dilluns, 13 de maig del 2019

Fragments d’Alderaan (XIV)

Anterior


14

Mentre la Jaina recolzava el poliment i admirat tros de metall que havia pres del nucli d’Alderaan, Lowbacca va agafar el seient del pilot del Drac de Roca, per pilotar a través dels perills del cinturó d'asteroides.
—Només has de portar-nos a casa, Lowie, —va dir Jaina—. No puc esperar fins que li donem això a la mama. Crec que serà el millor regal que mai li hem donat.
El jove wookiee grunyí alegrement, i TM2 va traduir.
—L'amo Lowbacca comenta que la tasca de pilotatge sol·licitada està sense dubtes dins de les seves capacitats i que està llest i disposat per dur-la a terme.
Jaina va esclatar a riallades.
—Vaig pensar que només havia dit «Molt bé». —TM2 va emetre una xiuletada molesta.
Lowbacca va comprovar els sistemes de la nau, explorant els controls hapans mentre escalfava els motors. Amb cura, va deixar anar l'agafada magnètica del Drac de Roca sobre l'asteroide metàl·lic. El creuer hapani va quedar lliure i va sortir surant en el corrent d'enderrocs del que una vegada havia estat Alderaan.
Comprovant la seva millor trajectòria de sortida, Lowie va verificar els corrents orbitals representats en la pantalla de navegació. Es va gratar la pell color gingebre, esperant no haver de recórrer a tantes maniobres de canvi de sentit per sortir del camp d'enderrocs.
Ara que els companys no estaven sense rumb a la recerca d'algun objectiu desconegut, van traçar el seu camí de tornada a l'Acadèmia Jedi de Yavin IV, la qual cosa havia de ser una simple tasca per a Lowie, o això esperava.
En aquest moment, una estranya nau va aparèixer del no-res, amb les seves armes energitzades.
La primera sèrie de rajos d'alta energia van solcar el casc, escalfant les vores dels escuts. Afortunadament i a causa de les deixalles espacials, Lowie ja havia establert els escuts defensius com una simple precaució. Va rugir alarmat. Els altres joves Cavallers Jedi van cridar, tractant d'aferrar-se i evitar contusions. Un altre tret làser va martellejar contra els seus escuts.
El wookiee va reaccionar ràpidament amb els seus sentits Jedi, tirant dels controls de propulsió de la nau. Trontollant-se, el Drac de Roca, es va allunyar, emprant una estratègia poc ortodoxa sortint disparada cap amunt, cap al cor del camp d'asteroides.
La nau atacant els va disparar de nou, i Lowie, va fer un gir amb el creuer, tirant de la nau cap enrere, i realineant el seu curs, va disparar al màxim els seus propulsors.
Les imprudents maniobres, van deixar anar a TM2 i va caure al terra. Tant Jacen com Tenel Ka, es van apressar a recuperar-lo, i el petit droide es va lamentar.
—Estem perduts! Estem perduts.
Jaina va deixar caure el preciós tros d’Alderaan i es va asseure en el seient del copilot, lluitant per concentrar-se en la situació d'emergència actual.
—Qui està disparant contra nosaltres? —Va dir mirant a través de la portella principal—. No veig la nau! És que no ens han enviat cap advertiment?
La Tenel Ka va llançar a TM2 fins a la Jaina, que va connectar al droide en la consola de navegació.
Un altre tret làser, va passar fregant molt prop del Drac de Roca. Lowie va copejar els acceleradors, tractant de guanyar distància.
Jacen va dir:
—No puc dir molt dels costums d'aquest noi, que ni tan sols s'ha presentat abans de disparar. —Ell i Tenel Ka es van arrossegar de nou als seus seients, agafant-se mentre Lowie va tornar a donar una nova volta, bolcant la nau en un frenètic patró evasiu.
Jaina va lluitar amb els controls, concentrant-se en les seves defenses de bord.
—No trobo els sistemes d'armament. —Va dir—. Hem de tenir armes!
Tenel Ka va dir:
—La meva àvia s'hauria assegurat que estàvem ben armats.
—Sí, però no tenia intenció de portar-nos a una batalla, —va respondre la Jaina—. Encara no he estudiat els sistemes d'armament!
Lowie va etzibar un comentari i va continuar volant, esquivant els enderrocs, però l'elegant nau enemiga, s'acostava al seu pas. TM2 va dir:
—Estic d'acord amb l'amo Lowbacca. No tenim temps ni per a pràctiques de tir ni per aprendre aquests sistemes. Suggereixo que ens retirem immediatament.
—Estem intentant-ho, —va dir Jaina, amb la seva mandíbula premuda—. Però qui és aquest tipus? Què és el que vol, convertir-nos en pols espacial?
La Tenel Ka es va avançar al sistema de comunicacions i el va activar.
—Nau atacant, si us plau, identifiqui's. No volem fer-li mal. —Va esperar, però l'altra nau no va respondre.
—Tal vegada és un d'aquests pirates que pensàvem podria estar amagat en el camp d'asteroides. —Va suggerir Jacen.
—Pot ser que tinguis raó, Jacen. —Va dir la Tenel Ka.
—Aquí tinc alguns dels sistemes d'armes preparats. —Va dir la Jaina—. Però segur que no és com el Falcó. Va prémer diverses tecles, després va disparar. Els seus trets de làser es van escampar per l'espai. La nau d'estrany aspecte seguia perseguint-los, sense deixar-se acoquinar pel desplegament de poder de foc.
—Nau d'atac petita, —va murmurar Jaina, controlant les seves lectures—. Ràpida, d'alta potència, i el major paquet d'armes que mai he escanejat... aquest tipus va de debò!
—Esperem que el seu treball no sigui afegir-nos als enderrocs d’Alderaan! —va dir Jacen.
Com a resposta al comentari d’en Jacen, la nau enemiga va disparar de nou, danyant els seus escuts. L'impacte va enviar una esgarrifança a través de la cabina del Drac de Roca. Llums vermelles, cremaven en els panells de control.
Amb un rugit, Lowie es va submergir en la part més densa del camp d'enderrocs, estrenyent rissos entre muntanyes de roques, i enormes asteroides del planeta desintegrat.
Jaina va disparar les seves armes de nou, i una vegada més els rajos es van perdre a l'espai.
—Hauria d'haver calibrat aquestes coses... o almenys, imaginat com funcionen. —Les seves mans van volar sobre els panells de control—. Ara és massa tard.
L'atacant va disparar una altra vegada. Semblava com si estigués acuradament calculant els seus trets.
—No el podem deixar enrere. Per què no acaba d'un cop a distància? —Va preguntar Jacen.
—Certament té la capacitat de fer-ho, —va dir la Tenel Ka—, no obstant això, el nostre adversari sembla tenir-nos a nosaltres com a objectius. Tal vegada vol evitar errors. Ah, justa la fusta, està intentant incapacitar-nos.
Lowie va mirar l'informe d'estat, un esquema electrònic que mostrava els escuts del Drac de Roca, i va descobrir que els impactes de l'enemic, havien impactat en diverses ocasions en un mateix lloc. Va rugir, igual que Jaina ho va veure per si mateixa.
—Els nostres motors. Està intentant donar als motors! Vol abordar-nos!
Accelerant tots els motors fins a on podia, Lowie va córrer cap a un grup de grans asteroides. Les enormes roques estaven plenes de cràters esquerdats amb gegantesques fissures resultat de l'explosió planetària; llocs on amagar-se.
Lowbacca grunyí suaument per a si mateix, preguntant-se com podia esquivar a l'enemic el temps suficient per obtenir la distància per perdre’l de vista. Fins i tot en el bosc de roques orbitals, semblava impossible.
L'altra nau va disparar en repetides ocasions, anotant impactes decisius. Els seus escuts es van doblegar i finalment, va estripar la seva rereguarda pel motor d'estribord. El Drac de Roca va quedar fora de control.
Lowie i Jaina van lluitar per estabilitzar el creuer abans que es precipitessin contra un asteroide.
—Redueix l'energia a un seixanta per cert. —Va dir la Jaina—. Amb prou feines podíem deixar-li enrere abans, ara, no tenim cap oportunitat.
—Potser la tinguem. —Va dir Tenel Ka. Es va arrossegar al panell de control d'armament—. Crec que sé per a què és aquest sistema. Troba un lloc per amagar-nos. —Va dir ella—, i mantingues el morro cap a l'exterior.
—Què vas a fer, Tenel Ka? —Va dir Jacen.
—Observa.
—Aneu amb compte! —Es va lamentar TM2.
La nau atacant, va disparar de nou, encara sense fer cap tipus d'esforç per comunicar-se amb ells. El seu impacte va colpejar el seu objectiu, danyant la part més vulnerable del Drac de Roca, així com el seu segon motor posterior, però l'impacte socarrimà les plaques del casc, i la Tenel Ka, va colpejar una palanca d'alliberament. Bots cimbell de gas ionitzat i metralla van ser escampats des de la seva escotilla de càrrega de popa, detonant en una bola de foc inundant les pantalles del seu perseguidor, certament encegant-lo.
—Ara, Lowbacca! —Va cridar la Tenel Ka. Lowie va reaccionar a l'instant, colpejant els controls, fent un arc al voltant de les ombres darrere d'un dels asteroides més grans. Després, es va corbar cap a un altre. Els seus ulls daurats analitzaven a la recerca d'un gran cràter, una esquerda en la qual el Drac de Roca pogués ficar-se.
La seva nau estava avariada, gairebé incapaç de volar, però Lowie esperava haver evadit al seu viciós atacant el temps suficient per ocultar-los de la vista.
De sobte la va veure, una cova. Amb els motors fallant, tots els escuts caiguts, i només un fil d'energia que els quedava en els motors de propulsió, Lowie i Jaina van lluitar per controlar l'avariada nau hapana.
Necessitaven mantenir l'estabilitat del creuer només el temps suficient per descendir a l'obertura de la cova del cràter.
El sostre irregular no va raspar el casc per només uns metres. Lowie va tenir un mal pressentiment, esperant que la cova es fes més estreta, estrenyent-los entre les parets de roca, però la càmera es va obrir, donant-los l'espai just per maniobrar i aterrar.
Van descendir sobre la rugosa superfície en les profunditats de la gran gruta, colpejant el terra al moment que els motors tossien i morien. Les parets rocoses els envoltaven, com si l'asteroide se’ls hagués empassat per complet.
—Bon amagatall, Lowie, —va dir Jaina palmejant l'espatlla peluda del wookiee.
—Sí, —va dir Jacen—, ja sigui que estiguem fora de perill aquí... o atrapats.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada