dilluns, 27 de maig del 2019

Esquadró Evasió (IX)

Anterior


CAPÍTOL 9

El que va ocórrer a continuació va succeir molt ràpid.
Artells i Xerraire van caminar davant de Lalo Gunn per escudar-la dels droides que acabaven d'entrar a la cabina del transport aterrat. Gunn va panteixar mentre el sabre làser d’en Nuru escombrava a través de l'aire al mateix temps que els dos droides amb blàster li apuntaven i obrien foc.
Nuru va inclinar la seva espasa ràpidament, batent els ràpids rajos d'energia de tornada cap als droides. Els droides es van trontollar davant l'impacte mentre el seu propi foc de blàster colpejava els seus torsos, però cap dels droides va perdre peu.
Nuru va esquivar un altre raig disparat després ràpidament calculant que la seva trajectòria colpejaria el mur de la cabina sense encertar a Gunn o als soldats, i va saltar cap endavant per balancejar el sabre làser a través del coll del droide més proper.
El sabre làser d’en Nuru va escombrar a través del seu primer objectiu i després va tallar el braç de l'arma del segon. Va moure el canell i el seu sabre làser va tallar a través del cos i el cap d'un altre droide, tallant-lo per la meitat. Els primers dos droides estaven encara col·lapsant en la plataforma mentre un altre parell alçava les puntes esmolades, energitzades, dels seus bastons atordidors.
Nuru era a punt d'atacar als droides restants quan de sobte va sentir una forta agafada al voltant del canell. Trencador li havia agafat, i Nuru per reflex va apagar el seu sabre làser mentre Trencador deia:
—Al terra!
Trencador es va llançar a la plataforma, tirant a Nuru amb ell mentre usava el seu propi cos amb armadura per escudar al noi. Van aterrar entre els droides amb bastons atordidors i els altres dos soldats.
Artells i Xerraire instintivament van seleccionar els seus propis objectius i van obrir foc, llançant rajos d'energia per la cabina, sobre les formes tombades dels seus aliats i directament cap als dos droides.
Van disparar als braços de l'arma dels droides abans de moure la seva punteria per disparar als colls dels droides. Els cossos dels droides es van sacsejar i espurnejaren i van caure destrossats abans de tocar la plataforma com marionetes a les quals les han tallat les cordes.
Un silenci va caure sobre l'interior del transport. Encara cobrint a Nuru, Trencador va dir:
—Comproveu fora.
Artells i Xerraire van saltar sobre les restes dels droides destrossats, portant-se els rifles amb ells mentre corrien baixant la plataforma d'aterratge. Van deixar a Gunn ajupida contra el mur de la cabina. Tenia les seves mans aferrades sobre les seves oïdes com si estigués esperant més soroll.
Trencador va rodar allunyant-se de Nuru, alçant-se de la plataforma d'una empenta. Va oferir la seva mà al noi. Nuru va ignorar la mà i es va alçar dret sense ajuda. Va dir:
—Per què m'has empès?
—Li estava protegint —va dir Trencador.
Nuru va assegurar el sabre làser en el seu cinturó.
—Podria haver-me encarregat de tots els droides.
—Potser —va dir Trencador—, però no podia córrer aquest risc.
Gunn es va llevar les mans de les oïdes i es va aixecar. Mirant a Nuru, va dir:
—Quan em vas dir que eres un Jedi, vaig pensar que bromejaves.
Nuru es va encongir d'espatlles.
—Només estic buscant una manera de sortir de Kynachi —va continuar Gunn—, no em vaig ficar en això per tractar amb un Jedi o fer que comandos droide disparin la meva nau —ella va mirar al cap de TJ enmig del munt de peces de droides disperses en la plataforma—. No em vaig ficar en això per perdre al meu navegador, tampoc.
Nuru va dir:
—Comandos droide?
—Això és el que són aquestes coses —va dir Gunn, etzibant-li una puntada a un tros de ferralla grisa plomís.
Van sonar passos en la rampa d'aterratge, i llavors Artells i Xerraire van tornar a entrar en la cabina. No estaven sols. Tenien els seus braços embolicats al voltant d'un alien humanoide, al qual portaven entre ells.
L'alien tenia una cara blava verdosa llarga, sense nas. A primera vista, Nuru va pensar que l’alien era un neimoidià, però ràpidament es va adonar que era un alien d'aspecte similar, un durosià, que era distingit pels seus ulls més grans i un gest més prominent. El durosià portava un barret d'ala ampla, portava dues pistoles blàster i tenia els seus ulls tancats amb força.
Artells va dir:
—Cap altre droide fora, però hem trobat aquest paio tirat en el terra.
El durosià va baixar el cap i va dir:
—Amb calma! Estic encegat.
Trencador va mirar a Gunn i va dir:
—Li havies vist abans?
—Mai —va dir ella. Baixant la veu va afegir—. Si s'ha de jutjar per aquestes cartutxeres de desenfundar ràpid que té lligades a les seves cuixes, diria que és algun tipus de mercenari.
Artells i Xerraire van deixar anar al durosià al banc embuatat de la cabina, després es van tornar cap a Nuru. Artells va dir:
—Xerraire i jo muntarem guàrdia fora i vigilarem per més droides.
Nuru va assentir i els dos soldats es van dirigir cap a la sortida. Van agafar les seves túniques pudents, van tirar-se-les sobre l’armadura i van sortir del transport.
Nuru es va moure al costat de Trencador i Gunn, que estava mirant al durosià. El durosià va tractar d'obrir els seus ulls vermells, després els va tancar amb força de nou.
Trencador va dir:
—Qui ets, i què ha passat aquí?
—Sóc un caça-recompenses —va dir Cad Bane—. Vaig aturar-me en el restaurant per menjar —es va detenir per recuperar l'alè—. Hi havia un droide fora... un cambrer.
—Aquest droide? —Va dir Trencador, agafant el cap de TJ i sostenint-lo enfront de la cara del durosià.
Bane va obrir els ulls lleugerament i els va encongir cap al cap de TJ.
—Està borrós, però, sí, crec que és aquest —va tancar els ulls de nou i va sacsejar el cap abans de continuar—. Però llavors quatre comandos droide van sortir del no-res. Suposo que estaven de patrulla. Em van veure i... volien arrestar-me. No podia deixar-los fer això. Vaig tractar d'escapar, però van començar a disparar-me. Em vaig ajupir darrere d'una taula buscant cobertura. El cambrer, ell se’n va anar corrent, i llavors... un dels comandos va llançar algun tipus de granada luma. No vaig tancar els ulls a temps. Vaig rebre tot el flaix, però l'explosió no em va donar.
—TJ no va tenir tanta sort —va dir la Gunn—. Hauries de ser capaç de veure de nou en un parell de minuts, caça-recompenses. Mentrestant, digues-nos, què et va portar a Kynachi?
—Un treball —va dir Bane planament.
—Hauràs d'esforçar-te més, col·lega —va dir la Gunn mentre agafava un dels blàsters d'un comando droide caigut i pressionava el seu canó contra el front del durosià—. Ningú té un treball a Kynachi tret que estiguin fent negocis amb la Federació de Comerç. Per tot el que sabem, ets un espia neimoidià.
Nuru va dir:
—Però ell no és un neimoidià. És un durosià.
—Qui ha dit això? —Va dir Bane, les seves parpelles movent-se—. Sona com a un nen.
—Em dic Nuru.
—Bé, tens raó, Nuru. Certament sóc un durosià.
Gunn va pressionar el blàster amb més força contra el front del caça-recompenses i va dir:
—No m'importa si ets Rei dels Hutts. Vull saber com vas travessar el bloqueig de la Federació. I com és que aquests droides volien arrestar-te.
Amb els ulls encara tancats, Bane va sospirar.
—Estic treballant per a un enemic de la Federació. Un client molt ric i poderós que prefereixo no nomenar. El meu client em va subministrar codis de pas perquè la meva nau passés el bloqueig, i també plans de la presó de la fàbrica KynachTech. Vaig ser contractat per treure a algú de la presó. Vaig tractar de mantenir un perfil baix, però els droides... no sé. Potser no els agradava el meu aspecte.
Nuru va mirar a Gunn i va dir:
—La fàbrica KynachTech té una presó?
—Cortesia de la Federació de Comerç, o això he sentit —va dir Gunn, apartant el blàster del front del durosià però mantenint-lo apuntat cap a ell—. La fàbrica és on van construir l’interferidor de freqüències, també. Tot el lloc està fortament protegit per droides de combat.
Els ulls d’en Bane es van obrir lleugerament, i després els va obrir més àmpliament mentre mirava a Trencador.
—No vaig poder veure't abans, però... Ets un soldat de la República!
Trencador va assentir.
—Això és cert. Igual que el parell que et van portar aquí.
Tornant la mirada cap a Nuru, Bane va dir:
—Llavors això vol dir que tu has de ser... ho sento. No em vaig adonar que estava parlant amb un Jedi. Podries haver usat un truc mental per fer-me parlar si volguessis.
Nuru es va encongir d'espatlles. Després que Gunn hagués amenaçat al durosià amb el blàster, havia parlat tan disposat que Nuru ni tan sols havia considerat intentar fer un truc mental. Nuru va dir:
—A qui tractes de treure de la presó?
—Per respecte al meu client —va dir Bane—, prefereixo no dir-ho. Però t'asseguro, que l'individu que esperava alliberar no és amic de la Federació ni dels Separatistes —Bane es va detenir, després va dir—. Així que, suposo que també espereu colar-vos a la presó?
Confós, Nuru va dir:
—Per què pensaries això?
Bane va mirar nerviós al blàster a la mà de la Gunn, Nuru va fer un gest perquè Gunn baixés el blàster. Ella ho va fer.
Bane va sospirar.
—Bé —va dir ell—, fa una hora, estava observant la presó i vaig veure als droides escortar el que semblaven ser alguns nous presoners. Quatre soldats de la República. Portaven un cos. Semblava un home de pèl platejat, i no portava armadura. Vaig imaginar que podria ser un Jedi.
Ara van ser els ulls d’en Nuru els que es van obrir com a plats. Gairebé tenia por de preguntar, però les paraules es van escapar de la seva boca.
—Podries dir si encara estava viu?
Bane va sacsejar el cap amb tristesa.
—Ho sento —va dir ell—. No des d'on estava.
Trencador va sacsejar el cap.
—Si només vas veure quatre soldats, això significa que un d'ells no ho va aconseguir —es preguntava si Sagaç havia sobreviscut.
Nuru va mirar a Trencador i va dir:
—Això podria ser. Però el Mestre Ambase està viu. Estic segur! —Ell va tornar a mirar al durosià—. Vas dir que tenies plànols de la presó.
—Sí —va dir Bane—. Els plànols estan en una cinta de dades.
—Saps com entrar?
—Ho sé —va dir Bane—. I vaig pensar que podria fer-ho pel meu compte, però després de veure el lloc, ho dubto.
Trencador va dir:
—Quin és el problema?
Bane va fer un gest cap a Gunn i va dir:
—Com va dir la senyoreta, la presó està protegida per droides. Hi ha una entrada principal i una altra per a lliuraments, ambdues protegides per escuts d'energia. L'entrada de lliuraments té menys guàrdies, però més dels quals esperava. Necessito a algú que ja estigui dins per apagar l'escut d'energia de l'entrada de lliuraments. Esperava esbrinar una forma de fer que un presoner tanqués l'escut, però em temo que el lloc està tancat tan fermament que no hi ha forma de contactar amb cap presoner.
Gunn va esbufegar.
—Fas que apagar l'escut d'energia d'una presó soni a fàcil. Fins i tot si poguessis contactar amb un presoner, probablement els estaries demanant que vagin a una missió suïcida.
Bane es va encongir d'espatlles i va dir:
—Llavors suposo que aquest és un treball del que simplement m'hauré d'allunyar. La meva nau està en un moll d'amarratge pujant el carrer. Els codis de pas del meu client haurien de fer-me passar el bloqueig de nou. Hi ha un munt d'espai en la meva nau. Algú vol es marxar amb mi?
—Espera! —Va dir Nuru.
La seva ment estava accelerada. Desesperadament volia trobar al seu Mestre, però si el caça-recompenses havia descrit la situació amb precisió, semblava que tenien poques probabilitats de colar-se a la presó i alliberar amb èxit a qualsevol captiu sense que algú sortís ferit o mort. Incapaç de pensar en una solució, va baixar el cap amb tristesa.
I es va trobar a si mateix mirant a les peces del droide que romanien tirades per la plataforma.
—Potser cap de nosaltres o els presoners sigui la solució —va dir ell—. Potser el que necessitem sigui un droide —ell es va tornar cap a Trencador—. Tu tens bona mà amb la tecnologia —ell va fer un gest cap a les restes del terra—. Creus que podries muntar un únic droide amb aquestes peces, i reprogramar el seu cervell perquè segueixi les nostres ordres?
Trencador va mirar les peces.
—No hauria de ser difícil —va dir ell—, però imagino que els cervells tenen circuits esclau. Podrien ser no reprogramables tot i així... —Encara estava sostenint el cap del droide de navegació de la Gunn, i li va donar la volta a les seves mans—. El cervell Genetech podria funcionar —mirà a Gunn—. Amb el teu permís, per descomptat.
—És teu —va dir la Gunn. Llavors va mirar directament al cap del droide de navegació i va dir—. Ho sento, TJ, però ja saps que mai vaig ser del tipus sentimental.
Trencador va dir:
—Necessitaré eines.
—Te les aconseguiré —va dir Gunn—. Però deixem una cosa clara. No estic en això per diversió. Espero que algú aquí m'ajudi a sortir d'aquest planeta.
Nuru va dir:
—Farem tot el que puguem. T'ho prometo.
Conforme Gunn anava a agafar un kit d'eines per Trencador, Bane va somriure a Nuru i va dir:
—Ets molt llest. Usar un droide reprogramat per colar-se a la presó... —Ell va sacsejar el cap—. M'avergonyeix no haver tingut aquesta idea jo mateix.
De fet, des que Bane rebés les seves instruccions més recents de Darth Sidious, havia passat per un munt de problemes —convocar als quatre droides comando perquè fingissin la lluita amb ell en la nau de la Gunn, i després pretendre que havia estat temporalment encegat per una granada— perquè Nuru arribés en aquesta idea exactament.
Bane havia sabut que seria arriscat informar a Nuru i als altres que era un caça-recompenses. No obstant això, també sabia que era més fàcil enganyar a algú dient la major part de la veritat que dient una completa mentida.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada