dijous, 30 de maig del 2019

La maledicció dels Pirates del Forat Negre (VIII)

Anterior


CAPÍTOL 8

—Arribem en aquest sector de la mateixa forma que vosaltres —va dir Hethra Mcgrrrr als seus convidats mentre s'acomodava en el seu seient—. Anàvem de camí a una altra part, en el nostre cas al Sistema Delphon, quan la nostra fragata va caure de l’hiperespai ràpidament i sense advertiment. Això va ser fa prop de just deu anys. Llavors, érem coneguts com la Banda Mcgrrrr, la qual cosa encara crec que és bastant enganxós.
—Immediatament vam descobrir que els nostres hipermotors ja no funcionaven. Al principi, pensàvem que teníem problemes tècnics. Però finalment, vam arribar a entendre que era el forat negre el que provocava el nostre destret. El forat no només ens va treure de l’hiperespai, sinó que radia ones gravitacionals que afecten a la curvatura del propi espai temps, creant el caos en els nostres ordinadors de navegació. Encara pitjor, emet una radiació possiblement única que anul·la eficientment la tecnologia d’hipermotors. Encara que podem viatjar a velocitats subllum, portaria diverses vides escapar de les forces que ens lliguen aquí.
—Incapaços d'aconseguir la velocitat de la llum, hem estat confinats en aquest sector sense nom per més d'una dècada ja, reduïts a depredar qualsevol estrany navili que es topi en el nostre camí. Per exemple, la ferralla que va portar a Bossk i a Robonino fa un parell de dies ja ha estat desballestada per reparar altres naus. I encara que la nostra flota ha crescut i hem obtingut un nom nou, romandrem atrapats aquí per sempre, on els diners no tenen valor. I aquesta —va dir ell amb finalitat—, és la maledicció dels Pirates del Forat Negre.
—Has dit alguna cosa? —Va cridar Lalo Gunn per sobre del soroll d'ambient mentre es tornava per mirar a Mcgrrrr—. M'estaves parlant a mi?
Mcgrrrr va somriure en resposta.
—No, Capitana Gunn. Només m'estava arrencant el cap a força de discursos.
Gunn, Mcgrrrr, Nuru i Veeren estaven asseguts en la taula del capità a la sala de banquets del Mall Aleatori, la fragata en forma de martell dels pirates. La taula del capità estava prop d'una enorme finestra circular que oferia una vista en escombratge del forat negre. Les taules veïnes havien estat apartades a un costat per deixar espai als quatre soldats de la República, que estaven obeint cada ordre de la dotzena de pirates bulliciosos que els envoltaven.
El nivell del soroll feia gairebé impossible que ningú portés una conversa.
—Soldat Dos! Salta a dalt i a baix!
—Mira això! Ei, Soldat Un! Camina sobre les teves mans!
—Això no és res! Mira això! Soldat Tres! Aixeca aquesta caixa!
—Soldat Quatre! Para de saltar!
—No, imbècil! És el Soldat Dos el que està saltant! Quatre és el que està grimpant la paret.
—Soldat Quatre! Fes una tombarella d'esquena en la paret i aterra en la taula!
—Au! Ho va fer! Soldat Quatre, ara fes...
—Tanca la boca! És el meu torn per manar a un!
—Soldat Un! Per aquí!
Nuru havia estat capaç d'escoltar el relat de Mcgrrrr, i havia escoltat atentament. Nuru s’adonà que Mcgrrrr estava somrient, i tenia la diferent impressió de què el líder pirata gaudia de veure a la seva tripulació passant-s’ho bé. Llavors Nuru va mirar a Veeren, que estava asseguda a la seva esquerra, mirant taciturna al menjar que havia estat col·locat enfront d'ella.
Nuru va tornar la seva atenció cap a Mcgrrrr, que li picà l'ull conspirador. Mcgrrrr es va inclinar més a prop d'ell i va dir:
—Tu i la teva germana heu pensat alguna vegada a convertir-vos en pirates, xaval? Perquè si ho heu fet, avui és el vostre dia de sort.
Nuru va somriure tímidament, com si la possibilitat li intrigués.
—No puc dir que alguna vegada ho hagi considerat, senyor —va respondre ell—. Jo... És que.. —Ell va fer un gest cap a Veeren, després va continuar—. Els nostres pares esperen que ens convertim en diplomàtics.
—Diplomàtics? —Mcgrrrr va colpejar la taula—. Quina sorprenent coincidència! El meu primer oficial, Mokshok, solia ser un diplomàtic. Era un ambaixador de Makem Te. Pel que he sentit, era un de bo, també, no és que ho gaudís molt. Interminables conferències i reunions privades. Massa costums que recordar. Sempre havent de vestir adequadament. Però mira-li ara!
Nuru va seguir la mirada de Mcgrrrr per veure a Mokshok udolant del riure entre els altres pirates que s'havien reunit al centre de la sala de banquets. Els pirates estaven cantant i fent palmades mentre els soldats realitzaven l'última petició, un ball de cancan.
—Fins i tot amb un forat negre com a segrestador —va dir Mcgrrrr—, la vida d'un pirata és una vida alegre. Una vida envejable. Què dius, xaval?
—Certament tots semblen ser feliços i sans —va respondre Nuru—. Però quan va esmentar que depreda «estranys navilis» que cauen de l’hiperespai, no deixo de preguntar-me... Tots els que captura accepten unir-se a la seva banda?
—M'enorgulleix dir que només dues arribades es van negar a allistar-se. Un parell de sullustans amb forts sentiments en contra dels pirates.
Nuru va sentir una sensació de temor mentre preguntava:
—Què els hi va passar?
—Els vam portar a un petit món no gaire lluny d'aquí. Els ajudàrem a muntar el seu propi petit campament, ho vam fer. Malgrat la seva aversió contra la pirateria, encara van aconseguir servir-nos a la seva manera. Criant cultius, preparant provisions, ajudant amb el manteniment de naus i altres coses. Després de tot, ells necessiten alguna cosa per mantenir-se ocupats.
—I què obtenen ells a canvi?
Mcgrrrr li va fer un xarrup a una gran copa, després va respondre:
—Per començar, aconsegueixen viure, xaval. També aconsegueixen fer recerca en una antiga...
—Qui em va copejar?! —Va bramar una veu tan forta que els pirates cantant van acabar amb la seva cançó i es van tornar per veure al que parlava. Era Bossk.
El trandoshà estava en l’escotilla principal de l'habitació. Tenia una mà pressionada contra el lateral del seu cap i l'altra mà agafant el seu rifle blàster. Bossk va fulminar amb la mirada als pirates, però llavors s’adonà dels quatre soldats de la República en armadura que tenien els braços enllaçats al voltant de les espatlles de l'altre i estaven donant puntades de peu ben amunt en el que semblava ser algun tipus de dansa. Temporalment oblidant-se del seu mal de cap, Bossk grunyí:
—Què dimonis està passant?
—Una festa, Bossk —va respondre Mcgrrrr—. Li estem donant la benvinguda a certes noves addicions a les nostres files —fent un gest cap a un seient buit al costat de Gunn, Mcgrrrr va afegir—. No te'ns uniries per a una copa?
—Vull saber qui m'ha colpejat! —Va dir Bossk—. I per què estan aquests clons ballant?!
—Perquè ningú els ha dit que parin —va respondre Mokshok mentre s'allunyava dels altres pirates perquè Bossk pogués veure-li. Mantenint els seus ulls sense parpella sobre Bossk, Mokshok va dir—. Soldats Un, Dos, Tres i Quatre! Deixeu de ballar i romaneu atents!
Els soldats immediatament van apartar els seus braços del les espatlles de l'altre i van arribar a detenir-se sobtadament. Encara mirant a Bossk, Mokshok va continuar:
—Aquests clons fan el que sigui que se'ls digui. Si fossis més com ells, podries no haver acabat en la infermeria.
Bossk va respondre amb un riure sibilant.
—És un fet? A mi em sembla que hauries d'alegrar-te que no sigui com ells.
—Per què és això?
—Perquè jo normalment només mato per diners. Però aquests nois... —Ell va inclinar el seu mentó cap als soldats—. L'única cosa que evita que ells t'arrenquin el teu lleig cap és que ningú l'hi ha demanat encara —els ulls d’en Bossk es van moure cap als soldats mentre bordava: —Ei, nois soldat! Voleu una mica de diversió real?
Els pirates que havien vist als quatre soldats com a servents obedients, acrobàtics, de sobte van imaginar el seu violent potencial. Llavors els pirates es van mirar els uns als altres, i van començar a retrocedir cautelosament dels soldats.
Nuru s’adonà que diversos pirates havien mogut les seves mans cap als blàsters enfundats. Ell va mirar a Gunn i va percebre la seva ansietat, que ella s'estava preguntant el mateix que ell. On està Tallant?
Bossk va mirar als quatre soldats i va riure sibil·linament de nou. Tornant la seva mirada a Mokshok, va dir:
—Sembles una mica preocupat aquí, amic. Mira, si fos tu, estaria pensant que el millor ús per a un grapat de clons és per practicar punteria.
Bossk va començar a alçar el seu rifle blàster.
Nuru va saltar de la seva cadira, saltant alt en l'aire.
Bossk va deixar d'aixecar el seu rifle, sostenint-lo de manera que el seu canó estava apuntant a un dels soldats.
Nuru gràcilment va executar una tombarella en l'aire mentre agafava el sabre làser de la butxaca del seu mico i activava l'interruptor, encenent la seva fulla amb un fort espetec.
El gruixut dit trandoshà de Bossk es va flexionar contra el gallet del rifle.
Encara en l'aire i amb el seu sabre làser encès, Nuru va inclinar les cames i es va posicionar per aterrar enfront dels soldats.
L'arma d’en Bossk va disparar, llançant un raig d'energia al soldat més proper.
Nuru encara estava descendint cap a la plataforma de la sala de banquets mentre balancejava el seu sabre làser per batre el raig d'energia de tornada cap al trandoshà. El raig va copejar el rifle de Bossk, destrossant-lo a l'instant i escapant-se de la seva subjecció.
Conforme el rifle de Bossk dringava contra la plataforma, Gunn va saltar des de la taula de Mcgrrrr i va córrer al costat d’en Nuru. Encara estava corrent cap a ell quan Nuru va veure un pirata proper desenfundar una pistola blàster.
Sostenint fermament el sabre làser amb la seva mà esquerra, Nuru va estendre la dreta mentre usava la Força per agafar la pistola, tirant d'ella dels dits del sorprès pirata. La pistola va navegar a través de l'aire cap a Nuru i cap a la seva mà en espera. Immediatament va llançar la pistola a la Gunn, que la va atrapar just abans que ella arribés al seu costat.
Els pirates van obrir la boca amb sorpresa davant la visió del sabre làser d’en Nuru. Gunn va moure el cos darrere de Nuru de manera que la seva esquena estava contra la d'ell. Gunn va dir:
—Potser el meu pla no era tan bona idea després de tot.
—Ara m’ho dius —va murmurar Nuru. Va escanejar als pirates que estaven davant d’ell. Conforme el seu sabre làser brunzia, va dir—. Deixeu anar les vostres armes i rendiu-vos immediatament.
—Jedi?! —Va panteixar Mcgrrrr mentre s'aixecava del seu seient—. El noi és un Jedi?!
Un riure sibil·lí va arribar des de l'esquerra d’en Nuru. Ell va mirar a Bossk, que estava amb els seus braços contra el pit. Quan el trandoshà va acabar de riure's, va dir:
—Rendir-nos davant teu, noi blau? Ja! Simplement lliura l'espasa làser, i et tallaré netament abans de menjar-te.
Nuru era a punt de respondre quan s’adonà d'una figura fosca, humanoide, movent-se baix i ràpidament darrere d’en Bossk. La figura semblava portar una gran bossa mentre corria cap a una alcova ombrívola. El braç de la figura es va estendre, llançant la bossa en un angle baix de manera que navegués passant a Bossk, colpegés la plataforma, i rellisqués cap als quatre soldats que havien romàs atents al centre de la càmera.
Tots els pirates van observar la bossa lliscar-hi fins a detenir-se prop dels soldats, llavors es van tornar cap a l'alcova per veure al misteriós nouvingut que havia llançat el sac. Els pirates es van encongir mentre un segon sabre làser s'encenia en les ombres, però Nuru va veure una cosa més. Un parell d'ulls brillants blancs brillaven en la foscor a dalt i darrere del sabre làser.
Tallant.
Els pirates van estar momentàniament fixos sobre la figura fosca que suposaven que era un segon Jedi, però llavors van escoltar sons de carraca del centre de la càmera i van tornar la seva atenció cap als soldats. Els soldats havien buidat ràpidament el sac de carregament i ara estaven en un cercle estret, mirant cap a fora, amb els seus rifles blàster apuntant i preparats per obrir foc sobre els pirates.
—Els soldats només pretenien ser defectuosos —va dir Nuru—. Cadascun d'ells és un tirador expert.
—Què bé —va dir Bossk, carrisquejant les dents mentre es preparava per llançar-se cap als soldats—. Ballem!
—No! —Va cridar Mcgrrrr tan fort que fins i tot Bossk es va sorprendre. Llavors Mcgrrrr va mirar directament a Nuru i va dir—. Obeïu al Jedi! Que ningú si més no pensi a danyar al Jedi o als seus aliats!
Bossk va dir:
—Eh?
—Ja heu sentit al capi! —Va dir Mokshok mentre mirava als seus col·legues pirates—. Baixeu les vostres armes! Tots vosaltres!
Nuru va observar amb sorpresa mentre tots els pirates acuradament treien les seves armes de les seves fundes i cinturons i les col·locaven en la plataforma. Llavors ell va mirar a Veeren, que li estava retornant la mirada. Va sentir certa satisfacció en veure que ella semblava alleujada. Però llavors, Gunn va dir:
—No confiïs en ells, nen. Els pirates t'enganyaran sempre que puguin.
—No és cap engany, t'ho asseguro —va dir Mcgrrrr mentre s'allunyava de la seva taula, alçant les mans de manera que Nuru pogués veure que estaven buides—. El fet és que hem esperat des de fa temps que un Jedi arribés aquí, ja que pensem que només un Jedi pot ajudar-nos a escapar del sector —les llàgrimes es van acumular en els seus ulls mentre afegia—. De debò ets un Jedi, veritat?
Nuru va assentir.
—Sóc Nuru Kungurama. El meu amic en les ombres és un droide —mantenint els seus ulls sobre Mcgrrrr, va dir—. Surt, Tallant.
Encara sostenint el sabre làser de Ring-Sol Ambase, Tallant va sortir de l'alcova fosca. Trencador va dir:
—Bon treball, Tallant.
—Gràcies, Amo Trencador —recordant al patrolià amb el qual s'havia trobat abans, va afegir—, hauria d'esmentar que vaig sotmetre a un pirata i el vaig deixar lligat en l'Harpia Veloç. Espero que fes el correcte. La seva terminació permanent semblava innecessària.
—Estic segur que vas usar un bon judici —va dir Nuru.
Mcgrrrr va mirar a Tallant, després va tornar a mirar a Nuru i va dir:
—Un Jedi. Què fantàstic —llavors va mirar a Veeren i va dir—. Tu ets la seva germana. Ets una Jedi també?
Abans que Veeren pogués contestar, Nuru va respondre:
—Ni és la meva germana ni una Jedi. Ella és una ambaixadora Txiss sota la meva protecció.
—Tant de bo t'haguessis identificat abans! —Va dir Mcgrrrr. Ell es va tornar cap a Mokshok—. Fixa el curs cap a la Lluna Botí!
—Sí, Capi —va dir Mokshok.
Bossk va mirar del comando droide amb sabre làser i als quatre soldats de la República. Després va moure la mirada cap als Pirates del Forat Negre desarmats i després al seu capità, que estava pràcticament somrient al noi Jedi. Sacsejant el cap amb desgrat, Bossk va dir:
—Esteu tots tarats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada