gràcies. Hirken. Va cometre el clàssic error. Va posar totes les seves fitxes a un número i va sortir perdent. Era aquesta unitat de direcció seva. Quan vaig fer que Uul-Rha-Shan li disparés per error, es va posar en una espiral de sobrecàrrega. Ell era el guardaespatlles d’en Hirken, un tipus dur de pelar. Però amb un sol tret, es va carregar la caixa d’en Hirken i tot es va esfondrar sobre el nostre amic. Els equips de salvament probablement encara estiguin recollint enderrocs.
Na’al: No l’acabo de seguir...
Solo: Tots els circuits estaven controlats com sistemes esclaus per aquesta unitat en el cinturó d’en Hirken. Bum. Es va acabar la instal·lació correccional d'alta tecnologia. La qual es va desenganxar de la superfície del planeta i gairebé entra en òrbita. Va haver-hi moltes morts, però gràcies a l'agilitat mental de l’Atuarre, molts de nosaltres vam aconseguir escapar. No ens vam detenir fins que vam arribar a la nova base de la Jessa.
Organa Solo: I llavors?
Solo: Vaig mantenir la meva part del tracte. Doc va mantenir la seva. I el Franquícia Lluitadora de Sols vola de nou! (Amb la mà, imita una nau volant a tota velocitat. Tots riuen.)
**


Solo: Llavors, de què vols que parli ara?
Na’al: Després que escapessin del Confí dels Estels i dipositessin als presoners a Urdur, què van fer llavors?
Solo: Recuperar-nos de la festa, principalment.(Riures) Bé, Chewie i jo vam decidir quedar-nos a la base d’en Doc per un temps. Jess i jo havíem acordat que ella repararia el Falcó i jo anava a fer-li complir la seva paraula.
Organa Solo: Aposto al fet que sí.
Solo: Vols deixar-me explicar aquesta història, estimada?
Na’al: Què van fer després d'això?
Solo: El wookiee i jo teníem bons records de Rampa. Una de les nostres primeres carreres importants va ser transportar neu pels Ràpids de Rampa. Ja saps, ara que està tan contaminat, tot el planeta és bastant tòxic. Els contrabandistes... vull dir, els honrats homes de negocis traiem uns bons diners transportant aigua, gel, neu... i qualsevol altra cosa que es pugui beure. Per descomptat, com l'Autoritat estableix una regulació realment excessiva per a aquest tipus de coses, hem de fer-ho discretament, si entens el que vull dir...
»Bé, vam suposar que la cosa no es posaria massa seriosa. I suposo que això et donarà una idea del poc que val el meu sentit comú.
Organa Solo: No siguis massa dur amb tu mateix. Això és tasca meva.
Solo: Ja m'he adonat.
Chewbacca: (Intraduïble)
Solo: Bé, en qualsevol cas, després que perdéssim fins a la camisa en aquest negoci, ens vam quedar a canvi uns quants munts d'escombraries inútils. Decidim prendre'ns les coses amb calma en un dels mons de la perifèria. Què saps sobre Kamar?
Na’al: Mai vaig escoltar parlar d'ell.
Solo: Llavors ets afortunat. Allà tenen uns nadius bastant estranys, els Habitants dels Erms. Al principi eren bastant amistosos, quan vam començar a mostrar-los holofilms.
Na’al: Expliqui'm més.
Solo: Bé, teníem un vell holoprojector, i pensàvem que, que dimonis, podria resultar atractiu per als nadius. No tenien molts coneixements de tecnologia, però fabricaven unes granadures molt interessants, i ens deixaven una pila d'elles abans de cada funció. Vaig suposar que això era tot el que tenien... i servia per matar el temps mentre aconseguia posar a punt el Falcó.
Na’al: Va funcionar?
Solo: Per un temps. Pensava que ja havíem tingut bastant de malgastar els nostres crèdits en un inútil intent de tenir èxit en el Sector, però després que els Habitants dels Erms es tornessin intractables, vam decidir tornar als braços de l'Autoritat.
Na’al: Podria explicar-me millor això? A què es refereix amb «tornar-se intractables»?
Chewbacca: (Intraduïble)
Solo: Ja t'he sentit. Oh, bé, va aparèixer un vell conegut, Sonniod. El coneixia des de feia temps, i solia dedicar-se habitualment a passar de contraban copies de holofilms. Ell podria aconseguir-nos alguns de recanvi i nosaltres podríem esgarrapar alguns crèdits més. Doncs bé, per la raó que fora, no els va agradar quan vam animar l'espectacle.
Chewbacca: Ep, no et posis en pla crític d'art. Comences a sonar com aquest lingot daurat de C-3PO.
Na’al: Què ha dit?
Solo: No et molestis a entendre’l quan es posa així de fantàstic. En qualsevol cas, el canvi del programa no els va asseure molt bé i ens vam acomiadar ràpidament de Kamar. Hola de nou, Sector Corporatiu. Estic famolenc, qui vol menjar?
Chewbacca: (Gruny en obvi assentiment)
Na’al: Per descomptat, podem prendre'ns un petit descans.

**


Solo: Què més vols saber?
Na’al: Estàvem al moment en el qual van decidir tornar al Sector. Van acceptar un altre treball de Ploovo Dos-Per-Un?
Solo: (Pensant) No, tant de bo haguéssim pensat en això. Tal vegada per llavors ja ens havíem oblidat d'aquest dinko.
Chewbacca: (Rigué)
Solo: Suposo que tens raó. Tal vegada en aquest moment Ploovo no hauria estat precisament amistós amb nosaltres. En qualsevol cas, Sonniod em va parlar d'un treball per a un client anònim de Lur. Només que quan vam arribar allà, ens vam trobar amb escòria. Esclavistes...
Na’al: Crec haver escoltat alguna cosa sobre això.
Solo: En fi, no vam tenir massa sort. Hauria d'haver-me adonat que alguna cosa anava realment malament quan no van aparèixer quan vam aterrar. Si alguna vegada fas un viatge de recollida de mercaderia, assegura't que apareixen a plena vista per rebre't.
Na’al: Ah, bé.
Solo: Resulta que el seu joc era aquest: contracten a un pilot per a transportar a uns pobres diables —en aquesta ocasió eren lurrians— i llavors quan aterra es desfan d'ell i prenen la seva nau. Fan el lliurament i venen la nau. Obtenen guany per partida doble. Però quan es van enfrontar a nosaltres van rebre més del que s'esperaven. Veritat, soci?
Chewbacca: (Intraduïble)
Solo: El tipus que remenava els jogans es deia Zlarb. Bé, pot ser que no hagis sentit molt sobre ell, però no era ni la meitat que altres brutes escòries esclavistes que conec. Simplement, Zlarb tenia contactes molt elevats en l'Autoritat. I realment tenia pinta de tipus dur. Però no s'adonava de com d'útils que poden arribar a ser els droides.
Organa Solo: Un moment, m'han d'estar enganyant les oïdes.
Solo: Vols deixar-me acabar? Bollux i Max Blau ens van ajudar en gran manera en aquests moments. Encara que la major part del treball ho van fer els propis lurrians. Encara que, al meu entendre, la mort és poc càstig per als esclavistes.
Chewbacca: (Intraduïble)
Solo: Ja t'he sentit. Per descomptat, això ens deixava amb un saldo negatiu de l'ordre de 10.000 crèdits. I jo sempre reclamo els meus deutes. Per sort, abans de realitzar el Salt Final, Zlarb va deixar algunes pistes.
Na’al: Pistes per a què?
Solo: Per ajustar comptes amb els tipus que van pensar que podien convertir-me en esclavista. Això és el que ens va portar a Bonadan, on vam conèixer la Fiolla.
Na’al: L'auditora general?
Solo: Bé, llavors només era un agent independent, però de seguida em vaig adonar que tenia el cap ben moblat. (Mirà a Organa Solo) Per descomptat, mai va ser més que una bona companya de viatge, però ens va ajudar a sortir de molts embolics.
Organa Solo: (Rigué) Eres incorregible.
Solo: Era?!?
Organa Solo: Està bé, encara ho ets. Estàs començant a sonar com Lando quan va anar en aquesta escola.
Na’al: Oh, oh.
Solo: Bé, Magg, el soci d’en Zlarb, ens estava perseguint. Resulta que també estava prenent per ximples a la Fiolla i a tota l'Autoritat, però vam aconseguir desemmascarar-li.
Chewbacca: (Intraduïble)
Na’al: (Per a si mateix) La propera vegada hauria de portar un androide de protocol.
Solo: Eh?
Na’al: Preguntava que què van fer per ajudar a descobrir-li.
Solo: Bé, va ser un treball dels grossos, Fiolla i jo d'una banda, i Chewie i els droides per una altra. Ens les vam veure amb Magg i els seus comandos i vam acabar tots enfrontats en Ammuud.
Na’al: Tenia entès que va arribar a conèixer a Odumin...
Solo: Ah, sí. Aquest tipus... tenia més cervell que molts governs de sector al complet. Ens va enganyar sense estar-se de res. Es feia passar per Spray, un estúpid i despreocupat recaptador de Vinda i D’rag. Més gent a la qual devíem diners. Però no va poder mantenir la seva tapadora molt temps.
»Com anava dient, vam acabar a Ammuud, enmig d'un desagradable assumpte amb rivalitats entre clans. Vaig salvar la vida de Mor Glayyd, saps?
Na’al: De debò? Tinc entès que està obrint portes a la Nova República.
Solo: Bé, suposo que vaig deixar bona impressió en ell i en la seva germana.
Na’al: Una germana?
Solo: La seva germana havia estat atacada per Gallandro, un sequaç Espo.
Na’al: Aquest Gallandro? El que va acabar amb la banda Malorm?
Solo: Sí. Ho va fer per provocar que el Mor li reptés en duel. Un duel convenientment fatal.
Na’al: Necessitaré que aprofundeixi en això més endavant. Si us plau, continuï.
Solo: Bé, Magg va tractar d'atrapar-me una última vegada. Jo creia que per llavors ja portaria temps mort, però no va haver-hi tanta sort. Per descomptat, llavors va aparèixer l'Autoritat.
Na’al: Què va fer llavors?
Solo: Bé, per abreujar una llarga història, després que jo derrotés en duel a Gallandro, l'Autoritat va decidir pagar-me i deixar-me marxar.
Na’al: Vostè va vèncer en duel a Gallandro?
Chewbacca: (Intraduïble)
Solo: Sí, ho vaig fer. (A Chewie) Ja ho sé...
Chewbacca: (Intraduïble)
Solo: Sí, sí, ara anava a explicar-li-ho. Odumin va tractar de jugar-nos-la, però quan vam mostrar que teníem les millors cartes, es van veure obligats a fer les paus amb nosaltres. De totes maneres, sabíem que havia arribat el moment de fotre el camp d'allà.
Na’al: Això és tot un assoliment. Va ser just abans que fora a treballar per a Jabba?
Solo: Oh, no. La següent gran història va acabar portant-nos al wookiee i a mi en un viatge allà on Xim el Dèspota va perdre el barret. Perquè tenia un barret... no?
Na’al: Bé, en realitat ell tenia...
Solo: És una broma.
Na’al: Oh.
Solo: Aquesta va ser una de les aventures més perilloses que mai hem tingut. Però aquesta és una altra historia...




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada