dimecres, 24 d’octubre del 2018

Han Solo i el Sector Corporatiu (VI)

Anterior


L'art de la venda subliminar

El següent text és un fragment de Ments i Percepcions: Un Estudi Comparatiu de les Tècniques Persuasives Durant la Guerra Civil Galàctica, pel Dr. Ulm-Aaa-Janzikek (Premsa Triplanetària)

El Sector Corporatiu és un cas únic en l'art de la persuasió, ja que és principalment passiu. La propaganda imperial abraça els valors marcials i insta a una experiència comunitària, un sentit d'unitat davant el conflicte, molt en la tradició de la Gran República en els seus temps durs.
D'altra banda, el Sector Corporatiu se centra més en la publicitat subliminar. No hi ha en això cap ideologia real, cap percepció radicalment nova del que hauria de ser la vida. La fi última de tot és el consum. De fet, les transmissions i els textos de l'Autoritat suggereixen una comunitat unida únicament per la seva persecució de l'èxit i els beneficis. Observin el següent exemple de «sub-anunci» de 20 segons:
     Una nova vida li espera en el Sector Corporatiu: L'oportunitat de començar de nou en una terra daurada d'oportunitat i aventura!

O el següent, que va ser emès en les freqüències de mitjans internes:
     Per a major gaudi i eficiència, l'accés de dades serà estandarditzat, amb taxes corresponents. Recordi, com més cara sigui la informació, més ha de costar! Consulti al personal del seu COM (Central Operativa Multisistema) local per a més informació.

El cas dels anuncis subliminars, o sub-anuncis, mereix ser tingut en compte. Encara que mai s'ha provat fefaentment que tinguin una efectivitat important, l'ús constant de subliminars en els mitjans del Sector Corporatiu mostra una visió estranyament despersonalitzada de les seves plantilles i empleats. Per exemple:
     Hem de donar gràcies que existeixi el comerç. Compri més. Compri més ara i sigui feliç.
     Canvi... Més ràpid, millor. Això és el progrés. Ajustar-se, alterar, acceptar. Consumeixi i sigui feliç.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada