dimecres, 15 de maig del 2019

Notícies de l’HoloNet de la República. Nucli (66)

Anterior


EDICIÓ DEL NUCLI | 14: 3: 22

EL MINISTERI DE CIÈNCIA REVELA VACUNA CONTRA LA GUERRA BIOLÒGICA

ARCOLOGIA DE MINISCI, CORUSCANT - El recent flagell d'armes biològiques emprades per les forces Separatistes ja no és cap amenaça, segons un informe del Ministeri de Ciència de la República.
«Els avenços en contra-agents biològics han tornat inofensius als patògens Separatistes», va dir el ministre Glimmet Ledd, un membre del prestigiós Enclavament Genètic Luurian. «Dades proporcionades pels Cavallers Jedi ens han donat la clau per entendre com els Separatistes fabriquen aquests microbis i quina és la millor forma de destruir-los.»
Molts colons gungans van morir per la descàrrega d'una arma biològica a Ohma-D'un, una lluna de Naboo. Investigadors Jedi van poder recuperar fa vuit mesos una mostra viva de toxina del fortí Separatista de Queyta. Des de llavors, el Ministeri de Ciència ha estat desenvolupant vacunes contra l'arma mortal.
«L'anàlisi de l'estructura subjacent d'aquestes armes suggereix que totes elles són creades seguint els mateixos principis», va dir Ledd. «Comparant aquestes dades amb la nostra investigació de l'amenaça del trihexalon de fa uns anys, vam poder crear una vacuna efectiva.»
Els crítics es pregunten si l'anunci d'una cura tan sols incitarà als Separatistes a desenvolupar armes biològiques més letals. «Els nostres científics estan preparats per tractar amb qualsevol avanç; en aquest cas, és imperatiu que anunciem a la gent de la República que s'espera una solució preventiva», va dir Ledd.
El Ministeri de Ciència i el Moviment d'Ajuda al Refugiat s'han associat per produir i distribuir la vacuna als centres mèdics al llarg de la República. L'informe indica que diverses espècies no-humanes són especialment susceptibles a les toxines Separatistes i se'ls anima fortament a acostar-se a les organitzacions de salut de la República per la seva inoculació immediata.


PALPATINE PREMIA ELS ESFORÇOS DELS JEDI

TEMPLE JEDI, CORUSCANT - En reconeixement “al desinteressat valor en la protecció de la República i els seus mons”, el Canceller Suprem Palpatine ha reconegut avui les honorables gestes del Cavaller Jedi Avan Post i de la Mestra Jedi Shaak Ti amb el lliurament d'un bosquet d’arbres ch'hala en una cerimònia que va tenir lloc al Temple Jedi.
Avan Post de Chandrilà va ser reconegut pòstumament; va morir el mes passat en una escaramussa sobre Ando durant la qual va destruir set vaixells de la TecnoUnió de classe Hardcell. Post havia servit anteriorment en molts fronts del conflicte. Asran Headows, Mestre Conservador del Museu Galàctic de Coruscant va anunciar la creació cap a finals d'any d'una exhibició especial que honrarà al Jedi caigut.
«Els arbres ch'hala estan entre els meus espècimens favorits dels jardins de la República. Ells són rígidament implacables però sensibles fins i tot a la pertorbació més lleugera, com els nostres venerats amics del Temple Jedi. Li demano humilment que accepti aquestes mostres d'agraïment», va dir Palpatine.
«Em sento molt honrada per rebre aquesta distinció en servei a la República. No obstant això, els Jedi evitem les possessions, i per tant dono aquest regal al Temple Jedi”», va dir Ti. Les seves accions a Geonosis, Centares, i Dagu van ser citades per Palpatine en una llista de notables èxits de la Mestra Jedi togruta.
Ti va donar el bosquet de quatre dotzenes de plançons d'arbres porpres i verds al Consell Jedi. Els espectaculars arbres ch'hala tenen una pigmentació sensible a la pressió en la seva escorça, el que els permet canviar de color i de dibuix quan són exposats a sons.
«Acceptem aquest reconeixement amb gratitud, encara que és el nostre deure protegir la República», va dir el Mestre Jedi Mace Windu. El Mestre Jedi va prometre llavors que el bosquet de plançons trobaria un lloc d'honor dins del Temple Jedi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada