diumenge, 19 de maig del 2019

L'amenaça fantasma NJ (VI)

Anterior


CAPÍTOL 6

La nau reial de Naboo era la nau més luxosa en la qual Obi-Wan havia viatjat en molt temps, però en aquest moment no estava en condicions d'apreciar-ho. Una vegada que va enviar al pilot rescatat, Ric Olié, a la cabina per a l'enlairament, Obi-Wan es va assegurar que la reina i les seves dames de companyia estaven fora de perill en la seva càmera. Després va dipositar a Jar Jar en un celler amb els droides astromecànics, on el gungan no podria ficar-se en massa problemes. Quan tornava apressat a la cabina del pilot va sentir la sacsejada de la nau. Ja estem sota el foc dels cuirassats del bloqueig!. Les seves gambades es van fer més llargues.
En entrar a l'àrea de control, la nau es va sacsejar una altra vegada, i van sonar les alarmes.
—Hem de cancel·lar la missió, senyor —li va dir Ric Olié al Capità Panaka—. Els nostres escuts deflectors no poden suportar això.
—Mantingui el rumb —va etzibar el Capità Panaka.
La densa formació de naus de guerra al voltant del planeta es feia ràpidament cada vegada més gran vista des de les finestretes de la cabina. Semblava que hi havia el doble de les quals Obi-Wan havia observat quan va arribar a bord del creuer de la República. Per descomptat, sempre sembla que hi ha més d'elles quan t’estan disparant.
El vaixell es va estremir quan un altre tret d'un cuirassat de la Federació de Comerç va explotar contra els escuts.
—Tenim un dispositiu de camuflatge? —va preguntar Qui-Gon.
Panaka va negar amb el cap.
—Aquesta no és una nau de guerra. No tenim armes. Som un poble no violent.
El que probablement té molt a veure amb la raó per la qual la Federació de Comerç els va atacar, va pensar Obi-Wan. És molt més segur envair a algú que és probable que no es defensi.
De sobte, el vaixell es va sacsejar. Alguna cosa ha degut de travessar els escuts, va pensar Obi-Wan mentre es redreçava.
—El generador d'escut va ser aconseguit —va confirmar Ric Olié.
Una pantalla de visualització es va il·luminar i va mostrar als droides astromecànics de reparacions que sortien d'una cambra d'aire per dirigir-se a la superfície danyada de la nau.
—Espero que puguin arreglar-la —va murmurar el pilot.
Dos caces de la Federació de Comerç van passar veloços, disparant als droides de reparació. Un astromecànic va explotar, després un altre. Obi-Wan va arrufar les celles i va revisar els informes dels instruments. Tots els droides de reparació de la nau estaven aquí; ja no quedaven droides de recanvi.
—Estem perdent droides massa ràpidament —va dir.
—No anem a aconseguir-ho —va anunciar Olié—. Ja no hi ha escuts.
Un altre droide va explotar. En aquest moment la pantalla de visualització mostrava que només en quedava un, una unitat petita, de cúpula blava. Treballava ràpidament tornant a connectar cables sota el foc dels droides de combat. Feixos làser explotaven brunzidors al voltant del petit astromecànic. Diversos trets no li van donar per un pèl. De sobte, Obi-Wan va veure una pluja d'espurnes. Per un moment horrible va pensar que havia perdut l'últim droide. Després l'enlluernament es va aclarir en la pantalla i va veure que la unitat blava tornava a la cambra d'aire. Simultàniament, va sentir un crit d'alegria per part del pilot.
—Tenim energia una altra vegada! —va cridar Olié—. Aquest petit androide ho va aconseguir! Encendre escuts deflectors, al màxim.
I just a temps, va pensar Obi-Wan. Estaven gairebé damunt de la nau de guerra més propera. Durant uns pocs minuts més el foc va ser intens, però després cap tret va travessar els escuts.
—Això va ser el pitjor —va anunciar Obi-Wan mentre els cuirassats anaven quedant enrere d'ells.
—Tal vegada no —va replicar Olié. Va assenyalar els indicadors del davant—. L’hiperimpulsor té fuites. No hi ha suficient potència per portar-nos a Coruscant.
—Llavors haurem de descendir en algun lloc per proveir-nos de combustible i reparar la nau —va dir Qui-Gon amb calma. Va posar un mapa de les estrelles en un monitor i se’l va quedar mirant.
Obi-Wan es va inclinar i va tocar el monitor.
—Aquí, mestre. Tatooine. La Federació de Comerç no té presència allà.
—Com pots estar segur? —va preguntar el Capità Panaka.
—Està controlat pels hutt —va respondre Qui-Gon en un to absent mentre estudiava la pantalla.
—Els hutt? —El capità semblava sorprès—. No poden portar a Sa Altesa Reial allà! Si els hutts la descobreixen...
—... no la tractaran de manera diferent del que faria la Federació de Comerç —el va interrompre Qui-Gon—. Només que els hutta no l'estan buscant, la qual cosa ens dóna un avantatge.
El capità va respirar profund amb certa frustració, Obi-Wan va reprimir un somriure. Havia estat en l'extrem receptor de la lògica implacable de Qui-Gon amb la suficient freqüència com per comprendre-ho, però aquesta vegada realment no tenien una altra opció. No si volien romandre fora de l'abast de la Federació de Comerç el temps suficient com per arribar a Coruscant.

***

—Destrueixin a tots els funcionaris d'alt rang, virrei —va ordenar Darth Sidious—. Lentament i en silenci. —Va fer una pausa—. I la Reina Amidala... ja va signar el tractat?
Nute Gunray havia estat tement aquesta pregunta des de feia hores.
—Ella... ella ha desaparegut, senyor. Un creuer naboo va travessar el bloqueig.
—Troba-la! —es va enfuriar Darth Sidious—. Virrei, vull aquest tractat signat!
Nute va lluitar contra l'impuls de posar-se a tremolar. No és més que un holograma, es va dir.
—Senyor, és impossible localitzar la nau. Està fora de rang.
—No per a un Lord Sith —la figura encaputxada va murmurar. Sidious va fer un gest, i un segon holograma va aparèixer darrere d'ell: un altre ser misteriós embolicat en una capa i encaputxat. Nute va aconseguir veure el color groc brillant dels ulls, i un rostre tot tatuat en vermell i negre. I eren banyes, això que apuntava sota la seva caputxa? Nute es va estremir. No crec que realment vulgui jo saber-ho.
—Virrei, aquest és el meu aprenent. Lord Maul —va continuar Darth Sidious—. Ell trobarà la teva nau perduda.
—Sí, el meu senyor —va acceptar Nute. L'holograma es va esvair, i Nute va sacsejar el cap—. Això s'està sortint de mare. Ara n’hi ha dos d'ells!
—No hauríem d'haver fet aquest tracte —va assenyalar Runa Haako amb tristesa—. Què passarà quan els jedis s'assabentin d'aquests Lords Siths?
Nute es va estremir de nou. Ell també s'havia estat preguntant per això. Almenys jo no haig de trobar aquesta nau. Aquest és el treball del Lord Maul ara.
Per alguna raó, això li preocupava gairebé tant com la nau desapareguda.

***

Tan aviat com la nau reial de Naboo va estar fora de perill a l’hiperespai, Qui-Gon, Obi-Wan i el Capità Panaka van ser convocats a la càmera de la reina per comunicar-li les novetats. Panaka va portar al petit droide de reparacions de cap blau. Quan van arribar, Qui-Gon va deixar que Panaka descrivís la batalla espacial i l'heroisme dels druides. Al final del seu informe, el capità de seguretat li va presentar el droide astromecànic a la reina.
—Sense cap dubte —va agregar Panaka—, aquest droide va salvar la nau. A més de les nostres vides.
La reina li va somriure al petit droide.
—Mereix ser premiat. Quin és el seu nom?
El droide va emetre un bip. El capità es va inclinar. Va treure la brutícia d'un costat del droide i va llegir en veu alta:
—R2-D2, Altesa.
—Gràcies, R2 —va dir la Reina—. Has demostrat ser molt lleial. Padmé!
La dama de companyia favorita de la reina es va acostar i va fer una reverència.
—Neteja aquest droide el millor que puguis —li va ordenar la reina—. Es mereix la nostra gratitud. —Es va tornar de nou al capità—. Continuï, Capità Panaka.
Panaka va mirar cap a Qui-Gon i va vacil·lar. Aprofitant la incertesa del capità, Qui-Gon es va avançar i va dir:
—Altesa, ens dirigim a un remot planeta anomenat Tatooine. És un sistema molt fora de l'abast de la Federació de Comerç. Anem a fer reparacions allà per després viatjar a Coruscant.
—Altesa —va intervenir el Capità Panaka—, Tatooine és molt perillós Està controlat per una aliança de trepes anomenats Hutt. No estic d'acord amb els jedis en això.
No és la primera vegada que algú està en desacord amb els meus plans, i dubto que sigui l'última, va pensar Qui-Gon, divertit. Però l'única cosa que va dir va ser:
—Vostè ha de confiar en el meu judici. Altesa.
La reina va intercanviar una llarga mirada amb la Padmé. Després ella va assentir amb el cap. Aquesta donzella té massa influència en el pensament de la reina, va pensar Qui-Gon. Podria portar-nos problemes.

***

Naus espaial non lloc bo per a gungans, va pensar Jar Jar mentre ensumava en els gabinets d'emmagatzematge. Cada vegada que tocava alguna cosa, algú li cridava que ho deixés i no s’hi fiqués. I quan no cridaven, qualsevol cosa que tocava deixava anar ressorts o espurnes o trossos de metall, i després li cridaven. A més, no havia de fer res allà; no hi havia cloïsses per treure de la sorra ni submarins per guiar.
En la part posterior del gabinet va trobar una llauna d'oli. Tal vegada podria ser útil per a algú després de tot. La va agafar i es va dirigir a la zona central de la nau, on la dama de la reina estava netejant a R2.
—Huola aqüí! —va cridar en arribar a la porta.
La jove va donar un salt i va deixar escapar un crit. R2 va xiular en to de retret.
—Ho sento —es vaig disculpar Jar Jar, avergonyit—. Sense tenir intenció d'espantiar vosa.
—Està tot bé —va dir la jove amablement.
—Misa descobreix oliós enrere allà —va explicar Jar Jar, mostrant la llauna d'oli—. Necessària?
Ella va somriure i va agafar la llauna.
—Gràcies. Aquest petit jovenet està força brut.
—Misa JaJa Binkssss —es va presentar Jar Jar.
—Jo sóc Padmé —va respondre la jove—. Assisteixo a Sa Altesa. —El va mirar amb curiositat—. Vostè és un gungan, no?
Jar Jar va assentir. A la majoria dels naboo no li agradaven els gungans, així com als gungans no els agradaven els naboo, però aquesta joveneta semblava agradable. I ella non cridar per petitos errors, com tothom».
—Com és que vas acabar aquí amb nosaltres? —va voler saber la Padmé.
—Misa no sé —va respondre Jar Jar. Va pensar per un moment—. Començar dia bastaint ben. Amb buon menjar al matí. Fins qüe... desastre... —va fer una pantomima de l'enorme transport de tropes en forma de cap—. M'espantar muito, i misa agafar de Jedi i abans de mi adonar-se... pum!... aqüí star. Amb naus espacials disparant i més perillositats que muonstres de nucli. I moitor hiperimpuls va malament, i tal vegada explotar tuot il món abans d'arribar-nos a planeta. —Es va encongir d'espatlles, incapaç d'explicar-ho tot en paraules—. Misa espantar muito muito.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada