dimecres, 31 d’octubre del 2018

Relats Recopilats de Galaxy Guide 5 (XI)

Anterior


11 Està fosc

La criatura està asseguda en silenci, escoltant els sons de la jungla que entren per la finestra oberta.
—Aviat —la jungla sembla murmurar—. Aviat arribarà, i llavors podràs descansar.
Vell, és. Massa vell per calcular-ho. Com un poderós riu, els anys han fluït, apartant-lo del seu planeta, la seva gent, la seva família —somriu davant un record sobtat—, per finalment dipositar-ho com un tros de naufragi en aquest planeta.
Grans i terribles coses ha vist. L'ascens i la caiguda d'imperis. El naixement i la destrucció de civilitzacions. La vida i la mort de centenars —no, de milers— d'éssers. Ha estimat. Ha odiat (encara que això va ser fa molt temps). Ha matat. Ha sanat. Ha rigut i ha plorat. És suficient —més que suficient— per a una vida. La seva ment segueix sent forta, però el seu cos falla. Està cansat més enllà de l'imaginable.
Només queda una cosa més abans que pugui dormir. L'últim i millor dels seus fills torna a ell. Manté la seva promesa; això és bo. Un fort Jedi ell serà. Si té el valor.
Però veu gran perill per al noi; fins i tot la seva força juvenil pot no ser suficient contra el poder corrupte que s'enfrontarà a ell.
La criatura sospira i belluga el cap. Vell i estúpid ets per preocupar-te. Ja has acabat amb aquestes coses. Ara és la seva història.
Inclina el cap i mira al cel. Un raig de llum centelleja en la nit.
—Ell ve —murmura la jungla—. Aviat podràs descansar.
La criatura somriu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada