dimarts, 28 de maig del 2019

Esquadró Evasió (XI)

Anterior


CAPÍTOL 11

Umbrag va escoltar el brunzit energitzat del sabre làser i va veure la seva fulla per l'escletxa d'un dels seus ulls amb ulleres. Darrere de les ulleres, tots dos ulls s'havien obert com a plats per la sorpresa.
Els droides de combat que estaven més prop de l’Umbrag i Nuru en la plataforma de càrrega elevada van trontollar allunyant-se del seu cap per redirigir les seves armes cap al noi de pell blava. Nuru va alçar la mirada cap al clatell de l’Umbrag i va sostenir ferm el seu sabre làser mentre deia:
—Digues-li als droides que detinguin el foc.
—A...Alto! —Va panteixar Umbrag—. Alto-el-foc!
Nuru va dir:
—Ens estaves esperant? Qui t'ho va dir?
Abans que Umbrag pogués respondre, una enorme explosió va sonar des de fora de l'edifici. Al mateix temps, tot el mur que envoltava l'entrada energitzada de lliuraments es va enfonsar i va esquerdar, llançant pols per la càmera. Els quatre sentinelles droide que quedaven apostats en l'entrada van ser vaporitzats.
El poder de l'esclat va sobresaltar a tothom a la sala, incloent a Umbrag, el moviment sobtat del qual va provocar que la seva màscara de metall fes contacte amb el sabre làser d’en Nuru.
Umbrag es va encongir i va cridar mentre escoltava el xiuxiueig del metall fonent-se. Les seves mans enguantades es van alçar per reflex, i una mà va colpejar el canó del rifle d'un dels droides de combat. El droide sorprès va disparar l'arma al sostre.
El caça-recompenses va respondre al so del foc de blàster desenfundant ràpidament ambdues pistoles i disparant als caps de metall dels droides de combat més propers.
—No! —Va cridar Nuru. Però va ser massa tard. Els trets s'havien llançat, i Nuru va escoltar tota la càmera esclatar en el caos. Mirà passant de la forma en armadura de l’Umbrag fins a veure les figures que estaven en el terra sota la plataforma de càrrega.
Tallant estava usant el seu braç amb rifle per acabar amb un trio de droides de combat que havien estat a punt de disparar els seus propis rifles a l'esquena dels dos soldats, mentre que, al mateix temps, balancejava el seu bastó atordidor amb l'altra mà per eliminar els caps de tres oponents més. Els dos soldats clon s'havien col·locat a cada costat de la Gunn, escudant-la mentre miraven contra direcció l'un de l'altre i disparaven als droides de combat que els envoltaven. Gunn havia desenfundat el seu propi blàster i també estava disparant.
Una altra explosió va sonar des de fora de l'edifici. La memòria d’en Nuru resplendí instantàniament cap als dos tancs cilíndrics de gas dels quals s'hi havia adonat quan el seu grup s'havia aproximat a l'entrada. Es va adonar que algú —probablement el soldat clon absent— havia fet esclatar tots dos tancs.
Va haver-hi una resplendor brillant mentre l'escut d'energia de l'entrada espetegava i s'apagava, fent que Nuru parpellegés amb els seus ulls vermells. Estava encara posicionat darrere de l’Umbrag en la plataforma de càrrega quan va ajustar la seva visió per mirar de nou a la planta de baix.
Tallant estava a l'altura del seu nom en acoltellar un droide de combat darrere l'altre. Els soldats i Gunn havien maniobrat fins a col·locar-se darrere de la pila de contenidors d'emmagatzematge, on Gunn havia agafat el rifle blàster d'un droide caigut i l’estava usant juntament amb la seva pròpia pistola per retornar el foc.
On està el caça-recompenses? Nuru no podia veure ja al durosià. Però llavors va veure a tres droides de combat movent-se cap a la vora de la plataforma, on tots tenien trets nets cap als seus aliats de baix.
Nuru es va obrir pas empenyent a Umbrag i va saltar cap als tres droides. El seu sabre làser va escombrar a través de dos mentre encara estava en l'aire, netament seccionant els seus caps abans d'aterrar i portant la seva espasa directament a través del tors del tercer droide. Llavors va escoltar un so d'engranatges posterior, i va veure que els droides que quedaven en la plataforma estaven preparant els blàsters mentre es recol·locaven al voltant de l’Umbrag.
Els droides van obrir foc cap a Nuru. La fulla del jove Jedi es va tornar un ràpid esborrall mentre batia els rajos disparats i els colpejava de tornada als seus atacants. Dos droides van caure, i llavors Nuru hàbilment va enviar dos rajos directament a cada costat del collaret d'armadura que envoltava el coll de l’Umbrag, fent que l’skakoan en pànic cridés:
—Cesseu el foc! Cesseu el foc!
Però els droides no van escoltar l'ordre. Estaven encara disparant al noi mentre carregava cap a ells, esquivant els rajos d'energia mentre portava el seu sabre làser a través de dos droides, i després altres dos. Umbrag va començar a retrocedir de la lluita, movent-se cap a una porta en la part posterior de la plataforma.
Nuru va veure el moviment de l’Umbrag, però encara estava enfrontant-se als droides i va ser incapaç de detenir-li. Mentre feia caure a l'últim droide en la plataforma, Umbrag ja s'havia anat.
Just tan sobtadament com havia començat la baralla, va haver-hi un fort so tallant energitzat des de la planta de sota la plataforma, i llavors tota la càmera es va quedar en silenci. Nuru va córrer cap a la vora de la plataforma, va mirar a baix i va veure a Tallant portant la Gunn i als dos soldats passant una pila de droides de combat destrossats.
Un soldat va mirar cap amunt a Nuru i va dir:
—Ens tenia preocupats, Comandant Nuru.
—Jo us tenia a vosaltres preocupats? —Va dir Nuru mentre desactivava el sabre làser—. Imagina la meva sorpresa quan em vaig adonar que havíem perdut un soldat fins i tot abans d'arribar aquí!
Gunn va mirar al voltant i va dir:
—Sí, on està número tres? Si Xerraire s'ha burlat de mi, li...
—Xerraire mai s'ha allunyat de vostè —va dir el soldat mentre feia un gest al soldat al costat de la Gunn.
Gunn es va tornar per mirar el casc amb visor en T de Xerraire i va dir:
—Mai et vas allunyar de mi, eh? Sabia que t'agradava.
—Trencador va anar a fer una passejada —va dir Artells.
—Està fent volar coses —va dir Tallant—. Em va dir que ho faria.
Ignorant al droide, Nuru va dir:
—Artells, què està passant? I on va anar el caça-recompenses?
—Podem parlar sobre això més tard —va dir Artells—. Probablement hi ha més droides de camí. Si volem trobar als nostres aliats i treure'ls d'aquí, necessitem moure'ns ja.
—Tens raó —va dir Nuru—. Simplement esperem que els plànols del caça-recompenses d'aquest lloc siguin precisos, o pot ser que mai trobem el nivell dels blocs de cel·les. Vinga, Tallant! —Ell es va girar i va córrer pujant les escales quan van escoltar una altra explosió d'alguna part fora.
Què està fent Trencador?! Va pensar Nuru.

***

Trencador s'amagava darrere d'una pila alta de làmines de metall mentre un esquadró de droides de combat corria depassant-li, dirigint-se cap a un edifici annex que tenia fum sortint de les seves finestres superiors.
Després d'usar la seva primera granada explosiva per fer esclatar els tancs de gas fora de l'entrada de lliuraments de la fàbrica, havia corregut ràpidament per plantar la seva segona granada en el lateral de la xemeneia de ventilació de l'edifici annex. No sabia quants droides estaven protegint el complex, però pel que podia veure, havia atret la seva atenció lluny d'un lloc en particular.
La torre interferidora de freqüències.
Trencador va veure un gravitrineu dron —un jaç de càrrega automatitzat que surava en un coixí d'aire— transportant blocs de plastoide blanc per una plataforma d'aterratge. El gravitrineu s'estava movent cap a la torre que era la seva destinació.
Mantenint el cap amb casc abaixat i els seus ulls atents buscant droides, Trencador ràpidament es va llevar la túnica i la va deixar en el terra. Llavors va sortir corrent des del seu amagatall i va saltar al lateral del gravitrineu. El seu pes va fer que es bressolés lleugerament però ràpidament es va redreçar i va continuar viatjant cap endavant a través de l'aire.
Però un moment més tard, el gravitrineu va alentir-se i va arribar a detenir-se per permetre que cinc droides de combat més passessin. En escoltar els droides aproximar-se, Trencador va contenir l'alè i va romandre perfectament quiet.
Conforme els droides es movien passant el gravitrineu, un va dir:
—Aquestes explosions van ser fortes, no?
Un segon droide va dir:
—Vaig sentir que van provocar una fallada en les comunicacions.
Un tercer droide va dir:
—Jo vaig sentir que la fallada en les comunicacions era un rumor iniciat pels sentinelles en l'entrada de lliuraments.
Un quart droide va dir:
—Si tinguéssim una fallada en les comunicacions, hauríem sentit sobre això.
Un cinquè droide va dir:
—Tret que una fallada en les comunicacions evités que sentíssim sobre això.
—Jo vaig sentir les explosions bastant bé —va dir el primer droide.
—Qui t'ha preguntat?! —Van dir els altres quatre droides a l’uníson.
Cap dels droides s’adonà de la figura en armadura blanca que es barrejava perfectament amb l'enviament de blocs de plastoide. Després que els droides es marxessin caminant, el gravitrineu es va moure de nou. Quan va portar a Trencador a dos metres de la torre interferidora de freqüències, va baixar del gravitrineu i es va llançar a córrer ajupit cap a la base de la torre.
Hi havia un conducte de ventilació en el fons de la torre. Trencador es va ajupir i es va ficar a través del conducte. No li va portar molt trobar una caixa de control. Va estendre el braç cap a la multieina que havia portat del transport de la Gunn, va treure el seu comunicador de mà, i es va posar a treballar tan ràpid com va poder. Usant la multieina, va ser fàcilment capaç de deshabilitar l’interferidor de freqüències i usar el seu propi comunicador per accedir a l’HoloNet i transmetre un senyal codificat directament al Temple Jedi de Coruscant.

***

Diversos minuts després de fugir de la lluita desastrosa en la càmera de lliuraments de les Indústries KynachTech, el Supervisor Umbrag estava sense alè conforme arribava a l'oficina escudada que mirava a una plataforma d'aterratge, sobre la qual descansava la seva nau estel·lar privada, un gran iot Metalorn. Si s'hagués detingut per mirar per la finestra de la seva oficina, hauria vist fum negre alçant-se des d'un dels edificis annexos del complex.
L'oficina de l’Umbrag contenia una consola d'ordinador que estava enllaçada directament a la torre interferidora de freqüències. Els seus dits amb guants gruixuts van tremolar mentre anava a la consola per ajustar els controls que permetrien una transmissió segura sobre l’HoloNet. Va consultar un petit monitor en la consola, i es va sorprendre de veure que el monitor indicava que la freqüència de l’HoloNet ja estava oberta.
Umbrag es va tornar per activar l’holocomunicador en el seu escriptori. Una llum blava bategà en l'aire sobre l’holoprojector, i llavors la llum va parpellejar i es va convertir en la imatge tridimensional d'un home d'aspecte sofisticat, digne, amb una barba blanca ben trillada i uns ulls intensos. L'holograma va dir:
—Sí?
—Comte Dooku! —Va gemegar Umbrag—. El Jedi... que va venir a Kynachi...
—Sí, què passa amb ell? No li hauràs permès escapar, veritat?
—No! —Va dir Umbrag—. Vostè va dir que ell seria l'únic. Hi ha un altre aquí!
A l'altre costat de l'espai, el gest d’en Dooku es va arrufar, i el seu holograma en l'oficina de l’Umbrag va fer el mateix. Dooku va dir:
—Els meus informadors em van dir que només un Jedi viatjaria a Kynachi.
—Jo esperava un parell de clons més —va dir Umbrag—. No un altre Jedi! Ell està a la meva fàbrica ara!
El cap d’en Dooku es va girar cap a la seva dreta, com si estigués mirant a algú o alguna cosa més, i va assentir una vegada abans de tornar la seva mirada cap a Umbrag, Dooku va dir:
—Ets conscient que una altra transmissió ha abandonat Kynachi?
—Què? Això és impossible!
Dooku va arrufar les celles.
—Sé de molt bona tinta que un senyal codificat acaba d'invocar a les forces de la República a Kynachi immediatament. Evidentment, el teu interferidor de freqüència ja no és efectiu. Lamento que les seves naus d'assalt arribin abans que pugui portar reforços.
Umbrag va obrir la boca dins de la seva màscara de metall, després va quequejar:
—Què... Què hem de fer?
—Està encara viu el Jedi capturat? Llavors deixa’l —va dir Dooku—. Destrueix la fàbrica i retira a tota la teva flota de Kynachi.
—Destruir-la? Retirar-me? —Umbrag quequejava darrere de la seva màscara de metall—. He invertit deu anys en aquesta fàbrica!
—La fàbrica és dispensable —va dir Dooku—, però no podem permetre'ns perdre la teva flota.
—Per què no m’emporto al Jedi com a ostatge?
—Perquè els altres Jedi et perseguiran.
—Però... deu anys!
—Supervisor Umbrag, si vols romandre amb vida altres deu minuts t'adverteixo que segueixis les meves ordres. Marxa't ara —Dooku va tallar la connexió i el seu holograma es va esvair.
Umbrag va córrer cap al seu iot Metalorn. Encara que li dolia la idea de fer esclatar la fàbrica KynachTech, sabia que era millor no desobeir al Comte Dooku, i tenia tota la intenció d'activar el sistema d'autodestrucció tan aviat estigués en l'aire.

***

Dooku estava en el seu cau secret en un sector industrial de Coruscant. Tornant-se cap a l’holoprojector en la taula triangular davant d’ell, va mirar cap a la forma encorbada, ombrívola del seu Mestre, el Lord Sith Darth Sidious.
Dooku va dir:
—Sembla que l'aprenent de Ring-Sol Ambase ha superat les nostres expectatives.
—Sí —va xiuxiuar Darth Sidious—. Tot està procedint com he predit.
—Quin soldat va transmetre el senyal des de Kynachi?
—CT-8863. El seu esquadró li diu Trencador —llavors Darth Sidious va somriure, i va afegir—: Tenen moltíssims recursos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada